Romi - Ambrus

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ribicaX
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 2. 2005
Kraj: Prelepa Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ribicaX » 16. Dec. 2006 17:50

^^ jst nism nikjer v svojem postu omenjala svojih staršev, niti nism mislila samo na njih. z besedo mi sm mislila na use državljane in državljanke, ne pa samo nase in na moje starše :?
Uporabniški avatar
uršy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: najlepše mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a uršy » 17. Dec. 2006 0:45

ribicaX napisal/-a:^^ jst nism nikjer v svojem postu omenjala svojih staršev, niti nism mislila samo na njih. z besedo mi sm mislila na use državljane in državljanke, ne pa samo nase in na moje starše :?

Joj sorči, sm se mal zmotla, to za starše je napisala jemina :oops:

No, sicer pa point niso bili tvoji starši ampak stroški :)
Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 17. Dec. 2006 1:29

pa sej ni važno od katerega starši bodo kaj plačali. Dejstvo je da bo šel denar od davkoplačevalcev, ki pošteno delajo za to, da dobijo tisto ubogo mesečno plačo, s katero morajo preživeti celo familijoin take čungalunge, ki delajo se 24/7 po rit praskajo in jim ne gre druzga po glav, kot kako državo okol prenest (povrhu vsega imajo taki še najdražje odvetnike, kar jih premore naše preljuba RS).

PS: še vedno pa se mi ne zdi prav, da rome enačimo s Strojanovimi. Take samo pred zid pa ustrelit. (zadnji stavek se nanaša predvsem na tisto oprostitev posilstva 13-letne punčke).
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
jullia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 17. Dec. 2006 17:12

marateja napisal/-a:PS: še vedno pa se mi ne zdi prav, da rome enačimo s Strojanovimi. Take samo pred zid pa ustrelit. (zadnji stavek se nanaša predvsem na tisto oprostitev posilstva 13-letne punčke).

v bistvu so pa strojanovi sami, njihovi zagovorniki in pa mediji tisti, ki jih enačijo. zato pa je tak škandal, da slovenci izseljujemo rome, jih napadamo in smo nasploh nadvse polni predsodkov. sej nihče ni nič rekel čez druge rome. gre za eno problematično družino, ne pa za napad na celotno skupnost.
Frederic
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 10. 2006
Kraj: France - Slovénie

Neprebrana objavaNapisal/-a Frederic » 18. Dec. 2006 13:22

bejbika napisal/-a:mogoče, čisto mogoče bi lahko malo popustila, ampak po tisti tožbi, ki je objavljena na forumu, kjer nekdo sexa (pomota sex med 40letnikom in 13letnico je zame posilstvo) z mladoletnico in je oproščen - slovensko pravosodje je v ****

Ce je spolni odnos "consentual" (ne vem, kako temu recete v Sloveniji) potem to ne more biti posilstvo. Kaj je to za tebe, je tukaj popolnoma irelevantno. V starih casih je bilo taksnih porok veliko, tudi v Sloveniji. Katarina Medici, ce se ne motim, se je porocila, ko je bila stara dvanajst ali stirinajst let. Ce se ze druga pravila krsijo na veliko, ne vidim nobenega razloga, zakaj se ne bi tudi to. Tako pac je. Ko enkrat odpres Pandorino skrinjico, ni poti nazaj.

Kar se pa tice Ceferina, pa dvomim, da je on sam tekel v Postojno se ponujat Strojanovim za odvetnika. Tako kot vsakega odvetnika tudi njega poganja denar. Glavno vprasanje torej ni, zakaj je Ceferin prevzel ta primer (konec koncev ima vsakdo pravico do odvetnika, tudi Strojanovi), temvec kdo ga placuje. Ce ne Strojanovi verjetno spet neke sencne osebe iz ozadja, ki tako rade mesajo drek, ko pa je treba kaj konkretnega narediti, se pa userjejo v hlace. Obicajna zgodba v Sloveniji.
Kdor ne skace, ni cigan - Zagovorniki Romov so pred postojnskim nastanitvenim centrom z vzklikanjem in skakanjem kazali podporo Romom
jullia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 18. Dec. 2006 16:06

Frederic napisal/-a:Ce je spolni odnos "consentual" (ne vem, kako temu recete v Sloveniji) potem to ne more biti posilstvo.

Spolni napad na osebo, mlajšo od petnajst let
183. člen

(1) Kdor spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo drugega ali istega spola, ki še ni stara petnajst let, pri čemer obstaja očitno nesorazmerje med zrelostjo storilca in žrtve, se kaznuje z zaporom od enega do osmih let.

(Kazenski zakonik RS)

a kje kaj piše o privolitvi mogoče? seksala sta, ona je bila mlajša od 15 let in nesorazmerje v zrelosti obstaja (čeprav bi se o zrelosti storilca dalo razpravljat).
Frederic
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 10. 2006
Kraj: France - Slovénie

Neprebrana objavaNapisal/-a Frederic » 19. Dec. 2006 0:26

jullia napisal/-a:a kje kaj piše o privolitvi mogoče? seksala sta, ona je bila mlajša od 15 let in nesorazmerje v zrelosti obstaja (čeprav bi se o zrelosti storilca dalo razpravljat).

Kaj se je pa zgodilo tukaj z tistim argumentom o splavu, ces da "zenska sama odloca o svojem telesu"? Ce je privolila, ne vidim, zakaj bi to bil "spolni napad". Ce ni privolila, potem je to spolni napad.

Meni to tudi ni vsec, toda po stvareh, ki se v zadnjih letih dogajajo (razne poroke istospolnih, sedaj celo posvojitve otrok in podobna sranja) ne vidim nobenega razloga, zakaj se ne bi 15-letnica in 30-letnik (ali obratno) imela rada, pa naj bo to se tako obskuren argument.

Sicer pa saj smo ze sami tukaj na forumu ugotovili, da se danes otroci pri 15-ih obnasajo ze zelo odraslo in v nemalo primerih so ze spolno aktivni.
Kdor ne skace, ni cigan - Zagovorniki Romov so pred postojnskim nastanitvenim centrom z vzklikanjem in skakanjem kazali podporo Romom
jullia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 19. Dec. 2006 21:19

Frederic napisal/-a:Kaj se je pa zgodilo tukaj z tistim argumentom o splavu, ces da "zenska sama odloca o svojem telesu"? Ce je privolila, ne vidim, zakaj bi to bil "spolni napad". Ce ni privolila, potem je to spolni napad.

zato, ker se do 15ega leta deklica ne smatra za žensko, ampak za otroka. vsak spolni stik z otrokom pa je kazniv, ker on ne more privolit. to nima popolnoma nobene veze ne s splavom, ne z geji, ne z nobeno od tvojih glupih primerjav. in če prav vem, dekleta mlajša od 15 let tudi splavit ne morejo brez dovoljenja staršev - ker jim zakon ne priznava sposobnosti, da bi lahko same sprejele to odločitev.

Frederic napisal/-a:ne vidim nobenega razloga, zakaj se ne bi 15-letnica in 30-letnik (ali obratno) imela rada, pa naj bo to se tako obskuren argument.

evo, zdaj se bom pa malo na osebni nivo spustila. ne mi tega preveč zamerit. če prav vem, ima tvoje dekle najstniške hčerke. predstavljaj si, da bi izvedel, da ena od njih seksa s tvojim vrstnikom. a bi vse skupaj mirno sprejel, ker se pač ne bi hotel postavljati na pot pravi ljubezni, a bi letel iz bajte s sekiro v roki in ga kastriral?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Dec. 2006 1:22

jst bi ga kastrirala :D
Uporabniški avatar
Michael
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Michael » 24. Dec. 2006 1:25

A ste gledal danes porocila, ko je v Ambrus prisel sam predsednik RS Janez Drnovšek in poskusal nagovorit vascane naj pustijo, da jim postavijo kontejnerje a so ga neusmiljeno, nespotljivo spodbijali. Se vam zdi to normalno, da vascani pregledujejo policiska vozila? Da se igrajo vojsko in imajo straze? Posiljevalci, kriminalci itd. niso samo cigani, so tudi cistokrvni Slovenci. Pa se k je cas praznikov....mislim, mene je tole cist sokiral in slo preko vseh mej. Kriva je vlada in sama policija, da dopusca take stvari in tak upor vascanov. Strojanovi bodo po pravni poti vrjetno, da zmagal, ce ne pri nam pa v Strasburgu in placal bomo mi-davkoplacevalci, vladi se pa lih jeb* zato. Dol s tako vlado :flop: Pa ce ste gledal kej po netu po svetovnih medijskih hisah kako lepo reklamo imamo klik Tisti, ki pa so tako proti ciganom-romom so pa rasisti!
Gone
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 24. Dec. 2006 1:39

katastrofa...vse skupaj :/
I love SISLEY& RW
Iry
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 2. 2005
Kraj: Povsod po malem

Neprebrana objavaNapisal/-a Iry » 24. Dec. 2006 8:58

Svašta kaj se vse dogaja pri nas.
Jaz mislim da tukaj niso problem vsi romi. Namreč če bi bili vsi romi problem, potem nebi bili problemi samo v Ambrusu, ampak povsod po Sloveniji. To pomeni, da morajo bit Strojanovi res nekaj posebnega, zgleda da delajo samo oni pizdarije. Po nekaterih krajih so romi naseljeni, ampak mi sploh ne vemo mogoče za njih, ker pač ni nobenih problemov z njimi. Zato se mi zdi včasih tko neumno, ker nekateri posplošujejo, da so vsi isti.
Najbolj neumno pa je, da rinejo nekam, kjer itak vidijo, da jih ljudje ne marajo. Pa tko je v naši državi...če se najde en prostor primeren za njih, ali se ljudje uprejo ker jih pač nočejo, ali pa lokacija romom smrdi. To pomeni da se tud oni zmišljujejo 100 na uro. Pol pa pride predsednik, da naj bi vse uredil. Najboljš da jih naseli na Zaplani zraven njegove bajte, pa kamere naštima, da bo kontrola 24/7.
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 24. Dec. 2006 19:55

Michael napisal/-a:A ste gledal danes porocila, ko je v Ambrus prisel sam predsednik RS Janez Drnovšek in poskusal nagovorit vascane naj pustijo, da jim postavijo kontejnerje a so ga neusmiljeno, nespotljivo spodbijali. Se vam zdi to normalno, da vascani pregledujejo policiska vozila? Da se igrajo vojsko in imajo straze? Posiljevalci, kriminalci itd. niso samo cigani, so tudi cistokrvni Slovenci. Pa se k je cas praznikov....mislim, mene je tole cist sokiral in slo preko vseh mej. Kriva je vlada in sama policija, da dopusca take stvari in tak upor vascanov. Strojanovi bodo po pravni poti vrjetno, da zmagal, ce ne pri nam pa v Strasburgu in placal bomo mi-davkoplacevalci, vladi se pa lih jeb* zato. Dol s tako vlado :flop: Pa ce ste gledal kej po netu po svetovnih medijskih hisah kako lepo reklamo imamo klik Tisti, ki pa so tako proti ciganom-romom so pa rasisti!

Bolj se ne bi mogla strinjat!! Mi kot davkoplačevalci bomo financirali vse skupaj.
Aja pa zdi se mi svinjsko, da dovolijo da otroci spijo zunaj na -10 stopinj!! Otroci niso krivi! To da jim vaščani ne dovolijo kontejnerjev je zame nedopustno. Na njihovi zemlji ne smejo imeti tega?!
In da ljudje tako govorijo s Predsednikom države?!? Pa kaj si dovolijo?!? Višek. Svinarija!!! :tot:
Jaz bi vsem ambušanom podrla bajte, pa bi jih v kasone sterala!
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Poison Girl » 24. Dec. 2006 20:15

sram me je, da smo s Ceferini prjatli. res :nein:

pa lahko recem, da so sli vascani malo predalec s tem. ampk je pa tut res, da jih hocjo zdej mediji prkazat kot nevemkako nestrpne, in dajo lih najvecjega vaskega pijanca pred kamero, da ja scene dela :roll: zdej vsi vidjo samo "nestrpnost" krajanov, medtem ko dejanja ciganov ostajajo skor neopazena :roll: fuj.

Drnovsek pa itak brez komentarja :tot:
Uporabniški avatar
uršy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: najlepše mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a uršy » 24. Dec. 2006 23:15

Pa dejte no, te Strojani so za postrelit vsi skp, zdej hočjo pa drugo pojstlo, k so u novi hiši - skoz sam neki izsiljujejo pa te boge otročke na mrazu puščajo. Sej bi jih lohka mel u Postojni - tm ni mrz pa so pač rajš u šotoru - pol naj pa bojo tm. Sej jim bo država kkšno vilo mogoče podarila.

To, da se gre pa Drnovšek ke za njih bunit, je pa sploh tu mač - cela Slovenija se vrti sam okol teh Strojanov...nej se briga raj za kšne revčke, k res nimajo kam it ne pa te posiljevalce

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov