prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%
Skupaj glasov : 346

Uporabniški avatar
Anč!
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 9. 2006
Kraj: Bled

Neprebrana objavaNapisal/-a Anč! » 26. Jan. 2007 11:40

..faq.. tole gre pa ze cist prevec na nož..

..moje mnenje..

sm bivsa kadilka.. in nimam nc proti kadilcm..sploh.. res je mot me ce mi en direkt u glavo pihne dim..to me je ze prej k sm kadila..in to je tud zelo nevljudno (ce se ne veste to pomen da ce enmu pihnes u glavo da je nezazeljen v druzbi).. ce pa kadijo normaln pa nj...
..pa tisti nekadilci k vs tko blazno motjo kadilci... pa ne hod u take lokale k kadijo.. pa je stvar resena...
Vsiljevati svojo voljo drugim je nasilje...
..vsiljevati drugim samega sebe pa je višek nasilja...
[LAo Ce]
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 26. Jan. 2007 11:49

MissRap napisal/-a:Ja ma ti res ne štekaš.Jaz z mojim popitim kozarčkom ne ogrožam nobenga,ti s tvojim pokajenim čikom pa ogrožaš druge.
A ti narišem? :D
LP

kaj pa trdiš na to, da veliko ljudi s popitimi kozarčki postane agresivnih ter te pretepe?
Uporabniški avatar
orion lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a orion lady » 26. Jan. 2007 11:54

Sama sem v tem mesecu nehala kaditi tko da proti kadilcem nimam nič. Sem se pa skoraj vedno prilagajala nekadilcem kadar je bila taka situacija da sem bila v manjšini in mi ni bilo težko. Blazno je zoprno če se ti kadi direktno v glavo. Zakona pa ne podpiram v celoti. Prepovedala bi kajenje v restavracijah oz. lokalih kjer se streže tudi hrana v ostalih lokalih pa bi uvedla dejansko ločene kadilske in nekadilske prostore ( tam kjer se seveda to da ).
Pa tko kot je Crnkovič včeraj reku, podaražit cigarete pa bo manj kadilcev. Ker 6 ali pa 8€ za škatlo ja pa kar veliko in bi marsikdo premislil če bo vsak dan kupoval cigarete.
...Naj bo vsak do sebe plemenit
Čist in brez okov
...
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 26. Jan. 2007 11:54

js se cist strinjam da se prepove kajenje na javnih mestih, ker mi res ni nek uzitek it vn u lokal poj se pa zadusit k usi puhajo vame te nagravzne dime. se bodo pac kadilci sproscal na druge nacine
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
orion lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a orion lady » 26. Jan. 2007 12:01

Tili odgovori v stilu pa nej grejo drugam ( kadilci ali nekadilci ) so totalno brez veze. Tako eni kot drugi imajo/mo pravico za se hodijo/mo v tiste lokale ki so nam všeč in ni tko enostavno reči "ja pol pa ne hodi tja".
Enostavno bi mogli tile naši butasti politiki najdet en kompromis ki bi odgovarjal obema stranema.
Čist in brez okov
...
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 26. Jan. 2007 12:08

Jochie napisal/-a:
MissRap napisal/-a:Ja ma ti res ne štekaš.Jaz z mojim popitim kozarčkom ne ogrožam nobenga,ti s tvojim pokajenim čikom pa ogrožaš druge.
A ti narišem? :D
LP

kaj pa trdiš na to, da veliko ljudi s popitimi kozarčki postane agresivnih ter te pretepe?

Ja pa dejta ti pa mala punci predlog zakona za prepoved točenja alkohola v barih.
Lej za zakon proti kajenju je dosti ljudi,provi ti zbrat tolko ljudi proti točenju alkota.
Mislim,kaj mate stik s samimi pijanci?Jaz vem,da so nekateri pijanci nadležni,...
Ampak glede pretepanja doma pa ne moreš reč,da samo pijanci pretepajo svoje držinske člane.
Lej nekaterih reči se ne da preprečit.To pa da ti k kadiš v javnih prostorih in škodiš meni,njemu,... pa se da.
A tut tebi narišem? :D
LP
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 26. Jan. 2007 12:10

draga missrep...

sem za to, da lastnik lokala sam odloči, ali bo njegov bar za kadilce ali za nekadilce. prepričan sem, da bo trg naredil svoje, tako da bo na koncu dovolj barov za vse! :wink:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Jan. 2007 12:12

MissRap napisal/-a:Prvič Barovič al kako že je en psiho(kao izobražen poslaec),ker je primerju ta zakon s Hitlerjem.Mislim a tip se ni nikoli uču zgodovine? :eek:
Drugič je pri nekaterih poklicih je tveganje.
Npr.:jamarji.Ampak,a obstaja možnost,da ga ne bi bilo?Enako je pri gradbenih podjetjih,zmeram je možnost,da ti pode kaj na glavo,da se ti podere gradbeni oder,....A bi se dalo graditi in da ne bi bilo tveganja?NE.
Ampak v gostinstvu pa je možnost(ta zakon),da ga ne bo(tveganja).
Mislim počasi začenjate bit že otročji.
LP

kaj pa krčne žile?slaba prekrvavitev zaradi nonstopnega stanja?možnost, da ti kdo od gostov zabriše flašo vglavo?seveda so še tveganja...prepoved kajenja lahko odpravi smao eno, obstaja jih pa še kar nekaj...

sicer pa še evdno ne razumem tega dejstva da vam po obisku diskoteke smrdijo obleke...vi potem tisto majco v kateri ste celo noč preplesale še nosite cel tedn? :eek: nevem no, v vsakem primeru je treba oprat-vsaj jst zmeri perem in hlače in majco, ampak en zarad čikov, ampak zato ker sem se pač določen čas gibala v njih in plesala in je verjetno že mal prešvicano...

ne razumempa tega, da se nekateri tud prilagodit ne morte...koza bi bla cela in volk bi bil sit, če bi se uvedlo nekadilske in kadilske lokale+prepoved kajenja v vseh objektih kjer je še hrana..
pa tukej sploh ni res, da bi potem vsi lokali postali kadilski...verjamem da bi jih bilo kar nekaj nekadilskih....

in te podražitve so najbolj podlo in ajbolj svinjsko kar jih lahko nekdo naredi..sploh nevem kaj njega briga če jaz kadim ali ne...ne bom nehala niti s podržaitvijo...ko sm začela kadit je bila škatla 250 sit, zdaj je še enkrat več...pa še vedno kadim...sicer pa tukaj ni ozadje tega da bi kadilci nehali akdit če bi oni podražili, ampak pritok še več denarja v blagajne, da bi potem lahko oni imeli na ta račun še višje plače....ker itak vedo da se prodaja cigaret nebi drastično zmanjšala...
in kukr naši gospodje političarji ne pomislijo, kaj bo ko bo toliko in toliko ljudi ostalo brez podjetja (lokala svojega) in jih bo mogla država financcirat...je to dobro?je to dobro, da se bodo zaradi tega zakona nekje drugje višali davki....že davek an nepremičnine je nastal, ker državi primanjkuje denarja...kaj bo pa neslednji?govorilo se je da bi dali davek na hišne ljubljenčke :eek: :roll: in bom plačevala a dva mačka pet jurjev vsak mesec? :roll: ma ja, bulšit je ta država...pomoje noumo dolg mel več naše slovenije če bo šlo tko naprej....
tale zakon ni v vseh pogledih dober...je tolk enih slabih strani, pa ne za kadilce, ampak za ostale ljudi, ki nio ničesar krivi...

in ja, kolkrat sem že doživela skorajšnji pretep in še marsikaj drugega s strani pijanih ljudi...ko delaš v lokalu skorej vsak dan doživljaš take primere...absolutno sem še za prepoved alkohola, ali pa delno, ker lahko tud pijasi škodujejo meni...sploh kakšni pametni "čefurčki".... :roll:
pa ni se malkrat zgodilo da so tud lokal začel razbijat...kdo je pa kril škodo?država?ja itaq..lastnik sam...policija je nardila pa nič...
Uporabniški avatar
orion lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a orion lady » 26. Jan. 2007 12:16

Samo podražitve bi bile ena izmed najboljših rešitev. Sej tist ki je začel ko je bila škatla pol cenejša kot sedaj in še vedno kadi, bo nejbrž dal tud pol še enkrat več. Veliko je pa takih ki bodo ravno zaradi tega nehali. Pa nobenga ne zanima kolk kdo da za cigarete ker je to stvar vsakega posameznika.
Čist in brez okov
...
Uporabniški avatar
mala punci
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mala punci » 26. Jan. 2007 12:26

Če bi jih podražal na primer na 10 eurov strastni kadilci ne bi nehal kadit, verjetno bi nekje drugje zategnal pas da bi si še lahko privoščil cigarete. Ne bi pa začelo kadit veliko mladoletnih oseb ker enostavno ne bi imeli dovolj denarja. Kar pa je dobra stvar.
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 26. Jan. 2007 12:28

*purple bitch* napisal/-a:
MissRap napisal/-a:Prvič Barovič al kako že je en psiho(kao izobražen poslaec),ker je primerju ta zakon s Hitlerjem.Mislim a tip se ni nikoli uču zgodovine? :eek:
Drugič je pri nekaterih poklicih je tveganje.
Npr.:jamarji.Ampak,a obstaja možnost,da ga ne bi bilo?Enako je pri gradbenih podjetjih,zmeram je možnost,da ti pode kaj na glavo,da se ti podere gradbeni oder,....A bi se dalo graditi in da ne bi bilo tveganja?NE.
Ampak v gostinstvu pa je možnost(ta zakon),da ga ne bo(tveganja).
Mislim počasi začenjate bit že otročji.
LP

kaj pa krčne žile?slaba prekrvavitev zaradi nonstopnega stanja?možnost, da ti kdo od gostov zabriše flašo vglavo?seveda so še tveganja...prepoved kajenja lahko odpravi smao eno, obstaja jih pa še kar nekaj...

sicer pa še evdno ne razumem tega dejstva da vam po obisku diskoteke smrdijo obleke...vi potem tisto majco v kateri ste celo noč preplesale še nosite cel tedn? :eek: nevem no, v vsakem primeru je treba oprat-vsaj jst zmeri perem in hlače in majco, ampak en zarad čikov, ampak zato ker sem se pač določen čas gibala v njih in plesala in je verjetno že mal prešvicano...

ne razumempa tega, da se nekateri tud prilagodit ne morte...koza bi bla cela in volk bi bil sit, če bi se uvedlo nekadilske in kadilske lokale+prepoved kajenja v vseh objektih kjer je še hrana..
pa tukej sploh ni res, da bi potem vsi lokali postali kadilski...verjamem da bi jih bilo kar nekaj nekadilskih....

in te podražitve so najbolj podlo in ajbolj svinjsko kar jih lahko nekdo naredi..sploh nevem kaj njega briga če jaz kadim ali ne...ne bom nehala niti s podržaitvijo...ko sm začela kadit je bila škatla 250 sit, zdaj je še enkrat več...pa še vedno kadim...sicer pa tukaj ni ozadje tega da bi kadilci nehali akdit če bi oni podražili, ampak pritok še več denarja v blagajne, da bi potem lahko oni imeli na ta račun še višje plače....ker itak vedo da se prodaja cigaret nebi drastično zmanjšala...
in kukr naši gospodje političarji ne pomislijo, kaj bo ko bo toliko in toliko ljudi ostalo brez podjetja (lokala svojega) in jih bo mogla država financcirat...je to dobro?je to dobro, da se bodo zaradi tega zakona nekje drugje višali davki....že davek an nepremičnine je nastal, ker državi primanjkuje denarja...kaj bo pa neslednji?govorilo se je da bi dali davek na hišne ljubljenčke :eek: :roll: in bom plačevala a dva mačka pet jurjev vsak mesec? :roll: ma ja, bulšit je ta država...pomoje noumo dolg mel več naše slovenije če bo šlo tko naprej....
tale zakon ni v vseh pogledih dober...je tolk enih slabih strani, pa ne za kadilce, ampak za ostale ljudi, ki nio ničesar krivi...

in ja, kolkrat sem že doživela skorajšnji pretep in še marsikaj drugega s strani pijanih ljudi...ko delaš v lokalu skorej vsak dan doživljaš take primere...absolutno sem še za prepoved alkohola, ali pa delno, ker lahko tud pijasi škodujejo meni...sploh kakšni pametni "čefurčki".... :roll:
pa ni se malkrat zgodilo da so tud lokal začel razbijat...kdo je pa kril škodo?država?ja itaq..lastnik sam...policija je nardila pa nič...

Pa logično je,da majco v kateri si preplesala celo noč,opereš.
Ampak če bi ta zakon veljal, a bi hlače tut?Pa lase?Pa a če greš samo v bar?Jaz ko grem v bar 1x morem vse razen hlač kompletno oprat,sebe stuširat pa še glavo si umit.Tut hlače bi ble za oprat,ampak jih za silo dam na balko,da se malo preluftajo in ne smrdijo več toliko,ampak če bi bla majca bi jo bilo treba tut oprat.

Lej vsi kadilci škodijo nekadilcem.Vsi,ki kaj popijejo pa ne škodijo ostalim.So nekateri,ki se v pijanem stanju pretepajo,delajo galamo,....Večina pa tega ne dela.Tisti,ki je pijan po večini je samo bolši volje,...
Kadilec,in to vsak, pa škodi vsem ljudem okoli njega,s povdarkom,da ta dim gre tudi v ozračje(kar se pa s tem zakonom ne bo spremenilo).
LP
Uporabniški avatar
mala punci
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mala punci » 26. Jan. 2007 12:34

MissRap napisal/-a:
Lej vsi kadilci škodijo nekadilcem.Vsi,ki kaj popijejo pa ne škodijo ostalim.So nekateri,ki se v pijanem stanju pretepajo,delajo galamo,....Večina pa tega ne dela.Tisti,ki je pijan po večini je samo bolši volje,...
Kadilec,in to vsak, pa škodi vsem ljudem okoli njega,s povdarkom,da ta dim gre tudi v ozračje(kar se pa s tem zakonom ne bo spremenilo).
LP

A ko se pa ti z avtom pelješ pa ne osnažuješ?! Ko se špricaš s parfumom/ lakom za lase...?
Sory ampak jaz kot natakar imam še vedno rajši v lokalu nekoga ki kadi in se briga za sebe ne pa takih zateženih nekadilcev kot si ti, ki ste tako brihtni da če popijete kozarček ni s tem nič narobe. Ker si tako blazno pametna da te že kar vidim ko prideš v lokal na tist svoj kozarček in zatežiš kelnarju sto na uro
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Jan. 2007 12:40

jst skos vse perem...komplet sebe in komplet cunje..v vsakem priemru bi, tudi če se nebi kadilo, ker je še vedno v diskoteki 1000 ljudi, in se od vsakega parfum, švic in kajejstvemkajše, zadžuje v zraku...tako da tud če enbi blo dima, bi smrdeli pa po drugih rečeh..sicer pa bolj kot cigareti dim, zavoham v laseh vonj po alkoholu, pa brez da mi mekdo polil...eostavno se včrpa smrad v lase...
nevem kako je z vami, ampak v vsakem primeru bi jaz oprala vse...

aha, in seveda lak za lase in deodoranti bolj škodujejo okolju, kot pa cigaretni dim...
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 26. Jan. 2007 12:46

Jaoooo, missrap, pa kaj bi ti z usemi temi neskončnimi posti rada tle dosegla? :roll: Sprjazn se, da ne boš spremenila sveta, ne ljudi, ne njihouga načina žiuljenja. Js sm zaprisežena nekadilka, pa me ti usen žiuciraš s svojimi posti tle. Ne glede na take in drgačne ukrepe, kadil se bo še vedno, eni mjn, eni clo več, onesnaževal po tvoje se bo tut še naprej in če maš saj kšnga kolega k kadi, ti bo dim gotou še kdaj mem cun zaviu.

In če si tok zlo obsedena s tem, da celaaaa po čikih smrdiš, sam če greš na en sok u lokal, pol pač nehi tja hodt, noben te ne sil. Če bi mene neki tko zlo nenormalno motil kt to mot tebe, vem, da bi se temu izogibala. Kr pa tebe mot cigaretn dim, k greš u lokal kjer se pač kadi, ja bog pomagi, noben nau zarad tebe šou čika ugasnt, usa okna odpret in luftat pr -20, sam da bo teb zadoščen. :?
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 26. Jan. 2007 12:47

mala punci napisal/-a:
MissRap napisal/-a:
LP

A ko se pa ti z avtom pelješ pa ne osnažuješ?! Ko se špricaš s parfumom/ lakom za lase...?
Sory ampak jaz kot natakar imam še vedno rajši v lokalu nekoga ki kadi in se briga za sebe ne pa takih zateženih nekadilcev kot si ti, ki ste tako brihtni da če popijete kozarček ni s tem nič narobe. Ker si tako blazno pametna da te že kar vidim ko prideš v lokal na tist svoj kozarček in zatežiš kelnarju sto na uro

Jaz ne vem kako ti vidiš,mogoče križem.
Še nikoli nisem nobenemu natakarju zatežila,ker na našem koncu so natakarji face in niso zateženi ku ti.
Laka za lase in deodorantov ne uporabljam.
Uporabljam prfume,ki pa ne škodijo ozonu.
Ja jaz se bom vozila še naprej z avtom,ti pa provi s kočijo,al pa pridi na primorsko s kolesom.
LP

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov