Smrtna kazen

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ste za uvedbo smrtne kazni za najhujše zločine?

Da
104
59%
Ne
73
41%
Skupaj glasov : 177

Uporabniški avatar
metron
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 12. 2004
Kraj: LjUbLjAnA

Neprebrana objavaNapisal/-a metron » 22. Jan. 2006 14:38

l napisal/-a:ja, a ste vidl to "pravico"? se spominjate one tri mulce, ki so mučl in pobil čez 40 mačk? no zdej en od njih toži (mislim da šolo?) za 5 milijonov, zarad "muk", ki jih je prestal, ker je imel stroške ko ni mogel redno končati gimnazije... za ubit! v mukah! :x

Toži jih, ker je bil kazenski postopek izpeljan nepravilno - kršili so vsak pravila, ko so jih vrgli iz šole. Žal ima zdaj do tožbe vso pravico.
Tko nekak...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 22. Jan. 2006 15:46

Sofia - ti bi se dobro razumela s Stalinom in njegovimi gulagi... delo v nečloveških pogojih, kamnolomi, rudniki in podobno. :wink:
Bucka81- glede sekanja rok: Gremo na referendum za uvedbo šiitskega prava? :?
Larika- vem, da v naših zaporih delajo, ampak kolikor vem, za to dobivajo plačo, ki se jim shranjuje na računu, dokler ne pridejo ven. Jaz bi bila vsekakor za to, da odslužijo vsaj svoje bivanje in hrano, da bi odslužili še kolikor toliko spodobno odškodnino žrtvi, je najbrž utopija.

Metron- statistiko lahko interpretiramo tako ali drugače, vsekakor se stopnja kriminala zaradi uvedbe smrtne kazni še nikjer ni znižala. Računati na strah pred kaznijo pri nekom, ki nima zadržkov pred ubijanjem in mučenjem, je naivno. Zakaj je v Skandinaviji stopnja kriminala relativno nizka? Zakaj se ponekod v zahodni družbi zvišuje? Vzroki so po moje globlji družbeni in se tule ne bom spuščala v njih.
Opisuješ možnost moje osebne izkušnje z najhujšim zločinom... ne morem reči, kaj bi čutila; to je nemogoče, dokler česa takega ne doživiš. Mogoče bi ga zadavila z lastnimi rokami. To mi je še razumljivo. Ne moreš pa v takem primeru prenesti osebnih občutkov groze in sovraštva na državo in dopustiti, da (v mojem imenu?) stori umor. Bi se potem bolje počutila? Mogoče, nekaj časa. Vsi smo včasih maščevalni, ampak to ni ravno čustvo, na katerega bi bila ponosna.
Glede funkcije zapora se strinjam s tabo. Ni pa med funkcijami občutka zadoščenja pri žrtvi, ko vidi, da povzročitelj trpljenja tudi trpi....
Uporabniški avatar
metron
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a metron » 22. Jan. 2006 15:55

kr.ena napisal/-a:Ni pa med funkcijami občutka zadoščenja pri žrtvi, ko vidi, da povzročitelj trpljenja tudi trpi....

Ne?
Mrtvega člana ti res ne prenese nazaj, sam saj veš, da se nou čez 8 let pojavil zunaj in moril naprej.
Kdaj je treba stopit ven iz nekih namišljenih liberalnih norm, ker tukaj liberalizem nima nobene veze. Pozabljaš, da je najvišje zlo proti liberalnemu življenju tudi to, da je nekdo mučil in ubijal. In če se tega nazaj muči, potem je to neliberalno, ker je kontradiktorno? Men čist nič, tut jz razmišljam družboslovno in sm načeloma liberlc, sam kdaj je treba pa tut common sense uporabljat ... naredil bi take elektrarne, kjer bi kot hrčki dokler bi pač živel laufal v takih kolutih in proizvajal elektriko za dobro ljudstva...pol k bi jih pa pobral, ko jeb* te živali...

btw: kjer je v veljavi šiitsko pravo, je stopnja kriminala nekajkrat nižja kot v EU. Ne govorim zdj o ostalih pogojih življenja, le o učinkovitosti.
Tko nekak...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 22. Jan. 2006 16:20

metron napisal/-a:
kr.ena napisal/-a:Ni pa med funkcijami občutka zadoščenja pri žrtvi, ko vidi, da povzročitelj trpljenja tudi trpi....

Ne?
Mrtvega člana ti res ne prenese nazaj, sam saj veš, da se nou čez 8 let pojavil zunaj in moril naprej.

Saj zato sem pa za dosmrtni zapor oziroma zaprti oddelek psihiatrije (brez kabelske, fitnesa in savne, Sofia...)
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 22. Jan. 2006 16:32

sofia83 napisal/-a:Oni se sam smejijo v glavo unim psihologom, k jim kao hočjo vzbudit občutek krivde in jih na nek način reformirat.

To sem že na začetku nekje napisala, da se mi zdi "prevzgoja" utopija. Samo na varno naj se jih zapre, da ne bodo več škodili družbi....

Zdaj bom spet najbrž kvaziliberalistična izpadla, ampak... ok, obstajajo taki, ki morijo iz čistega užitka, kaj pa vem, kaj se dogaja v njihovih sprevrženih možganih. Ampak veliko morilcev ima sam pri sebi utemeljitev, da ne rečem opravičilo za to dejanje. Terorist, ki podstavi bombo politiku v avto- on je prepričan, da si ta politik to zasluži. Psihopat, ki pobija prostitutke- njemu se zdi, da so odgovorne za zlo na tem svetu. In konec koncev jaz, ki bi morilca svoje hčere sistematično mučila do smrti.... Kdo ima pravico določati, kdo si zasluži smrt? Če si to pravico vzame država oziroma sodstvo, je to nenačelno. Po moje si pač nihče ne more vzeti te pravice, razen vsak sam zase (samomor).

P.s Sem šele zdaj videla tvoj post, naj ne komentiram tvojih izjav... :wink:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 24. Jan. 2006 22:09

zdej če mi kdo razkosa otroka, bi dobil smrtno kazen od mene osebno..Drugače pa je smrt praktično odrešitev za take zločince.
jest bi jih na en zid nabila za noge pa roke (k kristusa) pol bi se pa začel obred...: najprej bi pulila nohte, enga za drugim, potem bi zobke pulila-enga za drugim, potem še laske-enga za drugim, jajčka pa lulčka bi mu zrezala na koščke, če bi bla ženska bi ji ščefgija zrezala na koščke, prstke rezala, uči staknla..............pa še vedno nebi trpel, tko kt svojci, ki jim je ubil enga, dva otroka.......
to bi bla moja kazen za smrt nekoga, kar se tiče pa ropov in takih zadevščin, pa nebi dala smrtne kazni.to je brezzveze.
birikina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a birikina » 24. Jan. 2006 23:52

bOLJ Smiselno je kšno bičanje :time: bolj dolgotrajno trpljenje :evil:
[ razmišljaj o velikih rečeh, uživaj pa v drobnih zadovoljstvih ]
Uporabniški avatar
Ewchk
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 7. 2004
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a Ewchk » 25. Jan. 2006 0:28

Men se zdi najhujša kazen, da si do smrti v zaporu. Z usmrtitvijo jim delaš uslugo...
Če nisi del rešitve, si del problema.
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 25. Jan. 2006 8:36

birikina napisal/-a:bOLJ Smiselno je kšno bičanje :time: bolj dolgotrajno trpljenje :evil:

Ki pa je po Konvenciji o Človekovih pravicah in temeljnih svoboščinah prepovedano!

[url=http://www.varuh-rs.si/index.php?id=108[url]evropska konvencija o človekovih pravicah in temeljnih svoboščinah[/url]
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
suede
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a suede » 25. Jan. 2006 11:50

Jaz sm za smrtno kazen za politike, pedofile, pa morilce. Sam počasno umiranje ne na hitrco
Amicus fundus rarus!
Uporabniški avatar
metron
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a metron » 25. Jan. 2006 11:53

Jela napisal/-a:Ne, noben si ne zasluž take smrti pa če je naredu karkol.
Utak da ne, zasluž si miljonkrat bolj dolgo in bolečo.

suede napisal/-a:Jaz sm za smrtno kazen za politike, pedofile, pa morilce. Sam počasno umiranje ne na hitrco

To pa je izjava tedna :roll: .
Tko nekak...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 25. Jan. 2006 11:54

Larika, se mi zdi, da sva midve tule še edine idealistke... :)
Sicer pa že nekaj dni razmišljam... kako gre tale svet naprej, ljudje nismo nikoli zadovoljni in stalno zahtevamo spremembe. Ko je še bila smrtna kazen, je bilo močno gibanje za odpravo le-te. Zdaj, ko je že nekaj desetletij ni več (mislim Evropo), spet nastaja kritična masa ljudi, ki so za in prej ali slej bo po moje spet uvedena. Potem se bodo pa naši vnuki spet s transparenti o človekovih pravicah borili za odpravo...
Trenutno je pač na pohodu konzervativizem na vseh področjih. Kanada, ki je veljala za zgledno urejeno socialno državo, s pozitivno integracijo priseljencev itd. ima trenutno konzervativno stranko v vzponu in bo verjetno zmagala na volitvah :(
Svet se pač mora vrtet, ideala za vse pa itak nikoli ne bo...
Uporabniški avatar
girl007
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 7. 2004
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a girl007 » 25. Jan. 2006 11:55

Jest sm za smrtno kazen za une k so dosmrtno za v ječo, kaj bi jih mogl še hrant pa stroške si zarad njih delat. :D
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
Uporabniški avatar
sweet_kitty
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sweet_kitty » 25. Jan. 2006 12:06

Smrtno kazen posiljevalcem! Mučno smrtno kazen! :cry:
Ni moj trip v svetu sanj-
Moj trip je lajf!
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 25. Jan. 2006 13:19

kr.ena napisal/-a:Larika, se mi zdi, da sva midve tule še edine idealistke... :)

hja s tole zadevo je tako,da jaz kot študentka fakultete za policijsko varnostne vede, moram poznati te konvencije o Človekovih pravicah in temeljnih svoboščinah in tudi pri tem predmetu je ogromen poudarek na spoštovanju le teh. Zato se mi zdi,da moram stati za temi načeli in vodili, katere se učim spoštovat v vsakem primeru. Se mi zdi da smo mi niko i baš niko in nimamo nikakršnih pravic posegat po življenju kogar koli pa naj bo kriv ali nedolžen!!!
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov