Pretres krščanstva - našli Jezusove ostanke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
marateja - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 6. 2004
- Kraj: Ljubljana
Izmišljotina ali ne...če bodo vse skupaj dobro prikazali in podkrepili z "navideznimi" dokazi, lahko mnoge ljudi prepričajo,d a so res kaj našli. odličen primer je DaVinčijeva šifra, ki je zamajala temelj cerkve.
Za tiste, ki se sprašujete s čim bodo primerjal DNK (DNA): Že nekaj časa nazaj naj bi našli tudi tako imenovani Torintski prt (v katerega naj bi bil zavit, ko so ga položili v grobnico).
Za tiste, ki se sprašujete s čim bodo primerjal DNK (DNA): Že nekaj časa nazaj naj bi našli tudi tako imenovani Torintski prt (v katerega naj bi bil zavit, ko so ga položili v grobnico).
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Jean de La Bruyere
-
Tryanna - Debatorica
- Na forumu od: 30. 1. 2007
Po DaVinchijevi šifri je nastala pravcata poplava alternativnih mnenj o jezusu ipd. Je šel v Indijo, ga sploh ni blio, ženska apostol... Men je všeč, da so odprte vse možnosti, sama pa itak ne verjamem, ker je že preveč izbire in se ne morem odločit
Sem pa prepričana, da če bi obstajala kakšna možnost, ki bi lahko zamajala krščanstvo, da bi rkc zadevo zradiral in ostanke radiranja skrbno pometel v katakombe
Sem pa prepričana, da če bi obstajala kakšna možnost, ki bi lahko zamajala krščanstvo, da bi rkc zadevo zradiral in ostanke radiranja skrbno pometel v katakombe
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
marateja napisal/-a:odličen primer je DaVinčijeva šifra, ki je zamajala temelj cerkve.
DaVincijeva šifra ni zamajala ničesar. Cerkev je še vedno enako vplivna kot je bla pred objavo te knjige. Pač nekaj ljudi več se je zamislilo v kaj verjamejo sami oz. ljudje okoli njih in nastalo je nekaj novih teorij.
Zdaj pa kar dalje po starih poteh. Ta knjiga itq ničesar ne dokazuje, trdni dokazi pa so/bi bli nujni, da bi se karkoli premaknilo v mišljenju milijonov ljudi.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
- jullia
- Debatorica
- Na forumu od: 10. 7. 2006
marateja napisal/-a:odličen primer je DaVinčijeva šifra, ki je zamajala temelj cerkve.
dan brown sam je rekel, da gre za fikcijo. knjiga je zgolj vzbudila nekaj več zanimanja za turistične obiske rima in pariza ter dala določenim medijem možnost objavljanja "senzacionalnih" člankov.
temelj cerkve pa dosti bolj majejo razne pedofilske afere ipd, kot pa en povprečno kvaliteten roman, ki je poleg tega le povzetek teorije, ki kroži že desetletja.
- marilyn
- Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 1. 2005
Bullshit vse skupi... Krščanska vera je v osnovi zgrajena na lepih vrednotah in Jezus je bil pač dober zgled za vse... sploh ni več pomembno, a najdejo ostanke al ne... ni fore.
Pretiravanje, v eno smer ateisti in v drugo verski fanatiki. Ne vem, kdo je bl preplašen in "ogrožen"... Nesamozavest serijsko...
Cerkev, kot institucija je pa itak (žal) čist neki druzga kot nauk in vera... Če jemlješ vsako posebej je še najbl zdravo, po moje.
Pretiravanje, v eno smer ateisti in v drugo verski fanatiki. Ne vem, kdo je bl preplašen in "ogrožen"... Nesamozavest serijsko...
Cerkev, kot institucija je pa itak (žal) čist neki druzga kot nauk in vera... Če jemlješ vsako posebej je še najbl zdravo, po moje.
-
Drama Queen - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 1. 2007
- Kraj: Ljubljana
Verjetno bi koristilo samo zgodovini oziroma raziskovanju jezusa kot zgodovinske osebe...
-
mary-kate and ashley bigg - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 5. 2006
Bulma napisal/-a:Jaz tega ne verjamem-že od nekdaj ne verjamem sploh v obstoj Jezusa itd. Če pa že ...se mi pa različica Dana Browna zid bolj dobra
samo en komentar... obstoj jezusa je dokazan. To je bil človek, ki je dejansko živel. Bil je aramejec, tesar, zeliščar ...
lahko pa rečeš, da ne verjameš, da je bil jezus res božji sin (da ne verjameš v njegove čudeže, vstajenje itd.) oz. še bolj primerno - da ne verjameš v boga.
-
ženska - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 10. 2005
- Kraj: Prelepa Gorenjska
Spodbijanje verskih dejstev se mi zdi grdo. Zakaj ljudem preprosto ne pustijo verovati? Sama sem osem let hodila k verouku in sem še zdaj verna, čeprav ne obiskujem crkve. Vsega, kar piše v Svetem pismu ni potrebno jemati dobesedno. V prenesenem pomenu nam pa sporoča precej koristnega. Poleg vsega pa vera ljudem vliva upanje v res težkih trenutkih.
-
*pupika* - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 9. 2005
- Kraj: 3milimetre v zraku
^^ tako ali pa tako pa vemo, da Stara zaveza ne temelji na resničnih in preverljivih dogodkih. Npr. Adam in Eva, Noe z njegovo barko, rešitev iz Egiptovskega suženjstva in opreklanem morju,...
Ni se treba obešat na vsako vejico, ki je zapisana. Res je to, da je to pač knjiga, ki jo vsak interpretira po svoje.
Drugače pa ja. BOG in JEZUS nista eno in ista oseba.
Ni se treba obešat na vsako vejico, ki je zapisana. Res je to, da je to pač knjiga, ki jo vsak interpretira po svoje.
Drugače pa ja. BOG in JEZUS nista eno in ista oseba.
My dreams are my reality...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov