prepoved kajenja tudi v Sloveniji?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
kr.ena napisal/-a:Vietato fumare in Condomini e strade
by Samson Saturday, Feb. 05, 2005 at 1:32 PM mail:
Cnale 5 annuncia che Sirchia vuole estendere il divieto di fumare in tutti gli spazi pubblici.
In strada o fuori dal bar, qualcuno vi denuncierà.
Nei condomini bisognerebbe avere un funzionario volontario
che vigila e fa le multe oltre ad avvisi di divieto dappertutto.
Qui ci scappa il morto!!!
Zna kdo tole prevesti?
sirchia je it. bručan, hoče povečati prepoved kajenja na vseh javnihm estih, se pravi tudi na cesti in zunaj barov. pač potrebno bi bilo imeti prostovoljne policaje ki nadzorujejo, opozarjajo in kaznujejo...
če mene vprašaš...larifari...
se mi zdi, da je preveč kadilcev, da bi lahko taksne drasticne zakone uvajali...
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
V glavnem - mislim, da ima Bimba talent za politiko. Na jasno postavljeno vprašanje odgovori po ovinkih nekaj čisto tretjega
Očitno v Italiji ni zakona, ki bi prepovedoval kajenje na ulici po 22. uri.
Očitno v Italiji ni zakona, ki bi prepovedoval kajenje na ulici po 22. uri.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
- ~ClaUdyKa~
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2007
- Kraj: Idrija
jemina napisal/-a:~ClaUdyKa~ napisal/-a:jemina napisal/-a:Jz nevem, zakaj nekateri ponavljajo, da lahko kadim doma ... Ne ne morem kadit doma! Ne morem, ker potem smrdijo vsi prostori ... in ne more mi smrdet stanovanje, ker je to ogabno.
tiasha verjemi, da se bo zmanjšalo število gostov v lokalu, ker baje 80% obiskovalcev predstavljajo kadilci. toliko o tem
Sej lih to je point zakona: da ne bi smrdeli prostori in posledično ljudje v njemu in njihovo oz. naše zdravje, sploh pa ker na javnih prostorih nas VI ogrožate, doma, v zasebnih prostorih pa nas ne... dejte se tam izživljat
Ja ampak ti v kafiču ne spiš ne?
Mogoče bi kdaj, če vi nebi tok zasmradl JOKE!! Aja, pol doma kao ne smeš kadit, drgje pa lohk, češ, sej nism tle doma, nej drugi pucajo pa trpijo na mesto mene... kero primitivno razmišljanje... to je lih tko kt eni, k majo doma otroke use spedenane, ne smejo niti mal ne za šipo prjet, pol k grejo pa h komu na obisk, pa lohk vse na glavo obrnejo, češ, sej zej nisi doma, deli kar hočeš....
-
tiasha - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 6. 2004
^^ Mislm fak kakšn egoizem! Doma v stanovanju ne bi mela zasmrajen, ampak tm k smo pa tut ostali ljudje, pa boli te ... pa naj smrdi!! Pa kaj, če ne spim v lokalu?! So what? Men je zadost, da pridem tja za pol urce zjutri pa se pol cel dan sama seb gabim, k mi smrdijo lasje, koža, obleka ... fuj
Mislm fak ... sej ne morem vrjet, zapri se v sobo al pa v kuhno al pa nekam pač, sej ni važn pa mej samo tm kadilski prostor ...
Ne vem v čem je problem?? Res ne. Pač a ne, se omejiš na en prostor in to je to.
Ma veš kaj, zarad mene tut če se zmanjša promet, jst bom z vesljem šla zjutri na kkšn čaj al pa kadarkoli, brez tega da bi že v naprej vedla, da mi bo pol konc slabo ...
Mislm fak ... sej ne morem vrjet, zapri se v sobo al pa v kuhno al pa nekam pač, sej ni važn pa mej samo tm kadilski prostor ...
Ne vem v čem je problem?? Res ne. Pač a ne, se omejiš na en prostor in to je to.
Ma veš kaj, zarad mene tut če se zmanjša promet, jst bom z vesljem šla zjutri na kkšn čaj al pa kadarkoli, brez tega da bi že v naprej vedla, da mi bo pol konc slabo ...
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
- ~ClaUdyKa~
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2007
- Kraj: Idrija
tiasha
Kaj hočeš...folk dons zna sam še za svoje riti skrbet
Kaj hočeš...folk dons zna sam še za svoje riti skrbet
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
no jst sm ena od tistih ki si zasmraja sobo in ki ima zasmrajeno stanovanje kot vi imenujete to...Sicer nevem lih, ampak moj nos ne voha smradu, ker stalno zračimo, uporabljamo svečke proti dimu in proti smradu, tko da se čikov ne voha...razen takrat ko se kadi...nevem mi smo pač sprejel dejstv da če kadimo se bo pač tud kadilo doma a ne...moja mami že skos kadi in ji na pamet ne pade da gre pri -10 ven na čik...pokadi notr, ampak vseeno zna vse lepo odišavit da vohaš samo sivko, čikov pa ne
drgač pa bimba, ne rabš se nekej dokazovat in kr nekej mutit skos in limat besedil, da bi ti rekli daimaš prav, ker nimaš!že v drugih temah si bla neki neskončno pametna, ovinkarla, narobe ovorila, na konc pa vse tko obrnila kao da maš prov...
sprijazni se z naštetimi dejstvi, da ti nobene bolezni en morejo dokazat stoprocentno da je nastala zaradi kajenja...in še vedno ko limaš kaj vselahko dobimo od kajenja, lahko dobiš tud TI...ta trenutek, čez minuto, jutri, drugo leto...vsak živ človek je potencialni kandidat za vsako bolezen....ali kadiš al ne, v vsakem primeru lahko stakneš...hja nevem kako je potem moj nekadilski dedi (nikol ni živel z nobenim ki je kadil, ni zahajal v gostilne), ki je imel malo možnosti pasivnega kajenja, pri 56 letih dobil raka na pljučih in par mescev kasneje zarad tega umru...no razlož mi potem to...in ne bit glasna s temi boleznimi, ker res nikol ne veš..ničesar ti ne prvoščm, pa tud teb ni treba drugim privoščevat tega, kar pa s svojimi posti prekleto nakazuješ kakšne bolezni bomo dobili in se zraven še veseliš..
in nehi primerjat neke singapurje boguizzanogu ker nimajo obene veze z nami, prav tako ostale države ne..mi smo slovenija in a ni že dost da vsi politiki rinejo v neko podobo ki je že naciljana v drugih državah...evropa reče slovenija že laufa bedarija....
in miljonkrat sm že v italiji kadila in folk je zvečer kadil in blablala...pa niko i ništa ni dubu obene kazni niti ni zgledal da se kdo boji tega...nehi že mlatiti po prazni slami!!
drgač pa bimba, ne rabš se nekej dokazovat in kr nekej mutit skos in limat besedil, da bi ti rekli daimaš prav, ker nimaš!že v drugih temah si bla neki neskončno pametna, ovinkarla, narobe ovorila, na konc pa vse tko obrnila kao da maš prov...
sprijazni se z naštetimi dejstvi, da ti nobene bolezni en morejo dokazat stoprocentno da je nastala zaradi kajenja...in še vedno ko limaš kaj vselahko dobimo od kajenja, lahko dobiš tud TI...ta trenutek, čez minuto, jutri, drugo leto...vsak živ človek je potencialni kandidat za vsako bolezen....ali kadiš al ne, v vsakem primeru lahko stakneš...hja nevem kako je potem moj nekadilski dedi (nikol ni živel z nobenim ki je kadil, ni zahajal v gostilne), ki je imel malo možnosti pasivnega kajenja, pri 56 letih dobil raka na pljučih in par mescev kasneje zarad tega umru...no razlož mi potem to...in ne bit glasna s temi boleznimi, ker res nikol ne veš..ničesar ti ne prvoščm, pa tud teb ni treba drugim privoščevat tega, kar pa s svojimi posti prekleto nakazuješ kakšne bolezni bomo dobili in se zraven še veseliš..
in nehi primerjat neke singapurje boguizzanogu ker nimajo obene veze z nami, prav tako ostale države ne..mi smo slovenija in a ni že dost da vsi politiki rinejo v neko podobo ki je že naciljana v drugih državah...evropa reče slovenija že laufa bedarija....
in miljonkrat sm že v italiji kadila in folk je zvečer kadil in blablala...pa niko i ništa ni dubu obene kazni niti ni zgledal da se kdo boji tega...nehi že mlatiti po prazni slami!!
-
jemina - Cosmopsiho
- Na forumu od: 14. 6. 2006
Ja no pri nas doma nihče ne kadi ... in res ne moreš zasmredet placa, kjer si pol lajfa ... v kafič greš pa za eno uro. Samo apč nekaterim tega ne morem dopovedat
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
-
Angel girl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 12. 2006
- Kraj: Izbrisana land
sofia83 napisal/-a:Ta debata se ne more nižje spustit, kot se že je. Pač vsi smo že stokrat povedal, kar smo imel, in je totalno brez smisla, da zdej tle neki vsak svoje neumorno forsira. Sam strani nabijamo in delamo to temo še bolj nepregledno
Predno sem tvoj post vidla sem hotla spet neki napisat pa sem se kr premisnla, ker maš preveč prov. Ta tema bo večni fight med kadilci in nekadilci in vsak bo eno isto povedu 100x.
-
steLLcy - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 8. 2004
- Kraj: CeLjE
Nekateri ste prav smešni s svojimi izjavami. Se res tako bojite tega zakona? No, kakorkoli že, očitno se zakon bo zgodil in se boste lepo morali pomiriti s tem.
Rada bi pa samo dregnila v debato kajenja v stanovanju/sobi. Sama sem leta in leta kadila v svoji sobi, ker se pač kadi v celi hiši in ker mi je biu prav filing sedet za računalnikom s kavico in pušit. No, odkar ne kadim več sem čist prepovedala kajenje v moji sobi tudi fantu in sestri. Ne morm opisat kakšna bistvena razlika. Pa sem tudi jaz prezračila prostor večkrat na dan za dolgo časa pa ni prav nič pomagalo, če se je minuto za tem skadilo pol škatle.
Skratka moja dišeča, prezračena in sveža sobica je zdaj veliko lepša.
Pa, da slučajno ne slišim kakšnih neumesnih pripomb in citatov na tale post, ker (kot sem že omenila) nikogar ne prepričujem naj preneha kaditi le povedala sem svojo zgodbo. Vi pa kar.
Rada bi pa samo dregnila v debato kajenja v stanovanju/sobi. Sama sem leta in leta kadila v svoji sobi, ker se pač kadi v celi hiši in ker mi je biu prav filing sedet za računalnikom s kavico in pušit. No, odkar ne kadim več sem čist prepovedala kajenje v moji sobi tudi fantu in sestri. Ne morm opisat kakšna bistvena razlika. Pa sem tudi jaz prezračila prostor večkrat na dan za dolgo časa pa ni prav nič pomagalo, če se je minuto za tem skadilo pol škatle.
Skratka moja dišeča, prezračena in sveža sobica je zdaj veliko lepša.
Pa, da slučajno ne slišim kakšnih neumesnih pripomb in citatov na tale post, ker (kot sem že omenila) nikogar ne prepričujem naj preneha kaditi le povedala sem svojo zgodbo. Vi pa kar.
Waiting in the queue oh whoopee doo
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ja fak če so nazadnje naštimal datum direkt pred božičem
jst glasna pridem...
drgač pa verjamem da je razlika v tisti sobi ki se ne kadi in tisti ki se kadi kljub prezračevanju...jst opažam to ker moj fant recimo v sobi ne kadi, in je itak čist svež zrak...to je itak razlika..
kako ti ej pa ratal nehat kadit?čez noč, al si počas zmanjševala?
jst glasna pridem...
drgač pa verjamem da je razlika v tisti sobi ki se ne kadi in tisti ki se kadi kljub prezračevanju...jst opažam to ker moj fant recimo v sobi ne kadi, in je itak čist svež zrak...to je itak razlika..
kako ti ej pa ratal nehat kadit?čez noč, al si počas zmanjševala?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov