prepoved kajenja tudi v Sloveniji?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
mary-kate and ashley bigg napisal/-a:sej niste samo kadilci na svetu. zdej bomo namesto vas začel nekadilci v lokale hodt kadilci se boste pa doma v kopalnici zakajal
ma ja no, buče...
do zdej niste na kave hodil kao zarad dima, zdej boste pa kr navalili vsi notr... dvakrat boš šla, pol bodo pa lokal zaprl ker nebodo mel dobička...
dej no..tist ki je hotel v lokal na kavo je šel kljub dimu..se najde veliko lokalov ki so zračni, prezračevalno urejeni in se da komot dihat notr...tisti pa ki ne hodijo v lokale pa tud zdej ne bodo....sploh zato ker bodo lokali napol prazni..in to je dejstvo...
slovenci smo se že izkazali kako hitro lahko odstavimo zakone...tud ta zakon ne bo dolgo, ker enostavno država ne bo mela denarja podpirat s socialno podporo še 5000 nartovanih propadlih podjetnikov v gostinski smeri...
se bodo pa povečal davki če ne druzga..pol bo pa še bolj fajn, pa še manj evrčkov v denarnicah
naša vlada in vsa ostala golazen še vedno ne razume da slovenci nismo italijani in da se pri nas propad 5000 podjetnikov preveč preveč pozna...
sploh pa je neumno omejevat kar vse po vrstnem redu..še velik velik hujših stvari je za uredit kot pa tale kadilski zakon..brezveze trođko ure tistih sestankov, medtem ko bi lahko kej bolj konkretnega in pomembnega nardil..pediatrina mislm da po desetih letih še neki asa nou končana...nevem no, nekaterim vam se pač zdi to ful pomembno, ampak je daleč od pomembnega....
in še tole bom dodala, da ko bo kajenju v lokalih konec, se bo verjetno kadilo pred vhodom v lokal in vsi ki boste prihajali notr in ven se boste že tam naužili oblaka dima....pa ste skorej na istem....smrdel boste pa še vseen, mogoč mal manj...vsak kadilec mejčkn prismrdi po čikih in ko se v lokalu vse skupej v lift dvigne se pač prenese tud na vas...nevem kakšne groozne izboljšave ne bo....
ampak sej pravm, dajmo času as pa bomo vidl kako bo
načeloma pa sem za zakon po izbiri lastnika lokala ali naj bo kadilski ali nekadilski lokal..v tem primeru verjamem da nekadilskih ne bo manjkalo...
- MissRap
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 1. 2005
^Kako ti tebi uspe,da me zmeram vržeš s tira.
Kako lahko rečeš,da ta zakon oziroma to področje ni pomembno,ko pa toliko ljudi umre na leto?
Če bi s tem zakonom rešili samo enega je pomembno.Ali so tebi vsi, razn tebe seveda, brezvezni osebki,ki jih itak ne rabimo na svetu?
Če en človek manj umre zaradi tega zakona, je ta zakon preprečil smrt enega človeka.
Pasivni kadilec,ki lahko umre zaradi raka na pljučih, ima doma otroka,ženo,starše,.... in tistim ta zakon zelo pomeni.
Ah brezveze se kregat.
Kar se pa tiče,da kadilci pa ne bodo več hodili po lokalih.
Prve dva tedna se bojo trmali in potem,ko bo šla klapa v lokal bodo šli še oni.Vsak kadilec,ki zdej ni hodil v lokal samo kadit,ampak se tudi družit,bo hodil še naprej.
LP
Kako lahko rečeš,da ta zakon oziroma to področje ni pomembno,ko pa toliko ljudi umre na leto?
Če bi s tem zakonom rešili samo enega je pomembno.Ali so tebi vsi, razn tebe seveda, brezvezni osebki,ki jih itak ne rabimo na svetu?
Če en človek manj umre zaradi tega zakona, je ta zakon preprečil smrt enega človeka.
Pasivni kadilec,ki lahko umre zaradi raka na pljučih, ima doma otroka,ženo,starše,.... in tistim ta zakon zelo pomeni.
Ah brezveze se kregat.
Kar se pa tiče,da kadilci pa ne bodo več hodili po lokalih.
Prve dva tedna se bojo trmali in potem,ko bo šla klapa v lokal bodo šli še oni.Vsak kadilec,ki zdej ni hodil v lokal samo kadit,ampak se tudi družit,bo hodil še naprej.
LP
-
mary-kate and ashley bigg - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 5. 2006
se strinjam z missrap.
žalostno je, da delno drži tudi tvoj post, purple, kar pa samo kaže na slovensko omejenost. ne vem, zakaj smo slovenci en tok zabediran narod da znamo gledat samo na svojo rit ...
sej tud v kinih ni dovoljeno kadit, pa je kolosej večinoma kar nabito poln.
mater, saj valda ne greš zato v lokal, da boš čik pržgala, ampak greš zato, da se sprostiš, poklepetaš s prjatli ...
če vam je pa res tok to kajenja, pa kokr sem že rekla - odjebite zunanji svet pa se z gajbo čikov zaprite v kopalnico in upam, da boste srečni
sta mi zaradi raka na pljučih umrli dve zelo ljubi osebi ... tko da jst pravim - boljs se prej zbrihtat kot prepozno.
a boste pol tud kadile, ko boste noseče pa boste mele otroke??? i dont think so. pa ne mi nabijat: ja, sej bom pol nehala. ne boš pol nehala, ljubica, ker boš ratala zasvojena.
žalostno je, da delno drži tudi tvoj post, purple, kar pa samo kaže na slovensko omejenost. ne vem, zakaj smo slovenci en tok zabediran narod da znamo gledat samo na svojo rit ...
sej tud v kinih ni dovoljeno kadit, pa je kolosej večinoma kar nabito poln.
mater, saj valda ne greš zato v lokal, da boš čik pržgala, ampak greš zato, da se sprostiš, poklepetaš s prjatli ...
če vam je pa res tok to kajenja, pa kokr sem že rekla - odjebite zunanji svet pa se z gajbo čikov zaprite v kopalnico in upam, da boste srečni
sta mi zaradi raka na pljučih umrli dve zelo ljubi osebi ... tko da jst pravim - boljs se prej zbrihtat kot prepozno.
a boste pol tud kadile, ko boste noseče pa boste mele otroke??? i dont think so. pa ne mi nabijat: ja, sej bom pol nehala. ne boš pol nehala, ljubica, ker boš ratala zasvojena.
-
*purple* - Cosmopsiho
zakaj splejujete takoj temo nekam o čemer nism govorila...
kdo je reku da to področje ni pomembno v stilu kolk ljudi umre..pa dej a gremo gledat kje in za čim umre največ ljudi?potemtakem na se lotijo še zakona ki bi totalno spremenil življenje glede vsega...naj začnejo ukinjat mcdonalse, naj uvedejo hibridne avtomobile, naj vse divjake po cestah natlačijo v zapore, naj ukinejo rudnike, naj ukinejo alkohol, sladkarije in vse skupaj kar škodi in zarad česa lahko čez daljni čas umreš...
mislm nevem no...
valda da kajenje škoduje in meni in tebi, ampak vseeno pa nu nujno da boš zarad tega umrla in ni nujno da si td raka na pljučih dobila lih od pasivnega kajenja...bolezni včasih precej presenečajo...in v vsakem primeru od nečesa boš umrla..zdej pa al pri osemdesetih umreš od raka na pljuih al pa raka na maternici...mislm da je vse skup isto...glej ga zlomka, lahko te pa avto povozi al pa še kaj bolj banalnega....
men se vsekakor dozdeva da gre denar namenjen takim zakonom ki jih slovenija ne bo dolgo obdržala praktično v nič in bi lahko kam drugam investirali..samo poglej kolk enih sej je blo in sestankov na račun davkoplačevalcev ko so se dogovarjal za nedeljski delovni čas..na koncu je iz tega nastalo ni, ker smo slovenci pač tak narod in pač se ne sprijaznimo s takimi zadevami kar tako in jih spodbijamo kukr se le da...
če pa pogledamo italijane in francze, tam je blo treba uvest tak zakon, ker so kadil po vseh javnih uradih (banke, pošte, trgovine itd...).slovenci pa itak ne smemo nikjer drugje kadit kot zunej in v lokalih....mislm da je že to dost omejen....
lepo da se reši enga človeka z zakonom, ampak na drugi strani kjer se jim ne zdi pomembno ubadat z nečim, jih pa dvjst umre....
in tud tisti ki mirno hodijo čez cesto na prehodu za pešsce in jih avto zbije imajo doma ljudi ki jih imajo radi....to je res spet druga tema, ampak problematika še zdaleč ni ista, ampak še hujša...to je treba na prvem mestu uredit in vse divjake s cest poslat...potem nas bo pa več....in vse skupaj bo šlo v prav namen....
očitno ne razumete dobr kadilcev...kava in cigaret, to je naš obred...če ne moreš prižgat čika ob kavi ti tud kava ne paše....sicer pa poznam dost kadilcev ki ne bodo več obiskovali tolk lokalov kot so jih zdej..kakšen sok na hitro, ostalo pa ne....jst vem da ne bom hodila..poleti ja ko se bo zunej kadilo, drugače pa ne....diskai in razne zadeve pa sploh odpadejo..sicer mi je prav vseeno in za lokale in za vse skupaj, ker sm vesela da bom vsaj mal pršparala na tem...
in v lokal ne hodimo samo kadit...mislm kere izjave..seveda se hodimo družit, ampak če mi je nekej kar mi je všeč omejeno, pač bo tega druženja manj....
v kinih nikol ni blo dovoljeno kadit in to je že tko od nekdaj navajeno..predvsem pa je tist urco in pol film, v lokalu si pa tud celo noč lahko...
mi se ne rabmo zaperat v kopalnico...pomoje se boste mogl vi ker se tok pritožujete
sem že zasvojena in med nosečnostjo nebom kadila..potem za anprej pa nevem rečt....
kdo je reku da to področje ni pomembno v stilu kolk ljudi umre..pa dej a gremo gledat kje in za čim umre največ ljudi?potemtakem na se lotijo še zakona ki bi totalno spremenil življenje glede vsega...naj začnejo ukinjat mcdonalse, naj uvedejo hibridne avtomobile, naj vse divjake po cestah natlačijo v zapore, naj ukinejo rudnike, naj ukinejo alkohol, sladkarije in vse skupaj kar škodi in zarad česa lahko čez daljni čas umreš...
mislm nevem no...
valda da kajenje škoduje in meni in tebi, ampak vseeno pa nu nujno da boš zarad tega umrla in ni nujno da si td raka na pljučih dobila lih od pasivnega kajenja...bolezni včasih precej presenečajo...in v vsakem primeru od nečesa boš umrla..zdej pa al pri osemdesetih umreš od raka na pljuih al pa raka na maternici...mislm da je vse skup isto...glej ga zlomka, lahko te pa avto povozi al pa še kaj bolj banalnega....
men se vsekakor dozdeva da gre denar namenjen takim zakonom ki jih slovenija ne bo dolgo obdržala praktično v nič in bi lahko kam drugam investirali..samo poglej kolk enih sej je blo in sestankov na račun davkoplačevalcev ko so se dogovarjal za nedeljski delovni čas..na koncu je iz tega nastalo ni, ker smo slovenci pač tak narod in pač se ne sprijaznimo s takimi zadevami kar tako in jih spodbijamo kukr se le da...
če pa pogledamo italijane in francze, tam je blo treba uvest tak zakon, ker so kadil po vseh javnih uradih (banke, pošte, trgovine itd...).slovenci pa itak ne smemo nikjer drugje kadit kot zunej in v lokalih....mislm da je že to dost omejen....
lepo da se reši enga človeka z zakonom, ampak na drugi strani kjer se jim ne zdi pomembno ubadat z nečim, jih pa dvjst umre....
in tud tisti ki mirno hodijo čez cesto na prehodu za pešsce in jih avto zbije imajo doma ljudi ki jih imajo radi....to je res spet druga tema, ampak problematika še zdaleč ni ista, ampak še hujša...to je treba na prvem mestu uredit in vse divjake s cest poslat...potem nas bo pa več....in vse skupaj bo šlo v prav namen....
očitno ne razumete dobr kadilcev...kava in cigaret, to je naš obred...če ne moreš prižgat čika ob kavi ti tud kava ne paše....sicer pa poznam dost kadilcev ki ne bodo več obiskovali tolk lokalov kot so jih zdej..kakšen sok na hitro, ostalo pa ne....jst vem da ne bom hodila..poleti ja ko se bo zunej kadilo, drugače pa ne....diskai in razne zadeve pa sploh odpadejo..sicer mi je prav vseeno in za lokale in za vse skupaj, ker sm vesela da bom vsaj mal pršparala na tem...
in v lokal ne hodimo samo kadit...mislm kere izjave..seveda se hodimo družit, ampak če mi je nekej kar mi je všeč omejeno, pač bo tega druženja manj....
v kinih nikol ni blo dovoljeno kadit in to je že tko od nekdaj navajeno..predvsem pa je tist urco in pol film, v lokalu si pa tud celo noč lahko...
mi se ne rabmo zaperat v kopalnico...pomoje se boste mogl vi ker se tok pritožujete
sem že zasvojena in med nosečnostjo nebom kadila..potem za anprej pa nevem rečt....
- jullia
- Debatorica
- Na forumu od: 10. 7. 2006
mary-kate and ashley bigg napisal/-a:
vse troje je razlog, pa še kaj zraven. eni gremo tud zato, ker pač rabimo jutranjo dozo kofeina.
pomoje bo bolj malo kadilcev nehalo hodit na kavo zarad tega, sej se bo verjetno dalo zmenit da v skrajni sili skodelico vzameš pred vrata.
hkrati me pa ne bo nihče prepričal, da bo kar naenkrat truma nekadilcev zasedla vse prijetno nezakajene kafiče. bulšit.
gostinstvo je eno izmed področij, kjer se najbolj kaže zakon ponudbe in povpraševanja. če bi zares obstajala ena obča želja pa strogo nekadilskih lokalih, bi bila to dovolj velika tržna niša, da bi se našli iznajdljivi gostinci, ki bi take kafiče odpirali.
god damn, sej mamo vendar veganske restavracije, pa mehiške, pa bare z vodnimi pipami, pa restavracije, kjer strežejo samo palačinke,... in to vse samo zato, ker so ljudje pripravljeni tja hodit. torej zagrizeni nekadilci, ki nikakor nočete bit v zakajenem lokalu niti približno niste dovolj upoštevanja vredna skupina, da bi se vas kdo usmilil in naredil kafano brez pepelnikov, če ne bo v to prisiljen.
- MissRap
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 1. 2005
*purple* ne vem zakaj ti vedno omenjaš kako ljudje umirajo tudi na cestah,zaradi hrane,...
Ne vem kolko si stara,da ne razumeš,da je bolši omejiti eno nevarnost kot nobene.
Pač začeli so s filtri na dimnikih tovarn,nadaljujejo z kajenjem,oporarjajo o raznih nevarnostih alkohola,dima,slabe hrane,....
Možno je,da v prometu umre več ljudi kot zaradi kajenja,ampak zdej je pač ta zakon in ta zakon lahko reši določeno število ljudi.
Kajenje je pač dejavnik,ki ga je kolkor tolko lahko omejiti,hitrosti na cestah pa bolj težko.
Ampak problem je,da v tej temi vsi povdarjajo kako se tudi drugje umira in kako bo lahko kadilec umrl tudi za volanom,...
V tej temi se govori o škodljivosti cigaretov in kajenja in ne o alkoholu,hitri hrani,izpušnih plinih,...
Vsi se verjetno (eni manj eni več),da je dosti dejavnikov na svetu,ki povzročajo bolezni,smrt,...,ampak tukaj je govora samo o kajenju.
Ko bo prišel kakšen drug zakon ven(npr.o alkoholu,...) bomo pa tam o tem podebatirali.
Če ne pa ustanovite kakšno novo temo in ji dajte naslov: Vse škodljive reči,ki uplivajo na kakovost življenja.
LP
Ne vem kolko si stara,da ne razumeš,da je bolši omejiti eno nevarnost kot nobene.
Pač začeli so s filtri na dimnikih tovarn,nadaljujejo z kajenjem,oporarjajo o raznih nevarnostih alkohola,dima,slabe hrane,....
Možno je,da v prometu umre več ljudi kot zaradi kajenja,ampak zdej je pač ta zakon in ta zakon lahko reši določeno število ljudi.
Kajenje je pač dejavnik,ki ga je kolkor tolko lahko omejiti,hitrosti na cestah pa bolj težko.
Ampak problem je,da v tej temi vsi povdarjajo kako se tudi drugje umira in kako bo lahko kadilec umrl tudi za volanom,...
V tej temi se govori o škodljivosti cigaretov in kajenja in ne o alkoholu,hitri hrani,izpušnih plinih,...
Vsi se verjetno (eni manj eni več),da je dosti dejavnikov na svetu,ki povzročajo bolezni,smrt,...,ampak tukaj je govora samo o kajenju.
Ko bo prišel kakšen drug zakon ven(npr.o alkoholu,...) bomo pa tam o tem podebatirali.
Če ne pa ustanovite kakšno novo temo in ji dajte naslov: Vse škodljive reči,ki uplivajo na kakovost življenja.
LP
-
*_nincy_* - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 2. 2006
Mislim eni pa resnično nimate v glavi ama NIČ!!!!
Troste take bedarij da KONC!!!!
Mislim,da ta zakon ne bo samo pri nas in da nismo edina država, ki ga bo imela-HALO???!!!Nekatere ga imajo že sedaj!In ja seveda v vseh teh državah se je drastično zmanšalo lokalov,restavracij in vsega tega...
hahaha mislm se ne bi čudla da bo katera pripomnila da bo v sloveniji s tem zakonom propadel celoten turizem na slovenskem
Sej nima smisla sploh več kej napisat
Troste take bedarij da KONC!!!!
Mislim,da ta zakon ne bo samo pri nas in da nismo edina država, ki ga bo imela-HALO???!!!Nekatere ga imajo že sedaj!In ja seveda v vseh teh državah se je drastično zmanšalo lokalov,restavracij in vsega tega...
hahaha mislm se ne bi čudla da bo katera pripomnila da bo v sloveniji s tem zakonom propadel celoten turizem na slovenskem
Sej nima smisla sploh več kej napisat
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
*_nincy_* napisal/-a:mislm se ne bi čudla da bo katera pripomnila da bo v sloveniji s tem zakonom propadel celoten turizem na slovenskem
Hehe, mogoče pa res. Zgleda da je kajenje tako pomembno, da bodo s prepovedjo le-tega vse gostilne prazne in bo folk zamorjeno pil kavo in se zakajal v lastnem naslanjaču.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
-
glej. je tvoja izbira, če kadiš. ampak nimaš pa pravice mene POSILJEVAT s tvojim dimom.
moj obred v lokalu je pa vroča čokolada BREZ CIGARETNEGA DIMA v nosu.
če hočeš kadit, greš lahko tut ven in si pač kavo sabo neseš. a je to tok težko?
jooooj, ste kadilci razvajeni...
moj obred v lokalu je pa vroča čokolada BREZ CIGARETNEGA DIMA v nosu.
če hočeš kadit, greš lahko tut ven in si pač kavo sabo neseš. a je to tok težko?
jooooj, ste kadilci razvajeni...
-
jemina, če to leti na besedo "posiljevanje" naj ti povem, da je to povsem običajna beseda, ki ima v SSKJ-ju več pomenov in ne samo tistega, na katerega ti apeliraš.
ena od njegovih definicij je "dejanje, ki ni v skladu z bistvenimi značilnostmi česa".
mislim, da sem jo uporabila v povsem ustreznem kontekstu in v mojem postu ni nič nekulturnega.
je veliko bolj nekulturno, ko ti v lokalu nekdo piha cigaretni dim v faco.
ena od njegovih definicij je "dejanje, ki ni v skladu z bistvenimi značilnostmi česa".
mislim, da sem jo uporabila v povsem ustreznem kontekstu in v mojem postu ni nič nekulturnega.
je veliko bolj nekulturno, ko ti v lokalu nekdo piha cigaretni dim v faco.
- kafrca
- Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 11. 2006
js pa mislm da je prav da prepovejo kajenje na javnih mestih...
ker ko grem sam na kavico kam u zaprt lokal, pol k pridem ven smrdim tak po čikih...
pa še ka pa zaposleni u lokalih ko niso kadilci?...oni so vsak dan pasivni kadilci kar je še slabš ubistvu k d bi bli kadilci dejansko...
na tak način se bojo pa tut nekateri odpovedal kajenju... eni ponavad začenjo sam zarad tega k ob pjači nimajo kej za delat pa si pol čik pržgejo ...
ker ko grem sam na kavico kam u zaprt lokal, pol k pridem ven smrdim tak po čikih...
pa še ka pa zaposleni u lokalih ko niso kadilci?...oni so vsak dan pasivni kadilci kar je še slabš ubistvu k d bi bli kadilci dejansko...
na tak način se bojo pa tut nekateri odpovedal kajenju... eni ponavad začenjo sam zarad tega k ob pjači nimajo kej za delat pa si pol čik pržgejo ...
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
kafrca ma si optimistična s ta zadnjo povedjo
in kukr poznm natakarje, usi kadijo ...
lej js sam povem d meni je ta zakon kr neki...ma če ga že morjo dat nej ga dajo, na mene ne bo vplivu...
MK in A samo calm down...
in kukr poznm natakarje, usi kadijo ...
lej js sam povem d meni je ta zakon kr neki...ma če ga že morjo dat nej ga dajo, na mene ne bo vplivu...
MK in A samo calm down...
- kafrca
- Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 11. 2006
hja no js pa poznam 3 frendice ko so kr naprej prehlajene zarad tega ker delajo u lokalih kjer se skos kadi...
ja logično da posledično začnejo kadit...pač bolše da kadi k pa d tist kar drugi ven puhnejo on posrka ...
ja no večja možnost da kdo odneha (sicer res optimistično) je kot pa da ga nebi blo ... pa še začel ne bojo ... no upajmo
ja logično da posledično začnejo kadit...pač bolše da kadi k pa d tist kar drugi ven puhnejo on posrka ...
ja no večja možnost da kdo odneha (sicer res optimistično) je kot pa da ga nebi blo ... pa še začel ne bojo ... no upajmo
-
*purple* - Cosmopsiho
kafrca napisal/-a:hja no js pa poznam 3 frendice ko so kr naprej prehlajene zarad tega ker delajo u lokalih kjer se skos kadi...
to je pa najbolj bistroumen stavek ki sm ga slišala v mojem življenju punca, če začneš kaditi sigurno ne začneš zato ker vsi okol tebe kadijo...vsaj pri dvajset plus letih ne...če pa takrat začneš kadit iz tega razloga, morš bit pa res mal buksnjen v glavo..in to ni čist nč logično...
tud prehlad nima nobene veze s čiki, ampak po vsej verjetnosti s prepihom v lokalu....pol bi mogl bit kadilci nonstop prehlajeni al kako?jst sm prehlajena samo takrat kadar dobro vem zakaj sem...in daleč od tega da so zato cigareti krivi...
res je boljš da ona kadi zarad tega da ne srka še unga dima vase tole spada pod izjavo tedna ker tole je pa res en tak odgovor, da bi blo boljš če neb nč napisala...
in daleč od tega da se je kšn spomnu zakona ker smrdite...mislm nevem no...men obleke tud smrdijo če grem sam v intršpar notr al pa v gostilno kjer se ne kadi ker se vsa hrana in vonj prostora prime nate..in neglede na to da se ne bo več kadilo, me prav zanima če neboste več smrdel...
mkand ašli....se ti zavedaš kolk folka na tem svetu posiljuje en druzga z različnimi zadevami?ti recimo posiljuješ nas s temi tvojimi olsen sisters, pa smo ti že stokrat povedal da nehi morit, pa še kr neki težiš glede njih..to je tud posiljevanje...men to tud škodi živsem ko take zadeve berem in ne morem normalno teme odpret brez da bi poslušala tvoja rumena prepričanja...v lokalih pijanci "posiljujejo" s svojimi dosadnimi izjavami in svojim dosadnim obnašanjem, prodajalke v štcunah posiljujejo k skos za tabo hodjo, na cestah posiljujejo z izpušnimi plini in tako dalje..
če nočeš da te posiljujemo pač ne hodi tja kjer se dogajajo zadeve ki nate vplivajo slabo...nevem, jst če vem daso v enem lokalu sami pijanci zihr nom šla tja...torej?trenutno nimaš še čist nobene pravice nam govort da ne hodimo v lokale in naj ne kadimo tam..čist čist nobene...ko bo pa zakon pa ne bomo....ampak mislm da se sami kadilci ki bomo prikrajšani za marsikaj, ne postavljamo na glavo tako kot vi...
in se čist strinjam z julijo....če bi bil kakšen profit na vas nekadilcih ki boste tko vneto obiskoval zdej lokale ko se ne bo ve kadilo, kakšen profit bi se že zdavnaj ekonomično iznajdljivi gostinci spomnl odpret lokale za nekadilce...ampak ker očitno to ni to in ker velik več denarja prinesemo kadilci in več obiskujemo nasploh lokale, potem pač tega ni....
in še vedno tud jst ne verjamem in tud ne bom, ker vem da se to ne bo zgodil, da se bodo trume nekadilcev natrpale v lokale takoj ko bo zakon sprejet..ja mogoe, dan dva, potem pa ne več....
in tko kot je julija rekla...ni problem vzet šalco in se postavt pred vrata....če sta v družbi vsaj dva kadilca sploh ne dvomm da bosta rajš kavo spila zunej kot pa notr....
sicer pa tolk in tolk lokalov bo uvedlo pozimi pred lokali "zimski vrt" s pečkami..in ni bog da noumo zunej sedel na svežem zaku in spet bo prišlo prilagajanje nekadilca kadilcu....kadilci se prilagajmo ampak nam je mal težje...jst hvala bogu mam take nekadilce ob sebi da ne morijo ne težijo in se vedno vsedejo tja kjer je za kadit....in tud uzun bodo potrpel, če ne pač noujo mel nč od naše skupne kave....mal egoistično, ampak tko pač je
?*nincy*...slovencev je trikrat manj kot italijanov in ircev recimo....njim se 5000 propadlih podjetnikov gostincev ne pozna..nam se bo pa prekleto poznalo vse skupej....sam mal počakte ker bo čez noč ostalo brez delatolk in tolk folka, ker bodo mogl plačevat podporo....tok da se bodo še davki zvišal, pa bomo vsi skupej imeli nekadilski zakon in vse ostalo dražje...
nevem sicer kako razmišljate, vendar men je žal tega folka ki si tko služi dnar, na koncu bo pa ostal brez vsega ker mu ne bo šlo sploh....
in ne primerjat druge večje države s slovenijo, ker je velika razlika....
in ne to o turizmu si ti rekla...turizem pa tlele res nima veze...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov