prepoved kajenja tudi v Sloveniji?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- jullia
- Debatorica
- Na forumu od: 10. 7. 2006
*_nincy_* napisal/-a::respekt: Frenki
Izjava da so posledično kadilci boljše stranke v lokalih, ker se jim izsuši grlo in posledično veliko več spije kot nekadilec Tole bom jest kopirala v izjavo tedna....
Ali ti mogoče delaš na statističnem uradu RS????
No če, bi te lepo prosila, da ne trosiš bedarij...
1. kajenje pobrtetnikov (13-17let) dobijo mesečno kaj jaz vem 30€ žepnine in oni niso niti malo plus za gostince pije deci deci (voda&sok), pa če je takoj 3 ure v gostilni (dobro vem kako je z njimi,ker imamo v družini gostilno in lahko iz lastnih izkušenj povem)
2. življenje študentov tudi ni tako bogato (naša predraga Ljubljana ima kar mastne cene kar se tiče pijač,kav in vsega tega, tako da si malo kdo privošči da v lokalu popije vsak dan za 5€ pijače). Če se to naredi na svete cajte še ne pomeni da je gostilna v bajnem plusu zaradi kadilcev.
3. kar se pa tiče starih fotrov je pa ali bi kadil ali ne spil točn toliko pijač kot si bi sam zamislil tukaj ni nobenih omejitev kadilec ne kadilec!
Če si pa ti ena tistih, ki si lahko v lokalu privošči vsak dan par pijač v lokalu-hvala bogu in te spoštuje če si ta denar prislužiš sama.
Izjeme potrjujo pravila.
Zgol in izključno moje mnenje in moje izkušnje!
predvidevam, da ti ne kadiš, glede na tvoje poste. torej ne moreš vedet, kako je, ko skadiš pol škatle čikov. ja, dehidriran občutek imaš. in takrat pač ni škoda denarja za še en sok, tebi ga pa očitno je, ker je ljubljana draga, življenje študentov pa ni bogato.
pa btw, ti trosiš bedarije.
1. a kebrov zakon poznaš? mladoletniki so itak v večini lokalov nezaželeni, ker se jim pač alkohola sploh ne sme strežt, pa ja, cel večer žulijo en deci deci. zakaj pa misliš, da imajo v vedno več lokalih pred vrati gospoda, ki hoče videt osebno, preden te not spusti?
2. ravno o tem govorim. malokdo si to lahko privošči ja, se je treba za to marsičemu odpovedat. poznam pa ljudi, ki spijejo +3 kave v kafičih dnevno. in, o poglej! velika večina jih je kadilcev. ti si to razlagaj kot si pač hočeš, ampak moja teorija je, da je zate pač vseeno, če se na faksu sprehodiš samo do avtomata in spiješ kavo za par 10 centov, kadilec bo pa šel do kafiča in si ob kavi privoščil še cigaret.
3. spet. pejt v en mali pajzl, kjer se zbirajo sami stari fotri. obstajajo izjeme ja, ampak redki so taki, ki nimajo pred seboj na mizi škatle čikov. zdej pa ti malo razmisli. človek kadi že 40 let, zdej bo pa naenkrat začel uživat v čistem zraku, oziroma šel s kavo pred vrata. stoposto.... to bom jst počela, starega psa je pa težko novih trikov učit.
sicer pa, če te že ravno zanima, tvoj (izredno nekoherenten in zbluzen) post potrjuje mojo teorijo, ker si dala implicitno vedet, da ti je škoda dajat toliko denarja za kave in ostalo pijačo. pa hudiča, to jst že ves čas trdim! zato pa ne bluzi, da promet ne bo padel. bo padel, ker ti ne boš šla 3x na dan na kavo, pa če bo v vseh kafičih dišalo po borovcih, dosedanji gosti pa tudi ne bodo več hodili (tako pogosto, hodili bodo pa še ja), ker bodo raje čikpavzo na bližnji klopci naredili.
-
mary-kate and ashley bigg - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 5. 2006
jst predlagam, da nehate kadit prej ko slej boste morali. če že ne prej takrat, ko boste imeli otroke.
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
*purple* napisal/-a:moraš samo zumret pa čist nč druzga....
in jst teb predlagam da nehaš morit...
To da moraš samo umreti je pa že res preveč zlajnano. Pa mislim, da je predlog: lahko bi nehala kaditi, kar dober. Mogoče pa bi ti morala nehati moriti s tem, da naj vse druge nehajo moriti.
V preteklosti je blo zmeraj tako, da je nek biznis bil nekaj časa uspešen, pol pa so se razmere spremenile in je propadel. Če bo zaradi tega zakona propadlo par kafičev, ja no, pač bo. Se bodo že znašli in se preusmerili ali pa kaj drugega. Ne vem zakaj vas vse tako skrbi za to... Saj ljudje bodo še vedno želeli iti na pijačko in se relaksirati. Mogoče bo celo tako, da bodo v kafiče začele zahajati nove stranke, ki do sedaj niso hodile tja prav zaradi dima. Jaz zase vem, da bom veliko raje šla v določene kafiče, ko ne bodo več zakajeni.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Jz bi se tud s temle strinjala.kr.ena napisal/-a:Želela bi si edino še, da bi prepovedali človeško neumnost v javnosti (naj bo vsak butast lepo doma, ne pa da kvari mladino v javnosti ).
-
ela85 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2006
- Kraj: na lepem
kdor kadi, naj kadi. ampak naj kadi doma, na cesti, na trgu, v parku,.... ne pa v javnih prostorih, kjer se zadržujemo tudi nekadilci. če bo kadilec šel po parku in meni kot nekadilki to ne bo všeč, se bom umaknila in ša po drugi poti. če pa bom v nekem baru in bo zraven mene kadilec/ka, pa se nimam kam umaniti, razen če lokal zapustim. zakaj pa ga naj bi, če pa imamo vsi pravico biti tam? in ne mi rečti, da se v takem primeru naj umaknem v prstor za nekadilce, ker je ista p***a. velikokrat se prostori za nekadilce in kadilce sploh ne ločijo, ker je vse enako zadimljeno.
ne vem, jaz sem še vedno PROTI kajenju v javnih prostorih, ker se mi zdi, da nam (nekadilcem) s tem vsiljujete nekaj, česar nočemo (dim, smrad, mogoče celo bolezen). s tem pa vam seveda nihče ne brani cigaret!!!
ne vem, jaz sem še vedno PROTI kajenju v javnih prostorih, ker se mi zdi, da nam (nekadilcem) s tem vsiljujete nekaj, česar nočemo (dim, smrad, mogoče celo bolezen). s tem pa vam seveda nihče ne brani cigaret!!!
-
mary-kate and ashley bigg - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 5. 2006
ja, mislm, da se bo zunaj lahko kadilo.
ampak res ne vem, zakaj ste eni kadilci tok omejeni, da ne vidte, kok sebični in agresivni ste s tem vašim kajenjem v lokalih.
ne, res ne bom nikol razumela kadilcev. HVALA BOGU!!!
ampak res ne vem, zakaj ste eni kadilci tok omejeni, da ne vidte, kok sebični in agresivni ste s tem vašim kajenjem v lokalih.
-
Angel girl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 12. 2006
- Kraj: Izbrisana land
mary-kate and ashley bigg napisal/-a:jst predlagam, da nehate kadit prej ko slej boste morali. če že ne prej takrat, ko boste imeli otroke.
Dober predlog, samo škoda ker ga noben ne upošteva
Ja nažalost tudi nosečnosti in prihajajoči otrok ali kasneje otrok ni razlog za prenehanje kajenja. Najbolj alergična postanem, ko vidim nosečnico, ki kadi. Na kozlanje mi gre tak folk + folk ki vozi svoje otroke v zakajene lokale mislim kdo si je to umislu? Je že čas, da se to preneha!
-
jemina - Cosmopsiho
- Na forumu od: 14. 6. 2006
mary-kate and ashley bigg napisal/-a:ja, mislm, da se bo zunaj lahko kadilo.
no če ne razumeš pol ti pa tudi žalit ni treba se ti ne zdi. Meni se zdiš pa ti omejena, ker ne vidiš dlje od svojega nosa
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
-
*pupika* - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 9. 2005
- Kraj: 3milimetre v zraku
^^ bi lahk rekla, da se strinjam... žalit ni treba... kaj se ti ne zdijo omejeni ljudje, ki se vozijo/mo v avtih... veš kolk to zastruplja/mo/te folk... dej nehi no... lepo te prosim, da se vzdržiš takih komentarjev, ker res niso na mestu...
My dreams are my reality...
- *cukrček*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 11. 2006
- Kraj: celje
mary-kate and ashley bigg napisal/-a:jst predlagam, da nehate kadit prej ko slej boste morali. če že ne prej takrat, ko boste imeli otroke.
kej tak neumnega še pa ne! že res da ni zdravo za otroke sam kje pa piše da morš takrat nehat kadit?! pa če kadiš že nwm 10 let pol boš pa zarad otrok nehal? oprosti sam je res neumno.
sploh pa al bo zakon al pa ne...sploh nwm zaka se obremenjujete...sej je zakon o prepovedi prodaje alkohola mladoletnim pa tega skor nikjer ne upoštevajo (vsaj v celu ne, za lj pa wem da je bolj strogo), zaka bi pol upoštevali nov zakon?
lokali in kaviči bodo pa itak v minusu. pa mladoletni res večina preživimo na decideci, sam ko naročamo alkohol nam pa tud noben ne odreče, sploh ne v znanih lokalih. pa tud ljudje, ki ne kadijo hodjo zjutri na vsakdanjo kavico lih tak kot pa kadilci.
pa nimam pojma zaka ste tolk proti kajenju? kot da vas ogoroža sam cigaretni dim, kaj pa izpušni plini, odplake v reke...a to vas pa ne more ubit, to pa ni pomembno? zarad tega se pa nihče ne pritožuje?
js sm kadilka pa me zakon ne moti, sam me pa motjo vaši komentarji k mislte da zarad zakona ne boste več ogroženi! optimisti
Would you die for love?
...it is not hard to die for love as it is hard to live for love!
...it is not hard to die for love as it is hard to live for love!
-
Angel girl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 12. 2006
- Kraj: Izbrisana land
*cukrček* napisal/-a:mary-kate and ashley bigg napisal/-a:jst predlagam, da nehate kadit prej ko slej boste morali. če že ne prej takrat, ko boste imeli otroke.
kej tak neumnega še pa ne! že res da ni zdravo za otroke sam kje pa piše da morš takrat nehat kadit?! pa če kadiš že nwm 10 let pol boš pa zarad otrok nehal? oprosti sam je res neumno.
sploh pa al bo zakon al pa ne...sploh nwm zaka se obremenjujete...sej je zakon o prepovedi prodaje alkohola mladoletnim pa tega skor nikjer ne upoštevajo (vsaj v celu ne, za lj pa wem da je bolj strogo), zaka bi pol upoštevali nov zakon?
pa nimam pojma zaka ste tolk proti kajenju? kot da vas ogoroža sam cigaretni dim, kaj pa izpušni plini, odplake v reke...a to vas pa ne more ubit, to pa ni pomembno? zarad tega se pa nihče ne pritožuje?
js sm kadilka pa me zakon ne moti, sam me pa motjo vaši komentarji k mislte da zarad zakona ne boste več ogroženi! optimisti
Halo? A si ti na tem planetu? Najbrž zelo neodgovorno kadiš vse naokoli, medtem ko se sploh ne zavedaš vsega, kar kajenje povzroča. A to pomeni, da boš ti kadila ko boš noseča? A to pomeni da boš svojemu otroku pihala cigaretni dim v glavo al kaj? Dej zapri se v 2x2m velko škatlo pa se tam notr magar da zaduš, sam ne vem zakaj bi moral zarad tvojega početja nasrkat nekdo drug. Sploh pa otrok, ki si žal ne more izbirat kje je!!!
Glede zakona o alkoholu-s tem če se ga ti nacejaš u nedogled je men prav ravno, ker si s tem ti uničuješ svoj organizem, jaz pa sem na istem kot sem bila. Če pa ti kadiš v lokalu v katerem tudi jaz sedim, pa vdihujem dim iz tvojega cigareta, ki si ga ti prižgala in ga ti vlečeš v svoja umazana pljuča in s tem povzročaš pasivno kajenje. Toliko o podobnosti teh dveh zakonov.
Ja ogrožajo tudi druge stvari, samo malo se vprašaj katera vrsta raka povzroča toliko smrti v naši prelepi državi?!! Najbrž si ti ena od potencialnih pacientov...
Ko sem videla koliko si stara mi je bilo takoj jasno od kje vsa ta tvoja modrost. Bi blo zelo priporočljivo da si tale tvoj post nekam shraniš in ga prebereš čez nekaj let. Počutila se boš skrajno butasto.
Še tole - ko bo zakon bom zarad njega manj ogoržena in to zagotovo. Kaj ti ni jasno? Lokali ne bojo zakajeni, kar pomeni da ne bo pasivnega kajenja. Najbrž nisi vedela, da tudi zaradi tega lahko dobiš raka.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov