prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%
Skupaj glasov : 346

Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 23. Feb. 2007 18:30

bejbika napisal/-a:gaby, saj sem jaz tudi nekadilka :lach:

bejbika: vem, sem prebrala. :wink:
“Fashion does not only exists in dresses;
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 23. Feb. 2007 18:43

g00fy_qa napisal/-a:Ok, glede tega da je javni prostor javni imaš prav. Če smo do zdaj vedno znali potrpeti v zakajenih prostorih bomo vsekakor še naprej, če zakon ne bo sprejet.
Jaz samo želim, da se miselnost ljudi končno spremeni in da nehajo biti tako egoistični glede kajenja. S tem ko zakajajo prostor zastrupljajo vse okoli sebe, kar se seveda lahko konča tudi s smrtjo (v najslabšem primeru). In primeri kot jih ti navajaš - smrdeči parfumi in podobno - verjamem, da so nadležni (meni tudi), vendar to ni še nikogar ubilo. Z avtomobili je pa pač tak, da so nujno zlo. S kajenjem na javnih prostorih pa je drugače, to ni nujno zlo in zakaj ne bi naredili nekaj za svoje zdravje, če lahko.

parfumiranje tako in drugačno bo lahko ubilo tvoje unuke ali pravnuke, če e še koga prej, glede na to da so pršcpršc plini strupeni, gredo v ozračje in povzročajo ozonsko luknjo..
in mislm a vam res še ni jano al kva, da je tko kot so že omenili na dvajetih straneh, kajenje DOVOLJENO in niko i ništa tega ne bo prepreču dokler je dovoljeno, pa se lahko vsi na trpalnice postavljate, vsi limate po škatlcah kar hočte, ampak nihče ne bo nič spremenil....sicer pa po pravici povedano mi je zadnja skrb koga lahko zastrupim z rakom, dokler na svetu živi še miljarda blesavih folkov, ala norci po cestah, pijanci po cestah, morilci, pefofili in kajjestvemšekergaboga :roll:
dejte odpret temo, pa se začnite pogovarjat o faking podražitvi avtov, ker STATISTIČNO in v REALNOSTI, več ljudi umre za posledicami prometnih nesreč, takšnih in drugačnih, kot pa zarad čikov....
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 24. Feb. 2007 9:14

Ampak stvari SE spreminjajo! Pred 10imi leti je folk lahko kadil po šolah, bolnicah... in je to zdej uspešno prepovedano. Samo še ta korak naprej manjka.

Pa status cigaret že neki časa prav na veliko pada. Včasih so kadili bogataši. Zdaj so pa povsod bolj zaželjeni nekadilci- v službah, stanovanjih... Tko da realnost je taka, da bojo še bolj zgubili svoj status.

Tko da ne se bunit, da bo folk še naprej kadil ne glede na vse, ker vsak, ki ima vsaj kej v glavi, bo začel vsaj razmišljat o tem, če ne drucga. :D
Uporabniški avatar
Tryanna
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tryanna » 24. Feb. 2007 11:33

Glede kajenja v službi...
Lani sem poleti delala v neki pisarni in sem enkrat opazovala in seštevala koliko časa so bili tisti, ki kadijo na "čik pavzah". V osemurnem delavniku je to skupaj zneslo (štopala sem samo en dan, tako da ni najbolj reprezentativno ampak kjub vsemu) 55 minut, in to brez da sem štela mailco. Vsakič so seveda vsi šli skupaj (7 ljudi). Če rečemo, da imajo plačo 4 € na uro je to cca. 28 € na dan nepotrebnih stroškov za firmo. In to je bilo samo majhno podjetje. To na mesec pride nekje 560€ stroškov zaradi čik pavz...

Skratka zelo se veselim novega zakona. :evil:

:)
Uporabniški avatar
br0ken heart
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a br0ken heart » 24. Feb. 2007 11:43

Tryanna s cem se pa ti obremenjujes :rofl:
Hello, 911. I''m on fire!
jullia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 24. Feb. 2007 13:02

rofl. če te že veselijo statistične analize, ti predlagam, da se enkrat vsedeš za računalnik že zjutraj ob cca 7ih in odpreš cosmo forum. potem pa spremljaj, koliko bo postov v smislu "ok bejbe, zdej pa moram it, ker bo šef prišel v službo" ali pa "še 4 ure do konca delavnika. kaj bi brez cosmo foruma, ki mi dela družbo"...
moj point: to, da nekdo sedi za mizo in bulji v računalnik še niti slučajno ne pomeni, da je kaj bolj produktiven kot nekdo, ki vleče čik pred vhodom.

ps: pa brez zamere, če slučajno spadaš med tiste, ki na delovnem mestu pregledajo cel forum, podirajo rekorde v pasjansi in berejo trače na vseh možnih spletnik portalih :P
~ClaUdyKa~
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 1. 2007
Kraj: Idrija

Neprebrana objavaNapisal/-a ~ClaUdyKa~ » 25. Feb. 2007 3:34

Pa ko bi se že nehal vsi eni in isti tle gor ponavlat, ker ne boste odkril amerike, ker je že odkrita. Vsi ste svoje mnenje že 10000000000...000-krat povedal in brezveze. Kadilci boste zagovarjal svoje, mi nekadilci pa svoje in konc. Res utrujate že s tem!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 25. Feb. 2007 11:11

zakaj pa teme na forumu so? :D
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 25. Feb. 2007 11:48

kva use folk prvlece na dan kot izgovor, od tangic, avtomobilov, do parfumov, telefonov...golobov k se ti userje na glavo pa te lah od strahu kap.. :roll:

sej najbols da kadilci se naprej puhate, vsaj ne boste ziucni pa bo mir kt pa non stop en jamr!
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 25. Feb. 2007 11:57

kakšni izgovori??vse to je živa resnica..veliko bolj to škoduje miljon norih/neumnih/pijanih voznikov, kot pa kadlci...pa se čuda noben ne obremenjuje stem?če si pasivna kadilka ti lahko ostane še dolgo življenje..če te zgazi pijan mulc, si lahko na mestu mrtva..je tako?pa to nobenmu ni pomembno....in tko kot recimo bi vi čike ukinl, bi jst vse nore in blesave in pijane voznike strpala v keho, takoj ko bi jih dobila..da nebi blo več ogrožanja...sam statistike poglej kolk več ljudi umre v premtnih nesrečah kot pa od raka na pljučih-pasivni kadilci...
Uporabniški avatar
×mishy×
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 3. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ×mishy× » 25. Feb. 2007 12:06

sem za. vsaj enkrat bom lahko šla ven na kosilo in ne bom smrdela po cigaretih, kljub navidezno ločenim prostorom se dima pač ne da ustavit. sicer pa sem že zdaj opazila, da se najdejo ljudje, ki že to spoštujejo in odidejo na čik ven.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 25. Feb. 2007 12:23

*purple bitch* napisal/-a:kakšni izgovori??vse to je živa resnica..veliko bolj to škoduje miljon norih/neumnih/pijanih voznikov, kot pa kadlci...pa se čuda noben ne obremenjuje stem?če si pasivna kadilka ti lahko ostane še dolgo življenje..če te zgazi pijan mulc, si lahko na mestu mrtva..je tako?pa to nobenmu ni pomembno....in tko kot recimo bi vi čike ukinl, bi jst vse nore in blesave in pijane voznike strpala v keho, takoj ko bi jih dobila..da nebi blo več ogrožanja...sam statistike poglej kolk več ljudi umre v premtnih nesrečah kot pa od raka na pljučih-pasivni kadilci...

izvoli! sam nevem kako ti bo to uspel pr takem narodu kt smo mi! sej mamo prometne znake, ki jih noben ne upošteva, premile kazni in polcaje k se jim jeb* kaj se na cesti dogaja. hmm :)
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 25. Feb. 2007 15:55

[quote="*purple bitch*"]
sicer pa po pravici povedano mi je zadnja skrb koga lahko zastrupim z rakom, dokler na svetu živi še miljarda blesavih folkov, ala norci po cestah, pijanci po cestah, morilci, pefofili in kajjestvemšekergaboga :roll:
quote]

Saj v takšni miselnosti je problem. Kaj me briga, če zastrupljam druge, saj nisem edini/a? Spremembe se začnejo najprej pri posamezniku, da se lahko prenesejo na širšo populacijo.
Sicer nisem kadilka, ampak sem takšne vrste človek, da MI JE pomembno, ali s svojim obnašanjem (recimo glasni pogovori, če bi kadila, pa tudi kajenje) motim ostale ali ne. In se trudim, da jih ne.

Purpl, se opravičujem, ker sem te izpostavila s tem, ko sem uporabila ravno tvoj citat, ampak se mi zdi, da tako zelo ponazarja tipično miselnost...

Aja, pretirana uporaba parfumov pa tudi mene moti. Zakaj moramo vsi vohati kakšno močno (v najslabšem primeru še osladno in ceneno) dišavo, samo zato, ker je všeč enemu osebku in nima nobene mere pri količini, ki jo naenkrat uporabi?! Da te skoraj zaduši... No ampak to je že druga tema...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 25. Feb. 2007 23:28

vem, da je problem v taki miselnosti..ampak poglej..zakaj bi se zdaj trudila samo jaz, ti in še par ljudi, drugi bi pa delali drek po svetu in koma pijani furali po cesti in kobajagi varno noreli??zakaj bi jst sebi odrekala nekaj kar mi paše, drugi bi pa vsi delali po svoje?tukej sem pa pač mal egoistična..
men se zdi neumno zdej neki težit z rakom in pljučnimi bolezni na kadilcem, da bomo vse mi pobili z dimom, da smo vsega mi krivi, ko pa je mna svetu še miljarde ostalih stvari ki lahko vse prej ubijejo kot pa dim..in zakaj se noben proti drugim rečem ne bori, ampak samo kadilci, kadilci, kadilci... :roll:
ok, sej bo zakon, ni problema, ga bomo spoštovali (vsaj jst), ampak seeno pa so na drugi strani še ostali potencialni ubijalci...v naši državi se dela samo na najlažjih projektih..kaj ej lažje ot nardit en kadilski zakon, uvest par kazni in par točk kaj lahko in kaj ne..zakaj se ne naredi enga pravega sistema in radarskega slikanja po najbolj prometnih, nevarnih, temačnih cestah za prehitre voznike in se daje ornk kazni??zakaj se vsakega ki je pod vplivom alkohola e kaznuje s recimo 5 tisoč evri kazni??takrat bi bilo bistveno manj teh kršitev...ampak ne, zdej se bodo oglasili ljudje, za katere je to diskriminacija, da to pa sploh ne in blalabla...še vedno je večja verjetnost da te povozi avto, kot pa da umreš odraka na pljučih zaradi nerednega pasivnega kajenja...in to me moti..ker vsi govorijo da samo kadilci nekadilce ubijamo.... :roll:
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 26. Feb. 2007 16:18

*purple bitch* napisal/-a:in to me moti..ker vsi govorijo da samo kadilci nekadilce ubijamo.... :roll:

Če je pa tema o tem. :D Lahko se odpre tudi kaj ala: pijani vozniki ubijajo nedolžne otroke.

Saj se (verjetno) vsi strinjamo, da več ljudi umre na cestah zaradi pretiranih hitrosti in alkohola, kot pa zaradi raka kot posledice kajenja. Glede pijanih voznikov že mamo ukrepe, ki pa pač ne delujejo popolno. :roll: Glede kajenja pa ni praktično ničesar pametnega, zato s mi zdi dobro da bomo sprejeli ta zakon. Pol pa bi se naši dragi politiki res lahko posvetili varnosti na cestah - že tisočdvestoenaindevetdesetič.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov