prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%
Skupaj glasov : 346

Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 05. Jun. 2007 12:37

Rada bi vidla zakon v katerem je opredeljeno da se z vojno lahko posega v tvoje življenje... Pol lah grejo vse konvencije sam v maloro, z Ženevsko na čelu...
Always look on the bright side of life!
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 05. Jun. 2007 15:27

Joj, punce, a vam ni se nihce povedal, da jeza in sekiranje ter zivciranje skodujejo vasi lepoti in zdravju?

Bo, kar bo - debato o teh pravicah in diskriminaciji pa lahko kar takoj zakljucite, ker ne spada v to temo (ker, kot pravi MissRap: ker se tukaj pogovarjamo o kajenju. )

Ce lahko citiram kar Jonasa (komentarji na tale prispevek na njegovem blogu - http://jonas.blog.siol.net/2007/01/24/o-protikadilskem-zakonu/)

Če bi bila oblast iskrena v skrbi za zdravje, bi prepovedala prodajo cigaret, sem za.

Sprenevedanje, ali bo zakon sprejet ali ne, je metanje peska v oci javnosti in sodec po tej temi jim gre strasno dobro :D Natakarja se obravnava kot poklic, kjer so delovne razmere nevzdrzne zaradi pasivnega kajenja. Rudarji so slabse placani, razmere v rudniku pa ... boljse, saj tam ni cigaretnega dima :lach:

Samo, da se ljudstvo z necim ukvarja. Misera plebs, hehe.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
mary-kate and ashley bigg
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mary-kate and ashley bigg » 05. Jun. 2007 16:37

MissRap napisal/-a:A vi ne razumete pomena stavka: s svojimi pravicami ne smeš posegati v pravice drugega?Sej vi pravico do kajenja boste še zmeram meli,samo bo omejena tako,da s svojo pravico ne boste posegali v našo.Al je pravica do kajenja kjerkoli bolj pomembna od pravice do tega,da ne sme nobeden posegati v moje življenja,razen če je to opredeljeno v zakonu(npr. vojno stanje).
Kar se pa tiče alkoholizma in ostalega začnite novo temo,ker se tukaj pogovarjamo o kajenju.
LP

se popolnoma strinjam.
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 05. Jun. 2007 16:57

Dagi napisal/-a:Rada bi vidla zakon v katerem je opredeljeno da se z vojno lahko posega v tvoje življenje... Pol lah grejo vse konvencije sam v maloro, z Ženevsko na čelu...

Seveda lahko država v vojnem stanju posega v svobodo,s tem posega tudi v življenje.Tudi smrtna kazen je v nekaterih državah popolnoma prepovedana,v nekaterih državah pa se smrtna kazen lahko uvede v primeru vojne.
LP
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 05. Jun. 2007 18:13

MissRap napisal/-a:
Dagi napisal/-a:Rada bi vidla zakon v katerem je opredeljeno da se z vojno lahko posega v tvoje življenje... Pol lah grejo vse konvencije sam v maloro, z Ženevsko na čelu...

Seveda lahko država v vojnem stanju posega v svobodo,s tem posega tudi v življenje.Tudi smrtna kazen je v nekaterih državah popolnoma prepovedana,v nekaterih državah pa se smrtna kazen lahko uvede v primeru vojne.
LP

napisala sm da bi rada vidla zakon... pa dost OT
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 05. Jun. 2007 18:59

Poglej 16. člen Ustave RS.
LP
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 05. Jun. 2007 19:15

Ja ampak gre za ukrepe, ki ne povzročajo neenakopravnosti, ki bi temljila na rasi, spolu, jeziku... ali katerikoli drugi osebni okoliščini... in če že primerjaš to vse skuepj s kajenjem pa kajenje zame je osebna okoliščina... Tko da še zmer ne obstaja zakon ki bi v pravice človeka posegu na tak način kot ta zakon posega v pravico človeka kot kadilca do tega da prižge cigaret... Tko da ne morš primerjat... Ker se bodo na drugi strani spet oglasil zagovorniki zakona in rekl da njihova pravica je pa da se gibljejejo v prostorih kjer ni cigaretnega dima, kjer sploh ni dima, se pravi da je najbolš da tud na ceste ne hodjo pa nikamor... al kako...
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 05. Jun. 2007 19:34

Jaz sem dala samo primer,da lahko samo država omejuje pravice človeka.Človek drugemu človeku ne sme omejevati pravic s svojimi pravicami.
LP
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 05. Jun. 2007 21:03

in tega danes nihče ne počne a ne :roll:
misliš da ti ki tako vztrajno trdiš nikoli nisi posegla v pravice drugih?
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 05. Jun. 2007 21:16

Ja verjetno,da sem a ne kaj pomembnega.
Kadilci pa kršijo po celem svetu pravice drugih(pa ne mi flancat zdej o alkoholu,ker ne razglabljamo tu o tem).
LP
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 05. Jun. 2007 22:12

Hja, sej, tak kot sm rekla, če bi bli kadilci vsaj mal uvidevni bi blo vse ql, tak je pa itak že iz te teme razvidno da so(ste) daleč od tega ... Če se vam zdi da je vaša pravica da kadite kjerkoli, ne glede na to koga vse ogrožate in pol mislite da ste diskriminirani ker tega ne bote več mogli počet ... Eh, sej tak škoda besed. :roll:
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 05. Jun. 2007 22:54

khm..kako si lahko sploh drzneš rečt da smo mi tukej neuvidevni kadilci ker nas še nikoli nisi videla, spoznala, pila z nami kave, karkoli?povej mi to?kako lahko neki obsojaš in obtožuješ folk na podlagi nekega tvojega antipatičnega razmišljanja? :roll:
mislm da nas je kar večina kadilcev uvidevnih..ampak v to se ne šteje kajenje zunaj...če sem zunaj ga bom prižgala čist tm kjer me bo prjel...in se ne bom ozirala za nobenim..ne bom pa in ne počnem tega, pihala folku v glavo, kadila ko kdo je itd...to je uvidevni kadilec ne pa tist ki prižge čik zunej...mal si razpucej pijem v glavi in ne obtožuj folka za tisto o čemer pojma nimaš :wink:
ej pa kdo mene vse ogroža pa se ne postavljam na glavo.na prvem mestu neumni vozniki, izpušni plini, hrana z vsemi pičkarijami notr itd itd itd...pa kaj naj grem zdej samomor narest zaradtega, ker mi pravice zdravega živlejnja odžirajo čist na vsakem koraku....ampak jst MORM to trpet, če hočm it ven iz bajte, ti se pa lahko komot premakneš na avtobusni postaji če bo kdo kadil in ne rabiš vdihavat dima...tle ti noben nujno ne sega v tvoje pravice!
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 06. Jun. 2007 7:52

A res nimaš kej druzga povedat,ku da zmeram nabijaš s tvojim alkoholizmom in avtomobilskimi nesrečami,....
Dej odpri novo temo ker to zlajnano štorjo smo slišali že 100x.
Tle,še enkrat ponavljam,gre za to kako kadilski dim škodi.
Torej razen,če imaš za povedat kako škodi tut tebi je brezveze metat vn kaj vse druzga škodi. :wink:
Aja glede neuvidevnosti kadilcev.Kako ti veš,da ona pozna oziroma je srečala samo tvoje duplikate?
Večina kadilcev je neuvidevnih in če si ti ena izmed redkih,ki si uvidevnih,lepo od tebe.
LP
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 06. Jun. 2007 8:06

Tema je prepoved kajenja v Sloveniji in ne kako kadilski dim škodi... In če je to argument za prepoved kajenja v SLO je logično, da pod argumente proti spada tud to, da ni samo kadilski dim tisti ki je škodljiv...
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 06. Jun. 2007 9:43

Ja seveda,da tudi drugo škodi ampak ni treba to ponavljat 100x.We get the point.
LP

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov