prepoved kajenja tudi v Sloveniji?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
kaatjaa - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 2. 2007
jemina napisal/-a:oh ja veliko stvari mi smrdi. Ampak tega pa na žalost naša država ne bo prepovedala pa čeprav je mojemu zdravju zelo škodljivo
Pa ne moreš kajenja primerjat z nevem čim. Kajenje je zelo očitno zastrupljanje ljudi. Ne gre samo za smrad. Pa verjetno se vsak kadilec tega zaveda da ni zdravo ne zanj ne za nekadilce oz pasivne kadilce, ki še bolj nasrkajo. Sej se lahko kadi doma pa v prostorih namenjenih za to. V sosednjih Italji je prav tako prepoved kajenja, pa so se italijani čist navad k je blo po televiziji kazal Portorož, so šli kr avtomatsko ga vn pržgat.
Pač vsak ma svoje mnenje pa vsak pravico do zdravja.
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Le zakaj naj bi nekateri imeli privilegij zastrupljati druge? Je res tako težko stopiti nekam drugam in tam pokaditi če že hočete?
Nobene potrebe ni da s svojo grdo razvado škodite še celotni okolici in ljudem, ki si zaslužijo živeti brez škodljivega dima ki ga povzročate kadilci.
Kdor hoče kaditi naj pač kadi, saj ima vsak pravico do lastne izbire. Kdor pa se odloči da ne bo kadil, pa mu to tudi ne bi smelo biti vsiljeno s pasivnim kajenjem.
Nobene potrebe ni da s svojo grdo razvado škodite še celotni okolici in ljudem, ki si zaslužijo živeti brez škodljivega dima ki ga povzročate kadilci.
Kdor hoče kaditi naj pač kadi, saj ima vsak pravico do lastne izbire. Kdor pa se odloči da ne bo kadil, pa mu to tudi ne bi smelo biti vsiljeno s pasivnim kajenjem.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
inaa napisal/-a:sej se ne izrazamo grdo.....samo pac nam smrdi
sej verjetno teb tut kj smrdi..ali pac?
ko recimo meni kej smrdi, ne rinem v smrad
jst nevem pa kako vi vsi ki vam toook smrdi in vam toook škoduje še kar naprej skos rinete tja kjer se kadi...zakaj če pa smrdi in škoduje?če bi tolk želeli zdravje ohranit nebi hodili v kadilske lokale...
v slonu se ne sme kadit pa še dobre tortice majo
če se pa nam dovoli kadit v lokalih, ja zakaj potem nebi?čist nobene ovire ne vidim... ko se pa ne bo smelo pa ne bomo...simpl as that
-
tiasha - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 6. 2004
V Ljubljani je res zeeeelooooooo velika izbira nekadilskih lokalov ja ... lih zato mamo tok radi tole vaše zastrupljanje, ker mamo tok lokalčkov kamor bi loh šli nekadilci ...
In ja direkt mi rinemo tja kjer je kao cigarestni dim ... mislm a mi lahko poveš kje ga ni, z izjeoma Salona, k si ga lih omenila ... Tko lajk nikjer ... v nobeni restavraciji, v nobeni slaščičarnci, v nobenem lokalčku, se žal ne mormo skrit pred dimom ... najboljš, da si dam kr vrečo na glasvo, naslednjič ko grem na čaj
In ja direkt mi rinemo tja kjer je kao cigarestni dim ... mislm a mi lahko poveš kje ga ni, z izjeoma Salona, k si ga lih omenila ... Tko lajk nikjer ... v nobeni restavraciji, v nobeni slaščičarnci, v nobenem lokalčku, se žal ne mormo skrit pred dimom ... najboljš, da si dam kr vrečo na glasvo, naslednjič ko grem na čaj
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
- *smokvica*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 9. 2005
- Kraj: *Štajerska*
Jaz za mojo okolico (štajersko) lahko rečem, da ne poznam enega lokala v katerem se ne bi smelo kadit, razen tam kjer majo kao "ločen" prostor za kadilce in nekadilce...vmes pa ni...NIČ!V bistvu je vse en sam prostor.
-
*purple* - Cosmopsiho
jah to pa ni moja krivda, žal..jst vem za slona, pa za par restavracij da majo ločene prostore..a ni v čajnici spodni del tud za nekadilce?no sam tam se vseeno voha, ampak kadi v glavo ti pa noben ne...
jst sm samo izpostavila to, da glede na tko mučno stanje smrad uničevanje zdravja, zakaj potem hodite po lokalih...ni niti nam prepovedao trenutno,niti vam ane...tko da nihče zdej en more rečt da bom šla v lokal in ne bom kadila...samo dejstvo pa je da jaz kamor mi ne paše, ne hodim....in če bi se vsem ostalim tud šlo toolk za zdravje kukr tlele prepizdijo, verjetno tudi nebi hodili po lokalih ane...očitno da lahko normalno zdržite...
jst sm samo izpostavila to, da glede na tko mučno stanje smrad uničevanje zdravja, zakaj potem hodite po lokalih...ni niti nam prepovedao trenutno,niti vam ane...tko da nihče zdej en more rečt da bom šla v lokal in ne bom kadila...samo dejstvo pa je da jaz kamor mi ne paše, ne hodim....in če bi se vsem ostalim tud šlo toolk za zdravje kukr tlele prepizdijo, verjetno tudi nebi hodili po lokalih ane...očitno da lahko normalno zdržite...
-
Angel girl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 12. 2006
- Kraj: Izbrisana land
*purple bitch* napisal/-a:... zakaj potem hodite po lokalih...
Ej teh izjav sm pa jst res že mal sita pr teb. Tisočkrat si že to napisala, a mislš da ste kadilci kakšna nadrasa al kako? Ja pa dobr valda da bomo šli mi nekadilci še vedno v lokal, ker se pač tam družmo z ljudmi, kej spijemo lalala. Sam ni mi pa vseen da mi zraven en piha u glavo in da smrdim k pepelnik k pridem dam. Zato se veselim, ko bomo vsi sedeli tam in edini vonj k bo, bo vonj po kavi.
-
*purple* - Cosmopsiho
nism rekla da ne hodit po lokalih..ampak sm prašala zakaj kljub uničevanju vašega zdravja, kljub everjetnemu smradu, kljub kadilcem in dimu v zraku, še hodite sploh v lokale??jst sm povedala..če mene določea stvar moti pač ne grem..ampak en razumem zakaj potem vsi tja rinete če je tok slabo...pa bodi sita al pa ne..jst sm pa sita tega da skos neki gornjate o vsemh možnih rečeh, potem pa pol dneva preživite v lokalu
noben ne govori o kadilcih kot od nadrasi..ampak če je pač dovoljeno bomo kadili...simpl ko pasulj, pa če se vsi nekadilci skupej zberete in na glavo postavljate...ko pa ne bo dovoljeno, pa pač ne bomo..in to je to...
noben ne govori o kadilcih kot od nadrasi..ampak če je pač dovoljeno bomo kadili...simpl ko pasulj, pa če se vsi nekadilci skupej zberete in na glavo postavljate...ko pa ne bo dovoljeno, pa pač ne bomo..in to je to...
-
Angel girl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 12. 2006
- Kraj: Izbrisana land
Tle maš pa prov, dokler je dovoljeno boste kadil, ko pa ne bo več, boste pa vi tisti k boste godrnjal in doživljal krize. In tisti dan, bom jst srečna
Pa še neki, daaaaleč od tega da visim pol dneva v lokalu. Če te že glih zanima ne vem če grem 1x na teden v lokal na kavo, pač če se dobiš s kom kaj boš stal na ulici pa se pogovarju al kaj? Najbrž da se greš nekam usest pa spit kavico al karkoli. Glede na to, da grem redko mi še ni tok hudo, kot če bi visela pol dneva v lokalu .
Pa še neki, daaaaleč od tega da visim pol dneva v lokalu. Če te že glih zanima ne vem če grem 1x na teden v lokal na kavo, pač če se dobiš s kom kaj boš stal na ulici pa se pogovarju al kaj? Najbrž da se greš nekam usest pa spit kavico al karkoli. Glede na to, da grem redko mi še ni tok hudo, kot če bi visela pol dneva v lokalu .
-
*purple* - Cosmopsiho
ni letelo vse skupaj direktno nate ampak sem govorila tud na splošno-tole s pol dneva....
in ne jst ne bom godrnjala..kot sm že povedala jst zakon podpiram, ker se mi zdi pač prav da je in še zaradi ostalih razlogov, ki bodo moj profit in mi ne bo treba godrnjati
seveda se nouš s kolegico pogovarjala na cesti, vendar pa ko se odločiš za odhod v lokal, potem ni treba da se skos posluša neko godrnjanje čez kadilce...trenutno je pač še tko in kot sm že rela, tako bo do zakona...men je žal da orte vdihovat dim nekadilci, ker je praktično res epravično, vseeno pa je pač tako že od nekdaj...in zdej pa na srečo nas vseh tega ne bo več...
jst kadim, pa vseeno recimo ne hodim v zakajene loale..bakus mene ne vidi sploh in kakšni manjši pajzli...odim v mal večje nezakajee lkale...imam možnost izbire...ampak še vedno za zakajeost nismo krivi sami kadilci, ker če bi bil lokal primerno prezračevan, nebi blo tko grozno ot je nekje...
in ne jst ne bom godrnjala..kot sm že povedala jst zakon podpiram, ker se mi zdi pač prav da je in še zaradi ostalih razlogov, ki bodo moj profit in mi ne bo treba godrnjati
seveda se nouš s kolegico pogovarjala na cesti, vendar pa ko se odločiš za odhod v lokal, potem ni treba da se skos posluša neko godrnjanje čez kadilce...trenutno je pač še tko in kot sm že rela, tako bo do zakona...men je žal da orte vdihovat dim nekadilci, ker je praktično res epravično, vseeno pa je pač tako že od nekdaj...in zdej pa na srečo nas vseh tega ne bo več...
jst kadim, pa vseeno recimo ne hodim v zakajene loale..bakus mene ne vidi sploh in kakšni manjši pajzli...odim v mal večje nezakajee lkale...imam možnost izbire...ampak še vedno za zakajeost nismo krivi sami kadilci, ker če bi bil lokal primerno prezračevan, nebi blo tko grozno ot je nekje...
- Panasonic
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 9. 2006
Nekadilci, dost godrnjanja! Če bo zakon o prepovedi kajenja sprejet, bomo kadilci dosegl tud zakon o prepovedi alkohola v lokalih... K halo da bom jst vohu tm enga k pije pa mu iz ust smrdi po alkoholu pa še obnaša se pijansko (če je pijan - lol ker stavk ) In če nočete da smrdi po cigaretnem dimu v lokalih/diskotekah/klubih, bomo kadilci dosegl tut to, da ne bo v lokalih/diskotekah/klubih smrdel po alkoholu...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov