prepoved kajenja tudi v Sloveniji?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
jemina - Cosmopsiho
- Na forumu od: 14. 6. 2006
zakaj ni ta zakon samo v restavracijah?
ta je meni navadno, d ane kadim, ker tudi s starši gremo vedno v del za nekdilce in grem pol pač ven enga pržgat ... to mi ni noben problem. samo v lokalih pa ... jz ne morem bit pjana brez čika v roki ... ne zgledam popoln alkoholik
ta je meni navadno, d ane kadim, ker tudi s starši gremo vedno v del za nekdilce in grem pol pač ven enga pržgat ... to mi ni noben problem. samo v lokalih pa ... jz ne morem bit pjana brez čika v roki ... ne zgledam popoln alkoholik
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Solo tu, solo yo
-
Golden_lady - Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 12. 2006
Ta zakon je edino prav, kar bodo naredili po novem. Kdor hoče še naprej kaditi, bo zato imel možnost krajšanja svoje življenjske dobe v "kadilnici" oz. t. i. kabini namenjeni temu. Sama nikoli nisem kadila in nočem, da v lokalu ali kje drugje moram tudi sama biti kadilka, le da pasivna, pa mi je baš vseeno kaj na to porečejo kadilci. Vedno je bilo in bodo trenja med nekadilci in kadilci (tistim, ki je kaj mar, da ostanejo zdravi), tako da jaz čisto podpiram ta zakon. Če je kadilcem vseeno za otroke v bližini, ki morajo prenašati dim in vdihavati to sranje ter za vse druge, potem ni nič narobe s tem, če tudi mi gledamo samo na sebe in svoje zdravje. Tako da... strastni kadilci ne bodo potem takem nič prikrajšani za svoje užitke, saj jim bojo itak preostale tiste kabine, pa se "izživljajte" tam nad sabo.
Izkušnja je dobra šola, samo šolnina je draga...
Bonsai
Bonsai
-
jemina napisal/-a:zakaj ni ta zakon samo v restavracijah?
Ja, saj... prav si napisala. Ti si en tak tipičen primer, ki mora imeti v roki tudi čik (in še zraven si pijana seveda), da izgleda kul. Nič ne bom moralizirala, ker to ni v skladu z mojimi načeli, navsezadnje sami zase najboljše veste, kaj je prav, predvsem pa kaj je nezdravo za vas. Če veste pa je že druga stvar. Glavno, da bodo zakon uvedli, ker zaradi takšnih kot si ti, v lokalih ni ločenih prostorov (redko kje!) in so samo neke zavesice, ki jih zagrneš, pa je isto kot če sediš zraven kadilca. Pa še parfum izničiš s tem smradom No, skratka, kajenje je kr neki
Bonsai
Bonsai
-
*BelaLilija* - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 12. 2006
Nekateri damo nase in na zdravje svojih bližnjih in ne kadimo. Sem popolnoma za, da uvedejo ta zakon. Kadilci pa lahko prav tako kadijo drugje, ne vem kaj je še tu za razpravljat
Samo bedak je v vse trdno prepričan. (Montaigne)
-
jemina - Cosmopsiho
- Na forumu od: 14. 6. 2006
Samo men še vedno ni jasno ... ene imate tolk proti kadilcem, da bi nas najraje vse pobile, da bi lahko dihale čist zrak ... med prijatelji nimate nobenega kadilca?
Dame mas quiero mas
Solo tu, solo yo
Solo tu, solo yo
- MissRap
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 1. 2005
jemina napisal/-a:Samo men še vedno ni jasno ... ene imate tolk proti kadilcem, da bi nas najraje vse pobile, da bi lahko dihale čist zrak ... med prijatelji nimate nobenega kadilca?
Ja imamo prijatelje,ki kadijo in se čisto strinjajo s tem zakonom.
In ne sovražimo kadilcev,da bi jih kr ubile,to si samo tvoja domišljija tako razlaga.
LP
-
Eni majo kolege kadilce, jaz osebno nimam nobenega in nobene prijateljice, ki bi kadila, zato pa smo ok za skupaj.
Bonsai
Bonsai
- ~ClaUdyKa~
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2007
- Kraj: Idrija
Kadilci: A ste že zračunali koliko dnarja zapravte za cigarete na tedn in pol na mesc in še kasnej na let in še kasneje..na nekaj let?? Hmm, bi si lohk verjetn lohk kšno lepo potovanje prvošil al pa kej podobnga ( ne govorim za tiste, k enkrat al pa dvakrat na mesc pržgejo cigaret za to, d ga pač pržgejo )
Drgač pa ja, sem za to, da se zakon uveljavi, ker pasivno kajenje je nekaj najhujšega za človeka. Ne morem razumeti, zakaj se kadilci sklicujejo na pitje alkohola, ker tu je velka razlika: če nekdo zraven mene kadi, gre tist dim tut v mene, alkohol pa ne.
In pa kar bi še uvedla; vsak ki vrže cigaretni ogorek na tla, bi moral plačat kazn 100€, ker to je pa tok svinjsko gledat po tleh...isto za žvečilne.
Drugače pa nimam nč proti kadilcem, imam prjatle k so kadilci in so lih tko usi fajn in use, sam useen..
Drgač pa ja, sem za to, da se zakon uveljavi, ker pasivno kajenje je nekaj najhujšega za človeka. Ne morem razumeti, zakaj se kadilci sklicujejo na pitje alkohola, ker tu je velka razlika: če nekdo zraven mene kadi, gre tist dim tut v mene, alkohol pa ne.
In pa kar bi še uvedla; vsak ki vrže cigaretni ogorek na tla, bi moral plačat kazn 100€, ker to je pa tok svinjsko gledat po tleh...isto za žvečilne.
Drugače pa nimam nč proti kadilcem, imam prjatle k so kadilci in so lih tko usi fajn in use, sam useen..
- MissRap
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 1. 2005
jemina napisal/-a:Kaj hočeš povedat, da sem jz neumna in to na podlagi tega, ker kadim?
Jaz ne vem kako ti bereš,obratno al kako?
Hotela sem samo povedati,da zaradi tega,ker so za ta zakon so še zmeram pravi kadilci,samo naumni niso,ker se zavedajo,da s kajenjem na javnih prostorih škodijo drugim.
LP
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
~ClaUdyKa~ napisal/-a:Kadilci: A ste že zračunali koliko dnarja zapravte za cigarete na tedn in pol na mesc in še kasnej na let in še kasneje..na nekaj let?? Hmm, bi si lohk verjetn lohk kšno lepo potovanje prvošil al pa kej podobnga
kdo je pa rekel, da si ga ne???
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov