prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%
Skupaj glasov : 346

bimba
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a bimba » 29. Jan. 2007 15:12

točno tako ~ClaUdyKa~ =)setrinjajo se z zakonom, saj vedo, da je to dobro za njihovo, naše zdravje in tudi za denarnico. ( mogoče bi mogl bit cigareti po 8€ kot v Angliji... )
:jump: :jump: :jump:

že tako nam gre okoli 40.000 sit na mesec za čike, čisto prav je da uveljavijo zakon :wink: tudi zaradi nas ki kadimo da bomo lažje nehali :wink: bomo imeli vsaj dober razlog :wink:
~ClaUdyKa~
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 1. 2007
Kraj: Idrija

Neprebrana objavaNapisal/-a ~ClaUdyKa~ » 29. Jan. 2007 15:23

bimba napisal/-a:točno tako ~ClaUdyKa~ =)setrinjajo se z zakonom, saj vedo, da je to dobro za njihovo, naše zdravje in tudi za denarnico. ( mogoče bi mogl bit cigareti po 8€ kot v Angliji... )
:jump: :jump: :jump:

že tako nam gre okoli 40.000 sit na mesec za čike, čisto prav je da uveljavijo zakon :wink: tudi zaradi nas ki kadimo da bomo lažje nehali :wink: bomo imeli vsaj dober razlog :wink:

Hehe, sej pomoje je več takih, ki tko razmišljajo kot ti ( kot za kadilko mislim ), sam ne upajo priznat oz. iščejo vzroke in izgovore drugje. Jst pa se pod take podpišem, ker vidim, da vam ni vseen...ste na dobri poti! :D :respekt:
bimba
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a bimba » 29. Jan. 2007 15:27

hvala ~ClaUdyKa~ :wink:

res je vedno iščemo neke razloge ampak vedno pristaneš na tem, sem prižgala ker sem bila živčna pol :roll:
~ClaUdyKa~
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a ~ClaUdyKa~ » 29. Jan. 2007 15:30

bimba napisal/-a:hvala ~ClaUdyKa~ :wink:

res je vedno iščemo neke razloge ampak vedno pristaneš na tem, sem prižgala ker sem bila živčna pol :roll:

Hehe, sej itak vsak išče izgovore o živčnosti in tem podobno, sam s to razliko, kaj vzameš proti živčnosti..jst zmeri grem na sprehod s psom, ker svež zrak zna pomirjat. Omisli si kšno drugo tehniko, če maš premalo časa za sprehod, pa vzemi žvečilni... Počas se daleč pride :D :)
jullia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 29. Jan. 2007 16:24

~ClaUdyKa~ napisal/-a: In ne mešat alkohola, sej tut alko je škodljiv, ampak z alkotom vsaj ne škodujete ostalim, ni noben pasivno pijan.

lahko si pa pasivno povožen, ko te na cesti pijan voznik zgazi :)
~ClaUdyKa~
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a ~ClaUdyKa~ » 29. Jan. 2007 16:27

jullia napisal/-a:
~ClaUdyKa~ napisal/-a: In ne mešat alkohola, sej tut alko je škodljiv, ampak z alkotom vsaj ne škodujete ostalim, ni noben pasivno pijan.

lahko si pa pasivno povožen, ko te na cesti pijan voznik zgazi :)

In katerih je več? Povoženih ljudi s strani pijanega voznika ali bolnikov s pljučnim rakom zaradi kajenja? :D :D :D
Napačna teza, žal :D
jullia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 29. Jan. 2007 16:36

hm, v bistvu bi bilo pravilno vprašanje, ali je več povoženih ljudi s strani pijanega voznika ali bolnikov s pljučnim rakom zaradi pasivnega kajenja.
lahko greva bilanco delat po črni kroniki, koliko nesreč pijani šoferji povzročijo. lahko mi ti dokažeš, da so vsi nekadilci, ki so fasali pljučnega raka, zboleli ravno zaradi pasivnega kajenja in da tukaj npr. hiša tik zraven tovarniškega dimnika ali delo z azbestom nima nobene veze. lahko narediva iz tega cel projekt in statistično raziskavo o tem, kaj ubije največ slovencev (verjetno bi prišli do rezultata, da je krivo rdeče meso in živci :) )
lahko pa preprosto sprejmeš dejstvo, da si s svojo trditvijo, da z alkotom vsaj ne škodujemo ostalim pač ustrelila v temo.
~ClaUdyKa~
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a ~ClaUdyKa~ » 29. Jan. 2007 16:39

jullia napisal/-a:hm, v bistvu bi bilo pravilno vprašanje, ali je več povoženih ljudi s strani pijanega voznika ali bolnikov s pljučnim rakom zaradi pasivnega kajenja.
lahko greva bilanco delat po črni kroniki, koliko nesreč pijani šoferji povzročijo. lahko mi ti dokažeš, da so vsi nekadilci, ki so fasali pljučnega raka, zboleli ravno zaradi pasivnega kajenja in da tukaj npr. hiša tik zraven tovarniškega dimnika ali delo z azbestom nima nobene veze. lahko narediva iz tega cel projekt in statistično raziskavo o tem, kaj ubije največ slovencev (verjetno bi prišli do rezultata, da je krivo rdeče meso in živci :) )
lahko pa preprosto sprejmeš dejstvo, da si s svojo trditvijo, da z alkotom vsaj ne škodujemo ostalim pač ustrelila v temo.

Ah...izgovori, s katerimi se tolažte... kt sva že rekle z bimbo :D Drgač pa, ne ti meni in ne jst tebi, ne bova prišle drug drugi do živega...vsaka bo svojo trditev furala naprej, misleš da je pravilna... Statistika pa je seveda drugačna, za kar pa tudi je predlagan ta zakon. Simpl kt pasulj :D ( al kko se že reče ) :D
jullia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 29. Jan. 2007 16:51

porkaduš, ti pa si nepismena. sploh ne govorim o statistiki in ne trdim, da alkohol ubije več ljudi kot nikotin. ne vem, kaj pasivno povzroči več smrti in se s tem niti ne ukvarjam. hkrati se zavedam, da s kajenjem škoduješ ljudem okoli sebe in ti tu niti ne nasprotujem. že ves čas se spotikam ob tvojo izjavo, da z alkoholom škoduješ sam sebi, okolici pa ne.

ti sicer to svojo trditev lahko furaš naprej, poleg tega pa vidim da mojih postov sploh ne bereš, tako da tole debato s teboj zaključujem, lahko si pa pogledaš spodnje linke.

http://24ur.com/bin/article.php?article_id=3086019
http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod ... c_id=21395
http://www.spv-rs.si/clanki.php?id=133
Uporabniški avatar
tiasha
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a tiasha » 29. Jan. 2007 16:54

Ma naj že sprejmejo ta zakon in mer ... :D
Jst komi čakam res ... da bom končno lahko šla dišeča od doma in takšna tut pršla iz čaja, kosila, watevr :D
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 29. Jan. 2007 16:55

se nekadilci zavedate, da ko bo zakon sprejet, boste več hodili ven ter zato tudi več zapravili??? :eek: :eek: :eek:
~ClaUdyKa~
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a ~ClaUdyKa~ » 29. Jan. 2007 16:57

tiasha :gut:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 29. Jan. 2007 17:32

bimba napisal/-a:kar se tiče kajenja tudi sama kadim in se ne obremenjujem s tem da bom kej fasala :wink: kako lahko rečeš *purple bitch* da od nečesa moramo umreti?? zakaj pa bolezni, kaj pa če te zbije avto??? hallo? :rolleyes: :rolleyes: jaz poznam človeka ki ni nikoli v življenju prižgal cigareta in je dobil raka na pljučih, in?? hm ne..
se dobi od kajenja tudi druge oblike bolezni, odvisno je le če dim inhaliraš vase ali ne in koliko kadiš na dan.

konec koncev mislim da je to tema kajenje in novi zakon?? ne pa zdravje in kakšne posledice nosi kajenje??

kaj natančno pa si hotla povedat?ja od nečesa morš umret a ne...a ni res? :D
Uporabniški avatar
tiasha
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a tiasha » 29. Jan. 2007 17:49

Jochie napisal/-a:se nekadilci zavedate, da ko bo zakon sprejet, boste več hodili ven ter zato tudi več zapravili??? :eek: :eek: :eek:

Hhaha ja grozno res ... :D
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Uporabniški avatar
SIEENA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 18. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a SIEENA » 29. Jan. 2007 17:59

Sicer ne spremljam te teme, ampak bolj ko razmišljam, bolj sem proti. Čeprov res ne maram kajenja in me blazo živcira, da potem smrdim po cigaretih, sem vseeno proti.
Sploh v raznih lokalčkih in podobno, za restavracije še razumem, ampak za lokale, kjer je večina ljudi kadilcev in le te delajo največji dobiček pa ne. Če bo uveden ta zakon lastnik lokala sploh ne bo moral odločat o tem, kaj se dogaja in počne v njegovem lokalu. Men je to absurdno.
Ta kadilski zakon je prov diskriminatoren. :D

Tiasha, lej k sm popravla. : P
Zadnjič spremenil SIEENA, dne 29. Jan. 2007 18:20, skupaj popravljeno 1 krat.
This too shall pass.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov