Romi - Ambrus

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 01. Dec. 2006 20:52

Samo to bom rekla, da se ne strinjam s tabo. (pa sem "čistokrvna" Slovenka vsaj 3 generacije nazaj, ne vem no, rodovnika tako kot psi res nimam, a bi ga rabila?)
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 01. Dec. 2006 21:10

a tudi ne odbravam mešanja različnih ver. od sestrce sošolka je slovenka (kristjanka) in je skupi s čefurjem (muslimanom). sj nič ne rečem če se masta rada. sam jaz tega nikoi ne bi storila. sem slovenka in sem na to ponosna.

zarečenega kruha se največ poje :wink:

drgač se pa tud jst sploh ne strinjam s tabo...ma zrd mene naj se meša kdorkoli, sam da bo potem tist mešanček normalen :)

sicer so mi pa najlepši otroci belega in črnega starša-mulati :)
rabbit
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rabbit » 01. Dec. 2006 21:17

ja vem, da pravijo da se zarečenega kruha največ poje. sam v to sem pa 10000000000% prepričana da se ne bo nikoli zgodilo. ker me tudi nikoli niso privlačli čefurji, črnci, azijci. tko da se to ne bo zgodilo. zakaj bi iskala druge narodnosti, če lahko dobiš slovenca zelo dobrga.

jaz mam pač tako prepričanje in to je men grdo. vi pa imejte mnenje kakršnega pač imate.

jaz ne morem vplivati na vaše mnenje in vi ne na mojega.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 01. Dec. 2006 21:50

sam res pa je, da je čistokrvnega slovenca že težko najdt v današnjih časih :D :? če pa že je, se pa obnaša kot da ni :roll: :D
rabbit
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a rabbit » 01. Dec. 2006 22:35

sj ns je še velik. sam vprašanje kaj bo čez npr 200 let. ja najbolj mi gredo pa na živce uni ljudje, ki so slovenci in se pretvarjajo da niso. al pa čefurji, ki se pretvarjajo da so slovenci. naj bodo to kar so in na to naj bodo ponosni.

to je popis prebivalstva iz leta 2002:
Slovenci (83,06 %)
Srbi (1,98 %)
Hrvati (1,81 %)
Bošnjaki (1,10 %)
Muslimani (v smislu etične skupine) (0,53 %)
Madžari (0,32 %)
Albanci (0,31 %)
Makedonci (0,20 %)
Črnogorci (0,14 %)
Romi (0,17 %)
Italijani (0,11 %)

Sj ns je še velik. brez panike :D
iziris
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a iziris » 01. Dec. 2006 23:06

draga rabbit
sem slovenka.. in zakaj naj bi bila na to ponosna?
je to nekaj kar sem si prislužila, je to nekaj za kar sem prigarala? nekaj kar bi si sama želela, kar bi štela kot uspeh?
dano mi je bilo, da se tu rodim.. in nič drugače ne bi bilo če bi se kje drugje.. kakšna je razlika med mano, srbom in hrvatom?
me te navidezne meje na zemljevidu določujejo?

kaj naj rečem.. uspešno popaj karantanske kuščarje po ljubljani in nosi majice v stilu tu je slovenija.. če te to definira kot zavednega slovenca.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 01. Dec. 2006 23:08

rabbit napisal/-a:sj ns je še velik. sam vprašanje kaj bo čez npr 200 let. ja najbolj mi gredo pa na živce uni ljudje, ki so slovenci in se pretvarjajo da niso. al pa čefurji, ki se pretvarjajo da so slovenci. naj bodo to kar so in na to naj bodo ponosni.

to je popis prebivalstva iz leta 2002:
Slovenci (83,06 %)
Srbi (1,98 %)
Hrvati (1,81 %)
Bošnjaki (1,10 %)
Muslimani (v smislu etične skupine) (0,53 %)
Madžari (0,32 %)
Albanci (0,31 %)
Makedonci (0,20 %)
Črnogorci (0,14 %)
Romi (0,17 %)
Italijani (0,11 %)

Sj ns je še velik. brez panike :D

Samo glede na tvoje prejšnje stališče je vprašljivo, koliko od teh 83% je "čistokrvnih" z rodovnikom :roll:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 02. Dec. 2006 2:25

;)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 30. Jul. 2010 18:45, skupaj popravljeno 1 krat.
tmalaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmalaa » 02. Dec. 2006 13:55

iziris napisal/-a:draga rabbit
sem slovenka.. in zakaj naj bi bila na to ponosna?
je to nekaj kar sem si prislužila, je to nekaj za kar sem prigarala? nekaj kar bi si sama želela, kar bi štela kot uspeh?
dano mi je bilo, da se tu rodim.. in nič drugače ne bi bilo če bi se kje drugje.. kakšna je razlika med mano, srbom in hrvatom?
me te navidezne meje na zemljevidu določujejo?

rabbit.. odgovori? :D

iziris napisal/-a:popaj karantanske kuščarje po ljubljani in nosi majice v stilu tu je slovenija.. če te to definira kot zavednega slovenca.

Pri nas so že začeli- povsod so grafiti (na naši šoli, na železniški in avtobusni postaji..) :roll:

rabbit napisal/-a:..ko bodo odrasli hodili v službe..

Slovenci so polni predsodkov.. kdo jih bo vzel v službo? .. Dej lepo te prosm..

rabbit napisal/-a: in naj ne onesnažujejo okolice

:lol: Koliko drugih ljudi je, ki onesnažujejo okolje (ti pa lih manjšino omenjaš)

rabbit napisal/-a:ne odobravam če sta skupi (čefur - slovenec, črnc - belec, azijec - belec, azijec - črnc)
pa tko naprej. men to ni kul. slovencev ns je že itak ful mau, tistih ki smo res čistokrvni. in lahko bi bili ponosni na to. ne pa da se še med sabo mešajo.

A si kej boljši človek, ker si čistokrvna? :gruebel:

rabbit napisal/-a:..ne odbravam mešanja različnih ver. od sestrce sošolka je slovenka (kristjanka) in je skupi s čefurjem (muslimanom). sj nič ne rečem če se masta rada. sam jaz tega nikoi ne bi storila. sem slovenka in sem na to ponosna.

:roll:
Don't get so caught up in your destination, that you forget to appreciate the journey..
rabbit
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a rabbit » 03. Dec. 2006 9:58

ne vem zakaj me vse napadate in zavijate z očmi.
a ni smisel foruma da vsak pove svoje mnenje. meni je vseeno kaj boste ve počele. če ste slovenke in ste skupaj s čefurjem pa bodte. jaz se ne bom v to vmešavala. sam vem da sama kaj takega ne bom nikoli storila. in nam v vas metala kamenje in kaj takega. meni je čisto vseeno kaj delate.
in tudi ne mislim risat grafitov in nosit majice tukaj je Slovenija. zame je dovolj da se sama zavedam kdo sem in v kateri državi živim. mi je čisto vseeno.
nikoli nisem zmerjala in poniževala in nikoli ne bom ljudi drugačnih od nas. pač smo vsi ljudje. nihče ne odloča katere narodnosti bo, kako barve kože bo imel.
sam sem pač napisala, da ne odobravam mešanja ras in narodnosti. kukr sm že napisala da jaz tega ne bom nikoli storila da bi bila skupaj s kakim črncom, čefurjem, ciganom (pa ne mi spet rečt da se zarečenega kruha največ poje).
me pa moti ko čefurji govorijo kako je bosna najboljša in blablabla, pa naj grejo tja.
nikoli pa nisem rekla, da ne bom v prihodnosti mogoče skupaj s kakim tujcem (seveda ne črncem, čefrujem, ciganom). sam vseeno upam, da moja zdajšna zveza ne bo razpadla. itak to upaš ob vsaki zvezi.
če je vam kul, da ste skupaj s čefurjem ali ciganom pa bodte.
Zadnjič spremenil rabbit, dne 03. Dec. 2006 10:01, skupaj popravljeno 1 krat.
thebest
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a thebest » 03. Dec. 2006 10:01

rabbit napisal/-a:ne vem zakaj me vse napadate in zavijate z očmi.
a ni smisel foruma da vsak pove svoje mnenje

ja samo ne svoje, tukaj že RASISTIČNO mnenje...
rabbit
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a rabbit » 03. Dec. 2006 10:05

to je samo moje mnenje. men je čisto vseen če si ti slovenc al pa čefurj. kaj to mene briga.
če pa vi mislite, da je to rasistično mnenje pa vam ne morem pomagat. to zame ni. in zdaj vsak ki je ponosen da je slovenc je rasist. potem so tut rasisti čefurji ki so tudi ponosni na to kar so. ko oni nosijo majice bosna in podobno je vse kul. če pa kak slovenc obleče majico tukaj je Slovenija pa ga vsak čudn gleda. sama ne mislim nosit takih majci, ker mi ni treba.
zame je rasizem ko nekoga odkrito žališ in ponižuješ se mu na cesti v glavo režiš, ga zmerjaš in podobno. jaz sem pa samo napisala da ne odobravam mešanja ras.
thebest
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a thebest » 03. Dec. 2006 10:16

ti posredno žališ azijce, črnce,.... tu na forumu in ne na cesti... meni je to isto.

Lahko si ti ponosna da si slovenka, to sploh ni problem. Dokler ne gre to preko mej nacionalizma ali rasizma(g. PLEMENITI)! Že to da uporablaš besedo čefur, se mi zdi nagnjeno v nacionalistično smer(čeprav sem bolj z drugega konca slovenije pa ne wem točno kaj pri vas ta beseda opredeljuje in v kaki meri je žaljiva - meni osebno ma negativni prizvok).

Če bi se stvari pred 100 leti odvijale drugače bi mogoče ravno zdaj bla z nekom, kateremu danes praviš čefur. Meja je samo črta na zemljevidu, če pa se tebi kaj spremeni ko stopiš na hrvaško ali južneje pa maš resn problem.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 03. Dec. 2006 10:17

;)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 30. Jul. 2010 18:48, skupaj popravljeno 1 krat.
thebest
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a thebest » 03. Dec. 2006 10:20

~NIA~ napisal/-a:no še neki k smo glih pr romih:
Dolenjci so se odločili da ne bodo več jedli krofov sTrojan ;)

joj...mislim zadrži se malo da res nebomo vsi poknili od smeha... :gruebel:

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov