Romi - Ambrus
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 506 prispevkov
• Stran 33 od 34
•
Prejšnja
1 ... 30, 31, 32, 33, 34
Naslednja
-
keya - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: wajt krajna
Ava87 no daj mi povej, kje si ti doma?!?
Močno dvomim, da imaš kakšne konkretne izkušnje s cigani.. drugače nebi tako pisala - noben ne trdi da so vsi isti, samo zaradi tega pa še ni treba jokcat oh in sploh kako so oni bogi, japajade
Takim cvetkam je vse prinešeno dobesedno k riti, pa še vedno ni nič od njih. Kar se šolanja tiče - samo pravice pravice pravice, dolžnosti se pa končajo že pr prvi točki: dejansko obiskovanje pouka!
Občine jim priskrbijo šolske potrebščine, majo posebnega učitelja.. prav tako obstajajo posebni učbeniki za njih - in nekaj povem, težavnost je vsaj za pol manjša. (Razen seveda v primeru, če dejansko obiskujejo "normalni" razred..)
Najbolš da se kr vsem 5ke šenka, morda bodo pa pol hodili v šolo al kaj.. šolski sistem je za vse enak, živijo v Sloveniji & imajo naše državljanstvo - sori, uradni jezik je slovenščina tudi v šoli (zdej pa nevem, a je znanje slovenščine pogoj za pridobitev državljanstva?? če ni bi pa moral biti..). Če se pa njim ne ljubi z otroki ukvarjat, da bi vsaj malo znalo slovenščine.. njet moj problem, šolski pa tud nebi rabu bit. Kriteriji so za vse enaki!
Me prov zanima, katera učiteljica bi si upala dat malemu cigančku nižjo oceno samo zato ker je rom? Ne me J, prov rada bi vidla eno k je tulk pogumna A veš kaj se pol zgodi, če recimo mali doma pojamra kao da je bila učiteljica diskriminatorna do njega?
Še šenkajo jim po možnosti, samo da nebi rable met opravka z njimi...
Večina jih ne konča šolanja, ker se jim neda al kaj js vem.. itak majo že zelo zgodi prvega otroka, pa potem še enega.. in še enega... tako da so dejansko pri 20ih preskrbljene/i že samo z denarjem od sociale, otroških itd.. in ne, otroški dodatki se razlikujejo za romsko populacijo, pa ne za malo!
To je diskriminacija! Ukinit jim privilegije, veljajo naj ista pravila kot za vse državljane.. potem se bomo pa pogovarjali o tako opevani enakopravnosti
Za vse, ki mislite kako so cigani bogi, kako so vse obtožbe neutemeljene in nevem kaj vse še.. klik, slikice
In preden se bo kdo spet zapiču: NE, niso vsi isti..
ravno tega se marsikdo ne zaveda, potem pa teleba kako so bogi, da kako so pa prekmurski romi lahko čisto fajn, da to so zihr "domačini" krivi...
mhm
Močno dvomim, da imaš kakšne konkretne izkušnje s cigani.. drugače nebi tako pisala - noben ne trdi da so vsi isti, samo zaradi tega pa še ni treba jokcat oh in sploh kako so oni bogi, japajade
Takim cvetkam je vse prinešeno dobesedno k riti, pa še vedno ni nič od njih. Kar se šolanja tiče - samo pravice pravice pravice, dolžnosti se pa končajo že pr prvi točki: dejansko obiskovanje pouka!
Občine jim priskrbijo šolske potrebščine, majo posebnega učitelja.. prav tako obstajajo posebni učbeniki za njih - in nekaj povem, težavnost je vsaj za pol manjša. (Razen seveda v primeru, če dejansko obiskujejo "normalni" razred..)
Najbolš da se kr vsem 5ke šenka, morda bodo pa pol hodili v šolo al kaj.. šolski sistem je za vse enak, živijo v Sloveniji & imajo naše državljanstvo - sori, uradni jezik je slovenščina tudi v šoli (zdej pa nevem, a je znanje slovenščine pogoj za pridobitev državljanstva?? če ni bi pa moral biti..). Če se pa njim ne ljubi z otroki ukvarjat, da bi vsaj malo znalo slovenščine.. njet moj problem, šolski pa tud nebi rabu bit. Kriteriji so za vse enaki!
Me prov zanima, katera učiteljica bi si upala dat malemu cigančku nižjo oceno samo zato ker je rom? Ne me J, prov rada bi vidla eno k je tulk pogumna A veš kaj se pol zgodi, če recimo mali doma pojamra kao da je bila učiteljica diskriminatorna do njega?
Še šenkajo jim po možnosti, samo da nebi rable met opravka z njimi...
Večina jih ne konča šolanja, ker se jim neda al kaj js vem.. itak majo že zelo zgodi prvega otroka, pa potem še enega.. in še enega... tako da so dejansko pri 20ih preskrbljene/i že samo z denarjem od sociale, otroških itd.. in ne, otroški dodatki se razlikujejo za romsko populacijo, pa ne za malo!
To je diskriminacija! Ukinit jim privilegije, veljajo naj ista pravila kot za vse državljane.. potem se bomo pa pogovarjali o tako opevani enakopravnosti
Za vse, ki mislite kako so cigani bogi, kako so vse obtožbe neutemeljene in nevem kaj vse še.. klik, slikice
In preden se bo kdo spet zapiču: NE, niso vsi isti..
ravno tega se marsikdo ne zaveda, potem pa teleba kako so bogi, da kako so pa prekmurski romi lahko čisto fajn, da to so zihr "domačini" krivi...
mhm
-
Ava87 - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 6. 2008
Mislim, da sem že napisala, da sem imela z Romi precej izkušenj in sem tudi napisala, da tako dobrih kot tudi slabih, zato res nočem bit napačno razumljena; ne jokcam, sploh ne....
Verjetno se nisem najbolje izrazila al pa je blo napačno razumljeno, np...Hotela sem samo povedat svoje mnenje, da me moti, da veliko folka kar tako vsepovprek vse rome meče v isti koš in, da večina folka vidi stanje zdaj , ne vpraša pa se zakaj je do tega prišlo... Tu sem mislila opozorit samo na to, da je moje mnenje, da če želimo čez nekaj let imeti boljše odnose z Romi (če hočete lahko rečemo, da če želimo, da bodo Romi čez 10 leto boljši), je po moje prvi predpogoj, da jih začnemo malo manj diskriminatorno gledat danes (manj negativne in tudi manj pozitivne diskriminacije). Če bi to naredili že večraj (beri; pred leti) bi mogoče danes bilo bolje.
Če želiš vedet moje izkušnje; z Romi sem nasploh bila vedno prijazna oz. enaka kot z ostalimi ljudmi...in zanimivo, Romi so bili čisto prijazni z mano... Vzrok in posledica, posledica in vzrok...:-)
In ne, ne mislim, da so Romi ubogi - tega nisem rekla nikoli!
Verjetno se nisem najbolje izrazila al pa je blo napačno razumljeno, np...Hotela sem samo povedat svoje mnenje, da me moti, da veliko folka kar tako vsepovprek vse rome meče v isti koš in, da večina folka vidi stanje zdaj , ne vpraša pa se zakaj je do tega prišlo... Tu sem mislila opozorit samo na to, da je moje mnenje, da če želimo čez nekaj let imeti boljše odnose z Romi (če hočete lahko rečemo, da če želimo, da bodo Romi čez 10 leto boljši), je po moje prvi predpogoj, da jih začnemo malo manj diskriminatorno gledat danes (manj negativne in tudi manj pozitivne diskriminacije). Če bi to naredili že večraj (beri; pred leti) bi mogoče danes bilo bolje.
Če želiš vedet moje izkušnje; z Romi sem nasploh bila vedno prijazna oz. enaka kot z ostalimi ljudmi...in zanimivo, Romi so bili čisto prijazni z mano... Vzrok in posledica, posledica in vzrok...:-)
In ne, ne mislim, da so Romi ubogi - tega nisem rekla nikoli!
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
keya napisal/-a:Takim cvetkam je vse prinešeno dobesedno k riti, pa še vedno ni nič od njih. Kar se šolanja tiče - samo pravice pravice pravice, dolžnosti se pa končajo že pr prvi točki: dejansko obiskovanje pouka!
Glejmo na rome kot na drugo raso.Kot rasa so bili že dolgo časa nazaj proglašeni za nevemkaj, vse od kradljivcev in celo do najhujšega.Ko gre romski otrok v šolo, kjer je polno otrok, ki imajo sprane možgane od tastarih, ga družba težko sprejme.Dobro, nekateri že ker se šola trudi, ampak še zdaleč ni povsod po slovenskih šolah tako.Konec koncev otrok ne bo nič kriv, ampak ker je recimo Strojanov otrok, je najslabši.
In potem se začne tako kot pri ostalih "hibah" ki motijo sošolce.Tepeži, zajebavanje itd.In nevem kako je z vami, ampak v tem primeru tudi jaz nebi šla več v šolo, ker enostavno ne moreš preživet 6 ur z nekom ali pa s celo skupino ki te samo tlači in ponižuje.seveda pa ni povsod tako, so tudi taki brezbrižneži+ s potuho mater in očetov, razgrajači itn..Ampak vseh v isti koš spet ni za metat, ampak ljudje ravno to počnejo so mnenja, da če si cigan si slab in konec.Ampak to nekak ni res da so vsi slabi.
seveda se ne šenka nobenemu nič, zahteva se od vsakega znanje čisto enako.Samo Keya, če se je romski otrok rodil v sloveniji, je slovenski državljan.Starši ga učijo od malega govoriti po svoje, mogoče mal v polomlljeni slovenščini, ampak otrok tega ni kriv,ker on se nauči to kar ga naučijo.V šoli pa je zato, da se uči dalje.In ker starši (nekateri) otroke učijo govort samo v svojem jeziku, je seveda to za romskega otroka ki pride v šolo, velik rpoblem.ampak kot pravim, otroka tega ne moreš krivit in ga zarad tega obsojat.
Me prov zanima, katera učiteljica bi si upala dat malemu cigančku nižjo oceno samo zato ker je rom? Ne me J, prov rada bi vidla eno k je tulk pogumna lach A veš kaj se pol zgodi, če recimo mali doma pojamra kao da je bila učiteljica diskriminatorna do njega?
Oprosti, ampak se zavedaš da se to dogaja na polno pri nas?veliko je učiteljev ki so diskriminatorni do učencev na podlagi njegovih korenin.V osnovni šoli naša razredničarka ni marala Bosancev in vsak, četudi je vse znal, je dobival taka prašanja da groza in ga je zajebavala sto na uro.imel je manj možnosti in vsega.ravno tako je bilo v SŠ, diskriminacije glede tega od kod prihajaš je bilo ogromno!Pa nič ne moreš.In brez skrbi da si učitelji marsikaj upajo!
In zaradi vsega kar se dogaja je kriva država.država preveč pusti, sprejema neke zakone, ki se lahko enačijos pravicami same anleške kraljice ne zapirajo jih, ne sodijo jim, nič ne naredijo da bi bilo kaj bolje.In glede šolanja in vsega ostalega.Najprej bi se moralo to porihtat, potem bi šlo pa sigurno an boljše.dokler bodo pa romi več kot ostali prebivalci slovenije, pa seveda da si bodo dovolili.zakaj nebi v trgovini nabral nekaj za pod zob, če te pa itak nihče ne bo kaznoval?In tega je kriva izključno država!
Mene ne brigajo starejši romi, oni so dost pametni da razmišljajo s svojo glavo.žal mi je za otroke, ker jih bodo samo pokvarili In ne vem, kje je tukaj socialna??!
gled eslik, ki jih je keya nalimala...Z motorjih po travnikih/poljih in gozodvih se vozijo tudi slovenci, tudi slovenci odlagajo nevarne in vse sorte odpadke na divja odlagališča v naravo in tako, tudi slovenci zažigajo strupene pline/hiše/kozolce/travnike..enostavno tudi mi nismo kaj dost boljši.samo tam je najlažje rečt da je to naredil rom, ko se pa Novomeški fatič v puberteti ganja naokoli z motorjem, pa spregledajo
če omenim strojanove, ko so bili še v ambrusu..Oni so bili obtoženi svega in svašta, samo zato da bi se jih prej rešili zaradi nekih določenih stvari.ampak pop tv pa ni povedal, kaj so počeli vaški mulci ki drugega nimajo kot da se zabavajo po svoje sami in kako so romom nekatere stvari podtaknili.in kako je ena gospoda zavarovala hišo proti vlomom, potem so si jo pa sami okradli, obtožili pa rome, da so dobili zavarovalnino.dokazov ni ikakršnih, ampak gospoda je bila videna ponoči ko je tovorila "ukrade kavč"nazaj v hišo In romi nikoli niso kradli kavčev, njim so pa kao pokradli vse.tolk o tem.
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
-
keya - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: wajt krajna
Dej mi povej, iz kje si ti doma? A živiš mogoče v okolju skupaj s temi "pravimi" cigani o katerih je govora? Močno dvomim.. najbl mi pritisk dvignejo razne lublanske riti ipd, k "pravega" cigana vidijo po Tv kako so oni bogi, ne me J..
Vbistvu nimam ne volje ne časa, samo.. pa dejmo, se bom potrudila...
Mislim a se ti zezaš al kaj? Si pismena al nisi? Kje je kdo reku, da so vsi isti? A se ne poudarja skos, da niso vsi isti in da je govora o unih.. pravih cvetkah tuki (veš tistih, k so tako bogi k jih po TVju gledaš).
Podčrtani del mi je še najbolj všeč - a drugi otroci, da ustrahujejo male cigančke, da jih tepejo, itd itd? A to si misnla?? Dej no, kdo se jim pa upa kaj rečt? Nobeden!
Še ko sem bila js v OŠ je bilo tako.. pa zdej ko je moja tamala ni nič drugače! In ne mi govort, da so otroci pol žleht do njih in podobne fore.. Mi smo meli en razred, k so bli samo cigani notr - nobenemu ni na kraj pameti padlo, da bi jim kaj reku al pa naredu, nič! Kje smo si pa upali.. Delali so škodo, kradli, tepli, ustrahovali,... učiteljice si pa niso upale nič bolj ukrepat, ker so se enostavno bale njihovih staršev, katastrofa! Tk da vrjemi, tudi namerna diskriminacija pri ocenah ni bila mogoča.. Eden, je bil pa z nami v razredu & je čisto lepo brez problemov zdeloval - sicer ni mel ravno petk, ampak je lepo šlo skozi. Z njim smo se čisto vredu razumeli & noben se ga ni izogibal. Se pa od takrat dalje on defenitivno ni zastopil s preostalimi, ki so bili v drugem razredu. Pa veš zakaj? Ker je bil dejansko edini, ki se jim je upal postaviti po robu in nas vbistvu.. braniti. Od nas si noben ni upal jim kaj rečt, ko so koga ustrahovali - on se jim pa je.
Enkrat, ko so spet hoteli v naš razred malo na en krog jim je zaprl pot z enim drogom od zastave (hotel je samo, da nas pustijo pri miru). En mali je pa neki rogovilu in se vdaril v tist drog (se še živo spomnem tistega, vrjemi, ni ga udaril ne zamahnil z njim proti njemu). Ugani kaj je sledilo?
Mama od unega cigančka, je enkrat med odmorom priletela v razred, ko smo bili sami in pred našimi očmi tega sošolca tako pretepla da..
Ja res, bogi cigan(čk)i...
Oprosti, ampak a se ti zavedaš kako je v šoli kjer so te.. "pravi" cigani? Mislim prosim reči da se hecaš
Mogoče je bila kera res diskriminatorna do "južnjakov", ampak do cigana si pa res nobena ni upala bit (vsaj pri nas ne) - a se ti zavedaš, kaj ti teli nardijo, če otrok doma kaj pojamra kaj je v šoli (pa čeprav ni res). Zdej nevem, da je tako povsod ne morm trdit - samo resnično dvomim. Čeprav OK, zdej je prišlo že skor do tega, da itak sploh nobenemu ne smejo nič rečt al pa nardit, ker je pol hudič...
To je res, ne počnejo samo cigani tega.. ampak druge bo doletela kazen, če jih dobijo - that's the point! Samo takega početja, kot si ga teli privoščijo vrjemi da si drugi ne - takih razsežnosti.
Dvomim, da lahko en novomeški fantič naredi toliko škode, brez tega da bi ga kaznoval kdo.. pa tud malo zdrave pameti, pa neboš tega počel. Tu se gre za celo naselje, ki je kritično! In ne spet o domačinih kako vsega rome obtožijo.. bogi cigani ja...
Strojane so pa itak po TVju prikazali kot največje reveže.. škoda besed Edino na živce mi gre zdej to, da bodo za vsako sranje, ki ga bodo naredili se potem z nekimi grožnjami zvlečt čez.. zdej so spet natrosili kup laži o grdih grdih policistih in grozni socialni... mislm v čuzo kaj je za v čuzo, otroke pa pobrat, če niso sposobni skrbet za njih, pika.
Se pa pri eni stvari strinjamo.. država proba tole rešit na napačnem koncu in s tem vse (še bolj) zajebe... Res nevem, zakaj jim ne zmanjšajo socialne i tega... Potem se bodo pa morda celo spravili v službe, ker nebo več računice s sedenjem doma...
Na tem linku, ki ga je prilepil ryu10kyu pa lahko vidiš najboljše od najboljšega - naše cigane! gamad jedna... (bom tiho, da ne rečem še kaj več al pa hujšega) :fight:
P.S.: Kdorkoli misli, da so vsi cigani bogi in domačini grozni, ker jih ne sprejemajo... vam jih (našo najboljšo robo) z veseljem pošljemo na enomesečne počitnice
Vbistvu nimam ne volje ne časa, samo.. pa dejmo, se bom potrudila...
*purple* napisal/-a:In potem se začne tako kot pri ostalih "hibah" ki motijo sošolce.Tepeži, zajebavanje itd.In nevem kako je z vami, ampak v tem primeru tudi jaz nebi šla več v šolo, ker enostavno ne moreš preživet 6 ur z nekom ali pa s celo skupino ki te samo tlači in ponižuje.seveda pa ni povsod tako, so tudi taki brezbrižneži+ s potuho mater in očetov, razgrajači itn..Ampak vseh v isti koš spet ni za metat, ampak ljudje ravno to počnejo so mnenja, da če si cigan si slab in konec.Ampak to nekak ni res da so vsi slabi.
Mislim a se ti zezaš al kaj? Si pismena al nisi? Kje je kdo reku, da so vsi isti? A se ne poudarja skos, da niso vsi isti in da je govora o unih.. pravih cvetkah tuki (veš tistih, k so tako bogi k jih po TVju gledaš).
Podčrtani del mi je še najbolj všeč - a drugi otroci, da ustrahujejo male cigančke, da jih tepejo, itd itd? A to si misnla?? Dej no, kdo se jim pa upa kaj rečt? Nobeden!
Še ko sem bila js v OŠ je bilo tako.. pa zdej ko je moja tamala ni nič drugače! In ne mi govort, da so otroci pol žleht do njih in podobne fore.. Mi smo meli en razred, k so bli samo cigani notr - nobenemu ni na kraj pameti padlo, da bi jim kaj reku al pa naredu, nič! Kje smo si pa upali.. Delali so škodo, kradli, tepli, ustrahovali,... učiteljice si pa niso upale nič bolj ukrepat, ker so se enostavno bale njihovih staršev, katastrofa! Tk da vrjemi, tudi namerna diskriminacija pri ocenah ni bila mogoča.. Eden, je bil pa z nami v razredu & je čisto lepo brez problemov zdeloval - sicer ni mel ravno petk, ampak je lepo šlo skozi. Z njim smo se čisto vredu razumeli & noben se ga ni izogibal. Se pa od takrat dalje on defenitivno ni zastopil s preostalimi, ki so bili v drugem razredu. Pa veš zakaj? Ker je bil dejansko edini, ki se jim je upal postaviti po robu in nas vbistvu.. braniti. Od nas si noben ni upal jim kaj rečt, ko so koga ustrahovali - on se jim pa je.
Enkrat, ko so spet hoteli v naš razred malo na en krog jim je zaprl pot z enim drogom od zastave (hotel je samo, da nas pustijo pri miru). En mali je pa neki rogovilu in se vdaril v tist drog (se še živo spomnem tistega, vrjemi, ni ga udaril ne zamahnil z njim proti njemu). Ugani kaj je sledilo?
Mama od unega cigančka, je enkrat med odmorom priletela v razred, ko smo bili sami in pred našimi očmi tega sošolca tako pretepla da..
Ja res, bogi cigan(čk)i...
*purple* napisal/-a:Oprosti, ampak se zavedaš da se to dogaja na polno pri nas?veliko je učiteljev ki so diskriminatorni do učencev na podlagi njegovih korenin.V osnovni šoli naša razredničarka ni marala Bosancev in vsak, četudi je vse znal, je dobival taka prašanja da groza in ga je zajebavala sto na uro.imel je manj možnosti in vsega.ravno tako je bilo v SŠ, diskriminacije glede tega od kod prihajaš je bilo ogromno!Pa nič ne moreš.In brez skrbi da si učitelji marsikaj upajo!
Oprosti, ampak a se ti zavedaš kako je v šoli kjer so te.. "pravi" cigani? Mislim prosim reči da se hecaš
Mogoče je bila kera res diskriminatorna do "južnjakov", ampak do cigana si pa res nobena ni upala bit (vsaj pri nas ne) - a se ti zavedaš, kaj ti teli nardijo, če otrok doma kaj pojamra kaj je v šoli (pa čeprav ni res). Zdej nevem, da je tako povsod ne morm trdit - samo resnično dvomim. Čeprav OK, zdej je prišlo že skor do tega, da itak sploh nobenemu ne smejo nič rečt al pa nardit, ker je pol hudič...
*purple* napisal/-a:gled eslik, ki jih je keya nalimala...Z motorjih po travnikih/poljih in gozodvih se vozijo tudi slovenci, tudi slovenci odlagajo nevarne in vse sorte odpadke na divja odlagališča v naravo in tako, tudi slovenci zažigajo strupene pline/hiše/kozolce/travnike..enostavno tudi mi nismo kaj dost boljši.samo tam je najlažje rečt da je to naredil rom, ko se pa Novomeški fatič v puberteti ganja naokoli z motorjem, pa spregledajo
To je res, ne počnejo samo cigani tega.. ampak druge bo doletela kazen, če jih dobijo - that's the point! Samo takega početja, kot si ga teli privoščijo vrjemi da si drugi ne - takih razsežnosti.
Dvomim, da lahko en novomeški fantič naredi toliko škode, brez tega da bi ga kaznoval kdo.. pa tud malo zdrave pameti, pa neboš tega počel. Tu se gre za celo naselje, ki je kritično! In ne spet o domačinih kako vsega rome obtožijo.. bogi cigani ja...
Strojane so pa itak po TVju prikazali kot največje reveže.. škoda besed Edino na živce mi gre zdej to, da bodo za vsako sranje, ki ga bodo naredili se potem z nekimi grožnjami zvlečt čez.. zdej so spet natrosili kup laži o grdih grdih policistih in grozni socialni... mislm v čuzo kaj je za v čuzo, otroke pa pobrat, če niso sposobni skrbet za njih, pika.
Se pa pri eni stvari strinjamo.. država proba tole rešit na napačnem koncu in s tem vse (še bolj) zajebe... Res nevem, zakaj jim ne zmanjšajo socialne i tega... Potem se bodo pa morda celo spravili v službe, ker nebo več računice s sedenjem doma...
Na tem linku, ki ga je prilepil ryu10kyu pa lahko vidiš najboljše od najboljšega - naše cigane! gamad jedna... (bom tiho, da ne rečem še kaj več al pa hujšega) :fight:
P.S.: Kdorkoli misli, da so vsi cigani bogi in domačini grozni, ker jih ne sprejemajo... vam jih (našo najboljšo robo) z veseljem pošljemo na enomesečne počitnice
-
*purple* - Cosmopsiho
ne ne živim v okolju z romi, jih je pa v okolici kar veliko in v neposredni bližni fanta tudi, pa v srednji šoli sem mela sošolca roma, ki niti približno ni spadal v slabo skupino romov.in poznam še dva roma s katerimi smo se včas tud družili pa z romi nimata ničesar skupnega razen barvo kože.
In ne posplošuj in je obračaj besed, da sem rekla da so bogi.ne starejši sigurno ne, otroci ki pa še zase ne vedo se mi pa smilijo ja, ker bi lahko odrasli v boljše ljudi z boljšo vzgojo.Oni pač druge vzgoje kot tiste od staršev nimajo, torej si niso sami krivi.
No dekle pomiri se no
Nisem rekla, da so vsi isti, ampak še enkrat poudarjam kako je z romskimi otroci.Zdej boš pa rekla, da ni nad njimi nobenega nasilja oziroma kakršnegakoli drugega zaničevalnega odnosa?seveda, da je, niso romi skos začetniki vsega, kot to družba misli in preobrača.Glede na to da se otroci ki so imeli doma nično vzgojo (slovenci) obnašajo že do debelih,z očali grdo, misliš da se do romov ne in da so romi skos sami krivi?
vsekakor jst tukaj nebi krivila otrok, ampak njihove starše!
strojanovi se mi ne smilijo, vem da so kriminalci, ampak vsaka stvar pa tudi ni res!
In ne posplošuj in je obračaj besed, da sem rekla da so bogi.ne starejši sigurno ne, otroci ki pa še zase ne vedo se mi pa smilijo ja, ker bi lahko odrasli v boljše ljudi z boljšo vzgojo.Oni pač druge vzgoje kot tiste od staršev nimajo, torej si niso sami krivi.
No dekle pomiri se no
Nisem rekla, da so vsi isti, ampak še enkrat poudarjam kako je z romskimi otroci.Zdej boš pa rekla, da ni nad njimi nobenega nasilja oziroma kakršnegakoli drugega zaničevalnega odnosa?seveda, da je, niso romi skos začetniki vsega, kot to družba misli in preobrača.Glede na to da se otroci ki so imeli doma nično vzgojo (slovenci) obnašajo že do debelih,z očali grdo, misliš da se do romov ne in da so romi skos sami krivi?
vsekakor jst tukaj nebi krivila otrok, ampak njihove starše!
strojanovi se mi ne smilijo, vem da so kriminalci, ampak vsaka stvar pa tudi ni res!
- mimikad
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 9. 2006
- Kraj: bregovi Kolpe
/\/\4t3j napisal/-a:Meni je nekdo povedal, na kakšen način romi v Novem Mestu točijo bencin:
Eden tanka, drugi pa z sekiro pred avtom stoji.
Ja znam kk ga točijo v Semiču. (tle so pištole v igri) In nč jim ne morejo, ker je vse dejansko strah. Pokličejo policijo pa pridejo čez pol ure, ko cigani prejdejo, da jih nebi slučajno kje srečali.
Purpel...če ne živiš zraven njin ne veš kako je! ! !
1. Zakaj lahko oni vkradejo v trgovini (včasih za 5000 SIT zdaj cca. 20 evrov) pa jim ne sodijo oz. kaznijo + tega da še podporo dobivajo?!
2. V šoli se vsi njih bojijo in ne "bogi cigančki" nas?
3. Učiteljice jih, če je le mogoče popustijo samo, da se jih rešijo, da jih več ne gledajo.
4. Zdaj so se utaborili ob Kolpi in je že vsega sranja (dobesedno) na bregu.
5. Si videla s kakšnimi avtomobili se vozijo??? Vrjemi mi, da se vozijo z zelo dobrimi avtomobili (passat, audi, golfi (pa ne dvojka), megani,...pa niso to stari 20 let ampak 4, 5 let) ...kako se nebi saj vsi zbiramo za njih preko davkov.
6. Zakoj dobijo bone za trgovino, če jih itak večina krade?
7. Zakaj se lahko vozijo brez izpita? Bi mogli vidit kako "uspešno"policisti vstavljajo cigane v Semiču! Sem se že parkrat peljala mimo ko so policisti noreli z lučkah za ciganih....in tudi uspešno vtekli, saj poznajo vsako potko.
8, Zakaj lahkjo oni IZSILJUJEJO, da bi radi elektriko, vodo pa nevem kaj še vse, ko pa imajo vse na črno postavljeno??!! (tudi gradbeno dovoljenje)
9. V Črnomlju pri Lokvah imajo pločnik, postajo pa nevem kaj še vse...drugi kraji pa prosijo že celo večnost, da bi do tega prišli.
10. Rada bi izvedala, koliko procentov romov dela. V mojem kraju jih dela zelo malo, tisti ki pa delajo so pa večinoma na komunali, kjer urejajo parke.
11. Zakaj morajo nekateri živeti v strahu,ko se vozijo mimo romskih naselji?! Si ne zaslužimo, da bi se mirno peljali ne da bi premišljali kdaj nas bo kakšen cigan sredi ceste zastavil?
Zdej pa še ena pozitivna:
V OŠ sem mela sošolca, za katerega nisem vedela do 8 razreda da je rom...to pa dejansko zato, ker se je vmival pa tudi zelo dober uspeh je imel (prav dober). Ena svetla izjema. Sedaj dela z očetom, ki je privatnik pa imajo takšno hišo in okolico, da kar izstopa v tistem ciganskem naselju.
-
*purple* - Cosmopsiho
^^svetujem ti, da ta tvoja prašanja nasloviš na Vlado republike slovenije, na našega premiera gospoda janšo, ker jaz ti tukej ne znam pomagat.
zapelji se po cesti dveh cesarjev, po cesti v gorice pa boš videla kakšne vile imajo romi in kakšni avti so parkirani pred hišami
Poznam pa tud jst enga roma, ki ga je država odrešila njegovih romskih staršev in ga dala v rejo.rejniška družina ga je spravila na noge, izšolala in zdaj ima fante svoje gradbeno podjetje in stoji na svojih nogah in verjetno kurk se da pravično.h pravim staršom pa ne hodi, ker pravi da se ne misli ukvarjat s takimi, ki bi mu lahko zafurali življenje.
Ena svetla izjema. Sedaj dela z očetom, ki je privatnik pa imajo takšno hišo in okolico, da kar izstopa v tistem ciganskem naselju.
zapelji se po cesti dveh cesarjev, po cesti v gorice pa boš videla kakšne vile imajo romi in kakšni avti so parkirani pred hišami
Poznam pa tud jst enga roma, ki ga je država odrešila njegovih romskih staršev in ga dala v rejo.rejniška družina ga je spravila na noge, izšolala in zdaj ima fante svoje gradbeno podjetje in stoji na svojih nogah in verjetno kurk se da pravično.h pravim staršom pa ne hodi, ker pravi da se ne misli ukvarjat s takimi, ki bi mu lahko zafurali življenje.
- mimikad
- Komunikatorka
... saj jih vsi financiramo da si lahko privoščijo vse, kar si pa ne morejo pa vkradejo.*purple* napisal/-a:zapelji se po cesti dveh cesarjev, po cesti v gorice pa boš videla kakšne vile imajo romi in kakšni avti so parkirani pred hišami
Sem mislila da boš ti znala odgovore, ker mam občutek da jih zagovarjaš kk so oh in sploh bogi. Da ne naredijo šole, ker jih učitelji ne marajo ,....
-
*purple* - Cosmopsiho
ne mimikad, narobe si razumela.Jst njih ne zagovarjam, mi pa ni fer do otrok, da morjo v takih razmerah živet s tako vzgojo in ni mi jasno zakaj CSD nič ne ukrene mi je pa jasno tud to, da vseh ni za metat v isti još.tud kakšen z vilo je lahko vilo naredil s svojimi žulji, brez kriminalitet.
- mimikad
- Komunikatorka
Nč jim ni hudega...nebojo na živcih oboleli, ker bi se sekirali kako bojo otroka nahranli, al pa kk bojo v službi kaj do roka naredili. Če bi se sekirali jih nebi imeli po 10 komadov.
Purple ... njim paše ta način življenja ker takšni so, če pa še kaj želijo preprosto izsiljujejo, dobijo kar rabijo, v zameno pa ne dajo nič. Da bi vsaj mir imela okolica bi blo že veliko.
Je nekaj izjem, ampak v mojem kraju ena, dve družine izmed mnogih.
Purple ... njim paše ta način življenja ker takšni so, če pa še kaj želijo preprosto izsiljujejo, dobijo kar rabijo, v zameno pa ne dajo nič. Da bi vsaj mir imela okolica bi blo že veliko.
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Meni se zdi purple celo smiselna. Res je žal za otroke da živijo v takem okolju, torej po romskih naseljih, kjer je vse zanemarjeno, starši se z njimi se ukvarjajo kot bi se morali, izobrazba staršev na nuli, posledično teženje po izobrazbi otrok ne obstaja, ni neke zdrave ambicioznosti; pač furajo svoj robni način življenja. Potem pa se vse te navade in vzorci vedenja prenesejo na otroke in smo v začaranem krogu.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
-
*purple* - Cosmopsiho
mimikad napisal/-a:Nč jim ni hudega...nebojo na živcih oboleli, ker bi se sekirali kako bojo otroka nahranli, al pa kk bojo v službi kaj do roka naredili. Če bi se sekirali jih nebi imeli po 10 komadov.
ne oni verjetno ne bodo, ker jih očitno prav dost en briga v kakšnem okolju in na kakšen način njihov otrok živi.tud kolk jih našopat in ali bo za vse dost hrane jih tud očitno ne zanima.in ravno v tem je problem, ker otem nastrada otrok in otrok v takem okolju, pa nima dost šans da kasneje živi drugače, an bolj "legalen" in pameten način.On pač drugega življenja ne pozna in men se zdi to velik rpoblem.Poleg tega da se uničuje ljudi, na tak način nastaja še več kriminalcev in skorajda logično je da če bosta in mati in oče in cela starejša genereacija kradla, da bo tud tamal.zato me prav res zanima kje se je v teh primerih skril CSD??
no CSD je itak za en ku*ac, to že vemo.
in ja ne mislt da njim paše.ne mislt da otrokom paše d animajo pitne vode iz pipe, da se ne morjo konkretno umit, dan nosijo stare ponošene cunje ki jih zbrskajo v raznih zabojnikih Humane.ampak druge možnosi jim na žalost nihče ne da in tukej se mi zdi precej nesramno in neumno obsojat romske otroke.za vsako vzgojo otroka je kriv starš.otrok se ne more sam razvit in vedet kaj je prav in kaj ne.
izsiljevanja so jih pa tudi starši naučili.če je koga treba po prstih so to starši in ne otroc.Otroke pa stran in drugam!Sam itak, ker je danes ves ta stereotip o romih tko razširjen se ponuja spet eno prašanje; kdo bi v rejo vzel romskega otroka, kdo?Malo je takih, precej malo.
Prvi neprebran prispevek • 506 prispevkov
• Stran 33 od 34
•
Prejšnja
1 ... 30, 31, 32, 33, 34
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov