Romi - Ambrus

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 03. Dec. 2006 10:36

:D :D
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 03. Dec. 2010 19:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 03. Dec. 2006 11:53

thebest napisal/-a:
~NIA~ napisal/-a:no še neki k smo glih pr romih:
Dolenjci so se odločili da ne bodo več jedli krofov sTrojan ;)

joj...mislim zadrži se malo da res nebomo vsi poknili od smeha... :gruebel:

jst jih pa bom :D
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 03. Dec. 2006 12:34

Zakaj da jih ne bi? :?
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
thebest
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a thebest » 03. Dec. 2006 12:35

gemini napisal/-a:Zakaj da jih ne bi? :?

ja kao...družina STROJAN...mislim helooou(full smešno) :roll:
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 03. Dec. 2006 16:02

rabbit napisal/-a:nikoli pa nisem rekla, da ne bom v prihodnosti mogoče skupaj s kakim tujcem (seveda ne črncem, čefrujem, ciganom)

Zanimivo.
A mi lah zdej razložiš zakaj je recimo anglež bolj sprejemljiv od t.i. čefurja? Al pa poljak od črnca? Pa dej mi prosim razloži kako prepoznaš čefurja? Upam stavit kar češ, da če bi mene al pa recimo mojga brata vidla nikol v življenju nebi ugotovila, da nisva slovenskega porekla in pol bi se recimo zaljubila v kakega takega fanta, in kaj bi pol k bi zvedla, da ni slovenc? V jok pa na drevo mogoče?! Mislm kašne oslarije ti klatiš :roll: , da ne omenjam, da so zate že vsi, ki so iz bivših držav YU čefurji pol so pa to lah luzerji, intelektualci, tisti v šumečih trenirkah do unih v oblekah, pa od unih, ki znajo slovensko in do tistih, ki ne znajo itd. sam vsi so čefurji in vsi so zanič ne?

Dej grow up.

Pa dej enkrat dojamte, da v čist vsaki narodnosti najdete take z šumečim trenirkam, želiranim čupam, arogantnim obnašanjem, nasilneže, take, ki navirajo muzko in žgejo gume po cesti, pol pretepače, prepotentneže itd. in niso sam "čefurji" taki.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
rabbit
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rabbit » 03. Dec. 2006 16:08

jaz sem do zdaj vse južnake (ne bom več uporabljala besede čefur, ker je kot kaže za nekatere uporabnike foruma slabšalna) prepoznala. pač vem.
južnjaki so se mi pa upravičeno zamerli. kako bi se ti počutla če bi ti en slovenc (kot sem prebrala si ti južnjakinja) zatežil glede tvojega poreklai n imel pripombe kaki smo slovenci. da ti južnjaki pretepejo tvojga tipa, ker ti njega zavrneš in go odrineš stran ko te hoče objemat in greš k svojmu tipu. potem pa pridejo do tipa 15 južnjakov in mu težijo in ga začnejo pretepat za brez veze.
in vsi južnjaki ki sem jih do zdaj spoznala (kot sošolce/sošolke, kolegice) imajo doma do žensk slabši odnos kot do moških. ne mislim tega nikoli v življenju prenašat.
in sem 100% da se ne bom nikoli zaljubila v kakega južnjaka ali cigana. ker me taki tipi odbijajo.
Uporabniški avatar
jelchi
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 9. 2004
Kraj: za knjigami

Neprebrana objavaNapisal/-a jelchi » 03. Dec. 2006 17:41

Draga rabbit,
ne morem verjet, da takšni ljudje še živijo v 21. stoletju... :eek:

A si že imela biologijo v šoli? Mogoče še ne veš, da imamo ljudje skupnega prednika in, da je tudi "čefur" tvoj daljni daljni sorodnik...
Kot ti je nekdo že rekel, niso vsi ljudje enaki in najverjetneje (oprosti, če se motim!) obstajajo tudi slabi, neuravnovešeni Slovenci (aja, najverjetneje ima Plut "čefurske" korenine).

Kaj pa imajo drugi narodi več (seveda z izjemo Azijcev, črncev, pa seveda "čefurjev")?
Zaradi takega mišljenja so na svetu vojne in nasilje!!! :x
Kako pa misliš, da drugi nestrpneži mislijo o Slovencih? Najverjetneje nas strpajo v isti koš kot ti "čefurje".. :?

Žalostno je, da te starši niso naučili ceniti oz. vsaj ne obsojati drugačnosti!
Ljudi moraš spoštovat za to kar so in ne zaradi njihovega državljanstva , nacionalnosti in barve kože!

Mi je pa še nakaj padlo v oči... Glede na to, da si čistokrvna Slovenka in na to seveda ponosna, me zanima zakaj je tvoja slovenščina na nivoju "čefurjev"? Poleg tega zakaj imaš nik rabbit? Zakaj pa nisi raje zajec/zajklja/zajčica?
Če ljubiš slovenijo, ljubi tudi svoj jezik! :evil:

Lp
rabbit
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rabbit » 03. Dec. 2006 18:09

ta nik imam zato, ker ima poseben pomen že od mojega otroštva.
po tem kako si me napadla sklepam da ti niso slovenka.
nisem rekla, da so vsi slabi. imam tudi nekaj kolegic, ki so južnjakinje in so čisto vredu. ampak to še ne pomeni, da bom bila jaz kdaj skupaj z južnjakom. pač imam take kriterije pri izbiri partnerja.
in to nima nobene zveze z rasizmom.
ali si kdaj pomislila kako je težko vedno pisat slovnično pravilno. sploh pa ko te razjezijo kakšne neumne izjave kot je bila na primer ta tvoja.
če imam take kriterije me ni treba obsojat. tudi ti imaš gotovo kake kriterije pri izbiri partnerja. ne bom ti verjela, če boš rekla da je tebi všeč vsak moški.
v moje odgovore ne strpaj še mojih staršov, ker jih niti ne poznaš. gotovo sem kot otrok spoznala veliko več stvari kot večina drugih otrok.
če bi tebi kdaj južnjaki naredil kaj takega kot so meni jih tudi ti ne bi marala (razen če nisi sama južnjakinja). tistega ki ga ugrizne npr. rotvajler bo sovražil vse rotvajlerje. to je čisto človeška reakcija.
kako bi bilo tebi, če bi pred tabo se 15 južnjakov spravilo na tvojega fanta ti pa ne bi mogla nič. in to ni bila edina taka scena.
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 03. Dec. 2006 19:12

sicer ne vem katerega dela naslova teme ne razumete?

Rom ali Ambrus?
Da vam pojasnim, velecenjena Slovenka, verjetno v svojih rosnih 17ih?

Romi so etnična skupina, ki živi predvsem v evropskih državah: Romunija, Slovaška, Grčija, Turčija, Madžarska in Slovenija. Izhajali naj bi iz Indije. V Evropi jih živi 8 do 10 milijonov.
Etnična oznaka Cigan se v sodobnem času v evropskih jezikih in tudi v slovenskem opušča. Nadomešča jo ime Rom, ki v romskem jeziku pomeni poročenega moškega in hkrati človeka.
8. aprila leta 1971 je bil v Londonu prvi svetovni kongres Romov in v spomin na ta dogodek je bil 8. april izbran kot njihov svetovni dan.

AMBRUS je gručasto središčno naselje v občini Ivančna Gorica. Nahaja se v zahodnem delu Suhe krajine leži na severozahodnem robu večje uvale ter na južnem pobočju Kamnega vrha in vzhodnem pobočju Marofa.
Jedro vasi je okrog župnijske cerkve sv. Jerneja. K Ambrusu sodita zaselka Izak in Lazar. V smeri sever - jug poteka obsežna suha dolina. Površje je zakraselo, njive in travniki so urejeni v terase. Pod naseljem je izvir Beč.
Leta 2006 je naselje pritegnilo pozornost slovenskih medijev zaradi protesta njegovih prebivalcev proti romski družini Strojan, kateremu je sledila preselitev omenjene družine.

Slika

Debata o čefurjih/južnakih/Slovenčkih/črncih/Židih se v tem trenutku končuje ... VSAK, ki napiše post po mojem in se ne bo držal teme ali pa bo še naprej širil rasno/nacionalno nestrpnost, bo izključen iz foruma za nedoločen čas ...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 03. Dec. 2006 21:40

Da se vrnemo na topic ... in pogledamo malo širše od Strojanovih in Ambrusa. Kaj storiti?

1. vsi državljani in drugi prebivalci Slovenije morajo spoštovati naše zakone in ustavo

2. država Slovenija ščiti etnične manjšine in njihove posebnosti

Problem: nekatere "posebnosti" etničnih manjšin niso v skladu z zakoni in ustavo.

V tem primeru je vedno na prvem mestu zakon. Če je pri nas seks s trinajstletnico kazniv, to velja tudi za Rome. In oprostilna sodba v tem primeru s sklicevanjem na to, da je v romski kulturi to nekaj običajnega, je zame nesprejemljiva. To je bil nevaren sodni precedens.

Tudi za Rome velja, da morajo pošiljat otroke v šolo vsaj 9 let. Lahko pa bi mi kaj več storili za to. Gotovo je v Sloveniji vsaj nekaj izobraženih Romov. Ti bi lahko pripravili program za vrtce, predstavljam si, da bi lahko izdali knjige, slikanice za otroke, v romskem jeziku. Mislim, da bi s tem pritegnili vsakega malčka. Hkrati pa bi jih že v vrtcih učili tudi slovenščine.
Kako spravit Rome v vrtce? Vsekakor z mehko metodo, ne s prisiljevanjem. S prepričevanjem staršev, s pogojevanjem pravice do določenih pomoči in vsekakor z brezplačnim vrtcem. (brez tuljenja, da za slovenske otroke pa vrtec ni brezplačen - investicija bi se po moje obrestovala)

To mi je zdaj prišlo na pamet. Če bi pa imela popolno in celovito rešitev, pa ne bi zdaj tule klofala, ampak bi bila že ministrica. :wink:

Problem kriminala na splošno je pa veliko globlji kot romsko vprašanje. Čisto moje osebno mnenje: če imajo ljudje občutek, da je družba nepravična, da je socialno razslojevanje vedno globlje, ... bo prisoten občutek nesmiselnosti truda in poštenosti. Ne pri vseh, seveda. Kakšna teta na Kozjanskem bo še naprej zmrzovala v svoji kolibi in molila, bo pa vsekakor tudi več takih, ki se bodo znašli na nelegalen način.
In rešitev ni le kaznovanje po zakonu, ampak ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 04. Dec. 2006 13:10

:evil:
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 30. Jul. 2010 18:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 04. Dec. 2006 13:14

~NIA~ napisal/-a:kwa bi men rekl kapsi če bi me dobil brez ispita? njim pa nč neupajo ko majo neregistriran avto..., P***a so nesposobni :!: :evil:

draga moja... tukej ne gre za nesposobnost policajev pač pa za nesposobnost sistema... Policaji že ukrepajo, pa pišejo predloge... samo kaj ko se pol zatakne ko je treba naprej orgirat...
Always look on the bright side of life!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Dec. 2006 13:16

cjooo ta država...to bi mogla država hopcup rešt, ne pa da se vleče že v nedogled :roll: kje pa so sploh zdej romi?
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 04. Dec. 2006 13:21

*purple bitch* napisal/-a:cjooo ta država...to bi mogla država hopcup rešt, ne pa da se vleče že v nedogled :roll: kje pa so sploh zdej romi?

malo tu... malo tam... :D
Always look on the bright side of life!
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 04. Dec. 2006 14:17

http://freeweb2.siol.net/bostjan/cigancek.jpg

Tukaj se je pred davnimi časi debatiralo o tem ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov