prepoved kajenja tudi v Sloveniji?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Smejkica - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 4. 2005
- Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam
Ja, jst sem spremljala, vmes sicer mal bolj na pol.
Pa sej zmeri ma nekdo prou, nekdo nima. In tut tuki je blo tko. Pač neki je en prou povedal, neki pa drug. Se pa ne strinjam v celoti z Barovičem, kakšno stvar tut ni imel prav. Za moje pojme. Tuki itak nikol ne bomo prišli skupi.
Sem še vedno ZA zakon. S tem, ko pridem v zakajen lokal, se ogroža moje zdravje. Ko pa pridem jst kot nekadilka v lokal, pa ne ogrožam zdravja drugim. Jasno in dokazano.
To za kaj bo kdo zapravil svoj denar, mi je pa čist ravno.
Pa sej zmeri ma nekdo prou, nekdo nima. In tut tuki je blo tko. Pač neki je en prou povedal, neki pa drug. Se pa ne strinjam v celoti z Barovičem, kakšno stvar tut ni imel prav. Za moje pojme. Tuki itak nikol ne bomo prišli skupi.
Sem še vedno ZA zakon. S tem, ko pridem v zakajen lokal, se ogroža moje zdravje. Ko pa pridem jst kot nekadilka v lokal, pa ne ogrožam zdravja drugim. Jasno in dokazano.
To za kaj bo kdo zapravil svoj denar, mi je pa čist ravno.
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
študent janez pri trenjih je govoril o diskriminaciji zdravja!
še vedno trdim, da bi morala država lokalom pustiti izbiro da naredijo lokal za kadilce ali nekadilce. prepričan sem, da bo trg naredil svoje in bo za vse dovolj.
je pa italijan lepo rekel, da mu je padel promet za 30%. tudi o tem sem v tej temi že govoril.
še vedno trdim, da bi morala država lokalom pustiti izbiro da naredijo lokal za kadilce ali nekadilce. prepričan sem, da bo trg naredil svoje in bo za vse dovolj.
je pa italijan lepo rekel, da mu je padel promet za 30%. tudi o tem sem v tej temi že govoril.
- ~ClaUdyKa~
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2007
- Kraj: Idrija
ma govorte kar hočte, sam zakon bo stopu u veljavo in kadilci se bote mogl s tem sprjaznt, pol pa diskriminacija gor al pa dol.... sam jst nam mela črnih pluč zarad vas, k puhate dim v nas nekadilce, vi jih bote pa še zmer in sam seb škodte...
-
LoLLypoop=)) - Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 12. 2006
- Kraj: =)) kr tuky
...a ni ta tema zašla iz teme,ste za prepoved ali ne....naj bi bila mnenja ne pa drkanje...
sm kadilka,pa brez cigaret nebi umrla...če bi recimo dala 500sit vsak dan na stran in bi si pol nekaj lepega kupila (npr.avto) ali pa če bi imela ta denar v denarnici in bi ga že kako drugače zapravla....
...za prepoved sm,zakaj pa ne...res oblačila ne bodo več tako smrdela...čik bom pa pokadila zunej....in še en bravo,kr bom tako zmanjšala...
...itak bo pa kmalu poletje,pa tudi pozimi ni več tako zelo hudo mrzlo,ko bomo spet sedeli na vrtnih stolčkih in kadili,komur bo to pač pasalo....
sm kadilka,pa brez cigaret nebi umrla...če bi recimo dala 500sit vsak dan na stran in bi si pol nekaj lepega kupila (npr.avto) ali pa če bi imela ta denar v denarnici in bi ga že kako drugače zapravla....
...za prepoved sm,zakaj pa ne...res oblačila ne bodo več tako smrdela...čik bom pa pokadila zunej....in še en bravo,kr bom tako zmanjšala...
...itak bo pa kmalu poletje,pa tudi pozimi ni več tako zelo hudo mrzlo,ko bomo spet sedeli na vrtnih stolčkih in kadili,komur bo to pač pasalo....
-
Lady Chatterley - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 12. 2006
Jochie napisal/-a:še vedno trdim, da bi morala država lokalom pustiti izbiro da naredijo lokal za kadilce ali nekadilce.
se popolnoma strinjam
p.s. claudyka ne gnajvi s to svojo protikadilsko kampanjo. če ti ne paše dim, pa se upri in ne hodi več v lokale. mene recimo pa motijo nekadilci, ki so zravn na pijači pa nekaj mahajo z rokami pa se umikajo dimu in popolnoma zavirajo sproščeno vzdušje.. pa posebej zate sem se potrudla in našla link, da ga prebereš (svetlana že ve ): http://www.ljudmila.org/litcenter/kadilci/
Keep your friends close, keep your enemies closer ...
- ~ClaUdyKa~
- Komunikatorka
Jochie napisal/-a:pazi, da te jutri nia ne povozi!
no, boš umrla vsaj mlada, lepa in....
Žal te je Nia zajeb***, ni še nardila izpita, tk da ti ne more povedat takšne vesele novice... Sorry
- ~ClaUdyKa~
- Komunikatorka
Lady Chatterley napisal/-a:Jochie napisal/-a:še vedno trdim, da bi morala država lokalom pustiti izbiro da naredijo lokal za kadilce ali nekadilce.
se popolnoma strinjam
p.s. claudyka ne gnajvi s to svojo protikadilsko kampanjo. če ti ne paše dim, pa se upri in ne hodi več v lokale. mene recimo pa motijo nekadilci, ki so zravn na pijači pa nekaj mahajo z rokami pa se umikajo dimu in popolnoma zavirajo sproščeno vzdušje.. pa posebej zate sem se potrudla in našla link, da ga prebereš (svetlana že ve ): http://www.ljudmila.org/litcenter/kadilci/
Btw, nimam protikadilske kampanje, povem le, da me moti to, da mi nekdo piha dim v glavo in zarad tega pol jst in usi ostali smrdimo... zravn pa še vdihujemo slab zrak.. in ne vem, ne gre se samo za naše zdravje, pač pa tudi za vaše, čeprav teoretičn mi je useen, kdaj nastopi od koga usoda ( tiste k vas ne poznam ), sam ne vem... zdravje je vseen na prvem mestu... zavedate se pa, da če se so ostale članice oz. nekatere in to najmočnejše članice EU sprejele ta zakon, da ga bo tut SLO in to bodte brez skrbi
Drugače pa se strinjam z LooLLypoop =)
-
jagodka85 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2006
lej, spet posplošuješ... nismo vsi kadilci enaki... ne puhamo vsi vsem v obraz... nekateri pač mamo tolk olike, da se stran obrnemo...
pa ni res, da smrdite sam zarad tega, ker vam puhajo v obraz... smrdite tud zato, ker hodte v kafiče, kjer se kadi, v diskače, kjer se kadi, v lokale, kjer se kadi... in ste si sami krivi, mi vam nismo!!
pa ni res, da smrdite sam zarad tega, ker vam puhajo v obraz... smrdite tud zato, ker hodte v kafiče, kjer se kadi, v diskače, kjer se kadi, v lokale, kjer se kadi... in ste si sami krivi, mi vam nismo!!
- MissRap
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 1. 2005
Lady Chatterley napisal/-a:Jochie napisal/-a:še vedno trdim, da bi morala država lokalom pustiti izbiro da naredijo lokal za kadilce ali nekadilce.
se popolnoma strinjam
Ja ampak potem bi zopet nastala diskriminacija.Vsi bi se pa tako in tako odločili za kadilske,ker bi vedli,da bi nekadilci še zmeram hodili v bare.
Al bi nas vi kr prikrajšali za druženje?
In nekdo je omenil,da zakaj že zdej ne hodimo v nekadilske lokale:Zato,ker jih skoraj nikjer ni.
V našem kraju je to en lokal:Čajnica,ki se zapre že popoldne.
LP
-
Kika - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
A ste vi sploh pomisll na to, da je recimo družba mešana oz. en al pa 2 kadilca. Kdo bo potem sedel v delu za nekadilce al pa šel v nekadilski lokal?!
Men se zdi totalna traparija, ko eni pišete: hodte v nekadilske lokale pa ne hodt v diskače in povsod tja, kjer se kadi. Zakaj bi še zo moral delat: zaradi kadilcev?! Lepo vas prosim. Če bi blo tko, potem ne bi bilo diskača (v lj), ki bi bil ponoči poln in spodoben za žuranje. Ste že pomislili na to?
Sem bla pa v španiji in sem bila prov pozitivno šokirana. Ko smo pršle s kolegicami z žuranja, ni nobena smrdela, počutje, ko si prideu domov spat iz diskača so bli neverjetno bolj pozitivni. Kdor je hotu kadit, je šu pa pred lokal /diskač. In verjemte mi, še zmer je blo vse polno, tko da lokali res nimajo nobenih izgovorov.
Men se zdi totalna traparija, ko eni pišete: hodte v nekadilske lokale pa ne hodt v diskače in povsod tja, kjer se kadi. Zakaj bi še zo moral delat: zaradi kadilcev?! Lepo vas prosim. Če bi blo tko, potem ne bi bilo diskača (v lj), ki bi bil ponoči poln in spodoben za žuranje. Ste že pomislili na to?
Sem bla pa v španiji in sem bila prov pozitivno šokirana. Ko smo pršle s kolegicami z žuranja, ni nobena smrdela, počutje, ko si prideu domov spat iz diskača so bli neverjetno bolj pozitivni. Kdor je hotu kadit, je šu pa pred lokal /diskač. In verjemte mi, še zmer je blo vse polno, tko da lokali res nimajo nobenih izgovorov.
-
mala punci - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 6. 2005
Ok nam kadilcem se bo prepovedalo kadit torej jaz bi zahtevala še prepoved točenja in prodaje alkohola v vseh javnih objektih, restavracijah, barih..... Meni tudi ni všeč ko grem v petek zvečer ven s kolegico na drink pa kamorkoli greva se vedno najde nekdo ki ali razbija / vpije na vse okoli njega/ najeda drugemu folku. Po možnosti se potem takšni ljudje pod vplivom alkohola vsedejo v avto in se odpeljejo. Jaz če skadim škatlo cigaretov imam iste možnosti da povzročim nesrečo kot nekadilec. Nekdo ki pa ima v riti skoraj pol gajbe pira pa se bo skoraj ziher nekam zaletel, mogoče koga celo zbil, ali na sploh vozil po cesti cik cak, ne da bi imel ustrezne reflekse in bistro glavo in ogrožal sebe in druge. Če se meni prepove kadit v baru ker s tem uničujem zdravje nekadilcev pa se naj prepove še pitje alkohola saj alkoholiki tudi meni ogrožajo zdravje?!
Pa še nekaj me moti, vsi nekadilci se pritožujete da smrdite zaradi cigaretnega dima po sobotnem žuranju. Kdo pa ti je rekel da idi v diskač kjer se kadi?! Če pa veš da boš potem smrdel? Pa idi na sprehod po parku pa bo. Tisti ki pa uživamo v cigaretnem dimu pa bomo pač uživali še naprej
Pa še nekaj me moti, vsi nekadilci se pritožujete da smrdite zaradi cigaretnega dima po sobotnem žuranju. Kdo pa ti je rekel da idi v diskač kjer se kadi?! Če pa veš da boš potem smrdel? Pa idi na sprehod po parku pa bo. Tisti ki pa uživamo v cigaretnem dimu pa bomo pač uživali še naprej
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov