Romi - Ambrus
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- ~ClaUdyKa~
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2007
- Kraj: Idrija
*purple bitch* napisal/-a:če bi jih pustil v tistih barakah nebi blo tok stroškov kot jih majo zdej...na koc bodo dobil še luksuzno vilo z bazenom pa še hamerja v garažo
Žalostn je to, da je to čist možn, da se to uresnič
![Confused :?](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/icon_confused.gif)
![roll :roll:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/roll.gif)
-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
v tem primeri je država zajebala na celi črti!!! (za vse tiste ki se strinjate z jelinčičem...js sm zgrozena, sej to da se krade laze itd se da povedat na drug nacin, za politika je to nedopustno ampak je pa res da od njega drugacnega nacina ne mormo pricakovat)
lepo promocijo smo si nardil u svetu res....no, ampak bols slaba kot nobena pravijo![lol :lol:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/lol.gif)
lepo promocijo smo si nardil u svetu res....no, ampak bols slaba kot nobena pravijo
![lol :lol:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/lol.gif)
Zivljenje je piskotek!
- ~ClaUdyKa~
- Komunikatorka
inaa napisal/-a:v tem primeri je država zajebala na celi črti!!! (za vse tiste ki se strinjate z jelinčičem...js sm zgrozena, sej to da se krade laze itd se da povedat na drug nacin, za politika je to nedopustno ampak je pa res da od njega drugacnega nacina ne mormo pricakovat)
lepo promocijo smo si nardil u svetu res....no, ampak bols slaba kot nobena pravijo
Sej ponavad je tko, da če se kej doberga in hvale vrednga nardi, potem se o tem nikoli in nikjer ne govori, ne omeni in tudi ne pohvali ( v velikih primerih ), kar pa je slabega, sramotnega...to pa itak zvejo vsi... politika pač
![biggrin :D](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/grin.gif)
- fatima
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 8. 2006
- Kraj: Novo mesto
Kar se Jelinčiča tiče -no comment
Drugač se mi pa zdi da je naša predraga država tudi sama kriva, da se Romi obnašajo tako kot se (obstajajo tudi izjeme). Država romskih otrok oz njihove starše ni prislila da hodijo v šolo - osnovno, glede na to da je obvezna. Ostale državljane pa je. Se pravi, da je posledično kriva tudi za to, da jih je veliko nepismenih.
Tudi ko so kradli in kaj jst vem kaj še vse, ni izvedla postopkov, kot bi jih morala (visoke kazni, zapor...) ampak samo prenočitev v zaporu v večini primerov, kar mene tudi ne bi preveč ganilo (še dobro bi jo odnesla). Za ostale državljane je bilo vse po najstrožjih postopkih.
Država je sama dovolila, da so postali takšni kot so, če bi že na začetku ravnala z njimi kot z vsemi ostalimi danes po moje teh problemov ne bi bilo. In to se vleče že dolgo, in se pol odločjo da bojo po hitrem postopku vse uredil. Na začetku bi mislili in bi si prišparal marsikakšen problem.
Drugač se mi pa zdi da je naša predraga država tudi sama kriva, da se Romi obnašajo tako kot se (obstajajo tudi izjeme). Država romskih otrok oz njihove starše ni prislila da hodijo v šolo - osnovno, glede na to da je obvezna. Ostale državljane pa je. Se pravi, da je posledično kriva tudi za to, da jih je veliko nepismenih.
Tudi ko so kradli in kaj jst vem kaj še vse, ni izvedla postopkov, kot bi jih morala (visoke kazni, zapor...) ampak samo prenočitev v zaporu v večini primerov, kar mene tudi ne bi preveč ganilo (še dobro bi jo odnesla). Za ostale državljane je bilo vse po najstrožjih postopkih.
Država je sama dovolila, da so postali takšni kot so, če bi že na začetku ravnala z njimi kot z vsemi ostalimi danes po moje teh problemov ne bi bilo. In to se vleče že dolgo, in se pol odločjo da bojo po hitrem postopku vse uredil. Na začetku bi mislili in bi si prišparal marsikakšen problem.
- ~ClaUdyKa~
- Komunikatorka
Amm... fatima se ne strinjam s tabo veš. Pejt kamor koli po svetu, kjer so vsi ti romi oz. cigani kot se poslplošuje... oni nikjer ne delajo, samo prosjo za dnar in se prtožujejo kok so bogi in ne vem kaj vse še... da bi pa kdaj prijel lopato v roke in motle, ter šli pometat pločnike...nee, to je pretežk..bolš je lenart pa se prtožvat... država je kriva sam tok, kar njim da, in pa ker jim ne zaračunava kazni, ker jih ima za boge...u resnic so pa to nevadni lenuhi!! ok, so nekatere izjeme, kt so romi v prekmurju... to je pa tut use
- fatima
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 8. 2006
- Kraj: Novo mesto
Romi so bili in nekateri so še nomadsko ljudstvo. Včasih so obdelovali zemljo in redili živali, ter malo prosjačili. Ko se je pa zečel kapitalizem niso bili nikjer več zaželjeni in se niso vključili v družbo, zato so postali taki kot so.
Nisem rekla da je vse kriva držažva, delno je. Kako pa veš kakšni Romi so po svetu? Drugače pa če ne veš tdi v Sloveniji so taki, ki hodijo na fax, v službo in ne jamrajo kako jim je hudo. Pa to niso izjeme ampak so ljudje.
Drgač nisem rekla da se moraš strinjat z mani,pač eni mamo tako mnenje eni drugačno -> je vsaj zanimivo.
Mene pa ne zanimajo Romi na splošno kaj so in kaj niso, kje živijo "izjeme"...jadi jadi jadi naprej. Oni so tudi ljudje tako kot mi, in me zanimajo kot vsak posameznik posebej. Sem pač izrazila svoje mnenje, ki je tako da je država tudi kriva in ne samo oni.
Nisem rekla da je vse kriva držažva, delno je. Kako pa veš kakšni Romi so po svetu? Drugače pa če ne veš tdi v Sloveniji so taki, ki hodijo na fax, v službo in ne jamrajo kako jim je hudo. Pa to niso izjeme ampak so ljudje.
Drgač nisem rekla da se moraš strinjat z mani,pač eni mamo tako mnenje eni drugačno -> je vsaj zanimivo.
Mene pa ne zanimajo Romi na splošno kaj so in kaj niso, kje živijo "izjeme"...jadi jadi jadi naprej. Oni so tudi ljudje tako kot mi, in me zanimajo kot vsak posameznik posebej. Sem pač izrazila svoje mnenje, ki je tako da je država tudi kriva in ne samo oni.
- ~ClaUdyKa~
- Komunikatorka
fatima
saj spoštujem tvoje mnenje, strinjam se pač ne z njim, tko da..![biggrin :D](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/grin.gif)
saj spoštujem tvoje mnenje, strinjam se pač ne z njim, tko da..
![biggrin :D](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/grin.gif)
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
~ClaUdyKa~ napisal/-a:Amm... fatima se ne strinjam s tabo veš. Pejt kamor koli po svetu, kjer so vsi ti romi oz. cigani kot se poslplošuje... oni nikjer ne delajo, samo prosjo za dnar in se prtožujejo kok so bogi in ne vem kaj vse še... da bi pa kdaj prijel lopato v roke in motle, ter šli pometat pločnike...nee, to je pretežk..bolš je lenart pa se prtožvat... država je kriva sam tok, kar njim da, in pa ker jim ne zaračunava kazni, ker jih ima za boge...u resnic so pa to nevadni lenuhi!! ok, so nekatere izjeme, kt so romi v prekmurju... to je pa tut use
poglej z drugega zornega kota, pa mi povej kdo bo koga od strojanovih recimo, vzel v službo??njim ne preostane nič drugega kot čičat na celi riti, ker jih noben noče nikamr...tko da ni treba skos govort naj gredo delat, ker praktično za njih slžbe ni, ker jih nikjer nočjo...
- ~ClaUdyKa~
- Komunikatorka
*purple bitch* napisal/-a:~ClaUdyKa~ napisal/-a:Amm... fatima se ne strinjam s tabo veš. Pejt kamor koli po svetu, kjer so vsi ti romi oz. cigani kot se poslplošuje... oni nikjer ne delajo, samo prosjo za dnar in se prtožujejo kok so bogi in ne vem kaj vse še... da bi pa kdaj prijel lopato v roke in motle, ter šli pometat pločnike...nee, to je pretežk..bolš je lenart pa se prtožvat... država je kriva sam tok, kar njim da, in pa ker jim ne zaračunava kazni, ker jih ima za boge...u resnic so pa to nevadni lenuhi!! ok, so nekatere izjeme, kt so romi v prekmurju... to je pa tut use
poglej z drugega zornega kota, pa mi povej kdo bo koga od strojanovih recimo, vzel v službo??njim ne preostane nič drugega kot čičat na celi riti, ker jih noben noče nikamr...tko da ni treba skos govort naj gredo delat, ker praktično za njih slžbe ni, ker jih nikjer nočjo...
No, čist tko..informativno; bi jih ti vzela v službo, če bi bila delodajalka?
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Do zdej sem se sicer vzdržala komentarjev, sam zdej mi je pa res dovolj. Mislim, a lahko nehate bit tok črnobeli? A mislite, da je problem nastal kar tko iz nič, SAMO zato, ker so Strojanovi pač Romi? For d faks sejk, tako zelo sem sita vsega tega jamranja kako Romov noben ne zaposluje in kako so bogi in jada jada...P***a, zakaj so pa v Prekmurju lahko zaposleni Romi? In zakaj prekmurski Romi tudi študirajo oz. se nasploh šolajo? Res zanimivo, ne? Še en zanimiv podatek je to, da je na Dolenjskem zaposlenih samo dva procenta vseh Romov. S tem, da imajo tam službe, ki zaposlujejo izključno Rome. Ampak ne - seveda je lepše živet od socialne podpore. Sej tudi meni bi blo. Tu seveda odgovornost večinoma nosi država. Otroci pa v šolo hodijo približno do tretjega razreda. Pa ne začet, kako jim nihče ne pomaga, ker imajo na šolah programe, ki se ukvarjajo samo z romskimi otroci, samo to njih seveda ne interesira. Posledično so nepismeni in neizobraženi in potem je tudi nekako logično, da jih v večino služb ne bodo vzeli, ane? Tol je pač začaran krog. In ne - niso VSI Romi slabi, kot tudi niso VSI slovenci slabi in nestrpni. Lahko pa popolnoma razumem, da je težko živet s skupino ljudi, ki se ni pripravljena niti malo socializirat. Sej vem, da imajo oni svojo kulturo in svoje običaje, itd...Ampak v taki situaciji je pač potrebno neko sožitje. Me zanima, kako bi vaši sosedje reagirali, če bi si vi postavli bajto na edino vodno zajetje, če bi grozili in kradli. Najbrž precej podobno kot Ambrušani, ane? Sicer pa so vso to zgodbo napihnili mediji, ker se je na začetku dejansko vse šlo samo za to, da so imeli oni na črno postavljeno bajto na edinem vodnem zajetju tam okrog in so s tem ogrožali sovaščane. Kar se tiče pa člankov v tujih medijih me pa sploh ne gane, ker sem prebrala tisti New York Times članek in mi je blo takoj jasno, da tip nima pojma o čem piše.
In prosim ne mi zdej začet s kakim napadanjem, ker osebno nimam čisto nič proti Romom, imam tudi kolega, ki je prekmurski Rom in je super fant, samo sem res sita tega črno-belega pogleda na zadevo. Na daleč so vsi pametni in strpni, me pa zanima, če bi Hanžek še vedno vrtel gobec tako kot ga sedaj, če bi imel on takšne probleme.
Zajebala je pa - obviously - država.
In prosim ne mi zdej začet s kakim napadanjem, ker osebno nimam čisto nič proti Romom, imam tudi kolega, ki je prekmurski Rom in je super fant, samo sem res sita tega črno-belega pogleda na zadevo. Na daleč so vsi pametni in strpni, me pa zanima, če bi Hanžek še vedno vrtel gobec tako kot ga sedaj, če bi imel on takšne probleme.
Zajebala je pa - obviously - država.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov