prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%
Skupaj glasov : 346

MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 20. Jan. 2007 10:21

jagodka85 napisal/-a:jao jao jao, kaj nj rečem... nism za ta zakon ... ker ne bo čist nč bolš... tud v kafičih, kjer sta kadilski in nekadilski prostor ločena, ni nč bolš... ker se še vedno kadi v nekadilski prostor, tud če so vrata zaprta.. brezveze se tuki neki bunite usak za svojo stran, ker ne boste s tem nč dosegl...
jz kadim in ne kadim... kadim, če mi paše in bom to delala čist kjer mi bo zapasal... če mi pa ne bo sedl kadit, pa pač ne bom... simpl k pimpl...
ne vem no, tale zakon je men čist mim... kdor bi hotu nehat, bi lh že zdj in ne šele s tem zakonom... tko k je purpl rekla, kadil bomo/bodo lahko tud na cesti,za prvim vogalom, doma, kjerkol, samo v zaprtih javnih prostorih ne... in kaj pol... vedno se bo našu kdo tak, k bo zarad tega težil vedno in povsod... takih ne rabmo.. taki nj bodo lepo doma in nj pazjo na svoje ljubljene, da ne bodo zabredl v kajenje in alkohol..
ok, my point je to, da z zakonom se ne bo preveč dosegl... pika pika stop!!

Draga pupa.
Zgleda,da nisi prebrala prejšnih postov.Mene boli k....,če bodo kadilci še kadili,zaradi mene gre lahko procent kadilcev iz npr. 20% na 50%.
Ta zakon je za uslužbence lokalov(in ne za lastnike) in za nas nekadilce.
LP
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 20. Jan. 2007 15:24

Hmmm, js sm pa po moje ena redkih, k mi je za ta zakon čis usen. :|

Sama ne kadim, nkol u lajfu pržgala čika. In ja, seveda me mot, če mi sveže cunce pa oprana čupa takoj po dimu smrdijo, motil bi me, če bi moj tip kadiu, ne bi prsedla u auto, u katermu nekdo kadi, niti ne bi prenesla dima u svoi sobi in tm kjer se pač največ zadržujm.

Zdej če pa folk u lokalih kadi, pa boh pomagi, js ne morm nbenmu nč (razn, da bi mi kdo namerno pod nos čik tišču), pa tut če so kao ločeni deli, dim se itak večinoma zavali tut na nekadilsko stran. Jebiga zdj. Je pa res, da u mejhne pajzle nikol ne zahajam, kr tm not pa ne morem dihat pa še uči me pečejeo za znort. Dostkat sm pa z mami na kavici, k kadi k turk (na žalost), pa me ne mot. Pa tut u sredni sm res velikrat u kadilnc med odmori visela, k sm se družla s takimi, k pač nekak niso brez čikou zdržal.

Dons je pa že tok enih škodlivih uplivou iz okolja, kerih se sploh ne zavedamo, tko da, če bi se mogla zard usega tega sekirat, sploh vn iz bajte neb stopla. Ni mi fino, sploh ne, sam dons to tko je. :?
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 20. Jan. 2007 16:00

Aloha napisal/-a:Hmmm, js sm pa po moje ena redkih, k mi je za ta zakon čis usen. :|

Sama ne kadim, nkol u lajfu pržgala čika. In ja, seveda me mot, če mi sveže cunce pa oprana čupa takoj po dimu smrdijo, motil bi me, če bi moj tip kadiu, ne bi prsedla u auto, u katermu nekdo kadi, niti ne bi prenesla dima u svoi sobi in tm kjer se pač največ zadržujm.

Zdej če pa folk u lokalih kadi, pa boh pomagi, js ne morm nbenmu nč (razn, da bi mi kdo namerno pod nos čik tišču), pa tut če so kao ločeni deli, dim se itak večinoma zavali tut na nekadilsko stran. Jebiga zdj. Je pa res, da u mejhne pajzle nikol ne zahajam, kr tm not pa ne morem dihat pa še uči me pečejeo za znort. Dostkat sm pa z mami na kavici, k kadi k turk (na žalost), pa me ne mot. Pa tut u sredni sm res velikrat u kadilnc med odmori visela, k sm se družla s takimi, k pač nekak niso brez čikou zdržal.

Dons je pa že tok enih škodlivih uplivou iz okolja, kerih se sploh ne zavedamo, tko da, če bi se mogla zard usega tega sekirat, sploh vn iz bajte neb stopla. Ni mi fino, sploh ne, sam dons to tko je. :?

Pa a te ne moti,da če greš s tipom na pijačko,pa on ni kadilec(al pa je je čist vseeno),da če se hočeš z njim mečkat,moreš še enkrat domov se preoblečt pa stuširat.
Ne vem,meni mi ful pomeni vonj,pa vem,da jaz se nebi nikoli stiskala s tipom,ki bi smrdel po čikih in mislim,da tudi moškega to moti.
LP
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 20. Jan. 2007 16:37

Še noben moj tip ni biu kadiuc, če greva na drink pol itak oba po čikih smrdiva, pa kaj nej zdej, se trikat na dan hodm dam preoblačt? Dej no.

Men bi biu edin problem, da bi prou on (al pa js) po čikih smrdeu, ne pa sam negove cune. Sicr pa, sej sm napisala, da ne zahajam u mejhne lokale s slabim prezračvanjem, da bi vn prsmrdela k pepeunik. Čez dan se mi ne zdi, da bi se me kej preveč "prjeu" cigaretn dim, bl se to pozna zvečer, če sm dl cajta u kšnm lokalu al pa diskaču. Sam glede na to, da mi to lih ni baš nešto (zahajat ke), s tem da bi ful po čikih smrdela nimam lih nekih problemou. Pa tut do zdej mi je še usak reku, da lepo dišim, ne pa da smrdim po čikih.

Če grem pa h tipu spat al pa karkol, sm pa itak direkt od doma, usa dišeča, tko da...
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 21. Jan. 2007 1:49

mislm, da je tale tema res šla v maloro kot vsi pravijo...
Pa a te ne moti,da če greš s tipom na pijačko,pa on ni kadilec(al pa je je čist vseeno),da če se hočeš z njim mečkat,moreš še enkrat domov se preoblečt pa stuširat.
Ne vem,meni mi ful pomeni vonj,pa vem,da jaz se nebi nikoli stiskala s tipom,ki bi smrdel po čikih in mislim,da tudi moškega to moti.

lej, missrap....fora je v tem, da ti res ne dojameš določenih življenskih zadev...sej mene ne moti, pa ostalih verjetno tud ne, da se ti hodš desetkrat na dan domov tuširat in preoblačit, kakor me tudi ne moti tvoje mišljenje da se ne moreš mečkat z nekom ki smrdi po čikih zarad lokala...to ej pač vse tvoja stvar...ampak dej mal se pomiri in mal očakaj in boš imela zakon....zdej pa lahko p trepalnicah hodiš pa bo vse tako kot je-do zakona....to ti napišem v vsakem postu skorej...trenutno ti ne boš nič spremenila na noben način...če bo, bo spremenil zakon...in res določenih reči ne dojameš...popglej kakšne replike nam daješ...skos in skos si domišljaš neke nove izgovore in nevemkaj...pa veš da mene in vse ostale boli kaj si ti misliš o kajenju v lokalh....do zakona bomo kadili in pika konec! :wink:
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 21. Jan. 2007 10:25

*purple bitch* napisal/-a:mislm, da je tale tema res šla v maloro kot vsi pravijo...

lej, missrap....fora je v tem, da ti res ne dojameš določenih življenskih zadev...sej mene ne moti, pa ostalih verjetno tud ne, da se ti hodš desetkrat na dan domov tuširat in preoblačit, kakor me tudi ne moti tvoje mišljenje da se ne moreš mečkat z nekom ki smrdi po čikih zarad lokala...to ej pač vse tvoja stvar...ampak dej mal se pomiri in mal očakaj in boš imela zakon....zdej pa lahko p trepalnicah hodiš pa bo vse tako kot je-do zakona....to ti napišem v vsakem postu skorej...trenutno ti ne boš nič spremenila na noben način...če bo, bo spremenil zakon...in res določenih reči ne dojameš...popglej kakšne replike nam daješ...skos in skos si domišljaš neke nove izgovore in nevemkaj...pa veš da mene in vse ostale boli kaj si ti misliš o kajenju v lokalh....do zakona bomo kadili in pika konec! :wink:

Lej uni post sm napisala pupi,ki ne kadi,če sm prov zastopla in ne poznam človeka,ki ga kajenje ne moti(če je nekadilec).Še tisti,ki kadijo so za zakon,zaradi tega,ker se v barih ne da dihat.
Zaradi tega sem jo prašala,ker mi je zelo čudno.Nič drugega.
Ne vem pa zakaj mi daješ ti vedno replike?
A sm ti tako všeč? :D
Vem,da ne morem nič spremenit,sem pa dostikrat dala komu za misliti in samo to je moj namen.Nič drugega.
LP
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 21. Jan. 2007 11:23

Jst se čist v vsem strinjam z Aloho. Men je tud čist vseen za ta protikadilski zakon.

Jst osebno nikol nism kadila in tud nikol ne bom vendar me cigaretni dim ne moti. Sem bla v že fuuul zakajenih lokalih, kjer 2m pred sabo nisi vidu... in men so tud obleke smrdele po dimu... pa kaj pol... jst se zarad tega ne sekiram, pač ko pridem domov, jih operem in problem rešen.

Jst vem, da zarad dima in kadilcev že ne bom nehala hodit v lokale in diskoteke. Itak pa ne hodim vsak dan ven ampak na toliko časa, tko da res ni panike, če na vsake tok časa naletim na zakajen lokal.
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a norolescentka » 21. Jan. 2007 18:07

zarad tega zakona noben ne bo nehu kadit, morda samo kdo ne bo začel kadit.no in to se mi zdi dobr. sama kadim, tut zato ko mi paše,ne sam zato k se ne morem odvadit.je pa res, da sem verjela že pred časom ko so uvedl zakon o ločenih prostorih,da bo to dejansko deloval.in vem,kako nekadilce dim moti in jih privoščim "frišn luft", če ga že sama v svojem zakajenem kotičku bara nimam.

res pa je,da ne vem, kolk bojo kej lokali zdej polni. misli, veliko ljudi, ki zahaja ven,je šlo v gostilno zato,da so kadil ( k ati pa mami doma ne veta npr., da kadijo-tut pr men je blo tko).

in res me zanima, če bojo zdej vsi nekadilci pridrli na plano in žurali v nezakajenih gostilnah do jutra (tut npr. tisti, ki tega niso nikol počel). pa ne me zdej napadat, ker ne govorim o tem,da žurajo sam kadilci.NE! Zanima me samo, če bojo gostilne zdej bol polne.......al bol prazne.
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 21. Jan. 2007 18:25

norolescentka napisal/-a:zarad tega zakona noben ne bo nehu kadit, morda samo kdo ne bo začel kadit.no in to se mi zdi dobr. sama kadim, tut zato ko mi paše,ne sam zato k se ne morem odvadit.je pa res, da sem verjela že pred časom ko so uvedl zakon o ločenih prostorih,da bo to dejansko deloval.in vem,kako nekadilce dim moti in jih privoščim "frišn luft", če ga že sama v svojem zakajenem kotičku bara nimam.

res pa je,da ne vem, kolk bojo kej lokali zdej polni. misli, veliko ljudi, ki zahaja ven,je šlo v gostilno zato,da so kadil ( k ati pa mami doma ne veta npr., da kadijo-tut pr men je blo tko).

in res me zanima, če bojo zdej vsi nekadilci pridrli na plano in žurali v nezakajenih gostilnah do jutra (tut npr. tisti, ki tega niso nikol počel). pa ne me zdej napadat, ker ne govorim o tem,da žurajo sam kadilci.NE! Zanima me samo, če bojo gostilne zdej bol polne.......al bol prazne.

Mislim,da na začetku ne bo upadel promet,ker bo zakon začel veljati poleti in takrat so itak odprti večinoma bari odzunaj.
Zdej tisti kot ti praviš,da kadijo pa doma ne vejo(kar je večinoma med 15 in 18 let) bodo hodili v bare,če jim bari pomenijo nek prostor kjer se družijo in ne samo kadijo,kadili bodo pač zunaj.Če je pa nekomu bar samo zato,da kadi noter ker se skriva pred starši,taki ne bodo več hodili.
In število nekadilcev se bo povečalo,ampak ne ful,zato ker nekadilci so hodili že zdej,samo z manjšim užitkom.Večkrat pa bodo zahajali v bare tisti,ki jih je kajenje zares motilo.
Ampak to se bo videlo šele tm okoli novembra.
Samo moje mnenje.
LP
Uporabniški avatar
mary-kate and ashley bigg
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mary-kate and ashley bigg » 21. Jan. 2007 22:11

glejte, fora je samo v tem: dim od avtomobilov, tovarn itd. je res enako škodljiv kot cigaretni dim, le da ta dim izvira iz družbeno-koristnih vzrokov. od cigaret pa nobeden nima nobene koristi, razen tega, da zastonj fašeš raka na pljučih. zakaj bi torej morali prenašati take vrste dim??????????
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 21. Jan. 2007 23:49

to je eno tako prašanje, kot če bi jaz tebe prašala zakaj te morm tlele skos brat in tud ti mene?enostavno nekak ni odgovora na to...
sm pa gledala eno oddajo danes na papriki in so nardil raziskavo v okli 1000+ barih po sloveniji, pa jih od tega mislm da okoli 80 odstotokov natakarjev kadi...tko d anevem kje je tukej zaščita zaposlene, glede na to d ajim bodo še tistih 5 minut čik pavze vzeli....
meni s eto zdi smešno, ker je zakon postavljen v tako smer, kjer bo samo ena stran zadovoljna, druga pa ne...komot bi se dalo rešit a ta način d abi obedve ble zadovoljne...
mari kate....družbeno koristni vzroki...phhh....obstaja še veilko drugih načinov, bolj prijaznejših okolju in ljudem...ampak je pač prevelik zalogaj za naš ubogo slovenijo, da bi se kaj zrihtal...
Uporabniški avatar
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a mary-kate and ashley bigg » 21. Jan. 2007 23:53

ne vem no... sam jst poznam ful ljudi k nikol niso hodil v lokale pa so rekl, da bodo zdej začel. tko da ma zihr zadeva pozitivne strani. sam sej dozdej je blo tut tko, da je bla sam ena stran zadovoljna. kadilci, seveda. ločenih prostorov za kadilce in nekadilce pa tut ni nobeden resno jemal. tam na mizi je napis: "pri tej mizi se ne kadi." in to je to. halooo? saj greš lahko ven iz lokala za tistih 5 minut pa si pržgeš čik ...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 21. Jan. 2007 23:59

a dej no...jst temu tok ne verjamem...če nekdo ni hodil v lokal do zdaj sploh, sigurno ni eden in edin razlog zato zakajenost, ker so tud lokali kjer ni zakajeno, ker majo uštimano ornk prezračevanje, in pa je velik prostor tudi...
in zdej bodo pa kr vsi ki prej niso hodili, začeli hodit? :roll: to je eno prazno nabijanje...sori, ampak res je...
Uporabniški avatar
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a mary-kate and ashley bigg » 22. Jan. 2007 0:13

sam, a je res tok težko it vn pržgat čik?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 22. Jan. 2007 0:20

:roll:

ja je...k mam jst tud pravico notr čik prižigat, tko kot maš ti pravico imet čisti zrak....

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov