prepoved kajenja tudi v Sloveniji?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
allessya - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 4. 2006
Se mi zdi, da je kar večina takih (vsaj večina, ki jih jaz poznam). Meni so se enostavno cigareti zagabili, ker drugače niti ne bi nehala.
-
*jagodka* - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 1. 2007
Panasonic, boljše da se je odvadila kot bi še naprej kadila. Vsekakor korak na boljše. Moja sestra kadi že dosti let in me kar moti, ko greva na pijačo, pa prižiga enega za drugim. Sicer ves čas ponavlja, da neha takoj ko se bo uvedel zakon, ampak jaz bi temu bolj rekla odlašanje na jutri...
V ljubezni in vojni je dovoljeno vse.
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
allessya napisal/-a:g00fy_qa napisal/-a:Jaz več sploh ne vem kaj naj oblečem ko grem kam ven, ker pol vedno tak vse smrdi. Moram takoj vse oprati kar mam na sebi, pa še sebe tudi, ker so lasje prav tako smrdeči da ne morem dihat normalno...
Ne vem, vam kadilcem nič ne smrdijo vaše obleke in lasje??
Ko sem še kadila, me niti približno ni motilo, da je vsak kos obleke smrdel po dimu. Cunje so pač šle takoj v pranje, ali sem jih pa na radiatorju prezračila in je vonj izginil. Zdaj sem pa glede tega res občutljiva. Takoj, ko pridem iz lokala začnem vohat obleko, pol pa viham nos in se pritožujem, da smrdim huje kot če bi sedela v samem pepelniku.
enako pa še doma ti cela soba smrdi od oblačil.
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Sam tele škatlce so prov dobre...pri nas bi tud mogl to naštimat...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
- bejbika
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 8. 2004
ok, tole je pa že tu mač!
kot bi na VSE alkoholne flaše dal enega raztrganega človeka, ker alkohol povzroča prometne nesreče, pa na vsako čokolado eno zavaljeno 300kilsko Američanko, pa spodaj Opozorilo! Ne jej me, da ji ne boš podobna ...
še 1x, danes je vse, kar daš vase, strupeno ... pa je lahko oh in sploh bio ... pač, kaj naj naredim, če grem kam, pa mi en rauha ... to je tako, kot bi rekla, da se v kafiče prepove vstop ženskam, ki se skopajo v cenenem sladkem parfumu ... ker mene žal to bolj moti kot cigaret, ker me resnično zaradi teh cenenih, pretiranih vonjev boli glava ... od čikov me pač ne ... moti me, ker mi smrdijo cunje, ampak to se pač opere .. drugače pa redko kdo hodi v kafano piti navadno vodo (razen tistih, ki pojejo dnevno 0,5L vode in en kosmič) in takoj, ko zaužiješ čaj, kavo, rjav sladkor, nektar, alkohol, si se že zastrupil ... zakaj pol ne še s cigaretnim dimom ?
pa dejte si že te pravice u rit zatlačt vsi ... in nekadilci in kadilci ... jaz še vedno pravim, da vse norce s cest zaradi naših pravic do življenja, pa so še vedno tukaj in jih nihče ne bo odmaknil ...
kot bi na VSE alkoholne flaše dal enega raztrganega človeka, ker alkohol povzroča prometne nesreče, pa na vsako čokolado eno zavaljeno 300kilsko Američanko, pa spodaj Opozorilo! Ne jej me, da ji ne boš podobna ...
še 1x, danes je vse, kar daš vase, strupeno ... pa je lahko oh in sploh bio ... pač, kaj naj naredim, če grem kam, pa mi en rauha ... to je tako, kot bi rekla, da se v kafiče prepove vstop ženskam, ki se skopajo v cenenem sladkem parfumu ... ker mene žal to bolj moti kot cigaret, ker me resnično zaradi teh cenenih, pretiranih vonjev boli glava ... od čikov me pač ne ... moti me, ker mi smrdijo cunje, ampak to se pač opere .. drugače pa redko kdo hodi v kafano piti navadno vodo (razen tistih, ki pojejo dnevno 0,5L vode in en kosmič) in takoj, ko zaužiješ čaj, kavo, rjav sladkor, nektar, alkohol, si se že zastrupil ... zakaj pol ne še s cigaretnim dimom ?
pa dejte si že te pravice u rit zatlačt vsi ... in nekadilci in kadilci ... jaz še vedno pravim, da vse norce s cest zaradi naših pravic do življenja, pa so še vedno tukaj in jih nihče ne bo odmaknil ...
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Sicer ne vem kako se s čajem zastrupljam, a pozabimo to....
Dejstvo je, da tebi nihče ne more preprečiti, da bi kadila. Ti lahko kadiš, in dvomim da kogarkoli briga če kadiš. Čist nič narobe s tem. Problem se začne ko so zaradi takih ljudi, kot si ti - kadilcev - zakajena vsa javna mesta, katerim je skupno druženje ljudi. Vse kar nekadilci želimo je, da bi lahko normalno dihali v kafičih in drugih javnih prostorih. Se je res tako težko umakniti iz kavarn in zunaj pokaditi tisti predragi čik? Nikogar ne briga če imate stanovanje v megli zaradi dima, le da bodo javni prostori primerni tudi za tiste, ki ne želimo imeti raka na pljučih.
Dejstvo je, da tebi nihče ne more preprečiti, da bi kadila. Ti lahko kadiš, in dvomim da kogarkoli briga če kadiš. Čist nič narobe s tem. Problem se začne ko so zaradi takih ljudi, kot si ti - kadilcev - zakajena vsa javna mesta, katerim je skupno druženje ljudi. Vse kar nekadilci želimo je, da bi lahko normalno dihali v kafičih in drugih javnih prostorih. Se je res tako težko umakniti iz kavarn in zunaj pokaditi tisti predragi čik? Nikogar ne briga če imate stanovanje v megli zaradi dima, le da bodo javni prostori primerni tudi za tiste, ki ne želimo imeti raka na pljučih.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
- bejbika
- Cosmopolitanka
g00fy_qa napisal/-a:Sicer ne vem kako se s čajem zastrupljam, a pozabimo to.... .
kemija dragica ... vzemi knjigo v roke, pa se nauči kaj je v čaju ...
drugače pa jaz nisem kadilka ... tudi bereš slabo ... če ti je šport se zaletavat v vsak moj post, potem se vsaj brat le-te nauči, ker res nimam nobenega veselja vsaki frčafelci razlagat vsak moj post ...
pa še nekaj ... javni prostor je namenjen vsem ... tako kadilcem kot nekadilcem ... in ne moreš ne njim ne nam tratiti pravice ... ker je vseeno to javni prostor in ne prostor nekadilcev ... ravno tako kot ti lahko vsak reče, kva se špricaš z lakom za lase in je zaradi tebe podnebje tako zanič
-
g00fy_qa - Cosmofrik
Spet odvisno v katerem čaju dragica... mogoče pa bi ti morala nehati posploševati stvari. Pa tudi resno dvomim, da sploh veš kaj vse JE v čaju.
Drugače pa jaz nimam tako neumnega športa kot je zaletavanje v tvoje poste, že raje plešem naprimer. Če nimam enakega mnenja kot ti pa damn sure da bom to tudi povedala. In ker si tako vneto zagovarjala kadilce sem ti pač odgovorila na svoj (nekadilski) način... ne se razburjat...
Ah in ja, brati vem čist zadosti dobro, le kaj ko me vsi tvoji posti ne zanimajo. Oprosti, ker res ne vem vsega o tebi.
Konec OT?
Drugače pa jaz nimam tako neumnega športa kot je zaletavanje v tvoje poste, že raje plešem naprimer. Če nimam enakega mnenja kot ti pa damn sure da bom to tudi povedala. In ker si tako vneto zagovarjala kadilce sem ti pač odgovorila na svoj (nekadilski) način... ne se razburjat...
Ah in ja, brati vem čist zadosti dobro, le kaj ko me vsi tvoji posti ne zanimajo. Oprosti, ker res ne vem vsega o tebi.
Konec OT?
-
gaby_ - Cosmopolitanka
jaz se pa strinjam s tabo bejbika. sicer sem sama nekadilka, vendar imaš prav. je isto kot če se jaz recimo vozim v šolo/službo s kolesom in sem za to, da se uvede zakon proti avtomobilom, ker zasmrajajo zrak in ti plini škodujejo meni in mojemu zdravju. dandanes je res že vse ''zastrupljeno'' in neužitno in nevem kaj še vse.
Nimam nič proti kadilcem, zapravljajo svoj denar, če jim paše, zakaj pa ne. Tako kot meni bolj paše, da se peljem z avtom kot s kolesom (pa vem, da je taprvo boljše za zdravje, ampak koga briga!).
Nimam nič proti kadilcem, zapravljajo svoj denar, če jim paše, zakaj pa ne. Tako kot meni bolj paše, da se peljem z avtom kot s kolesom (pa vem, da je taprvo boljše za zdravje, ampak koga briga!).
“Fashion does not only exists in dresses;
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
- bejbika
- Cosmopolitanka
o prokleto dobro vem, kaj je v čaju ... če ne drugega, mam kemika za kolegico ..
ah, sarkazem ... še ena izmed tvojih vrlin ...
drugače pa, jaz resnično nisem nič v OT, to delaš ti ves čas ...
jaz samo hočem povedat, da javni prostor je javni prostor in so pravila za vse enaka ... če bo zakon sprejet, bodo pač kadilci kadili na ulici, če ne, bodo pa nekadilci potrpeli v birtijah ...
če pa komu kaj ne paše, naj pa zahaja v čajnice in tam lepo uživa v "zdravem" čaju in še bolj "zdravem" zraku ...
mater, ene tok kokodakate, da si prav želim, da bi zakon padel in bi lahko vsi še bolj veselo kadili po lokalih
gaby, saj sem jaz tudi nekadilka
ah, sarkazem ... še ena izmed tvojih vrlin ...
drugače pa, jaz resnično nisem nič v OT, to delaš ti ves čas ...
jaz samo hočem povedat, da javni prostor je javni prostor in so pravila za vse enaka ... če bo zakon sprejet, bodo pač kadilci kadili na ulici, če ne, bodo pa nekadilci potrpeli v birtijah ...
če pa komu kaj ne paše, naj pa zahaja v čajnice in tam lepo uživa v "zdravem" čaju in še bolj "zdravem" zraku ...
mater, ene tok kokodakate, da si prav želim, da bi zakon padel in bi lahko vsi še bolj veselo kadili po lokalih
gaby, saj sem jaz tudi nekadilka
-
g00fy_qa - Cosmofrik
Ok, glede tega da je javni prostor javni imaš prav. Če smo do zdaj vedno znali potrpeti v zakajenih prostorih bomo vsekakor še naprej, če zakon ne bo sprejet.
Jaz samo želim, da se miselnost ljudi končno spremeni in da nehajo biti tako egoistični glede kajenja. S tem ko zakajajo prostor zastrupljajo vse okoli sebe, kar se seveda lahko konča tudi s smrtjo (v najslabšem primeru). In primeri kot jih ti navajaš - smrdeči parfumi in podobno - verjamem, da so nadležni (meni tudi), vendar to ni še nikogar ubilo. Z avtomobili je pa pač tak, da so nujno zlo. S kajenjem na javnih prostorih pa je drugače, to ni nujno zlo in zakaj ne bi naredili nekaj za svoje zdravje, če lahko.
Jaz samo želim, da se miselnost ljudi končno spremeni in da nehajo biti tako egoistični glede kajenja. S tem ko zakajajo prostor zastrupljajo vse okoli sebe, kar se seveda lahko konča tudi s smrtjo (v najslabšem primeru). In primeri kot jih ti navajaš - smrdeči parfumi in podobno - verjamem, da so nadležni (meni tudi), vendar to ni še nikogar ubilo. Z avtomobili je pa pač tak, da so nujno zlo. S kajenjem na javnih prostorih pa je drugače, to ni nujno zlo in zakaj ne bi naredili nekaj za svoje zdravje, če lahko.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov