prepoved kajenja tudi v Sloveniji?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tryanna - Debatorica
- Na forumu od: 30. 1. 2007
Razen, če so kaj spreminjal bi moral začet veljati 1.avgusta.
Mogoče bi bil zdaj tudi pravi čas za kakšno močno medijsko kampanjo proti kajenju, saj se konec koncev ne gre samo za prepoved ampak bi lahko tudi aktivno zmanjševali število kadilcev...sploh pri mladih.
Mogoče bi bil zdaj tudi pravi čas za kakšno močno medijsko kampanjo proti kajenju, saj se konec koncev ne gre samo za prepoved ampak bi lahko tudi aktivno zmanjševali število kadilcev...sploh pri mladih.
- ~ClaUdyKa~
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2007
- Kraj: Idrija
*purple* napisal/-a:MissRap napisal/-a:^^Ta tvoja ideja bi celo delovala,če bi vam stregli roboti.
Ampak kot je bilo že 100x povedano je ta zakon pomemben tudi zaradi zaščite delavcev.
LP
in 80 % delavcev po lokalih je itak kadilcev
mislm zakaj se še na drugih podorjih ne boriš tko kot tukej za druge?rajš priznaj da ti za druge dol visi in te briga samo to da ti ne boš vdihavala dima..ne rabiš hodt po ovinkih
In od kje tebi logika oz. podatek, da je 80% ljudi, ki delajo v gostinstvu, kadilcev??
Če bi rekla obratno, bi bilo dost bl smiselno.
No sej zej itak se je to končno rešil s tem zakonom. Komej čakam 1.avgust!!
-
mary-kate and ashley bigg - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 5. 2006
Tryanna napisal/-a:Razen, če so kaj spreminjal bi moral začet veljati 1.avgusta.
se strinjam.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
~ClaUdyKa~ napisal/-a:*purple* napisal/-a:MissRap napisal/-a:^^Ta tvoja ideja bi celo delovala,če bi vam stregli roboti.
Ampak kot je bilo že 100x povedano je ta zakon pomemben tudi zaradi zaščite delavcev.
LP
in 80 % delavcev po lokalih je itak kadilcev
mislm zakaj se še na drugih podorjih ne boriš tko kot tukej za druge?rajš priznaj da ti za druge dol visi in te briga samo to da ti ne boš vdihavala dima..ne rabiš hodt po ovinkih
In od kje tebi logika oz. podatek, da je 80% ljudi, ki delajo v gostinstvu, kadilcev??
Če bi rekla obratno, bi bilo dost bl smiselno.
No sej zej itak se je to končno rešil s tem zakonom. Komej čakam 1.avgust!!
khm....jst tega ne razumem več..najprej vztrajno trdite in tralala, da se nekadilci naveliko izogibate kadilcem in kajenju in lokalom in nevmekaj, potem pa govorite da je 80 procentov natakarjev nekadilcev dejmo se odločit kaj bo držalo zdej
drgač pa nevem iz kje si ti, ampak v ljubljani opažam da skoraj, ampak res v večini lokalov delajo natakarji ki kadijo.poznam veliko natakaric in vse kadijo.definitivno je več natakarjev kadilcev.
tudi mi komaj čakamo kadilski zakon
multimedijske kampanje in vse ostalo pa ne bo nobenemu pomagalo dokler ne bo razistil sam pri sebi..navsezadnje nehat kait ni mačji kašelj in rabš prekleto voljo...tud tle se gre za odvisnost...
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
ceprav sem sama kadilka, se s protikadilskim zakonom v večini strinjam. v večini. ne gredo mi v glavo tiste steklene kadilnice. ok, sej kadim....sam ni me pa treba strpat v neko plinsko celico. in ne gre mi v glavo kako bo izgledala pprepoved kajenja v klubih. vsaj tistih bolj 'alternativnih' ne. primer....ne vem kako se bo zakon uveljavljal npr. na metelkovi. če ne drugega...bog ne daj da je not čist zrak in da vidiš vse kar je okoli tebe. malček me skrbi tudi to, da ne bom mogla več v miru kavice pit vlokalu, ampak jebi ga. bom ze zdrzala.
in ni mi jasna ta medijska gonja proti kadilcem. v 50' so pa kajenje na veliko propagirali. vse lepo in prav, da vas skrbi za naše zdravje, vendar se mi zdi da je za tem zakonom vse drugo kot pa skrb za aše zdravje.
hočejo uničit kitajsko gospodarstvo( kjer proizvedejo pač največjo količino cigaret na svetu), da se le ta hitrorastoča gospodarska kmalu sila ne bi preveč okrepila....sej streljam v prazno, ampak v to da nobenega ne briga za naše zdravje sem pa prepričana. (če ne bi se malček bolj za ekologijo brigali)
in ni mi jasna ta medijska gonja proti kadilcem. v 50' so pa kajenje na veliko propagirali. vse lepo in prav, da vas skrbi za naše zdravje, vendar se mi zdi da je za tem zakonom vse drugo kot pa skrb za aše zdravje.
hočejo uničit kitajsko gospodarstvo( kjer proizvedejo pač največjo količino cigaret na svetu), da se le ta hitrorastoča gospodarska kmalu sila ne bi preveč okrepila....sej streljam v prazno, ampak v to da nobenega ne briga za naše zdravje sem pa prepričana. (če ne bi se malček bolj za ekologijo brigali)
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
^^Pretiravati pa spet ni treba. Jaz sem tudi kadilka in tudi podpiram to nekajenje na javnih prostorih, če ne zaradi drugega pa zaradi sebe, ker bom če hočem ali ne tako omejila porabo cigaret. Se strinjam tudi s purple, ker je res velika večina natakarjev kadilcev. V diskačih bo pa res lepo, kakor majo v npr. Španiji, da ni zakajen, če ti pa paše, greš na lepoo urejeno teraso in v miru skadiš en čik. Dejansko se tako tudi manj skadi, pa še lep svež zrak je.
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
- Kosmo_s_Kjem
- Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 6. 2007
floribunda en par strelov je zgrešilo tarčo
Vsaj men se tko zdi. Tist glede zdravja..bolš ena stvar "popravljena" kot pa nič...
Tiste"plinske celice" so pa itak super..mogoče vam niti ne bo treba cigareta pržgat in se boste lahko naužili vsega dima kar ga proizvedete..
Če so pa to res nardili da "prizemljijo" kitajsko (sam niso), pol ga pa res podpiram.
Kje so 50'-ta. Takrat je blo mal drgač, zdej se dosti bolj zavejo posledic kadilstva in se drugače gleda to. Sej tudi oglaševat pr nas (in tud drugje) se ne sme. Sej tud če gledate F1..k piše na krilcih emirates in vodafone in ne vem kaj še vse..tm bi drgač biu tobačni sponzor, sam zarad te prepovedi oglaševanja ga ni.
No, kakorkoli že, po eni strani sm srečn da ne bom več:1.) smrdel po dimu 2.) meu rdečih oči 3.) biu ožgan
Zanima me pa, ali lahko recimo lastnik lokala ima lokal samo za kadilce?? Da bi ga tko registriral al kej podobnega? ..k pol če bi se to dalo (ne vem če se da, zto vas vprašam), bi bli na istem. K itak bi tko verjetno jih dosti nardilo in pol..bi tud ti nekako moru it notr..k tm bi bla večina folka..
Vsaj men se tko zdi. Tist glede zdravja..bolš ena stvar "popravljena" kot pa nič...
Tiste"plinske celice" so pa itak super..mogoče vam niti ne bo treba cigareta pržgat in se boste lahko naužili vsega dima kar ga proizvedete..
Če so pa to res nardili da "prizemljijo" kitajsko (sam niso), pol ga pa res podpiram.
Kje so 50'-ta. Takrat je blo mal drgač, zdej se dosti bolj zavejo posledic kadilstva in se drugače gleda to. Sej tudi oglaševat pr nas (in tud drugje) se ne sme. Sej tud če gledate F1..k piše na krilcih emirates in vodafone in ne vem kaj še vse..tm bi drgač biu tobačni sponzor, sam zarad te prepovedi oglaševanja ga ni.
No, kakorkoli že, po eni strani sm srečn da ne bom več:1.) smrdel po dimu 2.) meu rdečih oči 3.) biu ožgan
Zanima me pa, ali lahko recimo lastnik lokala ima lokal samo za kadilce?? Da bi ga tko registriral al kej podobnega? ..k pol če bi se to dalo (ne vem če se da, zto vas vprašam), bi bli na istem. K itak bi tko verjetno jih dosti nardilo in pol..bi tud ti nekako moru it notr..k tm bi bla večina folka..
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
*purple* napisal/-a:softTouch napisal/-a::respekt: poslancem,da so sprejeli ta zakon
zdej bojo pa ubogi kadilci celo življenje doma,ker se nikjer ne bo smelo kaditi
to se teb sam zdi
to je blo drgač mišljeno sarkastično,ker ogromno kadilcev jamra kdo bo pa zdej sploh hodu še ven,če se nikjer ne bo smelo kaditi.jest jim pa odgovorim da nej bojo pa pol celo življenje doma pa nej kadijo če čejo...mislm ko da folk hod ven samo zato da kadi
-
mala punci - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 6. 2005
Ne vem kje sem zasledila da bo baje tanovi nekadilski zakon začel veljati šele enkrat pozimi saj naj ne bi bili še dokončnani vsi podzakonski akti, torej ne že avgusta. Kdo kaj ve o tem?!
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Itak se pa potem navadiš...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
mary-kate and ashley bigg - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 5. 2006
ti politiki sao tok nesposobni. naj že sprejmejo zakon pa se nehajo kurčit.
-
Kate Moss - Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 5. 2007
Men bi se zdelo najbolj fer da obstajajo gostilne in restavracije ZA kadilce in tiste ki tega pač ne podpirajo..tako bi bli VSI srečni..Ali pa da vsaj naredijo ločene sobe z ustrezno ventilacijo pa ne bi rabli sprejemat nobenih takih zakonov..Al pa to ko hočejo zdaj dat na volitve če smo za sinhronizacijo filmov..dooh!..a je že kdo od naših politikov gledal kak naši sinhronizirajo..da sploh ne omenim kak prevedejo naslove( ne pretiravam ko je bil pri nas film Peter Pan so ga naši prevedli Kapiran Kljuka!! )..preveč kopiramo od Nemcev..če pa že pa bi lahko kaj bolj uporabnega..ne vem..mogoče večje plače ?
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Kate Moss napisal/-a:Men bi se zdelo najbolj fer da obstajajo gostilne in restavracije ZA kadilce in tiste ki tega pač ne podpirajo..tako bi bli VSI srečni..Ali pa da vsaj naredijo ločene sobe z ustrezno ventilacijo pa ne bi rabli sprejemat nobenih takih zakonov..Al pa to ko hočejo zdaj dat na volitve če smo za sinhronizacijo filmov..dooh!..a je že kdo od naših politikov gledal kak naši sinhronizirajo..da sploh ne omenim kak prevedejo naslove( ne pretiravam ko je bil pri nas film Peter Pan so ga naši prevedli Kapiran Kljuka!! )..preveč kopiramo od Nemcev..če pa že pa bi lahko kaj bolj uporabnega..ne vem..mogoče večje plače ?
jst to že skos trdim, pa so se vsi name spravl
tko kot si rekla, fora je v tem, da vsako klinčevo stvar prekopiramo od drugih...občutek imam, kot da nismo samostojna republika slovenija, ampak samo ne papček od ostalih držav...nevem, toliko je zadev za rešit, toliko stvari je treba uredit, ampak praktično se premikajo samo zadeve, katere niso tok pomembne...sej ok, razumem nekadilce da jih kajenje pač moti, ampak vseeno bi bilo bolje, če že morejo kopirat vseskupaj, da naredijo svoj zakon..jst mam v glavi 1001 idejo kaj in kako, da bi bili vsi absolut zadovoljni...ampak najlažje je skopirat čist vse od drugih in se samo podpisat pod zakon.itak pa kukr opažam, bo v sloveniji počasi zaprlo svoja vrata kar veliko število raznolikih podjetij..če začnemo z dostimi lokali (okoli 5000 novih brezposelnih bi bilo na račun tega zakona), v kino bi hodila polovica manj (halo a bom poslušala sinhronizaijo bonda-> živijo!jaz sem Janez, Janez Bond ), pa zihr bi se še kej našlo...
sicer pa jst še vedno mislim, sicer tega nočem, da se bo s tem kadilskim zakonom zgodilo kot s trgovinskim, ker slovenci znamo bit trmast narod in če nam nekje ni pogodu pač tja ne bomo šli, kar lahko pripelje še v večjo izgubo zaposlenih in zaprtja podjetij...za italijo pač teh okoli 5000 podjetij ni bilo kritičnih ker jih je trikrat več kot nas, nam se bo pa prekleto poznalo.
sicer je pa dobro prašanje, zakaj še plač ne poberejo od nemcev? glede na cene v trgovinah, so naše plače premajhne!ampak koga to briga, važno da janša vleče miljon pa pol bivših tolarjev plače, drugi pa naj pocrkamo
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov