prepoved kajenja tudi v Sloveniji?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Damyanchyka - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 4. 2007
- Kraj: Poletje
Mah kumi čakam da se ta smrad odmakne
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
Fak no ... Na svetu je na milijone ljudi ki resnično trpijo zaradi diskriminacije (da ne govorim o tem kaj se je dogajalo v zgodovini), vi se pa tule neki bunite da boste diskriminirani ker ne boste mogli enga čika v gostilni prižgat. Ja, res se vam strašna krivica godi.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ne, mi se ne bunimo, buniš se ti
mislm da je že večina kadilcev normalno sprejela zakon in se ne postavlja na glavo, tako kot se nekateri nekadilci, medtem ko veste da zakon pride, e se ne motim jeseni.
glede diskriminacije po svetu, pa kaj naj rečem..žal mi je da obstaja...druzga ne morem...tud marsikje bi rada kej spremenila, ampak ena številka v človeštvu en more nič, je tako?ne vidim razloga za obremenjvanje s tem..naj se obremenjujejo s tem tisti katerih je diskirminacija zares doletela in pač državo.jst pa lahko rečem da je kadilski zakon diskriminacija kadilcev..če že pogledamo, bi se dalo komot drugače rešit, pa nočejo o tem niti slišat...ampak ok...sej pravim, jst se ne razburjam in tud velika večina ne...bo pač drugače in bomo pač drugače delal...men ni panike spit kavico doma..sploh zdej ko bom mela svojga stanovanjčka bom lohk miljon kavic na dan skuhala
preveč ste tečni s tem..zakon bo, zadoščeno vam bo..zakaj se je treba stalno nekej na glavo postavljat?in glede avtobusnih kot si omenila...verjetno bo zakon štel tudi take zadeve kjer je ful folka da se ne kadi al kako..ampak bi rada vidla kolk ljudi se bo držal tega da ob čakanju na bus noujo čika pržgal.bore malo....sicer pa vsega ne moreš met..zdej boš lahko mirno kavo pila in jedla brez da bi vdihavala dim, vsepovsod pa tud ne moreš tega prepovedat...
me prav zanima kako se nekateri od vas, ki se tko razburjate, pogovarjate s svojimi kadilskimi klegi-kateri vem da zihr obstajajo...
mislm da je že večina kadilcev normalno sprejela zakon in se ne postavlja na glavo, tako kot se nekateri nekadilci, medtem ko veste da zakon pride, e se ne motim jeseni.
glede diskriminacije po svetu, pa kaj naj rečem..žal mi je da obstaja...druzga ne morem...tud marsikje bi rada kej spremenila, ampak ena številka v človeštvu en more nič, je tako?ne vidim razloga za obremenjvanje s tem..naj se obremenjujejo s tem tisti katerih je diskirminacija zares doletela in pač državo.jst pa lahko rečem da je kadilski zakon diskriminacija kadilcev..če že pogledamo, bi se dalo komot drugače rešit, pa nočejo o tem niti slišat...ampak ok...sej pravim, jst se ne razburjam in tud velika večina ne...bo pač drugače in bomo pač drugače delal...men ni panike spit kavico doma..sploh zdej ko bom mela svojga stanovanjčka bom lohk miljon kavic na dan skuhala
preveč ste tečni s tem..zakon bo, zadoščeno vam bo..zakaj se je treba stalno nekej na glavo postavljat?in glede avtobusnih kot si omenila...verjetno bo zakon štel tudi take zadeve kjer je ful folka da se ne kadi al kako..ampak bi rada vidla kolk ljudi se bo držal tega da ob čakanju na bus noujo čika pržgal.bore malo....sicer pa vsega ne moreš met..zdej boš lahko mirno kavo pila in jedla brez da bi vdihavala dim, vsepovsod pa tud ne moreš tega prepovedat...
me prav zanima kako se nekateri od vas, ki se tko razburjate, pogovarjate s svojimi kadilskimi klegi-kateri vem da zihr obstajajo...
-
Traxie - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 2. 2005
- Kraj: Ljubljana
Oh please, diskriminacija kadilcev. Od kdaj so pa kadilci postal posebna rasa ? To se men tko butasto slis. K da bi se "alkoholiki" ob uveljavi Kebrovga zakona prtozval, da bojo diskriminirani, ker ne bojo mogl takoj zjutri "klina s klinom zbit".
Jst si sicer tud kdaj pa kdaj kaksnga przgem, ampak se s temle zakonom cist strinjam. V lokale tko al tko hodm bl zarad druzbe in ne zarad cikov in tole bo zlo dobra motivacija za nehat, ker vec al mn kadim itak samo na pjackah.
A mogoce veste a zakon velja tud za diskace al samo za dnevne lokalcke?
Upam, da tud za diskace, ker mi gre pa res najbolj na zivce, k se folk sprav s cikom v guzvo na dance flor in pol tm na veliko maha z njim, ti pa lah sam gledas kdaj te bo prcinu. Eni so res cist prevec neobzirni.
Jst si sicer tud kdaj pa kdaj kaksnga przgem, ampak se s temle zakonom cist strinjam. V lokale tko al tko hodm bl zarad druzbe in ne zarad cikov in tole bo zlo dobra motivacija za nehat, ker vec al mn kadim itak samo na pjackah.
A mogoce veste a zakon velja tud za diskace al samo za dnevne lokalcke?
Upam, da tud za diskace, ker mi gre pa res najbolj na zivce, k se folk sprav s cikom v guzvo na dance flor in pol tm na veliko maha z njim, ti pa lah sam gledas kdaj te bo prcinu. Eni so res cist prevec neobzirni.
-
*purple* - Cosmopsiho
citirano iz sskj:
torej?diskriminacija je...
e zanima kakšna vztaja folka bi bla če bi popolnoma prepovedal alkohol...pomoje bi poklal vlado (jst ne ker ga ne pijem)
zakon velja za vse javne ustanove:
Javni prostori po tem zakonu so prostori, namenjeni skupni rabi oziroma dejavnostim na področju zdravstva, otroškega varstva, vzgoje in izobraževanja, prometa, trgovine, gostinstva, športa in rekreacije ter kulture.
Javni prostori iz prejšnjega odstavka so zlasti čakalnice, sejne sobe, kino dvorane, gledališča, zdravstveni, vzgojno varstveni, izobraževalni, socialni zavodi, gostinski prostori in trgovine, športne dvorane, javna prometna sredstva, dvigala, kabinske žičnice, javna stranišča in drugi prostori, kjer so nekadilci proti svoji volji lahko izpostavljeni cigaretnemu dimu.
diskriminírati -am nedov. in dov. (ȋ) 1. dajati, priznavati manjše pravice ali ugodnosti komu v primeri z drugimi, zapostavljati:
torej?diskriminacija je...
e zanima kakšna vztaja folka bi bla če bi popolnoma prepovedal alkohol...pomoje bi poklal vlado (jst ne ker ga ne pijem)
zakon velja za vse javne ustanove:
Javni prostori po tem zakonu so prostori, namenjeni skupni rabi oziroma dejavnostim na področju zdravstva, otroškega varstva, vzgoje in izobraževanja, prometa, trgovine, gostinstva, športa in rekreacije ter kulture.
Javni prostori iz prejšnjega odstavka so zlasti čakalnice, sejne sobe, kino dvorane, gledališča, zdravstveni, vzgojno varstveni, izobraževalni, socialni zavodi, gostinski prostori in trgovine, športne dvorane, javna prometna sredstva, dvigala, kabinske žičnice, javna stranišča in drugi prostori, kjer so nekadilci proti svoji volji lahko izpostavljeni cigaretnemu dimu.
-
Dagi - Kofetarica
- Na forumu od: 1. 8. 2006
- Kraj: ...
MissRap napisal/-a:Ma kur.. ste vi diskriminirani.Si že kdaj slišala,da pravice enega ne smejo posegat v pravice drugega?
To je to.Folk se je končno zbrihtu,da vam ,ki posegate v naše pravice, to prepreči.Pika.
LP
kaj pa dela drucga ta zakon... Ne vem zakaj se rajš ne spravjo na alkohol, se mi zdi da velik več gorja povzroča... Je pa tko... tlele namo nikol skup pršli... nekadilci bodo zagovarjal svoje, kadilci pa svoje...
p.s. js trenutno spadam med nekadilce že 1 mesec... spet...
Always look on the bright side of life!
-
*purple* - Cosmopsiho
MissRap napisal/-a:Ma kur.. ste vi diskriminirani.Si že kdaj slišala,da pravice enega ne smejo posegat v pravice drugega?
To je to.Folk se je končno zbrihtu,da vam ,ki posegate v naše pravice, to prepreči.Pika.
LP
joj kok je vseh pravic ki si jih folk jemlje in genijo drugim življenje s tem...če začnem naštevat loh cel forum popišem..trenutno je tole tema o nekadilskem zakonu, ampak veš kok je vsega tega, ki bi lahko mene, tebe in velik ljudi motilo, pa se še noben ni ustavil...
isto če izpostavim alkohol...se čist strinjam z dagi da bi blo treba ukint oziroma še bolj omejit alkohol, ker je alkohol tisti kater povzroča marsikakšne hude težave naokoli...seveda tudi kajenje...se strinjam z zakonom..
sicer pa nevem zakaj delajo tobačne izdelke, če jih ne morš noralno uporbljat
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
Dagi napisal/-a:kaj pa dela drucga ta zakon... Ne vem zakaj se rajš ne spravjo na alkohol, se mi zdi da velik več gorja povzroča... Je pa tko... tlele namo nikol skup pršli... nekadilci bodo zagovarjal svoje, kadilci pa svoje...
Strinjam se glede alkohola da je še večji problem, ampak npr. če se nekdo naliva 2 metra stran od mene mi nč ne škodi, medtem ko je itak splošno znano da je pasivno kajenje lahk še bolj škodljivo kot samo kajenje. OK da bi bla fora sam v tem da bi se nekadici bunli zato ker bi jim pač ta dim smrdel in jih motu, ampak ni sam to, škodljivo je in ful nezdravo, zato se tud men zdi to poseganje v naše pravice in ne obratno. Ampak sej, zakon bo in to je edino važno, itak je pa res da bo vsak zagovarjal svoje, sej logično.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
let your heart keep time
now the clouds are gone
-
*purple* - Cosmopsiho
tud pijan človek ti lahko precej škodi...ampak dim ubija počasi, on te lahko pa takoj..praktično sta obedve stvari skrajnost in škodljive vsaka na svoj način...četudi recimo alkohol ni škodljiv zate, je pa lahko za tisoč in eno družino in ženo in otroke.
najbiolj bi blo oboje prepovedat, oboje nehat prodajat pa bi bil mir
najbiolj bi blo oboje prepovedat, oboje nehat prodajat pa bi bil mir
-
Dagi - Kofetarica
- Na forumu od: 1. 8. 2006
- Kraj: ...
no angel napisal/-a:če se nekdo naliva 2 metra stran od mene mi nč ne škodi
dokler ti prazne steklenice ne vrže v glavo... Ne sej vem drugač kaj si hotla povedat... pa da nam OT... ta zakon je zame sam še en več v vrsti totalno zgrešenih... o.k. se strinjam kr se uradnih prostorov tiče, ampak da v lokalu ne smeš cigareta pržgat je pa mal fejst mim...
Always look on the bright side of life!
-
Ringo Locus - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 6. 2007
Totalna prepoved je najhujša bedarija.
Zdajšnje stanje je čisto v redu. Tudi sam ne kadim v stanovanju, ampak grem na balkon in tudi pri jedi se običajno počaka, da vsi pojedo, šele potem se prižge.
Sam da kave ali piva ne moreš v baru spit in zraven enega prižgat
Za takšne blesave ideje bi bilo potrebno ljudi pred zid postavit !!!!!
Zdajšnje stanje je čisto v redu. Tudi sam ne kadim v stanovanju, ampak grem na balkon in tudi pri jedi se običajno počaka, da vsi pojedo, šele potem se prižge.
Sam da kave ali piva ne moreš v baru spit in zraven enega prižgat
Za takšne blesave ideje bi bilo potrebno ljudi pred zid postavit !!!!!
- MissRap
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 1. 2005
A vi ne razumete pomena stavka: s svojimi pravicami ne smeš posegati v pravice drugega?Sej vi pravico do kajenja boste še zmeram meli,samo bo omejena tako,da s svojo pravico ne boste posegali v našo.Al je pravica do kajenja kjerkoli bolj pomembna od pravice do tega,da ne sme nobeden posegati v moje življenja,razen če je to opredeljeno v zakonu(npr. vojno stanje).
Kar se pa tiče alkoholizma in ostalega začnite novo temo,ker se tukaj pogovarjamo o kajenju.
LP
Kar se pa tiče alkoholizma in ostalega začnite novo temo,ker se tukaj pogovarjamo o kajenju.
LP
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov