prepoved kajenja tudi v Sloveniji?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Mah wathever...itak morte neki za špikat najdt...ampak prepoved kajenja bo...prepovedano dirkat pa ne....oz. drag race in driftanje
Za dirkanje po cestah pa sam takrt ne ko nas ne dobijo policaji
Tk, da se sploh ne sekiram in uživam lepo naprej...
Za dirkanje po cestah pa sam takrt ne ko nas ne dobijo policaji
Tk, da se sploh ne sekiram in uživam lepo naprej...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
Tigi - Cosmopsiho
Drag race niso ker jih tud organizirajo prov....pa driftanja tud...lahka greš jutr v Logatec pogledat
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
Tigi - Cosmopsiho
Na celovški se ni nikol driftal al pa dragal...ampak je sam enga mal šponu ....
Drugač pa to organizirajo...Brnčičeva je pa tk na črn blo dirkanje ampak smo spet probal pa so policaji takoj prletel...ok se bo že kak plac najdu...
Pomembn je da se še zmer organizirajo ane...
Drugač pa to organizirajo...Brnčičeva je pa tk na črn blo dirkanje ampak smo spet probal pa so policaji takoj prletel...ok se bo že kak plac najdu...
Pomembn je da se še zmer organizirajo ane...
- MissRap
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 1. 2005
*purple bitch* napisal/-a:Pri zgoraj navedenih možnostih za smrt,se temu ne moremo izogniti.Al se bomo vozili v kočiji v lj?
Za enkrat pač ni alternative.Kar se pa tiče dodatkov,jaz se strogo izogibam hrani,ki ima dodatke,tako da se da temu izogniti.
Glede deodorantov,industrije,izpušnih pilinov,....je pa brezveze debatirati,ker ko bo boljša alternativa prišla,bomo vsi za.
Lej logično,da lahko umreš od česarkoli,ampak če ti umreš od čikov pomeni,da si se sama ubila,ker si kadila,kljub omenjenim posledicam.
LP
zakaj pa ne v kočiji?navsezadnej obstajajo avtomobili a hibridni pogon, ki so veliko bolj prijazni okolju in ljudem..človeštv bo prej izumo zaradi takih stvari+deodoranti in razne šprice za v luft...samo poglej kaj se danes dogaja z naravo??in tlele je tist kjer se vse ustavi...kadilci še najmanj onesnažujemo zrak in ljudi naokoli...ko bi ti vedela kaj vse poješ-pa ne mo zdej rečt da ješ izključno samo zdravo hrano in samo zelenjavo (mimo grede tudi nanjo se prime največ izpušnih plinov), bi te bilo bolj strah za svoje življenje kot pa če se vsedeš v lokal kjer ljudje kadijo...
na tak način škodljivosti se ne more izpostavljat samo kajenja in d avas samo to lahko ubije, ker te lahko ubije še 233436 razlničnih svari, katerih sploh pričakuješ ne! in boljše alternative ne bo...že zdaj je povsod enih kemikaljih ki škodujejo in ki pomagajo da nevem, švic ne smrdi, in si predstavljaj kako potem tudi te kemikalije vplivajo na samo človeško telo, ali pa na ozonski plašč....da se nebi spotaknila še ob vse domače kurjače ki kurijo palete z žeblji, gume, plastiko, kar pač pride pod roke in je zakurljivo...potem pa ne upam tri dni okna odpret da me ne zaduši...pa je veliko huje to kot pa zakajen lokal...
sej ne rečem, da kajenje ne škoduje, seveda škoduje...meni, tebi, vsem...ampak škodujejo tudi druge stvari...in ko bo vse škodljivo prepovedano se bom pa tudi jaz popolnoma strinjala z zakonom...dokler pa nabijajo ene prazne besede, da je zakon povečini zaradi natakarjev, je pa zame zakon neresen...kot smo že omenili je treba začet pri korenu problema, nepa zdraviti problem..škode je že veliko storjene, zdaj res ne pomaga več prepoved kajenja v lokalih...treba je začet z vzgojo mlajših kontra kajenju, treba je omejit prodajo cigaret, in poponaoma prepovedat in nadzirat da se cigareti ne prodajo mlajšim od 18 let!!ampa država ima od tega zaslužek in tega ne bo storila....
neki mi pa ni jasno še vedno...kajenje v vseh javnih prostorih (zdravstveni domovi, šole, parlament) je že nekaj časa prepovedano...ampak v parlamentu se še vedno kadi in že razmišljajo kakšno komoro si bodo kupili... ....uglanem, kršijo zakon...prav tako šole...na frizerski šoli so prfokse imele kadilnico, prav tako je tajnica v svoji pisarni kadila...spet kršenje prepovedi za katere se itak noben ne briga....
slovenci smo trmast in samosvoj anrod...me zanima kolko časa se bo zakon obdržal, če ga že ne bodo zlo malu preklicali..
A maš ti keš za si kupit hibriden avto?
A ti bi upala preživet brez hrane?Brez čikov pa bi veš.
Lej kakršna koli je že hrana je potrebna za preživetje in lih tako avto,ker večina ljudi nima službe pred nosom?
Človek pa ni na čike,zato je pr njih razlika,da niso potrebni za preživetje in to je to.
Če ti je tebi prepovedano kaditi ni to poseg v tvojo pravico do življenja,ki je absolutna in se je ne sme pod nobenimi pogoji omejevati(v SLO).
In če te morjo učitelce že pr 10 letih vzgajati,da so čiki škodljivi,a potem k te niso vzgojili o škodljivosti pretiranega nažiranja,ješ non stop?
Mislim se nekaj obešate na šole in ne vem še koga.Že na tv non stop pravijo o posledicah kajenja.
Al si ti tak človek,ki misli da so zakoni zato,da se jih krši?Oz. misliš,da če ti ne boš upoštevala tistega,kar ti starši,... govorijo,ne bo posledic.
Lej vsak more stvari preverit na svoji koži kot kaže.
Ah sm že zašla.
LP
-
MIGRENA - Cosmofrik
- Na forumu od: 6. 5. 2005
bejbika napisal/-a:ravno tako, da se bo promet zmanjšal ... promet se bo zmanjšal, če bo kava 3€ (promet gledano količinsko) in ne, če bodo prepovedali kadilcem notri ...
to je spet neko nabijanje, da bodo prostori za nekadilce prazni ... sedaj govorite tako kot, da v SLO kadi več kot 80% vsega prebivalstva med 15im in 60im letom ... take stvari je brezveze govorit ... ravno tako so prostori za nekadilce polni kot tisti za kadilce ... če še ne veste, že sedaj obstajajo kafiči, kjer je to ločeno, pa sta oba prostora popolnjena ...
Sam moraš vedt, da je prostor za kadilce bistveno večji od tistega za nekadilce. Maš lokale kjer majo sam kšni 2 bogi mizi pri strani in je to kao nekadilski del.
Pa tut dvomim, da bodo kafiči mel isto prometa kot ga majo zdej, ker itak nekdo, ki mu je lajf prižgat ob kavi tega sedaj pač nebo počel... no vsaj v taki meri kot do sedaj ne.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
če bi se skupej vzeli, in želeli ohranit okolje in ljudi bi znižali cene in bi prodajali samo hibridne avte...
brez hrane resda en morem preživet, ampak vseeno je danes tok škodljivih snovi v hrani da samo glava boli....vse to bi se dalo poštimat če bi kdo želel...kadilce bi se dalo tud poštimat, da nebi kadili sploh...ampak to ni državna prioriteta, ker država tukaj dobiva še in še denarja...sicer nevem kakšna prioriteta jim je tale zakon, vsekakor pa je nekj v zaledju...čakam trenja na to temo ....
drgač pa če je kajenej prepovedano, je to poseg v človeško pravico, v človeško svobodo izbiranja...sploh pa je poseg v lastništvo lokalov ker omejujejo lokalom promet....resda niso na svetu sami kadilci, pa vendar slovenska država je tako narjena da je na vsakem koraku lokal...In že tako in tako kakšni manjši lokali nimajo kaj dosti prometa, zakon pa jim bo še to zmanjšal....in dejansko ej to res...pa sej bomo videli kaj bo....
v pravice kadilcev niti ni nevemkoliko poseženo, pa vendar zakaj torej se prodajajo cigareti če jih en smeš uporabljat tako kot bi jih želel?naj ukinijo prodajo in bo, če smo že na tem....
in ja o škodljivosti kajenja je sicer veliko napisanega, povedanega itd....pa vendar bi to lahko dali v šolo, uvedli posebno vzgojo an tak način...saj je etika v oš, pa vseeno mi smo tam skos na sladoled odil v bližnjo trgovino in se risal kar smo hotl ...dejstvo je da bi ti mogu nekdo vtupat v glavo vse škodljivosti in vse kar je povezano z vsakdanjim življenjem, drogami, alkoholom, in vsemi prolemi današnjega časa...tega v šolah ni, kar pa najbolj potrebuješ v kasnejšem življenju...kajjestvem....
jst sm človek ki spoštuje zakone, kolikor se jih da...in ne nebom kadila v lokalu, če bo prepovedano...po pravici povedano predvsem zaradi kazni...ampak dokler pa ni zakona, pa bom ane
brez hrane resda en morem preživet, ampak vseeno je danes tok škodljivih snovi v hrani da samo glava boli....vse to bi se dalo poštimat če bi kdo želel...kadilce bi se dalo tud poštimat, da nebi kadili sploh...ampak to ni državna prioriteta, ker država tukaj dobiva še in še denarja...sicer nevem kakšna prioriteta jim je tale zakon, vsekakor pa je nekj v zaledju...čakam trenja na to temo ....
drgač pa če je kajenej prepovedano, je to poseg v človeško pravico, v človeško svobodo izbiranja...sploh pa je poseg v lastništvo lokalov ker omejujejo lokalom promet....resda niso na svetu sami kadilci, pa vendar slovenska država je tako narjena da je na vsakem koraku lokal...In že tako in tako kakšni manjši lokali nimajo kaj dosti prometa, zakon pa jim bo še to zmanjšal....in dejansko ej to res...pa sej bomo videli kaj bo....
v pravice kadilcev niti ni nevemkoliko poseženo, pa vendar zakaj torej se prodajajo cigareti če jih en smeš uporabljat tako kot bi jih želel?naj ukinijo prodajo in bo, če smo že na tem....
in ja o škodljivosti kajenja je sicer veliko napisanega, povedanega itd....pa vendar bi to lahko dali v šolo, uvedli posebno vzgojo an tak način...saj je etika v oš, pa vseeno mi smo tam skos na sladoled odil v bližnjo trgovino in se risal kar smo hotl ...dejstvo je da bi ti mogu nekdo vtupat v glavo vse škodljivosti in vse kar je povezano z vsakdanjim življenjem, drogami, alkoholom, in vsemi prolemi današnjega časa...tega v šolah ni, kar pa najbolj potrebuješ v kasnejšem življenju...kajjestvem....
jst sm človek ki spoštuje zakone, kolikor se jih da...in ne nebom kadila v lokalu, če bo prepovedano...po pravici povedano predvsem zaradi kazni...ampak dokler pa ni zakona, pa bom ane
-
jemina - Cosmopsiho
- Na forumu od: 14. 6. 2006
Metrs te eni sitni no
K ste nekadilci tko zoprni bom zj zanalašv vsem , ki ne kadijo pihala v obraz, dokler še lahko ... morem izkoristet ne ... res ne vem, kaj to tolk poudarjate,da pihamo vsem v obraz. Če poznate enega takega še ne pomeni ,d a smo vsi taki
K ste nekadilci tko zoprni bom zj zanalašv vsem , ki ne kadijo pihala v obraz, dokler še lahko ... morem izkoristet ne ... res ne vem, kaj to tolk poudarjate,da pihamo vsem v obraz. Če poznate enega takega še ne pomeni ,d a smo vsi taki
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
- jullia
- Debatorica
- Na forumu od: 10. 7. 2006
jst si sploh ne predstavljam tega pihanja v obraz. itak ne sedim 3 cm stran od človeka ponavadi in če normalno kadim, sploh ni šans, da bi do njega pihnila
pa ne strinjam se s tem, da je dolžnost šole vcepljat ena načela in vbijat v glavo otrokom, kako so ene stvari škodljive. na splošno se mi zdi, da se preveč poudarja vzgojna komponenta šol, to, kaj otroci dejansko z izobrazbo povezanega odnesejo, se pa totalno zanemarja.
starši naj vzgajajo otroke, ker je to pač njihova naloga, vcepljajo naj jim točno take moralne vrednote, kot jih sami hočejo. v šoli naj jih pa poštevanko pa spreganje glagolov učijo. kaj je zdaj en prfoks, ki otroka vidi par uric na teden kriv, če mulc zraste v mladoletnega prestopnika, ki okoli leta z litro in še na skretu ne ugasne cigareta.
pa ne strinjam se s tem, da je dolžnost šole vcepljat ena načela in vbijat v glavo otrokom, kako so ene stvari škodljive. na splošno se mi zdi, da se preveč poudarja vzgojna komponenta šol, to, kaj otroci dejansko z izobrazbo povezanega odnesejo, se pa totalno zanemarja.
starši naj vzgajajo otroke, ker je to pač njihova naloga, vcepljajo naj jim točno take moralne vrednote, kot jih sami hočejo. v šoli naj jih pa poštevanko pa spreganje glagolov učijo. kaj je zdaj en prfoks, ki otroka vidi par uric na teden kriv, če mulc zraste v mladoletnega prestopnika, ki okoli leta z litro in še na skretu ne ugasne cigareta.
-
mary-kate and ashley bigg - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 5. 2006
jah, to je pa res
upam, da bo vseen zalegl, da bo vsaj 5% folka nehal kadit. že to je neki...
upam, da bo vseen zalegl, da bo vsaj 5% folka nehal kadit. že to je neki...
-
jagodka85 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2006
jao jao jao, kaj nj rečem... nism za ta zakon ... ker ne bo čist nč bolš... tud v kafičih, kjer sta kadilski in nekadilski prostor ločena, ni nč bolš... ker se še vedno kadi v nekadilski prostor, tud če so vrata zaprta.. brezveze se tuki neki bunite usak za svojo stran, ker ne boste s tem nč dosegl...
jz kadim in ne kadim... kadim, če mi paše in bom to delala čist kjer mi bo zapasal... če mi pa ne bo sedl kadit, pa pač ne bom... simpl k pimpl...
ne vem no, tale zakon je men čist mim... kdor bi hotu nehat, bi lh že zdj in ne šele s tem zakonom... tko k je purpl rekla, kadil bomo/bodo lahko tud na cesti,za prvim vogalom, doma, kjerkol, samo v zaprtih javnih prostorih ne... in kaj pol... vedno se bo našu kdo tak, k bo zarad tega težil vedno in povsod... takih ne rabmo.. taki nj bodo lepo doma in nj pazjo na svoje ljubljene, da ne bodo zabredl v kajenje in alkohol..
ok, my point je to, da z zakonom se ne bo preveč dosegl... pika pika stop!!
jz kadim in ne kadim... kadim, če mi paše in bom to delala čist kjer mi bo zapasal... če mi pa ne bo sedl kadit, pa pač ne bom... simpl k pimpl...
ne vem no, tale zakon je men čist mim... kdor bi hotu nehat, bi lh že zdj in ne šele s tem zakonom... tko k je purpl rekla, kadil bomo/bodo lahko tud na cesti,za prvim vogalom, doma, kjerkol, samo v zaprtih javnih prostorih ne... in kaj pol... vedno se bo našu kdo tak, k bo zarad tega težil vedno in povsod... takih ne rabmo.. taki nj bodo lepo doma in nj pazjo na svoje ljubljene, da ne bodo zabredl v kajenje in alkohol..
ok, my point je to, da z zakonom se ne bo preveč dosegl... pika pika stop!!
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
jullia napisal/-a:jst si sploh ne predstavljam tega pihanja v obraz. itak ne sedim 3 cm stran od človeka ponavadi in če normalno kadim, sploh ni šans, da bi do njega pihnila
jst tud nevem kako ta folk sedi
glede šole pa....nevem...moj fotr je skos govoru da šola ne uči tistega kar zares potrebujemo v življenju...ne nauči nas nekih pravil, ne podučijo o raznih škodljivostih v življenju in posledicah...in jst se čist strinjam...lahko bi bil en predmet kjer bi se obravnavalo življensko snov...kjer bi se učili olike, življenskih procesov, kuhanja najosnovnejših jedi, poučevanje o škodljivostih kajenja, droge, alkohol, gemblanje itd...o družbi, kako se obnašati, kako reagirati v primeru nasilništva, itd...Mislim da je kar dost tem za obdelovat...in bi mogl s tem pričeti že v rani mladosti...seveda profesor nebi bil kriv kar bi se potem zgodilo z njegovim učencom ko pride v puberteto, menim pa da bi to dosti izboljšalo situacijo, kjer dandanes mladoletniki že pri 11, 12 letih kadijo in se ga pijanijo... bolje kot verouk bi zihr vplival na učence!
kdor bi hotu nehat, bi lh že zdj in ne šele s tem zakonom.
to je pa čist res...sploh zato ker vsi vemo kakšni smo slovenci in dosti ljudi že zaradi principa ne bo nehalo kadit...in zakon kot je tale človeku ne prepoveduje kajenja...ampak samo kajenje v lokalih...jst pravm, da mi bo potem kul, ker bom mela več za oblečt, ker bom ogromno pršparala s kafetki
- @smrketka@
- Debatorica
- Na forumu od: 13. 10. 2006
- Kraj: ljubljana
jst sm za prepoved ker ne kadim in ne prenesem cigaretnega dima. dejansko zarad težko diham in ne zdržim dolg v takem prostoru al pa mi je zlo težko
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov