Romi - Ambrus

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 24. Dec. 2006 23:23

ma ja no, prou z ničemer niso zadovoljni, drnovšek se za njih poteguje... ja ok, so konc koncev tud oni sam ljudje... sam normalni ljudje ne delajo takih scen kot oni in so kmal zadovoljni, sam da majo streho nad glavo, ne pa da se zmišlujejo kakšno postlo bi mel, pa kje bi živel.. ja, eni to lh delajo... strojanove bi jz dala nekam čez mejo, kjer se bunijo čez našo državo, kao kok smo nestrpni pa ne vem kaj še vse.. tm nej majo strojanove...
sj so sovaščani sami rekl, da nimajo nč proti romom, ampak sam prot tej družini... zakaj? zato, k same piz**rije delajo.. sram nej jih bo.. pa otroci, k niso nč kivi, morjo tole trpet... nej bodo srečni, da majo streho nad glavo, da se kdo za njih briga... za marsikoga se v tej državi ne poskrbi, pa je lh čistokrven slovenc... ampak neeee, strojanovi so res revčki no...
mah, res me razp****, sam da slišm za njih.. :evil:
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 25. Dec. 2006 13:17

Poison Girl napisal/-a:sram me je, da smo s Ceferini prjatli. res :nein:

pa lahko recem, da so sli vascani malo predalec s tem. ampk je pa tut res, da jih hocjo zdej mediji prkazat kot nevemkako nestrpne, in dajo lih najvecjega vaskega pijanca pred kamero, da ja scene dela :roll: zdej vsi vidjo samo "nestrpnost" krajanov, medtem ko dejanja ciganov ostajajo skor neopazena :roll: fuj.

Drnovsek pa itak brez komentarja :tot:

Mene pa zanima od kje Strojanovim denar, da si lahko Čeferina privoscijo?????
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 25. Dec. 2006 13:26

al jih zastonj zastopa al pa majo tok dnarja.. sm učer gledala po tv-ju njihove avte... mislm, glede na to, kok so "brez dnarja", pol si ne bi mogl takih avtov prvočš ane? sploh pa ne kkšnga dodatka, kokr je to, da ma avto dol spuščen... ne vem no, glumijo usi po vrsti...
čeferin jih zastopa zastonj, al jim ga plača drnovšek (k je že tok za njih) al pa ga sami plačajo ja... me pa zanima, kk v resnici dejansko je.... kdo ga plača... ker ne vrjamem, da bi zastonj delu no :roll:
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 25. Dec. 2006 13:36

Ce majo tolk dnarja, pol pa ne vem zakaj si sami ne kupijo take hise kot bi jo radi imeli, pa jim nihce ne bo mogo nicesar ocitat.

Drgac pa odkar sem prebrala sodbo glede posilstva (Miro in Miha Strojan), se bolj zagovarjam dejstvo, da bi jim mogli otroke pobrat in jih dat v rejo, mamo Jelko v dom, vsem ostalim pa šus v glavo oziroma marš na Dob.
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 25. Dec. 2006 14:25

lastovica, se čist strinjam z vsako tvojo besedo...
jz res ne vem, kaj oni sploh hočjo... dobijo tavžnt nadomestnih lokacij, nikjer niso zadovoljni, tam kjer so zadovoljni kolk tok, jim postle niso všeč.. skoz si neki zmišljujejo, država je pa tok blesava, da se tok briga za njih... res bi moral otroke pobrat, jih dat v kakšn zavod, Jelko pač v kakšn dom, ostale pa v zapor... ne pa da jih zagovarjajo, k da bi bli res največji revčki :evil: za kkšnga slovenčka, k pa živi v eni lukni tm, kjer nima ne za hrano, pa nima strehe nad glavo, pa je pošten, se pa ne bo noben pobrigu, pa lh kr crkne...
naša država je v k****
Uporabniški avatar
bella_
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 5. 2006
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a bella_ » 25. Dec. 2006 15:01

pa kva je z vami? njim so porusl hiso!!! kdo bi biu pa zadovoln ce bi jim porusl hiso? vrjetno noben! seljo jih pa povsod zato ker jih noben noce, upam da bojo koncno najdl en kraj. mislm na vse rome, ne lih na strojanove. a to je pravna drzava pa demokracija al kaj? to je zame etnicno ciscenje, to je hitler delu no! kdo ma pravico men porust mojo hiso in me izgnt iz moje zemlje? noben! in pol jim rusjo hise pod pretvezo da je crna gradnja...ja je, pa kaj? k so pa metelkovo hotl zrust so se pa usi bunili! kje so zdj te zagovorniki pravice? mislm da je dom velik bol pomembn kokr en kulturni centr

loh me spluvate ampak to je moje mnjene (pa pozabte zdj na to kasni so strojanovi, poglejte samo iz pravnega in MORALNEGA vidika)
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 25. Dec. 2006 15:11

No, pa so jih spet selili. Obrobje Lj, ob avtocesti. 10 minut stran od nas.

Mi je nelagodno?

Bi rekla :?
Uporabniški avatar
laram
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a laram » 25. Dec. 2006 15:17

uršy napisal/-a:Pa dejte no, te Strojani so za postrelit vsi skp, zdej hočjo pa drugo pojstlo, k so u novi hiši - skoz sam neki izsiljujejo pa te boge otročke na mrazu puščajo. Sej bi jih lohka mel u Postojni - tm ni mrz pa so pač rajš u šotoru - pol naj pa bojo tm. Sej jim bo država kkšno vilo mogoče podarila.

To, da se gre pa Drnovšek ke za njih bunit, je pa sploh tu mač - cela Slovenija se vrti sam okol teh Strojanov...nej se briga raj za kšne revčke, k res nimajo kam it ne pa te posiljevalce

Se strinjam. Zdaj te postelje niso ok, tisti šotori, ko so živeli v gozdu pa so bili ... ali kaj? :roll: Daj daj ... :wall: ne morem jih videti/slišati ... :tot:
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 25. Dec. 2006 15:23

bella_ napisal/-a:pa kva je z vami? njim so porusl hiso!!! kdo bi biu pa zadovoln ce bi jim porusl hiso? vrjetno noben!

hišo so rušili ker je bila ČRNA GRADNJA. Se pravi nikoli ne bi smela sploh stati tam. Strojanovi lahko gledajo na to, da so pač imeli srečo, da so tako dolgo sploh lahko živeli v hiši, ki je bila zgrajena na lastno pest.

Zakaj so jo rušili? Da jim vcepijo v trde buče, da se je treba držati zakonov in da se jim ne bo več popuščalo.
Uporabniški avatar
princess of the night
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a princess of the night » 25. Dec. 2006 15:35

Zvoncica napisal/-a:hišo so rušili ker je bila ČRNA GRADNJA. Se pravi nikoli ne bi smela sploh stati tam.

lol.. če je tko, pol nej bojo tok "pravični" pa nej porušjo use črne gradnje... vrjem da romi niso edini, ki zidajo na črno...
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 25. Dec. 2006 15:46

bella_ napisal/-a:pa kva je z vami? njim so porusl hiso!!! kdo bi biu pa zadovoln ce bi jim porusl hiso? vrjetno noben! seljo jih pa povsod zato ker jih noben noce, upam da bojo koncno najdl en kraj. mislm na vse rome, ne lih na strojanove. a to je pravna drzava pa demokracija al kaj? to je zame etnicno ciscenje, to je hitler delu no! kdo ma pravico men porust mojo hiso in me izgnt iz moje zemlje? noben! in pol jim rusjo hise pod pretvezo da je crna gradnja...ja je, pa kaj? k so pa metelkovo hotl zrust so se pa usi bunili! kje so zdj te zagovorniki pravice? mislm da je dom velik bol pomembn kokr en kulturni centr

loh me spluvate ampak to je moje mnjene (pa pozabte zdj na to kasni so strojanovi, poglejte samo iz pravnega in MORALNEGA vidika)

ne, sj iz moralnega vidika se čist strinjam s tabo, ni prou, kar je država nardila... sicer se pa govori, da ko so to hišo delal, da so mel vse papirje za legalno gradnjo... pol pa ne vem...
sam lej, dal so jim to pa to pa to lokacijo, pa z nobeno niso zadovoljni... lh bi bli srečni,d a majo streho nad glavo, da jim ni treba u šotoru spat, da otroci ne bodo bolani... boli jih k****, važn, da se oni delajo norca iz nas... država pa isto...

zvoncica, tud s tabo se strinjam... samo, kaj ko se oni zakonov ne bodo držal, glede na to, da so jim že zdj tok čez prste gledal... jim bodo pa še naprej... in to ni prou... enga človeka, k je v trgovini ukradu npr. eno flašo šampanjca al pa soka al pa bilo kej, bodo prej zaprl, kokr pa te, k so pa res kriminal zganjal... a je prou, da kradejo vsepovsod, da posiljujejo? NE! ampak problem je v tem, ker jih bodo vsi oprostil oz. jih noben ne upa prjavit, da se ne bi kej hujšga zgodl :?
Uporabniški avatar
bella_
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a bella_ » 25. Dec. 2006 15:51

Zvoncica napisal/-a:
bella_ napisal/-a:pa kva je z vami? njim so porusl hiso!!! kdo bi biu pa zadovoln ce bi jim porusl hiso? vrjetno noben!

hišo so rušili ker je bila ČRNA GRADNJA. Se pravi nikoli ne bi smela sploh stati tam. Strojanovi lahko gledajo na to, da so pač imeli srečo, da so tako dolgo sploh lahko živeli v hiši, ki je bila zgrajena na lastno pest.

Zakaj so jo rušili? Da jim vcepijo v trde buče, da se je treba držati zakonov in da se jim ne bo več popuščalo.

pol bi mogl zrust pou slovenije! pa dobr me je jagodka spomnla...zdj se govori da so mel vse papirje! no sj bo se vse vn prslo, ampak js se tok zavzemam za strojanove samo zato ker mocno nasprotujm kakrsnikol obliki nacionalizma, etnicnega ciscenja, diskriminacije,...
jullia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 25. Dec. 2006 19:32

bella_ napisal/-a:pol bi mogl zrust pou slovenije! pa dobr me je jagodka spomnla...zdj se govori da so mel vse papirje! no sj bo se vse vn prslo, ampak js se tok zavzemam za strojanove samo zato ker mocno nasprotujm kakrsnikol obliki nacionalizma, etnicnega ciscenja, diskriminacije,...

ma super si. res. v ambrusu, v medijih, v sloveniji nasploh in tudi na tem forumu je bilo že neštetokrat povedano, da nihče ne napada romske skupnosti. na dolenjskem in v prekmurju mirno živijo cela naselja romov, ki se vklapljajo v družbo in jih nihče nič noče. kako lahko trdiš, da gre tukaj za etnično čiščenje? gre za konflikt ene družine z eno vasjo. diskriminacija je pa zelo subjetkiven pojem. slovenci bi za posilstvo 13letnice dobili vsaj simbolično kazen, teli so bili pa oproščeni.
Uporabniški avatar
bella_
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a bella_ » 25. Dec. 2006 19:34

a ce porusjo hiso (crno gradnjo), ki pripada romu ni diskriminacija? zakaj pol ne porusjo miljon drugih bajt k so zgrajene na crno? ce to ni diskriminacija pol pa nevem kaj je! pa ne vrjet vsemu kar povejo v medijih no, sj nisi stara 5let
jullia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 25. Dec. 2006 19:39

:lol: ravno mediji strojane prikazujejo kot največje reveže pod soncem. me pa zanima, iz kakšnih virov ti spremljaš celotno problematiko. mladina je ravno tako medij, veš.

sicer pa vidim, da moje pripombe o diskriminaciji nisi ravno razumela. s subjektivnostjo sem mislila na to, da so strojani diskriminirani tako negativno kot tudi pozitivno. nihče jim ni težil zaradi prekrškov (sej kaj pa je to neregistriran avto pa 3 ukradene glave zelja ane), terorizirali so lahko celo okolico, pa so jo vse do zdaj vedno dobro odnesli,... in ker niso izpolnjevali svojih dolžnosti, tudi ne morejo uživat vseh svojih pravic.

zanimivo je, da v vseh teh poročanjih iz ambrusa nisem niti enkrat zasledila izjave s strani strojanovih, da se bodo na novi lokaciji potrudili za boljše odnose z okolico. ne, mama jelka mrko gleda v svet, sinovi ves čas grozijo,... nič čudnega, da jih ljudje nočejo sprejet, če je pa popolnoma jasno, da bodo oni s svojim načinom življenja nadaljevali.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov