prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%
Skupaj glasov : 346

Uporabniški avatar
tiasha
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a tiasha » 06. Mar. 2006 23:12

No torej kaj pol jokaš kje boš kadila??? :D Boš kjerkoli ja ... samo ne na javnih mestih, kjer s tem škoduješ tut nam vsem ostalim. In zlo lepo od tebe, da ugasneš cigaret, sm rekla, da to ful spoštujem pri kadilcih. :wink:

Ampak to uprašanje me je pa res razjezilo ... mislm ne gledat samo nase ... kje boste vi revčki zdej kadil :? Mene tut zanima kdaj bom šla jst na en hudddddd žur in bom pršla domou brez glavobola, brez rdečih, srbečih in totalno zjebanih oči, brez smrdečih cunj, las itd. :? :roll: Mislm da bom takrat najsrečnejši človek na svetu ... :D
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Uporabniški avatar
Jela
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 8. 2005
Kraj: Bla Bla

Neprebrana objavaNapisal/-a Jela » 07. Mar. 2006 14:42

Mene je pa to razjezil k ste krneki začel bluzit, da bi v vseh lokalih prepovedal kajenje. Pa ne morjo valda vsh. Vsaj 3 lokali v lj (centru :D ) pa res loh ostanejo taki k so.
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a krfjolca » 07. Mar. 2006 14:44

Enako. Res mi grejo na živce take: pejt pa v lokal, ki je za nekadilce. Ja sory, v Kranju takega lokala ni, v Ljubljani so pa to kvečjemu kake male kavarne in restavracije, kjer ni kakih žurov. A zdej nej pa nekadilci doma sedijo, al kaj? Pa ne grejo na nobeno fešto, pa na noben rojstni dan, pa nobeno silvestrovanje, če jih to moti? Kadilcev je danes itak že veliko manj kot nekadilcev, naj se oni prilagotijo. Pa če ti sede čik, boš šel pa ven enega prižgat, a ne? Big deal.
sarica20
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 1. 2006
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a sarica20 » 07. Mar. 2006 14:57

Meni je sicer vseeno, ker ne kadim. Bo pa sigurno fajn nekam iti pa da nebos smrdel po cigaretih! :D
Imejte se radi!
Uporabniški avatar
metron
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 12. 2004
Kraj: LjUbLjAnA

Neprebrana objavaNapisal/-a metron » 07. Mar. 2006 17:07

Jela napisal/-a: Vsaj 3 lokali v lj (centru :D ) pa res loh ostanejo taki k so.

Tisti trije k ti hodiš ne :lol:
pehta
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pehta » 07. Mar. 2006 19:39

Saj sploh ne gre za nobeno prepoved kajenja po lokalih. Tega ne bo.
Ne vem, kdo vam to tvezi.
''...vedno veckrat se mi zdi, da je pehta sem postavljena s strani cosmota da se debate razvijajo ker se folk razpizdi.. '' (A.B.)
pehta
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pehta » 07. Mar. 2006 19:44

Pač pa gre za POPOLNO PREPOVED kajenja na delovnih mestih. Tudi lokali so za nekoga delovna mesta in torej spadajo zraven. Zato strežno osebje, študentke, ženske, natakarji NE BODO več pod prisilo vdihavali strupov, ki jih okoli sebe pošiljajo egoistični kadilci.
Hvalabogu bo temu odklenkalo za VSE večne čase.
Predstavljajte si mlado kelnarco, ki mora 8 ali 10 ur stati za šankom (prek študenta) okoli nje pa se cel dan izmenjujejo zakajeni delavci, ki jo poleg z vulgarnostjo zasipavajo še z rakotvornim dimom.
''...vedno veckrat se mi zdi, da je pehta sem postavljena s strani cosmota da se debate razvijajo ker se folk razpizdi.. '' (A.B.)
Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 08. Mar. 2006 0:24

jst se čedalje manj sekiram zaradi te prepovedi. Bom pač mal več kofetkov doma spila v miru ob cigaretku in ne bom več tok hodila po lokalčkih.

Drugač pa če že hočejo, da folk neha kadit, nej raj vse tobačne zaprejo, prepovejo prodajo tobaka....pa bo.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MajC¤ » 08. Mar. 2006 7:41

Ma meni je čisto vseeno za to, sama ne kadim,ampak so me do zaj že tk prekadili pa spršutkali da je čisto vseeno. Če ne veni pa doma.
Uporabniški avatar
pupica20
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 5. 2005
Kraj: maribor,postojna,tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a pupica20 » 08. Mar. 2006 10:31

evo,js sm pa čist za da mal omejijo tole kajeneje! ok,sej mogoče mal pretiravajo s prepovedjo,lohk bi se zmislil,da pač v lokalu morjo bit ločeni prostori za kadilce in nekadilce-kar že tak je,sam premal nadzora je na tem!
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 15. Mar. 2006 20:56

Jst sm pa lih dns razmišlala kako bi blo it zvečer na pijačko, itak z sveže opranmi lasmi in prit domou z še vedno nesmrdečimi lasmi :) It sounds nice... :D zadnje čase me res že ful nervira stalno bit u zakajenih prostorih
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 31. Maj. 2006 13:32

čeprav kadim se s tem čist strinjam :)
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 01. Jun. 2006 19:20

neki časa sm bla ful prot kajenju, zadne cajte se mi zdi d sm se kr mal navdla d en zravn mene kdi, k itak vsi kadijo. mislm pa d je to en fajn zakon, končno č grem n pjačo mi majca n bo več smrdela, pa tud ntakarji v takih kafičih se mi prov smiljo, sam kva k zkona noben n bo upošteval
Uporabniški avatar
greyangel
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 9. 2005
Kraj: Six feet from the edge

Neprebrana objavaNapisal/-a greyangel » 02. Jun. 2006 11:08

Jaz sem proti. Če mislijo da bodo s tem omejili kajenje se motijo. Pač na začetku bo bolj na tesno, potem bo pa folk itaq kadil kot prej. Poleg tega si pa ne predstavlajm it v gostilno in ne kaditi :?
Angels fall first...
Villeneuve
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 4. 2006
Kraj: Škofja Loka

Neprebrana objavaNapisal/-a Villeneuve » 02. Jun. 2006 14:24

Zakon je lahko napisati, izvajati pa ga je težje. V Italiji je prepovedano kaditina javnih mestih, tudi na rimskem letališču. Bil zadnjič tam in vsi veselo pušijo na WC-ih, od snažilk, potnikov, stevardes...., da ne govorim od Grčije - zakon napisan, kadijo pa vsi kot "turki".

Problem je drugje - vtikanje države v svobodo človeka. Pač oseba stvar vsakega človeka je njegova vera, politična usmerjenost, seksualna orentacija.....njegovo telo. Vsak lahko dela s svojim telesom kar mu prija. Tudi kajenje je osebna odločitev človeka.

Najprej bodo prepovedali kajenje, potem pitje...nato boste ženske morale hodit okoli oblečene kot "eskimi" (ne boste smele z oblekcami izzivat okolice..), ...pa bomo padli pod "inkvizicijo" nazaj v srednji vek.

Kaj je že to demokracija??

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov