Slovenščina na Univerzi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- petelin
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 5. 2005
- Kraj: Odvisno od števila sončnih peg
kr.ena napisal/-a:Zakaj pa?
Kaj pa če pride študent iz Finske? Potem bi mu morali organizirat predavanja v finščini. Nisem nikjer zasledila, da je angleščina edini uradni jezik v Evropi in da jo morajo vsi obvezno znat...
Pa tudi organizacijsko in finančno je problem organizirat ista predavanja še v angleščini.
Lastovica napisal/-a:petelin napisal/-a:po moje bi moral za tuje študente organizirat predavanja v angleščini.
Pa tudi ce gres ti v tujino nimas predavanj v slovenscini. Ko jih je--. Naj se naucijo slovensko al pa naj doma studirajo.
res ni edini uradni jezik, je pa vsaj v sloveniji po moje najbolj razširjen tuji jezik, zato je lažje najti domače predavatelje, ki ga obvladajo.
ja, res je, na tujih univerzah po vsej verjetnosti ne bo predavanj v slovenščini. ampak lepo piše v informacijah o programu v katerem jeziku potekajo predavanja. in tudi na finskem je to večinoma angleščina.
glede predavanj za tujce v slovenščini... potem bi ti najprej rabili vsaj kake 6 mesecev intenzivnega učenja jezika, da bi sploh lahko sledili predavanjem. pozabljate, da je slovenščina dokaj težek jezik.
-
||MuCkAa - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 12. 2004
![lol :lol:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/lol.gif)
Ne ne, glede nacionalnosti sem mislila predvsem zaradi nacina, na katerega so to predavano hrvascino v Direktu predstavili. Kao neko Tuđmanovo hrvascino alias novorijek.
Je pa res, da jih kar precej ni razumelo in da so imeli probleme. Vendar ker ni bilo profesorja in ker ze lani ni bilo predavanja za ta cas (to predavanje nas smo imeli 2., 3. in 4. letniki skupaj) in je bila to edina moznost, na drugo niso niti pomislili.
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything
I''ll do it all over again...
If you take me for everything
I''ll do it all over again...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov