prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%
Skupaj glasov : 346

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 15. Apr. 2007 23:21

ok, s tem z nosečnostjo se tud jst ne strinjam... ne rabiš tvegat v tej smeri da je potem z otrokom kej narobe....

drugače pa angelgirl, ta otrok ki ga bo imela ona ne bo tvoj in je tazadnja stvar da se lahko ti vtikaš v njega in vse ostalo..če bo hotla med nosečnostjo kadit, pa bo...to je čist njena stvar...in nevem čemu take grozne besede...in popravi svoj stvaek o raku v to, da smo VSI potencialni kanidati za vse vrste rakov..ma kolk ljudi poznam ki niso nikol kadil in dobil raka na pljučih..nekateri so pomrli, drugi ne..spet eni so meli tega, drugi drugega raka...včerej je moji kolegici umrl oče, zdravo je živel, vse lepo in prav, športnik, zdrava hrana, brez stresa in tako dalje..pa je dobil raka na črevesju...tudi ti lahko dobiš marsikaj kadarkoli, brez posebnega razloga..res da je tvegaje za pljučnega raka s kajenjem povečano, vendar se očitno sploh ne zavedš kolk je drugih dejavnikov, nam prikritih, ki vse rake povzročajo..pa se lahko na glavo postavljaš, žviš extra zdravo in vse, pa ga boš vseeno fasala...ne mi govort tle neki o rakih, ker ni čist vse tko kot govoriš!

druga zadeva pa je, da ste še vedno optimisti..kajenje se bo prepovedalo na javnih mestih, kar se tie delovnih mest in lokalov...zunej se bo še vedno kadilo vsepovsod...tud poleti v lokalčkih ko boš zunej sedela, bo dim kadilca iz sosednje mize prišel tudi do tebe..tko pač je, sveta ne moreš spreobrnit...in nevem zakaj bi nehali če vi tako pravite...nehali bomo takrat ko se nam bo zazdelo...jst sm že rekla, da takoj ko zvem da sm noseča, pokadim še enga, pol pa nobenga več....in verjetno po devetih mescih tud ne bom več nobenga prižgala...sicer je pa vse to čist moja stvar...in mislm da se nimate nobene pravice vtikovat nonstop naj nehamo kadit in tralala....takim ki tkole žalijo in blesavo komentirajo, bom še z večjim in največjim veseljem dim puhala v glavo....i n me čist nč ne briga..če si vi lastite ene pravice, si jih bom pa tud jst....načeloma nism taka, sem kul kadilec, ne piham folku v glavo, ne držim čika da se jim kadi v glavo, ne kadim ko kdo je...ampak tlele pa nebi mela mej, res ne...
in sploh nevem kaj se še tko pizdite, zakon bo kmalu tu, in boste imeli v notranjosti lokala mir...zunaj pa pač ne :)
Uporabniški avatar
mary-kate and ashley bigg
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mary-kate and ashley bigg » 15. Apr. 2007 23:34

mene dim drugač sploh ne mot - dokler ne ogroža mojega zdravja.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 16. Apr. 2007 6:01

*purple* napisal/-a: takim ki tkole žalijo in blesavo komentirajo, bom še z večjim in največjim veseljem dim puhala v glavo....

ti. pittbull, umiri se malo...dolgočasna si že z enim in istim pisanjem...
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 16. Apr. 2007 7:02

*purple* napisal/-a:..če bo hotla med nosečnostjo kadit, pa bo...to je čist njena stvar...

druga zadeva pa je, da ste še vedno optimisti..kajenje se bo prepovedalo na javnih mestih, kar se tie delovnih mest in lokalov...zunej se bo še vedno kadilo vsepovsod...tud poleti v lokalčkih ko boš zunej sedela, bo dim kadilca iz sosednje mize prišel tudi do tebe..tko pač je, sveta ne moreš spreobrnit...in nevem zakaj bi nehali če vi tako pravite...nehali bomo takrat ko se nam bo zazdelo...
takim ki tkole žalijo in blesavo komentirajo, bom še z večjim in največjim veseljem dim puhala v glavo...

Tole sta pa eni od bolj butastih izjav, ki sem jih slišala zadnje čase :?
Prvič, če škoduje nerojenemu otroku, to vsekakor ni čisto njena stvar :!: Predstavljaj si, da bi npr. bodoča mati pila, pa ji ne sme nihče nič reči, ker je to pač njena stvar? Meni so to zdi isto!
Glede puhanja dima v glavo - brezveze sploh komentirati...
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 16. Apr. 2007 7:03

Aja, še nekaj? A na terasah lokalov se bo pa lahko kadilo? :eek: (tako je vsaj purple napisala)
Ker jaz sem mislila, da ne. Saj je tudi tisto javni kraj.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 16. Apr. 2007 7:27

metuljčica, zunaj, na odprtih prostorih se bo lahko kadilo...
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 16. Apr. 2007 7:34

Aja. No, na vsak način bo pa stanje za nas nekadilce boljše, kot je zdaj.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 16. Apr. 2007 8:01

za nas, kadilce tudi, ker se ne bomo več toliko po gostilnah vlačili in bomo s tem nekaj denarja prihranili! :D :D :D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 16. Apr. 2007 9:45

metuljčica* napisal/-a:
*purple* napisal/-a:..če bo hotla med nosečnostjo kadit, pa bo...to je čist njena stvar...

druga zadeva pa je, da ste še vedno optimisti..kajenje se bo prepovedalo na javnih mestih, kar se tie delovnih mest in lokalov...zunej se bo še vedno kadilo vsepovsod...tud poleti v lokalčkih ko boš zunej sedela, bo dim kadilca iz sosednje mize prišel tudi do tebe..tko pač je, sveta ne moreš spreobrnit...in nevem zakaj bi nehali če vi tako pravite...nehali bomo takrat ko se nam bo zazdelo...
takim ki tkole žalijo in blesavo komentirajo, bom še z večjim in največjim veseljem dim puhala v glavo...

Tole sta pa eni od bolj butastih izjav, ki sem jih slišala zadnje čase :?
Prvič, če škoduje nerojenemu otroku, to vsekakor ni čisto njena stvar :!: Predstavljaj si, da bi npr. bodoča mati pila, pa ji ne sme nihče nič reči, ker je to pač njena stvar? Meni so to zdi isto!
Glede puhanja dima v glavo - brezveze sploh komentirati...

mal bolš preberi zakaj puhanje v glavo..sori, ampak če si nekdo lasti neke pravice ki jih nima, si jih bom tudi jaz..ne počnem tega, vendar v izrednem primeru bi to počela...
otrok od tiste ki bo kadila je pač njen otrok...če socialne ne motijo take zadeve nimajo koga kej motit..če ga vleče v lokal, ga pa naj vleče..kaj boš nardila?ji rekla da je to neprimerno in te bo še kšna na gobec sunla, ker se vtikuješ vanjo?mogoče te bo stožla da si jo psihično užalila?to je tko kot pri vzgoji..vsak pri sebi sam ve kaj je prav in kaj ni..če bo pa drugače delal od tega kot je prav, je pa to njegov problem...
najboljše so mi tiste mamice ki novorejnčke in dojenčkez vozički vlačijo v zakajene lokale..teh pa res nikoli ne bom razumela..ampak nimaš kej..jst se ne grem vtikvat v druge ker me boli k***c...važno davem da jst tega nom počela...alkohol je pa druga stvar....
in ja zakon ne omejuje kajenja zunaj, se pravi da teraqsa lokala spada tudi pod zunaj in tam lahko kadiš..ne smeš kadit samo v lokalu...
in se strinjam z jochiem...vsaj prihranili bomo :)
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 16. Apr. 2007 14:13

Men se zdi, da vsi pretiravate s temi izjavami, da po uvedbi zakona noben kadilec ne bo več zahajal v lokale. To je men čista nebuloza. Tako kot so do sedaj tud nekadilci hodili v zakajene lokale, tako bodo tudi kadilci hodili v nekadilske lokale. Se pravi tudi potem se bodo kadilci že znašli oz. prilagodili novi situaciji, kot vedno! Glede na javkanje, kako bodo gostinci obubožali, ker sedaj kadilci ne bodo šli na kavo ali na pivo, ker ne morejo ob tem prižgati cigarete, se sama od sebe ponuja še ena dobra stran zakona. Očitno bo, glede na vaše "prerokbe", v gostilnah "manj gostov", manj prodanega alkohola in s tem manj pijanih na cestah. Dvakrat zmaga!

Če bi bla jst na vašem mestu bi me blo sram, da mora država sprejemati nove zakone, da me asimilirajo. Jst sm mnanja, da je naloga družbe, še posebej pa politike, da na protikadilski zakon opozarja in ustrezno sankcionira. Problematični se mi zdijo predvsem rezultati raziskav, da zelo narašča kajenje med mladoletniki. In tu se mi zdi ključno, da se prepove kajenje po lokalih, saj se mi zdi, da mnogo mladih začne s tako imenovanim "socialnim kajenjem" in to v glavnem po lokalih in pred šolami.

*purple* napisal/-a:jst sm že rekla, da takoj ko zvem da sm noseča, pokadim še enga, pol pa nobenga več....in verjetno po devetih mescih tud ne bom več nobenga prižgala

Purple lepo, da tako optimistično razmišljaš, vendar jst ti povem, da zadeva ni tako preprosta. Ni lažjega kot reči ''ko bom noseča bom prenehala", vendar ko si dejansko postavljena pred tako odločitvijo, potem hitro opaziš, da si že prevelik odvisnik, da bi lahko kar tako odnehal. Edino zaradi česar lahko prenehaš kaditi je ZARADI SEBE! Vsako naslanjanje na otroka in njegovo zdravje, bo neuspešno, vse dokler se boš za prenehanje odločevala zaradi drugih. Edina pot do nekajenja je odločenost, vendar odločiti se moraš brezkompromisno, preden sploh pride do nosečnosti. Namreč v nosečnosti se ti bo po glavi porajalo toliko stvari, mogoče celo kakšne skrbi zaradi tega, in verjemi, da ti bo čik takrat zapasal bolj kot kadar koli prej. In ravno ob takih situacijah se boš pregrešila! Prav tako pa se ob prenehanju kajenja vedno pojavljajo želje po cigaretah (saj si odvisnik) in človek v takih situacijah trpinči samega sebe in posledično tudi otroka, kar pa ni zdravo, saj prenehanje kajenja vpliva kot nek "šok" za telo, tko da se mi zdi nesmiselno za kaj takega odločat šele v nosečnosti. Namreč v 80% sem prepričana da vam (žal) ne bo uspelo!

To ti lahko povem iz "lastnih" izkušenj, saj je tudi moja mami kadila med nosečnostjo in pravi, da se ji je želja po cigaretah takrat samo še povečala. Sicer je količino pokajenih cigaret zreducirala na 1-2 čika na dan, ampak popolnega prenehanja ni ji uspelo. Sicer jst nisem nosila nobenih posledic zaradi tega (vsaj upam da ne :D) ampak ni rečeno, da kšn drug otrok tudi ne bo.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 16. Apr. 2007 17:11

*purple* napisal/-a:
otrok od tiste ki bo kadila je pač njen otrok...če socialne ne motijo take zadeve nimajo koga kej motit..če ga vleče v lokal, ga pa naj vleče..kaj boš nardila?ji rekla da je to neprimerno in te bo še kšna na gobec sunla, ker se vtikuješ vanjo?

Je njen otrok, ja, je pa tudi otrok njenega partnerja. In ni res, da lahko počne, kar se ji zahoče, dokler s tem škoduje še komu drugemu razen sebe. Takšno je vsaj moje mnenje, se pa o tem ne mislim več prepirati, ker imamo pač različne poglede na isto stvar. (in ne, ne bi šla nobeni nosečnici težiti, zakaj kadi. Bi pa to meni osebno veliko povedalo o njej kot osebi).

Krepek tisk: tvoja prijaznost je na višku. :roll:
Uporabniški avatar
katika87
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 3. 2007
Kraj: Nm

Neprebrana objavaNapisal/-a katika87 » 16. Apr. 2007 17:28

ok ne dejstvo je, da tisti ka kadijo bojo še zmeri najdl nek način da bojo kadil (nekje)-sej tu je odvisnost

drgač pa jst ne kadim...kadijo pa moji frendi in ne vem kaku bo tu šlu ker bojo lokali prazni al bom pol sama sedela v lokalu pa bojo frendi zuni s (pred lokalom) s čikom v roki ???
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 16. Apr. 2007 20:15

Jochie napisal/-a:za nas, kadilce tudi, ker se ne bomo več toliko po gostilnah vlačili in bomo s tem nekaj denarja prihranili! :D :D :D
Vsaj neki dobrega v vsem tem. :D
Uporabniški avatar
mary-kate and ashley bigg
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mary-kate and ashley bigg » 16. Apr. 2007 20:55

purple_rain napisal/-a:
Jochie napisal/-a:za nas, kadilce tudi, ker se ne bomo več toliko po gostilnah vlačili in bomo s tem nekaj denarja prihranili! :D :D :D
Vsaj neki dobrega v vsem tem. :D

tako se govori!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 16. Apr. 2007 22:22

metuljčica* napisal/-a:
*purple* napisal/-a:
otrok od tiste ki bo kadila je pač njen otrok...če socialne ne motijo take zadeve nimajo koga kej motit..če ga vleče v lokal, ga pa naj vleče..kaj boš nardila?ji rekla da je to neprimerno in te bo še kšna na gobec sunla, ker se vtikuješ vanjo?

Je njen otrok, ja, je pa tudi otrok njenega partnerja. In ni res, da lahko počne, kar se ji zahoče, dokler s tem škoduje še komu drugemu razen sebe. Takšno je vsaj moje mnenje, se pa o tem ne mislim več prepirati, ker imamo pač različne poglede na isto stvar. (in ne, ne bi šla nobeni nosečnici težiti, zakaj kadi. Bi pa to meni osebno veliko povedalo o njej kot osebi).

Krepek tisk: tvoja prijaznost je na višku. :roll:

najprej malo BOLJŠE PREBER, potem pa govor nekej o moji prijaznosti...sama si odebelila tekst, očitno pa si spregledala tole :
.kaj boš nardila?ji rekla da je to neprimerno in te bo še kšna na gobec sunla, ker se vtikuješ vanjo? ..Torej kaj ima to veze z mojo prijaznostjo?dejstvo je da je vedno ve tazga folka in se nebi čudla da te kšna mama ob takšni izjavi (govorim nasplošno) butne na gobec...In kaj pa e sta oba partnerja ista in oba kadita?mislm nevem no....sicer je pa to tako področje, ki mene sploh en zanima..se ne vtikujem v lajf drugih sploh tistih ki jih ne poznam, in nočem met z nobenim nobenga opravka, pa zarad mene naj delajo kar hočejo...

frankie, jst sm hotla s posti to povedat, da se ne bodo valile trume nekadilcev po zakonu v lokale...seveda bo, enih mal več, drugih mal manj...ampak en bo pa tko kot eni trdijo da bo...če prej nisi nikoli hodil v lokale, tud zdej ne boš čestkrat na dan tam visel se mi zdi....
sicer bomo pa itak vidl kako in kaj..sicer šele po koncu poletja...

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov