prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%
Skupaj glasov : 346

Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 02. Jun. 2006 15:04

Sej se strinjam z demokracijo Villeneuve, samo če nekdo kadi, moti s tem tudi ostale, če sedi recimo 2 metra stran. Če gre ven ali pa v "kadilnico" ne moti ostalih. OK, razen če niso ekstremno občutljivi na smrdljive obleke&lase :) Jaz nekadilce čist razumem, ker jaz isto ne maram vonja cigar al pa cigarillosov recimo. Isto ne prenesem vonja trave. Meni ne bi bil noben problem če bi že nujno rabila 1 čik iti recimo v za to namenjen prostor.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 02. Jun. 2006 18:11

Villeneuve napisal/-a:Zakon je lahko napisati, izvajati pa ga je težje. V Italiji je prepovedano kaditina javnih mestih, tudi na rimskem letališču. Bil zadnjič tam in vsi veselo pušijo na WC-ih, od snažilk, potnikov, stevardes...., da ne govorim od Grčije - zakon napisan, kadijo pa vsi kot "turki".

Problem je drugje - vtikanje države v svobodo človeka. Pač oseba stvar vsakega človeka je njegova vera, politična usmerjenost, seksualna orentacija.....njegovo telo. Vsak lahko dela s svojim telesom kar mu prija. Tudi kajenje je osebna odločitev človeka.

Najprej bodo prepovedali kajenje, potem pitje...nato boste ženske morale hodit okoli oblečene kot "eskimi" (ne boste smele z oblekcami izzivat okolice..), ...pa bomo padli pod "inkvizicijo" nazaj v srednji vek.Kaj je že to demokracija??

po eni strani maš prov, sam sam po eni; poglej z druge strani - pasivni kadilci pa po tvojem nimajo pravice do izbire, kje bodo. glih dons sva se s sošolko pogovarjala, d ne greva na kavo, ker v sicr zlo prilublenmu kafiču ni miz za nekadilce. ok, je ena, sam je zraven vseh ostalih kadilskih in ni nič ločena. kje pa je tu svobodna odločitev? dejstvo je, da nikoli ne bo za nobenega svet popoln, sprijaznt se mormo, pa vsak se more prilagodit, pa bo že nekak
Zadnjič spremenil somebody, dne 03. Jun. 2006 19:36, skupaj popravljeno 1 krat.
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 02. Jun. 2006 20:46

A je kdo kdaj pomislil na pravice nekadilcev?sej tam kjer ne boš motil nobenga boš lahko še zmeram kadil.
LP
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 03. Jun. 2006 8:01

Tisto gor je bilo namenjeno za Villeneue.
LP
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 05. Jun. 2006 21:45

MissRap napisal/-a:A je kdo kdaj pomislil na pravice nekadilcev?sej tam kjer ne boš motil nobenga boš lahko še zmeram kadil.
LP

ja kje že??doma ne bom motila nobenga in bom lahko kadila..Kaj pa če mene moti smog od sosedovega straega avtomobila...zakaj se ne uvede zakona, d abi bili vsi avti na hibrid in da nebi smrdelo... :eek:

men se tale zako zdi totalno poseganje v človekove pravice..pač vsak sam izbira ali bo kadil ali ne, in vsak izbira v kater lokal bo šel-kadilski ali nekdailski..vedno več lokalov ima prostore za nekadilce, sploh pa v turističnih krajih.Zakaj bi se moglo prepovedat kadilcem kaditi v lokalih??preprosto se uvede zakon, kjer bi pač moral imeti vsak lokal prostor za nekadilce inkadilce enako velik in bi bil problem rešen..ne pa neke prepovedi..sej skor nč ne smeš več, pa še za vsako stvar plačaš kazen..še mal pa bodo uvedl da še prdet ne smeš več in če boš prdnil boš plačal kazen..men se zdi to vse krneki in brezveze...najboljši bi bil e skupni kompromis, ne pa da se dela krivico določeni skupini...ta vlada slovenska je itaq dibilna,povsod se zgledujejo po drugih državah, sprejemajo zakone o katerih ne vedo nič, namesto pa da bi prihranil denar za kakšen brezvezen referendum pa nahranil klošarje in jih dal nekam na toplo živet...ah kje, kadilski zakon je pomemben.bulšit!!izrecno sem proti!!!
Villeneuve
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 4. 2006
Kraj: Škofja Loka

Neprebrana objavaNapisal/-a Villeneuve » 06. Jun. 2006 16:05

MissRap napisal/-a:A je kdo kdaj pomislil na pravice nekadilcev?sej tam kjer ne boš motil nobenga boš lahko še zmeram kadil.
LP

Saj sam zmeraj če sem med nekadilci, ne kadim, Če sem v gostilni kjer se ne kadi, mirno vstanem in grem ven enga prižgat. Imate vse pravice tudi nekadilci.
Saj je čisto simpl - naj odprejo lokale samo za kadilce ali nekadilce !!!
Zakaj pa sedaj še noben ni odprl lokala "samo za nekadilce" ???

Omejitve imajo ponavadi negativne posledice - kaj je "prepovedano" je privlačno, vsaj za mladino in s tem kajenja ne bodo omejili med mladimi.
rdecman
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rdecman » 07. Jun. 2006 7:21

gemini napisal/-a:Jst sm pa lih dns razmišlala kako bi blo it zvečer na pijačko, itak z sveže opranmi lasmi in prit domou z še vedno nesmrdečimi lasmi :) It sounds nice... :D zadnje čase me res že ful nervira stalno bit u zakajenih prostorih

mam sicer kratke lase...ampak cunje mi pa tko smrdeeejo da so skorej za stran vrzt!!!

sj mam pov frendov kadilcov pa me ne motjo-sam a je tezko narest eno pregrado u kaficu pa se da za kadilce alpa nekadilce...???

usi tisti kadilci k pa pravjo "sej ce te mot ne rabs u ta kafic" alpa "nej pol se cokolado pa sladkarije prepovejo" se pa zamislte o debilnosti svojih izjav.... :roll:
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 07. Jun. 2006 19:05

rdecman napisal/-a:
mam sicer kratke lase...ampak cunje mi pa tko smrdeeejo da so skorej za stran vrzt!!!

sj mam pov frendov kadilcov pa me ne motjo-sam a je tezko narest eno pregrado u kaficu pa se da za kadilce alpa nekadilce...???

usi tisti kadilci k pa pravjo "sej ce te mot ne rabs u ta kafic" alpa "nej pol se cokolado pa sladkarije prepovejo" se pa zamislte o debilnosti svojih izjav.... :roll:

ja zlo tžko je n tžko je nrdit eno pregrado. kuko se boš pa pol družu s frendi, a boš stal nek zuni, al pa v parku na klopcah; itak d greš raj v en kafič k se usedeš pa mal sprostiš

debilnost izjav - 100% se strinjam
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 07. Jun. 2006 20:13

če nebo čikov bo pa kej druzga.. men je useen no
Uporabniški avatar
macho_man
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a macho_man » 08. Jun. 2006 11:26

mogla bi bit kot nekakšen filter kamor si daš cigareto not pa si držiš dim samo zase..not da prepušča ven pa ne...pihaš pa tudi tam...pa bi blo vse lepo in prav...ne bi blo dima zunaj in kadilci bi dobili svojo dozo nikotina v kri
jaz si ga bolj predstavljam kot nekakšen inhalator ki vdihneš in tudi izdihneš v njega.
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 08. Jun. 2006 15:03

rdecman napisal/-a:
gemini napisal/-a:Jst sm pa lih dns razmišlala kako bi blo it zvečer na pijačko, itak z sveže opranmi lasmi in prit domou z še vedno nesmrdečimi lasmi :) It sounds nice... :D zadnje čase me res že ful nervira stalno bit u zakajenih prostorih

:gut:
Ja pa ti purple bitch povej meni kako bi si folk prvošču hibridne avte?
Al bi jih ti donirala?Vš kolko to stane?
Če bi isto stali kot navadni bi jaz tut predlagala tak zakon,da ne bi noben avto škodu okolju.
Ta zakon pa ni tako težko uvest,tko da držimo pesti da bo čimprej pršu v uporabo.
LP
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 08. Jun. 2006 18:56

macho_man napisal/-a:mogla bi bit kot nekakšen filter kamor si daš cigareto not pa si držiš dim samo zase..not da prepušča ven pa ne...pihaš pa tudi tam...pa bi blo vse lepo in prav...ne bi blo dima zunaj in kadilci bi dobili svojo dozo nikotina v kri
jaz si ga bolj predstavljam kot nekakšen inhalator ki vdihneš in tudi izdihneš v njega.

dobra ideja, sam še eden more to uresničt, čprov so nikotinski obliži, sam zgleda ne dost.
Uporabniški avatar
macho_man
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a macho_man » 08. Jun. 2006 20:06

ma nikotinski obliž..je tako...ga maš gor pa ti ševedno neki manjka v ustih..to je navada med drugim...tako da bi jaz lih kaj takega....sej tudi jaz bi bil sposoben kaj takega izdelat...ne takoj..pač dolg projekt ki pa ni zahteven..samo na tobačnem trgu ne bi mel kaj praskat...edino če ne bi s tem dobil kakšnega potrdila, da ni zdraju škodljiv ljudem okoli in bi ga dovolili v lokalih...sam pomoje ne bi bil na osnovi izgorevanja...
rdecman
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rdecman » 09. Jun. 2006 7:27

am to da se folk boji za svoje zdravje k folk kadi okol-bullshit...k gres pa po celovski pa to 68.456.568.345.454 trol pa ostalih avtov,busov... zaprasi pluca je pa kul a kva???

am-somebody--- ce ti pa frendi pusijo-moji tut-jez grem zravn....lazji jest tist zdrzim kukr oni brez cika pomoje...pa valda nam uzunej cakov, pa valda nav 10folka zrd mene ne kadil...sam ce grem pa kadarkol, kamrkol u krekol lokal...pa da pridem vn smrdliv kt ogork od cika-no thanks...

ni to nbena diskriminacija...sam jebt ga-kadilc je neki posebnga ne nekadilc...
je en debil na toplovodu prjavu da je treba pol sladkosnedm cokolado prepovedat da je to diskriminacija...pol pa se morilcem dejmo noze-da jh namo diskriminiral???! :roll:

itq pa 30% folka sam pozira pa sam puhajo, pol jh je 20%k kr mal tko...zard lepsga kadijo pol jh je 30% k so res kadilci pa 20% unih k zard tega k jm je dolgcas-tko kt jez na sihtu k skoz neki grickam en cips alpa kej... :oops:
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a krfjolca » 09. Jun. 2006 11:32

No meni se pa zdi, da so nekateri kadilci zelo sebični. Nekako ne štekajo, da s svojo razvado vplivajo tudi na druge.To me recimo blazno moti pri lastnih prijateljih. Da jim totalno ne potegne. Sploh zdaj, ko sem noseča, sem praktično ostala brez družbe, ker se pač ne morejo za eno urico odpovedat čikom in it v nekadilski lokal/prostor za nekadilce. Pa bi šla rada z njimi, ampak zdaj ne gre več samo zame.

Rdecman, proti trolam pa busom in ostalemu smogu ne moremo nič, glede cigaret bi pa lahko kaj ukrenili. Ja, najboljš da se res vdamo v usodo, pa rečemo, itak je vse nezdravo, pa se nažiramo s fast foodom, kadimo, pijemo, se zadevamo z izpušnimi plini in vse ostalo. Zakaj ne? Ja - lajf je nezdrav, zato lahko vsaj s tistimi stvami, na katere lahko vplivamo, pazimo na svoje zdravje.

In ne, to ni diskriminacija - če se nažiraš s čokolado, s temu ne škodiš nikomur, razen sebi, pri čikih je pa drugače.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov