Romi - Ambrus

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 16. Nov. 2006 11:28

sani prokleta nestrpnica ... :lach:
jst se iz te teme umikam, ker eni trobjo neki, pa sploh ne vejo o čem se gre ...
in Frenkie ne obračaj besed .. pa PROSIM začni se ukvarjat z zgodovino, ker nisem jst tukaj tvoj profesor, da bi te poučevala ... kaj nisi še nikoli slišala za Židovska geta? Jao ... :roll: ... dost debate, ker sploh ne veste kaj govorite ...
najbolj znani je varšavski geto ... kaj je bil varšavski geto? hiše, bloki, ne vem kaj so imeli, ograjen okoli in okoli, nihče ni mogel ven ... leta 1943 pride do krvavega upora, kjer pade ogromno št. Židov ...
ne ti men o zgodovini ... ker nimaš pojma! ... najprej kako knjigo preber, pol pa seri po forumu ...
pa še to ... ne mešaj taborišč z geti ... big mistake ...

če pa še zmeraj ne vrjameš, pa zgugli lepo gor Židje v getu, pa ti bo kej koristnega vn vrglo ... jao
Zadnjič spremenil bejbika, dne 16. Nov. 2006 11:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sunshine » 16. Nov. 2006 11:35

bejbika napisal/-a:sani prokleta nestrpnica ... :lach:

Grrrrr , sam se res nisem mogla zadržat. :evil:

Ko se spomnim primera v bližini nekega mesta na Hrvaškem, kjer so romski družini dodelili občinsko stanovanje v mestu z vsemi nujnimi osnovnimi potrebščinami za življenje, pa so najprej vrgli ven parket in postelje in si zakurili sredi dnevne sobe :roll:
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 16. Nov. 2006 22:25

Men je že čiz dopizdil, ker se na tv-ju skoz pogovarjajo o teh Romih. P kako je lahko par ciganov pomembnejših od Slovencev, ki živijo po luknjah socialnih stanovanj, nimajo ničesar. :gruebel: In oni tukej rajši rešujejo ene strojane, kot ljudi, ki bi si to resnično zaslužil. Res mi dol visi za tele Rome, ker so samo eno breme, nič drugega...državi je pa to res fino...res se pomembni počutijo
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 16. Nov. 2006 22:46

Sunshine357 napisal/-a:
*purple bitch* napisal/-a:Zdej so mel pa kao en tehten razlog, ko je rom poču unga vaščana po glav...je deda že isku batine..đabe zihr ni dubu :?

Ja to pa ni nič al kaj?? Je to način??

*purple bitch* napisal/-a:..po pa še mal vode iz zbiralnika ukradejo, da bi se mal umil pa odžejal, pa je že cel rompompom..

Dokler nekdo plačuje za vodo, mu bo v interesu, da je ne bo koristil nihče drug.

seveda ni način..sm proti nasilju, sam razumem pa tudi da se ti po nekem času vse mal nabere v glavi, sploh pa če si vročekrven, kot so vročekrvni romi..in jih je pač dobil...in ni trikrat za rečt, da jih en bo še kšn....žal, ampak tko je...preveč si upajo...in eni in drugi...
in ko smo že pri načinu...način tud ni, da so rome kar odeselil...

ojej mal vode...mene osebno bi res bolil k.u,.r.a.c če bi jo kradli iz našega zbiralnika...mi jo plačamo, mamo čisto vest...če pakdo krade, je pa to njihov problem...tok škrta pa res nism, da se bom obremenjevala za nekej kar ne gre meni v minus..
jullia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 17. Nov. 2006 14:26

*purple bitch* napisal/-a:pa babica je bla pomoje vesela kur.c.a k ga je dobila, če en bi že prej prjavla komu...sam pol je vidla, da se ji očitno splača, ko so se vsi uprl...

aja zato so spolno zlorabljeni otroci celo otroštvo tiho. vsakič sproti se razveselijo fotrovega kur**. zdej mi je pa jasno :roll: pa tista bejba, ki je po 15ih letih prijavila župnikovo spolno nadlegovanje je to verjetno tudi naredila iz čiste preračunljivosti. sori, ampak meni pritisk dvigne prav vsaka izjava, ki namiguje, da je žrtev spolnega nasilja karkoli drugega kot žrtev.
Uporabniški avatar
orion lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a orion lady » 17. Nov. 2006 18:26

"pa babica je bla pomoje vesela kur.c.a k ga je dobila, če en bi že prej prjavla komu...sam pol je vidla, da se ji očitno splača, ko so se vsi uprl..."

Pa a ti res ne misliš ko pišeš? Tale tvoja izjava je totalno mim poleg une da jih je un vaščan Ambrusa čist zasluženo dobil. Dej lepo prosim dvakrat razmisli kaj napišeš.
...Naj bo vsak do sebe plemenit
Čist in brez okov
...
Uporabniški avatar
Ljubljančanka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Ljubljančanka » 18. Nov. 2006 10:29

Men gre pa ravno ornk na jetra, ko mediji in nekateri tukaj na forumu pišete, da ne gre Romov posploševat. Če mene kej vprašaš, to delajo Romi sami in družina Strojan, in želijo da se posplošuje, zato da bi dobili svoj plac in bajto zastonj. Prav tako, da bi za krinko diskriminacije očrnili prebivalce Ambrusa in vse, ki so proti "Romom". Ker tukaj se gre samo za družino Strojan, ki je polna kriminalcev in ki se noče vklopit v sozializirano družbo. Tisti, ki si jih tako zelo želi in še vedno misli, da so bogi in ne vem kaj, pa naj jih vzame k sebi. Me zanima koliko jih je to pripravljenih narest!!!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Nov. 2006 10:43

ja res je kr tko fajn lepo hitro enostavno h sebi vzet romsko družino, oziroma kakršnokoli številno družino, oziroma že samo enega člana... :roll: ja, res tega nebi nardila...ne z njimi, ne z nobenim drugim..mislm kašne mate... :x

in ne romov res ne gre posploševat..sori, ampak zihr niso krivi lih za vse vse vse dogodke, vlome, kraje, posilstva in kajjestvemkaj...
in še vedno sm mnenja, da ne morš človeka kr tko strepat u hosto, kot je z njimi nardila naša država...nekje pa more bit neka meja...naj pa mal zakone spremenijo in se drugače obrnejo na problem...
in hiša zastonj...ja valda, jst bi jo tud hotla če bi me tko strepal ven z moje...kje pa nj drgač žvijo? v hosti, oziroma v azilnem domu in še naprej skos in skos država pobirajo +denarja?
jst nevem...res niso lih najboljši, res delajo pizdarije, res so neumorni, ampak še vedno se da vse drugač rešt, kot to rešujejo zdej...men gre tud gospod sstrojan blazno na živce in jst ne branim romov, samo na živce mi gre nesposobnost države, ki bi romski problem morala rešit že zdavnej, ne pa zadnjo minuto ko poči, pa kr neki na slepo in nepravično...

aja zato so spolno zlorabljeni otroci celo otroštvo tiho. vsakič sproti se razveselijo fotrovega kur**. zdej mi je pa jasno pa tista bejba, ki je po 15ih letih prijavila župnikovo spolno nadlegovanje je to verjetno tudi naredila iz čiste preračunljivosti. sori, ampak meni pritisk dvigne prav vsaka izjava, ki namiguje, da je žrtev spolnega nasilja karkoli drugega kot žrtev.

mislm, da je velika razlika med otrokom in gospo v najlepših letih..
veš, dostkrat se zgodi da žrtev sploh ni žrtev, ampak je žrtev posiljevalec kobajagi, ki se je še dotaknu ni...
tle se res ne da sklepat ne v eno, ne v drugo smer...ti pač tko mislš, jest pač drugače...in to je to... :wink:

orion....kot sm že rekla, đabe jih zihr ni kasiru, so že mel kšna spore...sem proti nasilju, ampak sm pač povedala da brezveze zihr ni blo...
in mislš, da babica po tolkih letih suše, ni bla vesela ponovnega sexa? :D kot sm že rekla...ne mormo vedet...ampak jst dopuščam vse možne opcije...kaj je res, pa sam onedva vesta in noben drug...
Uporabniški avatar
Ljubljančanka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Ljubljančanka » 18. Nov. 2006 13:02

*purple bitch* napisal/-a:in ne romov res ne gre posploševat..sori, ampak zihr niso krivi lih za vse vse vse dogodke, vlome, kraje, posilstva in kajjestvemkaj...

To bomo vidl zdej, ko jih ne bo več, kolk bo posilstev, kraj in nasilnih obračunavanj. Kar se tiče nesposobnost države, bi rekla pa samo to, da edino kar me jezi, da niso že vsi zaprti in da kljub temu, da so izsiljevali, nasilno obračunavali in kradli in so jih verjetno teli Ambrušani tudi osebno videli pri tem in tudi prijavili, da je potem država tako prijazna, da jim rihta nov dom. Sicer pa razumem zakaj dobivajo tolikšno podporo, če je nebi, bi bilo vse skupaj še bolj katastrofalno, nebi najebalo samo par ljudi, ampak še veliko iz sosednjih vasi. Da si je pa babica želela bit posiljena, pa ne bom komentirala, dokaz več, da si ornk omejena in boljše če si tiho. Kako lahko kaj takega rečeš??? Predstavljej si, da bi se to tvoji babici zgodilo, bi enako razmišljala??
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Nov. 2006 13:34

ja ornk sm omejena ja...mogoče pa še kšn drug razlog dopustim, kot pa samo tist standardni...vse je mogoče...in kot sem že rekla...ne vem ne jst ne ti, ne nihče drug razen njih dveh, kaj se je dejansko zgodilo, tko da nihče ne more trdit ničesar...lahko si pač samo mislimo oziroma predstavljamo...jaz si pač tako, ti si pač drugače...

zdej pa če pogledaš iz drugega zornega kota...romi, z njimi povezani vlomi, z njimi povezan stereotip, dejanja ki so v njihovi navadi...gruča okoliških mulcev brez denarja...gremo oropat eno bajto...sej bodo romi krivi..in res, romi so bli krivi...se ti to ne zdi možno?
romov ni več, zdej bi nas pa lahko dobili..ne bomo več vlamljali...men se zdi to čist mogoče...ne rečem, da niso romi krivi za vsaj polovico vseh kaznivih dejanj, ampak zihr pa sm, da niso vsa povezana z njimi...

država pa tukej nosi glavno krivdo...problemi z romi v sloveniji trajajo že lep čas...država jim preveč dopušča, preveč ščiti, zato pa je tako..država bi mogla že takoj ukinit vse te podpore in dopuščanja...zakaj niso kaznovani?kakšna je to država, da romom dopušča kraju v znesku 3000 sit in jim policija nič ne more... :roll: zakaj ne sedijo, ko bi mogli??seveda so krivi velčinsko romi sami, ampak če bi država prej poskrbela, tega nebi bilo, ker bi vsi posedali po zaporih....in mislm, da država tud nima pravice da nekomu kar na lepem odvzame dom..oziroma če ga že, naj priskrbi novega...to so temeljne človekove pravice...rom pa je tudi človek...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Nov. 2006 13:49

mene pa ni...in še vedno mislim enako, neglede na vse...in tle niti en rabš bit nevem kaj izobražen...jst sm pač takega mnenja, aje tolk težko sprejet to? :roll:
Uporabniški avatar
uršy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: najlepše mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a uršy » 20. Nov. 2006 13:33

Sej zdej jih bo pa naš Zoki vzel in jih naselil na kkšno Rakovo jelšo al pa kje tm, kjer je itak že sam ciganaraj :D
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 20. Nov. 2006 20:10

uršy napisal/-a:Sej zdej jih bo pa naš Zoki vzel in jih naselil na kkšno Rakovo jelšo al pa kje tm, kjer je itak že sam ciganaraj :D

pomojm bodo pa res v ljubljani končal.

jutri grem gotovo na soočenje al ne vem kako se imenuje na filozofsko fakulteto (Zver, Strojan, Hanžek,...)

drugače pa purple, mi že dva dni ne gre iz glave tist kar si rekla o babici... posilstvo ni seks!!! halo! dej preslikej situacijo nase, če bi te en posilu, pa bi drugi rekl: sj ji je pasal gotov, pomojm ne dobi velik kurca k je močnejše postave. :roll:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Nov. 2006 21:23

jst sm s tem hotla sam povedat, d apa mogoče ni vse res kar rečejo...in ko bo kdo prnesu dokaz, da je bla babica dejasnko posiljena, takrat bom pa verjela...jst pač dopuščam možnost vsem dejavnikom, ne samo tistim ki ga objavijo v medijih....ampak dejstvo je, da rom ni nje kao enkrat posilu..ampak večkrat...zakaj torej babica tega prej ni povedala, ampak lih potem ko se je cela vas že uprla??še vedno je sicer možnih več odgovorov...in jst pač dopuščam več ožnosti...sej ism rekla, da ni možno da jo je posilu...ampak je možno, tud da je ni posilu...
Uporabniški avatar
majchy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 8. 2004
Kraj: NM / LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a majchy » 21. Nov. 2006 12:45

Ker se mi ne da ponovno vse pisat, bom samo skopirala moj post iz enega drugega foruma.
P.S.: 1. ROMI IMAJO ZASTONJ OŠ, UČBENIKE, MALICO IN KOSILO NA ŠOLI! Tako da ne ti men o tem zakaj jih ne pošiljajo v šolo. 2. Dobijo kar pošteno več kot 45jurjev na mesec. 3. Glede stroškov in otrok...ti za vsakega otroka skrbiš, mu kupuješ oblačila, hrano, itd. Oni tega ne počnejo...folk, al sploh marsikatera romkinja ne ve kolk otrok ma. Hrano nakradejo, obleke tud al jih pa dobijo. Zakaj pa otroci hodijo bosi in razcapani...to je njihov stil življenja. Dej otroku škorne pozim...prec jih bo sezul! To ni zarad pomanjkanja denarja, temveč načina življenja.
Že samo s temi izjavami ste mi dokazale kakšno je vaše poznavanje romov...kako si potem sploh upate sodit o njih?!

Jah, lahko je nekomu iz stanovanja v bloku sred LJ govort o tem problemu in ščitit cigane...vse take bi za 1 mesec preselila v Bršljin (NM) in me zanima kakšno mnenje bi pol mel... Tako je moja teta prodajala hišo v vasi, ki je najbližja ciganskemu naselju in so jo kupil ljubljančani, rekoč da jih cigani že ne bodo motil....po pol leta že prodajajo hišo...
No, pa da začnemo od začetka. Kot prvič, romi se ločijo na dve skupine: prvi so ROMI, drugi pa CIGANI. Romi so tisti, ki so civilizirani, ki delajo ali vsaj poskušajo dobit zaposlitev in ki nimajo kriminalne kartoteke. S takimi ni problem in se da z njimi čist normalno živet. Druga zgodba so pa cigani. To so pa tipičen primer Strojani. Živijo na račun države, nč ne delajo razen ilegalnih dejanj, itd. Že samo dejstvo, da se pri nas na dolenjskem romi sami med sabo delijo na rome in cigane in da se med sabo ne prenašajo, dost pove. In to, da se nekateri romi selijo iz skupnih naselij pri nas ni redek pojav, ker dejansko tisti ki so civilizirani imajo velike probleme s cigani, ker jim le ti grozijo.
Zdej si pa predstavlejte, da bi vi kupil nek pašnik (ker so najcenejši) in na njem postavil "hišo". Kaj bi država nardila? U roku 1 tedna bi dobil odločbo o rušenju, nasledni dan bi že bil bager pred hišo in jo rušil. Da o globi ne govorim. S tem da vas ne bi nihče vprašal "Kje boste pa dons spal?" Znajdi se kokr se znaš! Njih pa celo preselijo v stanovanje, ki je 15x boljši od prejšne podrtije in potem je vik in krik kako se jih upajo preselt. Ja hudiča, no....NA BOLŠ SO ŠLI! In potem ti pridejo ven z zahtevo da vsaka družina dobi svojo hišo...seveda na račun države! Hmm...jst bi tud mela svojo hišo...sam dnarja nimam da bi jo zgradila...zakaj jo pa men ne da država??
In potem pridemo do medijev...ti so tudi zgodba zase.... Vedno vidiš naslove Konec pravne države, Bogi cigani, Pravice, itd. A to, da so Strojanovi "pridelali" v dveh letih preko 100 kazenskih ovadb pa nihče ne pove. To da kradejo po celi vasi so vsi "pozabili" omenit. Hmmm...mogoče se pa uredniki bojijo, da če bodo to razkril da bodo dobili vse slovenske cigane pred hišo in jih bodo zaštihal....no, tako se namreč pri nas dogaja, če se kdo zameri kateremu ciganu. Celo cigansko naselje stopi skupaj in ti pridejo grozit pred hišo. In potem še to, da naslanjajo zdravnikom pištolo na glavo, nož na vrat da napišejo "pravo" diagnozo. Če bi to storil kakšen normalen slovenec bi ratala afera v kateri bi njega označili za psihopata in ga javno linčali, pri ciganih je pa to nekaj vsakdanjega in nihče ne ukrepa.
In za konec še tri "najslajše". Na vikend hišicah so pokradli žlebe, ker so bili aluminjasti in pri Grosupljem so jih zalotili, kako so !poiskušali odstranit železniške tire! (toliko o tem da zbirajo ODPADNO železo). Druga: sredi NMja, kjer je Cona 30, se ti ciganka na prehodu za pešce vrže pod avto da jo "zbiješ", zahteva rešilca (da je vse zabeleženo da si jo res zbil). Seveda temu sledi miljonska tožba in rentno izplačevanje celo življenje (me zanima kdo od vas bi hotel celo življenje polovico meseca delat za ciganko, ki si je tebe izbrala za žrtev, medtem ko bi on posedala pri kolibi). In tretja: moj znanec ki živi v vasi, ki je najbližje ciganskemu naselju, se je nekega lepega dne v svoji sobi sklonil da bi pobral učbenik iz tal, ko mu je nad glavo zletel metek. Ko so potem pogledali kje je bil metek, so ugotovili da če bi takrat stal in ne bi bil sklonjen, bi imeli čez 3 dni pogreb...

In še zakaj nihče ne posreduje pri romih:
Aja, pa k je nekdo napisou da je problem v državi in da bi se mogl jezit na neučinkovitost državnih organov... Primer: cigani so se med sabo skregal in je en drugmu zažgal hišo. Seveda so mogl pridt gasilci in ko so pršli, je sam cigan stopu iz grmovja s pištolo u rok, jo nastavu na glavo poveljnika pa mu reku "Zdle bote pa nehal gasit pa šli domov". Jah...kaj pa naj nardijo pol...čim prej so se spokal. Kaj naj nardi nek inšpektor, če pride v cigansko naselje, jim reče da so to črne gradnje in da bojo rušl, pa se takoj zasvet 10 pištol in padajo stavki "Vem kje si doma" "Vem kam hodjo tvoji otroc v šolo"...kaj boš pol naredu? Cigan nardi tolk prekrškov da je za odvzem izpita, dobi odločbo da ga more prnest na upravno enoto. Pride tja z nožem za pasom, pa reče uslužbenki "Sam uzem mi izpit, če si upaš, te bom zdle zaštihou"....itd., itd.... Me zanima kdo od lublančanov bi meu tolk jaj*, da bi se jim zoprstavu v takih okoliščinah.
No, ko so pa v ciganskem naselju rušili eno črnogradnjo, so mogl pridt pa vsi novomeški policaji in specijalce so poklical, ker so cigani tako piz*arijo delal da bojo vsazga k pride bliz hiše zaštihal in cel halo je bil...
Nekoč ni dolgo še tega
v deželi res ne vemo kje
živela je čebelica
imela lepo je ime...

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov