prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%
Skupaj glasov : 346

Uporabniški avatar
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 4. 2005
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objavaNapisal/-a Smejkica » 16. Jan. 2007 13:10

Men je ta zakon všeč in to zaradi tega, ker bom v kakšnih lokalih vsaj mal laži dihala in ne bom smrdela, ko bom šla ven.
Se čist strinjam s tem, da bi gostinci moral poskrbet za ločene prostore in prezračevanje; s tem bi veliko stvari rešil.
Jst delam v lokalu in kljub prezračevanju me oči začnejo po določenem času ful pečt, cela smrdim ... beda. In ne mi zdej pisat, da nej pa neham delat, če mi gre že tolk na živce. Bi nehala ja, sam nekje moram keš dobit ...
Tko kot je že ena napisala, je to res začaran krog; po eni strani se omejujejo pravice kadilcem, po drugi pa nekadilcem ... in to se nonstop ponavlja.
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 16. Jan. 2007 14:36

Kdor pravi,da folk ne bo več hodil v barčke,ker je itak tam večina kadilcev se moti.Hodili bodo isti ljudje,samo da bodo kadili zunaj,kafe pili pa noter.Upam,da ne mislite,da bodo zdej zaradi tega zakona vsi doma?
Ma sigurno.Sej folk ne hodi v bare kadit,ampak se družit.Zdej bomo lahko pa še nekadilci se družili in lahko šli v bar in prišli ven nezakajeni.
Mi s tem zakonom kadilcem ne škodimo,brez tega zakona pa oni škodijo nam.
LP
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 16. Jan. 2007 14:39

meni je tudi všeč, da izženejo smrduhe* iz lokalov :lach: (*to je za kiki* :P)
ker me res nervira ta smrad v lokalih ... prideš sveže umit, oblečen, nadišavljen, lasje se lesketajo v lokal, po možnosti kak petek zvečer - ko prideš domov zaudarjaš po cigaretah :tot: ...
mislim kratimo pravice kadilcem? khm, a nekadilci se potem takem ne bi smeli zadrževati v lokalih, ker pač h kavi paše čik?

kr.ena napisal/-a:Če sedimo v kadilskem delu lokala, ne sprašujem. Včasih vprašam že prej, če ima kaj proti, da se vsedemo v kadilski del. Večina nima nič proti. Če pa imajo, se prilagodim (sploh če sem edina kadilka v družbi) in gremo v nekadilski del.

se mi zdi, da v svojih 24.ih letih še nisem doživela, da bi kak kadilec v moji družbi vprašal za dovoljenje ... če je bilo mesto v prostoru za nekadilce, je kadilec toliko časa cepetal, da smo se morali pobrati iz lokala, pa čeprav je bil on(a) edini uživalec teh substanc ...
treba se je prilagajat ... ne more biti pa vedno ali po moje ali po tvoje ... zato so mi najbolj všeč lokali s terasam/vrtovi ... kjer te dim ne poti ... ko si pa v zaprtem prostoru več ur, potem pa jaz jokam, ker me oči tako pečejo ... ampak pravice so kršene samo vam kadilcem, a je tko ;) ?
drugače mi pa fotr in fant kadita, tako, da sem jst zelo tolerantna ... pa še kaka kolegica ali dve ...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 16. Jan. 2007 15:54

Jaz mislim, da sem kar obzirna. Če so pa nekateri nekadilci preveč obzirni, da bi jasno in glasno povedali, da jih moti, če sedimo v kadilskem delu, potem pa se ti za hrbtom pritožujejo ... pa to res ni moj problem.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
jullia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 16. Jan. 2007 19:06

sofia83 napisal/-a:včasih sem se tud učila tam ob cigaretih in kavah

jaaa, to je pa razlog, da je matura zame en čudovit spomin. ne prej, ne kasneje, nisem toliko prekofetkala :) v eni rok čik, v drugi zvezek za matematiko, pa 5 sošolk za mizo. in ja, vse smo naredile :)

lejte, sej ne mislim tukaj nikomur pameti solit, sploh ker sem znana po tem, da vsake 3 mesece neham kadit, naslednji dan pa že škatlo kupujem. ampak nihče mi pa ne bo prodajal, da so pravice kadilcev kršene s tem, da ne smemo kadit na javnih mestih.
prvič, kje je ta pravica sploh navedena?
drugič, včasih je bilo povsem normalno kadit pipo v vaški gostilni in prav nagnusno pljuvat po tleh, pa ni nihče nasprotoval. danes temu pač ni tako. svet se spreminja, družba se spremnija, s tem pa tudi družbena pravila. smo pa slovenci grozno navezani na svoje pravice. večina ljudi nasprotuje zakonu, ki uvaja policijsko uro za mlajše od 15, čeprav nihče ne ve pametnega razloga, zakaj bi 13letnik moral vandrati po svetu po polnoči. je pač to njihova pravica, ane. tukaj je pa isto. kdo daje meni pravico giftat vse okoli sebe, če lahko stopim ven in futram samo svojega pljučnega raka?
Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 16. Jan. 2007 21:06

Naj izženejo smrduhe iz lokalov. Bojo nekadilci hitro nadomestili tiste, ki bojo preveč trmasti, da bi se prilagodili. Jaz sem samo ena od mnooogih, ki se lokalov izogibajo samo zato, ker po petih minutah notr ogabno smrdiš po dreku. Da ne omenjam pasivnega kajenja ... katastrofa, kakšna brezobzirnost :tot:

Naj grejo ven kadit, na zrak. V zaprtih prostorih pa naj čim hitreje obvelja popolna prepoved.
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 2. 2005
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a porcelain » 17. Jan. 2007 8:04

glede na to in HUDO prihajajočo podražitev cigaretov, bom očitno res nehala kadit..
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 17. Jan. 2007 9:00

za kok se bojo pa podražili?
(sej ne vem zakaj me kot ne več tok novopečeno nekadilko to zanima hehe)
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 17. Jan. 2007 19:52

^^kakšne pravice
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 17. Jan. 2007 20:10

evo, da se še jaz razpišem. moja mami kadi, in sem seveda ful ful jezna nanjo, še danes sva se ''skreggal'' zaradi tega. Pa ne zato, ker bi me to motlo, ampak ker to stane in bi za te dnarce lahko kaj fajnga nardila al pa kaj. Ampak kaj ko se je pač težko odvadit. (mi je dala za primer, kako bi se jaz počutla če bi mi vzela računalnik. ja itk, znorela bi! :D ).
No pol tud veliko mojih frendov kadi in me to sploh ne moti. Sicer je res, da mi, pasivni kadilci, nastradamo še huje kot tisti ki kadijo, ampak to itk vsak posameznik ve. Pač naj ne gre v tisti kot gostilne, kjer kadijo. No jaz pač nisem za prepoved, čeprav ne kadim. Se mi zdi ful čudno, da bo moral pač on ki kadi, in se enostavno ne more odvadit, nekam drugam hodit kot ostala klapa. Sicer pa v večini barov, restavracij so prostori namenjeni posebej za nekadilce.
aja za one javne zgradbe kot so razni zavodi pa sem itk proti, da se tam kadi. ker razumljivo je, da itk to vsem ne paše in pol se niti nimajo tisti kam dat, ker ni posebej placov za to namenjenih.
evo jaz samo mislim, da bi morali eni druge (kadilci in nekadilci) poskušat razumet in se postavit v njegovo plat. če bi vsak malo zmanjšal svoje zahteve, bi lahko prav fajn dalje živeli, brez kakršnih koli prepovedi.
“Fashion does not only exists in dresses;
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
Uporabniški avatar
smotkA
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a smotkA » 17. Jan. 2007 20:43

MissRap napisal/-a:Prvo ku prvo nobenga ne bi dali na garmado oz. vislice,giljotino,....
Hočemo samo,da se naše pravice spoštujejo kot vaše.In to je to.
Zakaj tega ne spoštujete,da se tut mi borimo za naše pravice? :x
LP

Jst spoštujem pravice nekadilcev. Ne kadim v bolnicah, občinah, in ostalih javnih ustanovah, kjer je to prepovedano.
Ne kadim na mestih, kjer je posebej označeno, da se ne sme.
Kadim pa valda da po kafičih, kje pa bom?! V šoli mogoče? V cerkvi? :roll:
Nismo kadilci krivi, da gostinci ne uredijo prostorov za kadilce in nekadilce po kafičih.
In kakšne so vaše pravice? Če ti tolk smrdimo, te čist noben na temle svetu ne sili sedet v kafiču za mizo s kadilcem, oprosti, ampak sama veš, da je to res.
Sej ne da bi se borila za ''pravice'', ti napadaš folk in to na osnovnošolski ravni - z dihurji, voluharji in podobno golaznijo. (:rofl:)
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 17. Jan. 2007 21:08

smotkA napisal/-a:
MissRap napisal/-a:Prvo ku prvo nobenga ne bi dali na garmado oz. vislice,giljotino,....
Hočemo samo,da se naše pravice spoštujejo kot vaše.In to je to.
Zakaj tega ne spoštujete,da se tut mi borimo za naše pravice? :x
LP

Jst spoštujem pravice nekadilcev. Ne kadim v bolnicah, občinah, in ostalih javnih ustanovah, kjer je to prepovedano.
Ne kadim na mestih, kjer je posebej označeno, da se ne sme.
Kadim pa valda da po kafičih, kje pa bom?! V šoli mogoče? V cerkvi? :roll:
Nismo kadilci krivi, da gostinci ne uredijo prostorov za kadilce in nekadilce po kafičih.
In kakšne so vaše pravice? Če ti tolk smrdimo, te čist noben na temle svetu ne sili sedet v kafiču za mizo s kadilcem, oprosti, ampak sama veš, da je to res.
Sej ne da bi se borila za ''pravice'', ti napadaš folk in to na osnovnošolski ravni - z dihurji, voluharji in podobno golaznijo. (:rofl:)

Joj folk ku vi sami sebe tunkate.
Lej če meni zdej ni treba hodit v bare,če me moti k smrdim potm,se bo pač zdej obrlna situacija in ni treba tebi hodit v bar,če ne moreš brez čika bit.
Ne more bit zmeram po tvoje.Na svetu je pouno ljudi.
LP
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 17. Jan. 2007 22:04

Jaz sem tudi proti kajenju...saj sem sama tudi včasih prižgala kakega ampak ne :!:

Mamica je kadila dolga leta potem mi je skorej 2x umrla zarad pljučnega infarkta...je nazaj začela kadit...zdej je staknila pljučnico in posledica pljučnega infarkt aje komej dihala :?

Jaz sem ji prepovedala cigarete :!: In se drži :twisted: :evil:

Ok....ena je napisala, kaj smo toliko proti kadilcem...nekadilci imamo pravice, da se ne kadi v naši bližini...vi se morte nam prilagajat...pasivno kajenje je bolj škodljivo tosepravi vi nas ogrožate...

K da je treba kadit...a ni škoda unih 500sit?
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 17. Jan. 2007 22:17

hja, v kolikor sem tista ki je deležna žalitve, seveda ne bom tiho...in tudi odgovarjala bom tam kjer mi bo pasalo...in res ebi razpravljala o inteligenci...ker če nekateri normalno ne razumete določenih zadev, potem vam pač ne morem pomagat...jst nikoli nism rekla da sem proti temu zakonu, jst se čist strinjam da je pač mogoče mal nepošteno do vas nekadilcev, ampak nekateri nekadilci ne morete nikakor razumet da je tudi mal nepošteno do kadilcev...
jst pač kadim in mi pač paše, ampak zato nism nič manj vredna in nič slabša od drugih...ti pa ona pa kterakoli imate pa lahko pač katerokoli drugo hibo s katero lahko škodite ljudem...kajenje je pač slaba razvada in moteča za nekadilce, ampak mene pa lahko tudi moti pijan fotr v lokalu ki se non stop dere in se štuli...mi tudi škodi, sploh če začne razbijat itd...dejmo ukint alkohol iz lokalov...zakaj pa ne?isto škodiš drugim če si pijan, kot če kadiš...na razne ciroze jeter in hepatitis, katere bolezni dobiš od alkohola, pa nihče ne pomisli? :roll:
to je tako dandanes...so dobre in slabe stvari, škodljive in neškodljive...Jst tud vdihujem miljon izpušnih plinov, pa dim iz dimnikov, pa kaj naj zdej, se postavim na glavo..ničesar nebi rešila...tudi tega zakona abi bilo pri nas če nebi evropa tako narekoala in če nebi slovenija hotela ponavljat za njimi...to me edino moti pri tem zakonu...da ne bom smela kadit v lokalu me pač ne moti...in moti me še neumen odnos nekaterih oseb na temle forumu, ki s svojim obnašanjem zelo doro povedo kakšni so :roll:
vseeno če pogledaš z drugega zornega kota, bi bila lahko prostora za kadilce in za nekdailce...kot je zdaj, le da se uvede strožje kani in resnično upoštevanje...in se bo upoštevalo..nevem če bi kašen gostinc upal plačevat kazen za 10000 evrov...in na tak način bi bil volk sit in koza cela, kajne? :)
in celoten prejšnji post ni letel ate missrap, ampak na unotadrugo.... :wink:
jullia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 17. Jan. 2007 22:19

Tigi napisal/-a:Ok....ena je napisala, kaj smo toliko proti kadilcem...nekadilci imamo pravice, da se ne kadi v naši bližini...vi se morte nam prilagajat...pasivno kajenje je bolj škodljivo tosepravi vi nas ogrožate...

K da je treba kadit...a ni škoda unih 500sit?

mi vsi imamo pa pravico peljat po celovški, ne da bi bedaki divjali okoli nas in driftali (karkoli da fuck naj bi to že pomenilo :) )

k da je treba imet tak drag in močen avto... a ni škoda unih par milijonov?

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov