prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%
Skupaj glasov : 346

Uporabniški avatar
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 4. 2005
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objavaNapisal/-a Smejkica » 25. Jan. 2006 19:27

Men bi blo tut kul, če bi to veljal ...
Ker me tut ful moti, ko pridem dam pa ful smrdim ...
Sej recmo tam, kje so kafiči res ločeni, je kul ...
Sam če pa ni nč ločen, je pa vse zakajen pa smrdi ...
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
opium
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 10. 2004
Kraj: neutral zone

Neprebrana objavaNapisal/-a opium » 25. Jan. 2006 21:44

tiasha napisal/-a:Se še čudim, da tega folk ne počne v kinu ... :roll:

no js sm tudi to doživel, 2 čefurja lepo v zadnji vrsti kadila in pol k so jima eni zatežil sta se itak hotla takoj tepst in še pol po koncu filma tud čist napsihirana...

kdaj pol ta zakon stopi v veljavo pri nas? če sploh?
2good4u
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 5. 11. 2004
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a 2good4u » 25. Jan. 2006 21:51

No jst ful podpiram tole sceno, da bi prepovedal kadit v lokalih! Čeprav folk ko kadi, ful ni tolerantn, do nas nekadilcev. Se jim jeb*...ker so svinje! Ne pomislijo da delajo drugim škodo ne pa samo sebi. Vedno se moramo nekadilci izpostavljati in prilagajati kadilcem. Ni fer, res ni! Da niti ne omenim, da obstaja veliko premalo lokalov, kjer so ločeni prostori za kadilce in nekadilce. In tudi če bi stopilo v veljavo, bi se morali gostinci držati tega in prijavljati ljudi, ki ne spoštujejo zakona, kar se pa seveda ne bo zgodilo. Lepo se sliši, ampak iz te moke sigurno ne bo kruha, pa če tudi bomo na pol poti, da se bo kruhek speku, bo ziher na konc plesniu ratu...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 26. Jan. 2006 0:46

Kadim, ampak bi mi bilo čisto kul, če bi prepovedali kajenje v vseh javnih lokalih... Bi vsaj manj kadila. Saj vem, svoboda pa demokracija pa blabla, ampak jaz očitno rabim enega nad sabo, da mi reče "ne smeš!" :D
Uporabniški avatar
metron
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 12. 2004
Kraj: LjUbLjAnA

Neprebrana objavaNapisal/-a metron » 26. Jan. 2006 1:14

Vedno sem za liberalnost, vendar ne na račun drugih. Tko da sm glasoval ZA.
Tko nekak...
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 26. Jan. 2006 7:59

jaz pa mislim, da bi morali gostinci imeti svobodno izbiro, ali bo nihova gostilna/bar namenjena kadilcem ali nekadilcem, ce ze ne morejo imeti fizicno locenih prostorov za oboje. namrec za njih je gostilna vir prihodka oz. prezivetja in zdi se mi diskriminatorno, ce nekomu prepovedo vstop v njegov prostor, ker je kadilec. se posebej zato, ker je v barih vec kadilcev kot nekadilcev. poleg tega bi prepoved kajenja po mojem mnenju zelo zmanjsala obisk barov, kar pomeni manjse prihodke za gostince, propad nekaterih, hkrati pa tudi manjse prilive v drzavno blagajno na racun trosarin za alkoholne pijace in cigarete.

in ce bi imeli gostinci prosto izbiro med barom/gostilno za kadilce ali nekadilce, se bo po mojem mnenju velika vecina odlocila za kadilski bar.

je pa navsezadnje tudi nasa neumnost, da rinemo v bare, ce nas cigareti motijo... :roll:
2good4u
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 5. 11. 2004
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a 2good4u » 26. Jan. 2006 9:47

To je pa totalna neumnost, da lazimo v bare kjer kadijo. Kaj mi prosim poveš, kje obstaja bar, kjer se ne kadi??????
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 26. Jan. 2006 11:22

No upam,da tega ni še noben napisu,ker se mi ni dalo 7 strani brat.
V Italiji ta prepoved kajenja zelo lepo deluje.
Kadilci so se navadli,da preden vstopijo v bar,pokadijo zunaj.
Tisto,da je pa zadost,da je v baru ločeno za kadilce in nekadilce je pa en bullshit.
Moja miza je za nekadilce,sosednja pa za kadilce :?: :x
Mislim,da se kadilci sami odločajo,da naj trpi njihovo zdravje.Jaz se še nisem.Tko,da res komi komi čakam ta zakon,da bom lahko šla v miru v bar in pršla vn dišeča,ne pa smrdela ku da se ne bi en mesc kopala.
Nimam pa nč proti kadilcenm,samo da mene ne ogrožajo.
LP
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 26. Jan. 2006 11:29

2good4u napisal/-a:To je pa totalna neumnost, da lazimo v bare kjer kadijo. Kaj mi prosim poveš, kje obstaja bar, kjer se ne kadi??????

Ja no, pr nas so čajnice, npr.
Sam mi smo bolj "na vasi" :D
Uporabniški avatar
CorfuGirl
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a CorfuGirl » 26. Jan. 2006 11:37

Jaz kadim in to že nekaj let in povem da bi rada da se ukine kajenje v lokalih,ker me včasih res blazno moti...Sama bi rada nehala kadit ampak mi ne uspe!Doma npr.ne kadim in če bi morala bit zdaj doma dva mesca in ne bi smela iz hiše ne bi ziher nobenga cigareta pržgala.Kadim le v družbi ker tud družba kadi...Sicer pa sem res da bi se nahalo kadit v lokalih.
"Vsaka ženska je lahko lepa, le če zna pravilno poudariti svoje prednosti".
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Applebitecc » 26. Jan. 2006 11:55

Jaz sem za, se bo vsaj še kakšen dodaten odvadu kadit. Jaz npr.. :D :wink:
Uporabniški avatar
cat85
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cat85 » 26. Jan. 2006 14:23

Jaz sem takoj za.
Cigaterni dim me nenormalno moti. OK, ko ga greš žurat to pač sprejmeš kot nujno zlo.. Pa tud v kakšnih barih, OK, sej se sam odločiš da greš tja..
Ampak menim pa da bi mogli popolnoma prepovedat kajenje v restavracijah, ker tile ločeni prostoro so itaq brezveze, ker ni nobenega pravega učinka..Pol pa ješ pa ti tri mize stran (kjer je seveda že prostor za kadilce) nekdo čik prižge.. Meni mine do tega, da bi še dalje jedla.. Pa tud na kopališčih, prireditvah.. skratka na večini javnih prostorov bi tud mogli prepovedat..
Pa ne mi zaj kdo o človekovih pravicah pa diskriminaciji pa podobno. Ja, kadilci imajo pravico kadit - ampak pač naj kadijo doma če že ne morejo brez čika. Ampak nimajo pa pravice onesnaževat zraka ostalim ljudem ki ne kadijo in katerim ta dim škodi oz. jih moti..
Ne me zaj narobe razumet.. Nič nimam osebno proti kadilcem, mam tudi dost prijateljev ki kadijo.. Se dostkrat tudi prilagodim in ne težim zarad vsakega pokajenega čika.. Ampak enostavno me dim full moti in upam da uvedejo to prepoved..
**Osel gre na led samo enkrat. Človek pa tolikokrat, da se nauči drsat**
tmalaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmalaa » 26. Jan. 2006 14:41

am.. js pa sm na pol :P
sama sem kadilka.. pa tud men gre kakšenkrat najetra ko vidim nekatere ko kadijo npr. u restavraciji. Lih učeri sm bla v restavraciji in sm pač tam cela vesela jedla pico, pol pa se usedejo za sosednjo mizo kadilci.. me je prou motlo, ko se je hrana mešala z dimom..
tko za u barih pa nism za prepoved kajenja.. zarad tega, ker tam mi doskrat prav zapaše prižgat en cigaret. Pol pa nej magari dajo bar na "pol", tko da pregradijo z nečim in en prostor bo za kadilce, drug pa za nekadilce.. :)
Don't get so caught up in your destination, that you forget to appreciate the journey..
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Jan. 2006 15:47

lokali bojo začel propadat, vedno več bo brezposelnih...to bo naredu zakon pa čist nč druzga.Bedarija da odločajo o nečem takem, naj raj poskrbijo za brezdomce pa kšn stadion zgradijo, pa kšn delovni mest več prispevajo pa višje plače.In davkoplačevalci plačujemo za take bedne zakone!!Ko jih je** še to janšatovo kurč*** vlado!!!!Za postrelit!! :twisted: :twisted: :twisted:
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 26. Jan. 2006 15:57

Jst bi pa take na cesto vrgla k ogrožajo nekadilska življenja.
To je ta bulš zakon do zdej.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov