prepoved kajenja tudi v Sloveniji?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Itak, da se vid in voha v kermu stanvanu se kadi! Tega nobena dišeča svečka ne prikrije!
Jst sm pršla v podnajemniški flat in prej je tle živela ena kadilka. Tko stene je blo treba parkrat prebelt, ker so ble rumene, ne bele! In prov vidl se je, kam je pršu dim, recmo za omaram so ble pa normalno bele stene. Smrdel je pa tud še par tednov po čikih v stanvanu, ker un dim se zažre povsod. Prov grozn.
Nekateri kadilci se sploh ne zavedate, da nismo sam neki tečni, ampak nam dim res škod. Mene začne tok glava bolet, da mi mau ker tablet pomaga! Tamau od sestrične še ceu dan bruha, če je kej izpostavljen dimu...O tem govorim, k pravm, da nočem JST nost posledic kadilcev.
Jst sm pršla v podnajemniški flat in prej je tle živela ena kadilka. Tko stene je blo treba parkrat prebelt, ker so ble rumene, ne bele! In prov vidl se je, kam je pršu dim, recmo za omaram so ble pa normalno bele stene. Smrdel je pa tud še par tednov po čikih v stanvanu, ker un dim se zažre povsod. Prov grozn.
Nekateri kadilci se sploh ne zavedate, da nismo sam neki tečni, ampak nam dim res škod. Mene začne tok glava bolet, da mi mau ker tablet pomaga! Tamau od sestrične še ceu dan bruha, če je kej izpostavljen dimu...O tem govorim, k pravm, da nočem JST nost posledic kadilcev.
- jullia
- Debatorica
- Na forumu od: 10. 7. 2006
jst sm pa ravno včeraj govorila s sosedom, ki sta ga prejšnji teden ugrabili dve lezbični marsovki in z njim špilali monopoli.
vir, prosim. odločbo, članek, kolumno, sfotkan opomin, karkoli. aja, pa v jeziku, ki ga razumemo, ne pa 17 strani v italijanščini.
vir, prosim. odločbo, članek, kolumno, sfotkan opomin, karkoli. aja, pa v jeziku, ki ga razumemo, ne pa 17 strani v italijanščini.
- bimba
- Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 1. 2007
žal jaz ga razumem pa razumem tudi angleško, špansko, latinsko, tudi francosko pa nekaj ruskega :wink
tako da zaradi mene lahko date bilokateri jezik, če se pa gre za it zakon je definitvno v ITALIJANSKEM JEZIKU tako da si nabavit slovar
no dejte se prepričat sami
no za marsovke pa verjamem
tako da zaradi mene lahko date bilokateri jezik, če se pa gre za it zakon je definitvno v ITALIJANSKEM JEZIKU tako da si nabavit slovar
no dejte se prepričat sami
no za marsovke pa verjamem
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Kar si prilimala včeraj, ni dokazovalo ničesar. (mi je Jochie prevedel, hvala Jochie )
Nekaj o tem, da je bivši minister za zdravje v Italiji želel uvesti prepoved kajenja na ulici. In članek, da v LosAngelesu sosede moti, če kadiš na vrtu.
Najprej si rekla, da je prepovedano kaditi na ulici, potem pred bari, ker se kadi noter, ampak samo po 22uri Nekako ne zveni verjetno.
Tudi pri nas se eni zavzemajo, da bi prepovedali kajenje v krogu 50m okrog šol in zdravstvenih ustanov, ampak to skoraj gotovo ne bo prišlo skozi.
Za Francijo so pa pred dvema dnevoma po tv povedali, da bo prepovedala kajenje v knjižnicah in zdravstvenih ustanovah ... kar je pri nas že dolgo . Toliko o tem, da ima "večina" evropskih držav strožje zakone kot mi ...
Nekaj o tem, da je bivši minister za zdravje v Italiji želel uvesti prepoved kajenja na ulici. In članek, da v LosAngelesu sosede moti, če kadiš na vrtu.
Najprej si rekla, da je prepovedano kaditi na ulici, potem pred bari, ker se kadi noter, ampak samo po 22uri Nekako ne zveni verjetno.
Tudi pri nas se eni zavzemajo, da bi prepovedali kajenje v krogu 50m okrog šol in zdravstvenih ustanov, ampak to skoraj gotovo ne bo prišlo skozi.
Za Francijo so pa pred dvema dnevoma po tv povedali, da bo prepovedala kajenje v knjižnicah in zdravstvenih ustanovah ... kar je pri nas že dolgo . Toliko o tem, da ima "večina" evropskih držav strožje zakone kot mi ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
sej ni problem..jst znam en kos italijansko, jochie zna, pa prevedeva a ne...ampak očitno ni res...jst temu pač ne verjamem sploh...ker je blo skos po poročilih, ko so italijanii uvedli zakon, da se drenjajo pred vrati lokalov.pa zvelčer je blo vse snemano in noben tud besede ni reku o tem, da po 22 uri ne smejo kadit...kajti če bi bilo res bi seveda omenili in opozorili tudi nas...tako pa..
ura in cigaereti sploh nimajo veze...možno ej edino da je mišljen nočni mir, da pač gruča ljudi ne stoji zunaj...ampak to je spet druga zgodba, ki ni povezana s kanjenjem in kadilskim zakonom...
ura in cigaereti sploh nimajo veze...možno ej edino da je mišljen nočni mir, da pač gruča ljudi ne stoji zunaj...ampak to je spet druga zgodba, ki ni povezana s kanjenjem in kadilskim zakonom...
-
ANGELgirl - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 11. 2004
- Kraj: Ljubljana
Ok jaz res nisem za prepoved kajenja! Ne razumem kaj bi pridobil s temu! Ljudje bi nehali v lokale hodit, torej bi lokali propadli! Vsaj zase vem, da grem ponavadi takrat v lokal ko že res rabim enga, doma pa itak ne smem kadit! Saj so itak ločeni predeli za kadilce in nekadilce. Pri nam so v enem delu hoteli naredit večji del lokala za nekadilce, pa je bil ta del vedno prazen. Logično - gre 10 ljudi na pijačo, 1 od njih kadi... Kam se bodo usedli?
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
-
adry23 - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 10. 2006
- Kraj: Over The Rainbow
Sem za, da se tudi pri nas prepove kajenje. Sama sem ozdravljiva kadilka, torej sem nekadilka in je težko biti v totalnem zakajenem prostoru. Dobro bi bilo, da bi se naredili barčki posebej za kadilce pa bi bil volk sit, koza pa cela:)
Življenje je lepo, če ga živiš!
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ampak ne razumem pa tega da je v določenih državah dovoljeno kadit na delovnem mestu, tudi pisarnah, v bolnišnicah, na uradih itd... pa dobro sej crkneš v uradu kjer dela dvjst ljudi pa jih tričetrt od tega akdi, pa še obiskovalci bruh!
-
tiasha - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 6. 2004
jemina napisal/-a:Jz sem zelo spremnila mnenje in se veselim tega zakona. Pa ne zaradi vas apak zaradi drugih stvari
Bravo, pridna
Samo upam, da ni kej hujšega, kar bi spremenilo tvoje mnenje
Sicer sm pa jst še bolj za uveljavitev tega zakona, čeprou sm lih zdej začela študerat, kje bo to v resnici sploh delovalo? Samo v lokalih in v javnih prostorih al tut drugje?
Začela sm namreč delat v eni nepremičninski fermi kjer vsi kadijo in to skos v pisarnah ... groza! Delo je sicer fenomenalno in vsi tuki zaposleni, ampak tale dim me bo pa ubiu Dan k sm 10 ur tuki bom pomoje kr umrla ... počutm se pa že zdej kot ena šunka
Skratka še bolj sovražim čike ... ggggrrr
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
-
barbi - Debatorica
- Na forumu od: 24. 12. 2006
- Kraj: ptuj
LyLa napisal/-a:Kar se mene tiče (pa sm kadilka - sicer delam na temu, da nebi bla več) lahko povsod prepovejo kajenje.
Jst jim bom zelo hvaležna
tud jaz sn kadilka, ampak bom zelo vesela, ce se nebo vec kadilo, bom vsaj mal manj skadla kot drgace...
naj ze pride zakon
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov