Romi - Ambrus
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- bejbika
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 8. 2004
oprosti Frederic, sedaj si pa že malo patetičen
ne moraš vsako dekle, ki ni na tvoji strani, ozančit za nepismeno, nerazgledano itd ... kje si našel sedaj kr.eno, ki je res razgledana punca
dovolj o tvoji nizki samozavesti, ker nismo psihologi, da bi odkrivali, kje tiči problem, ampak se pogovarjamo o romski/ciganski problematiki ... če niamš drugega kot žaljenje vsega, kar leze in gre, se prosim zadrži komentiranja ...
ne vem kaj je človek manj vreden, ker je ključavničar?
micamaca ... dobra oddaja je bila ... meni osebno je bila tudi Piramida všečna, ker je končno nekdo nekaj povedaj brez cenzure, ki je v današnjem času vedno bolj in bolj prisotna v medijih ... žal
edit: julia -> komunajzer je moja beseda
ne moraš vsako dekle, ki ni na tvoji strani, ozančit za nepismeno, nerazgledano itd ... kje si našel sedaj kr.eno, ki je res razgledana punca
dovolj o tvoji nizki samozavesti, ker nismo psihologi, da bi odkrivali, kje tiči problem, ampak se pogovarjamo o romski/ciganski problematiki ... če niamš drugega kot žaljenje vsega, kar leze in gre, se prosim zadrži komentiranja ...
micamaca ... dobra oddaja je bila ... meni osebno je bila tudi Piramida všečna, ker je končno nekdo nekaj povedaj brez cenzure, ki je v današnjem času vedno bolj in bolj prisotna v medijih ... žal
edit: julia -> komunajzer je moja beseda
Zadnjič spremenil bejbika, dne 30. Nov. 2006 14:51, skupaj popravljeno 1 krat.
- Frederic
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 10. 2006
- Kraj: France - Slovénie
micamaca napisal/-a:OT: ... očitno misl da je boga za jajca prjel k je par let prežvel v Franciji (uuuuu fancy )
Ola la la... Se cutis podcenjeno? Je to tvoj problem? Bi se bolje pocutila, ce bi rekel, da sem jih prezivel v Srbiji ali na Hrvaskem? Ker vcasih imam obcutek, da imajo nekateri Slovenci raje Neslovence iz juga (les gens de sud) kot pa Slovence iz zahoda, severa, juga ali vzhoda.
drgač pa včer je bilo na RTV SLO po Odmevih meni dokaj zanimivo omizje na temo Strojanovi in pravna država... ne vem če je katera gledala, ampak meni je bilo fajn za spremembo poslušat ljudi, ki niso neposredno povezani s tem, kar se zdaj dogaja glede romov
Ja, bilo je zanimivo in poucno Omizje. Je bilo zanimivo opazovati dr. Vuk-Godinovo in dr. Kovaca, ki je mnoga leta prezivel v Franciji. predvsem Godinova je bilo zanimivo poslusati, ker je clovek koncno izvedel, za kaj se zavzema.
Kdor ne skace, ni cigan - Zagovorniki Romov so pred postojnskim nastanitvenim centrom z vzklikanjem in skakanjem kazali podporo Romom
- Frederic
- Sramežljivka
bejbika napisal/-a:oprosti Frederic, sedaj si pa že malo patetičen
Oh, bejbika... Prosim... Ce je "kr.ena" nesramna in podcenjujoca z svojimi komentarji (moje besede) na moja in se nekatera ostala pisanja, se ne pomeni, da je nepismena in nerazgledana (tvoje besede). Ce pa ne locis tidve locnici, potem pa je to druga zgodba. Ce pa se v odnosu do nas (drugace mislecih) ima za avantgardo, potem pa imamo tukaj resen problem. Potem je pa bolje, da ne govorimo o stvareh, ki so trenutno prevec kompleksne za razumevanje.
ampak se pogovarjamo o romski/ciganski problematiki ... če niamš drugega kot žaljenje vsega, kar leze in gre, se prosim zadrži komentiranja ...
Mislim, da se po tvoji zaslugi ze kar nekaj casa ne pogovarjamo vec o romski problematiki. Vse od tvoje pateticne ideje getoizacije. Ce si odprla to posodo crvov, jo prosim pa se zapri.
Sem kje napisal, da je manjvreden?! Zopet polagas neizrecene besede v moja usta.
Cenzura v medijih? Lahko dokazes z kaksnimi konkretnimi primeri ali si to spet prebrala v kaksni Mladini in sedaj skupaj z manjsim delom slovenske populacije zganjas histerijo?
komunajzer je moja beseda
Je vcasih prav zanimivo brati taksne stvari. Po eni strani ti ni vsec cenzura v medijih, po drugi strani si se pa vceraj deklarirala za "komunajzarko" (seveda si svoj post kasneje diskretno umaknila, se razume). Tidve stvari med sabo nista kompatibilni. To je enako kot, ce bi nekdo rekel, da je nacist in da ima rad Zide.
Kdor ne skace, ni cigan - Zagovorniki Romov so pred postojnskim nastanitvenim centrom z vzklikanjem in skakanjem kazali podporo Romom
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
Frederic napisal/-a:Ola la la... Se cutis podcenjeno? Je to tvoj problem? Bi se bolje pocutila, ce bi rekel, da sem jih prezivel v Srbiji ali na Hrvaskem? Ker vcasih imam obcutek, da imajo nekateri Slovenci raje Neslovence iz juga (les gens de sud) kot pa Slovence iz zahoda, severa, juga ali vzhoda.
ok I give up... if it makes you happy potem pač misli, da se počutm podcenjeno ... in isti občutki bi me navdajali, če bi živel na bolgarsko-turški, švedsko-finski ali vietnamsko-laoški meji... močno pa dvomim, da bi bil v teh primerih tako blazno "pameten"...
The secret of success is consistency of purpose.
- Frederic
- Sramežljivka
julia napisal/-a:levičarji jo kupijo, preberejo in se nasmejejo štosem na račun generala glanzkopfa & co. desničarji pa pač zavijejo z očmi, s police v trafiki raje vzamejo mag in ob kofetu berejo o kadrovskih rošadah v nesposobni opoziciji.
Ocitno se vedno na razumes bistva. Problem ni v tem, da je Mladina levicarska ali ne. Vsak politicni casopis ima svojo politicno konotacijo. ce tega ne bi imel bi to bilo ze sumljivo.
Problem je v vsebini, odnosu in predvsem zelo zaljivem slogu pisanja. Primerjaj slog pisanja.
Kar se tice primerjave z MAG-om in Demokracijo na eni strani in Mladino na drugi strani, se to ne da primerjati. To se da dokazati na preprosti nacin in sicer, ko preveris koliko afer so odkrili, dokumentirali in dokazali novinarji MAG-a oz. Demokracije in koliko Mladina. Taksne stvari dajo neko kredibilnost casopisu. Mladina pa je to kredibilnost izgubila z svojimi fabrikacijami. Ker drugega ne znajo, se sedaj zatekajo k agresivnemu zaljenju in stigmatiziranju drugacne mislecih, namesto podajanju alternativ. Danes smo vsi tisti, ki ne mislimo kot oni clani Ku Klux Klana, medtem ko neki bralci oz. simpatizerji Mladine tukaj lahko odkrito govorijo o geotizacije Slovenije oziroma, ce ze ne govorijo, pa vsaj odobravajo taksno pisanje... Ce to ni absurd, potem ne vem kaj je.
- Frederic
- Sramežljivka
micamaca napisal/-a:ok I give up... if it makes you happy potem pač misli, da se počutm podcenjeno ... in isti občutki bi me navdajali, če bi živel na bolgarsko-turški, švedsko-finski ali vietnamsko-laoški meji... močno pa dvomim, da bi bil v teh primerih tako blazno "pameten"...
To o cemer ti govoris tukaj ni nobena "pamet". Nihce noce dokazati nobene superiornosti ali inferiornosti od tebe ali ostalih. Zakaj bi nekdo to tudi pocel?!? Kaksen pomen pa imas ti za mene, da bi jaz kaj takega pocel?
To o cemer govorim(o) je preprosta logika, ki pravi: Govori o stvareh, katere lahko argumentiras oz. si jih podozivel, ne pa kar si dobil po gledanju TV ali branju nizko kvalitetnih caospisov.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Frederic napisal/-a:bejbika napisal/-a:oprosti Frederic, sedaj si pa že malo patetičen
Oh, bejbika... Prosim... Ce je "kr.ena" nesramna in podcenjujoca z svojimi komentarji (moje besede) na moja in se nekatera ostala pisanja, se ne pomeni, da je nepismena in nerazgledana (tvoje besede). Ce pa ne locis tidve locnici, potem pa je to druga zgodba. Ce pa se v odnosu do nas (drugace mislecih) ima za avantgardo, potem pa imamo tukaj resen problem. Potem je pa bolje, da ne govorimo o stvareh, ki so trenutno prevec kompleksne za razumevanje.
Zdi se mi, da si nekaj pomešal. Prosim, podaj mi primer, kje sem bila podcenjujoča in nesramna; lahko tudi na zs, da ne bova tule svinjala ali pa javno, zaradi mene.
Pri temi o Janševi ljubezni imava podobno mnenje, o Drobničevi politiki različno, o Romih pa še nisem uspela ugotoviti, ker pišeš o vsem drugem, le o tem ne.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
- *smokvica*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 9. 2005
- Kraj: *Štajerska*
Ok, jaz nimam nič proti ciganom (pa ne me napadat, tako jim pravim odkar vem da obstajajo in to zame ni žaljivka) ker vrjamem da lahk tud oni živijo čist normalni life, kar so nekateri že zdavnaj dokazali, kar se pa ostalih tiče pa če delajo kake piz**rije jih pač naj ustrezno kaznujejo. Sam kaj če se jih ta naša policija boji!!!
Pa take fore...pred romskim naseljem omejitev 60, romsko naselje je omejitev 80 potem pa spet 60 al tak nekak...
Pa take fore...pred romskim naseljem omejitev 60, romsko naselje je omejitev 80 potem pa spet 60 al tak nekak...
- rabbit
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 11. 2006
vsega se mi ne da brat in se opravičujem, če je kdo kaj podobnega že napisal.
jaz proti ciganom ne bom imela nič ko se bodo obnašal enakopravno kot mi. ko bodo odrasli hodili v službe ali si saj potrudili poiskati zaposlitev da ne bodo živel od socialne podpore (naj jo raj slovencem, pa ne mislim tistih tujcev, ki se ponašajo samo z državljanstvom), naj dajo otroke v šolo, naj se vozijo okoli z regisriranim avtomobilom in z vozniškim izpitom in naj ne onesnažujejo okolice (npr. pitne vode).
tudi čefurji (oprostite izrazu) so se čisto prilagodili nam slovencem. otroci hodijo v šole, večina odraslih v službe. pa se noben ne pritožuje če ima čefurja za soseda.
jaz nimam proti nobenim nič (seveda ne odobravam mešanja "ras"), dokler se bodo začeli ali se že obnašati socializirano in izpolnjevati pogoje vsakega državljana RS.
jaz proti ciganom ne bom imela nič ko se bodo obnašal enakopravno kot mi. ko bodo odrasli hodili v službe ali si saj potrudili poiskati zaposlitev da ne bodo živel od socialne podpore (naj jo raj slovencem, pa ne mislim tistih tujcev, ki se ponašajo samo z državljanstvom), naj dajo otroke v šolo, naj se vozijo okoli z regisriranim avtomobilom in z vozniškim izpitom in naj ne onesnažujejo okolice (npr. pitne vode).
tudi čefurji (oprostite izrazu) so se čisto prilagodili nam slovencem. otroci hodijo v šole, večina odraslih v službe. pa se noben ne pritožuje če ima čefurja za soseda.
jaz nimam proti nobenim nič (seveda ne odobravam mešanja "ras"), dokler se bodo začeli ali se že obnašati socializirano in izpolnjevati pogoje vsakega državljana RS.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
rabbit napisal/-a:jaz nimam proti nobenim nič (seveda ne odobravam mešanja "ras"), dokler se bodo začeli ali se že obnašati socializirano in izpolnjevati pogoje vsakega državljana RS.
Kaj točno misliš s tem?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
- rabbit
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 11. 2006
mogoče sem se malo narobe izrazila.
ne odobravam če sta skupi:
-čefur - slovenec
-črnc - belec
-azijec - belec
-azijec - črnc
pa tko naprej. men to ni kul. slovencev ns je že itak ful mau, tistih ki smo res čistokrvni. in lahko bi bili ponosni na to. ne pa da se še med sabo mešajo.
pa tudi ne odbravam mešanja različnih ver. od sestrce sošolka je slovenka (kristjanka) in je skupi s čefurjem (muslimanom). sj nič ne rečem če se masta rada. sam jaz tega nikoi ne bi storila. sem slovenka in sem na to ponosna.
ne odobravam če sta skupi:
-čefur - slovenec
-črnc - belec
-azijec - belec
-azijec - črnc
pa tko naprej. men to ni kul. slovencev ns je že itak ful mau, tistih ki smo res čistokrvni. in lahko bi bili ponosni na to. ne pa da se še med sabo mešajo.
pa tudi ne odbravam mešanja različnih ver. od sestrce sošolka je slovenka (kristjanka) in je skupi s čefurjem (muslimanom). sj nič ne rečem če se masta rada. sam jaz tega nikoi ne bi storila. sem slovenka in sem na to ponosna.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov