prepoved kajenja tudi v Sloveniji?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
To pa težko verjamem ...bimba napisal/-a:aja v italiji se po 22 uri ne sme kaditi niti več na odprtem??
bimba napisal/-a: pa v italiji si akdilci sami plačajo dodatno zavarovanje
Tudi pri nas si VSI sami plačujemo dodatno zavarovanje. Ali hočeš reči, da je za kadilce višja tarifa? O tem so že marsikje razmišljali, ampak je konec koncev težko dokazovat.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
tiasha napisal/-a:Samo res ej ... Jemina če boga revica zdej ne boš mogla več kadit v lokalu ob kavici, boš pa pač kadila doma ... Aja ne upppss, to pa ne smeš, ker starši sploh ne vejo da kadiš i guess so ...
Pa ne ufilavite s tem, da zdej bo pa folk kr lokale zaperu zato, ker bojo ta zakon uvedl ... ja mislm a lahko no ... Kot, da nekadilci pa ne hodimo v lokalčke in v restavracije ...
Kok mam že dost tega nabijanja, da se kadilcem kratijo pravice ... ma dej my ass ... a men pa ne kratjo pravice, s tem ko mi pušijo direkt v faco in me tam zadimljajo. Tut jst mam vso pravico it v lokal in se ne dobesedno zadušit ...
a dej tiasha kvas sitna no malček boš še počakala pol pa nouš več smrdela seveda se kratijo pravice...po eni strani vam, po drugi pa nam..ampak nam se recimo nebi, s tem tudi vam ne, če bi se držali tega obstoječega zakona vsi gostinci...
Tigi...ne ne bom se držala dneva brez cigarete...
bimba...maš kakšen dokaz da po 22 uri ne smejo kadit?
-
*purple* - Cosmopsiho
kr.ena napisal/-a:To pa težko verjamem ...bimba napisal/-a:aja v italiji se po 22 uri ne sme kaditi niti več na odprtem??bimba napisal/-a: pa v italiji si akdilci sami plačajo dodatno zavarovanje
Tudi pri nas si VSI sami plačujemo dodatno zavarovanje. Ali hočeš reči, da je za kadilce višja tarifa? O tem so že marsikje razmišljali, ampak je konec koncev težko dokazovat.
sej premija za življenska zavarovanja je tud večja če si kadilec..ampak vsak svetovalec, vsaj pri vseh ki jih poznam je bilo tko, kr sam obkroži da si nekadilec, niti prašaš ne ali si al nisi...
sam tale z zavarovanjem je pa dobra
-
orion lady - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 1. 2005
*purple bitch* napisal/-a::lach: čiken fajt
dejstvo je da mi ogrožamo zdravje njim, oni nam ga z drugimi rečmi,
ok a mi lahko poveš s čem tebi nekadilec ogroža življenje ( konkretno nekadilec )??
Se kar strinjam s Tiasho. Večina k se jih tuki buni nejbrž lahko kadi samo v lokalih ker doma pač ne vedo ( ne mislim zde Jochia, Purple pa nejbrž še kakšen odpade ) in zato ne bodo mogli kadit ob kavici. Buhu in kaj zdej. Še mene kot kadilko je motilo da sem prismrdela domov.
...Naj bo vsak do sebe plemenit
Čist in brez okov...
Čist in brez okov...
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
orion, meni ni problema, če se v lokalih ne bi kadilo...če že grem na pijačo, to traja pol ure, največ uro in ta čas sploh ni problem zdržati brez cigarete. čeprav je cigareta ob pirčku povsem drugačen filing.
moti me predvsem to, da bi kadilce povsem odrezali, kajti menim, da je srednja pot, opisana v prejšnjih mojih postih, povsem mogoča.
moti me predvsem to, da bi kadilce povsem odrezali, kajti menim, da je srednja pot, opisana v prejšnjih mojih postih, povsem mogoča.
-
*purple* - Cosmopsiho
orion lady napisal/-a:*purple bitch* napisal/-a::lach: čiken fajt
dejstvo je da mi ogrožamo zdravje njim, oni nam ga z drugimi rečmi,
ok a mi lahko poveš s čem tebi nekadilec ogroža življenje ( konkretno nekadilec )??
Se kar strinjam s Tiasho. Večina k se jih tuki buni nejbrž lahko kadi samo v lokalih ker doma pač ne vedo ( ne mislim zde Jochia, Purple pa nejbrž še kakšen odpade ) in zato ne bodo mogli kadit ob kavici. Buhu in kaj zdej. Še mene kot kadilko je motilo da sem prismrdela domov.
nisem mislna da konkretno nekdailec, ampak nevem, hitro vozi in neprevidno hotla sm to povedat da so pač iz vseh strani ogrožanja a ne...
sicer sem tud jst vse bolj in bolj vesela za ta zakon...pa ne da bi nehala kadit...to sploh ne, ker mi sede kadit, ampak zato ker bi manj zapravla...no zdej se že počas ufuravam in mislm da že kakšen tedn nism bla na kavic zunej prej sm bla tud dvakrat na dan ....
hihi, sama sebe si zadimila hecam se da nou spet kej narobe...
Ma nevem...meni osebno se ne da ubadat s tem al prismrdim domov a ne...če smrdi pač operem, če ne smrdi tud operem, ker pač ne osim dva dni istih oblek nikoli....če mi čupa smrdi mi itak tko in tko začne smrdet, če ne druzga zarad smoga...nevem...jst grem pač na kavico se družit in uživat in sigurno se ne mislim takrat živcirat in ubadat s smradom...za kaj pa so pralni stroji in voda+mila?da se opere/mo a ne
me pa moti seveda pretirana zakajenost loklov..sm pa že omenila da v take lokale ne zahajam...
to o kajenja po 22 uri, še zmeri ne verjamem...ne vidim nobenga pomena tukej ...
a ti bi povedala če bi se šla zavarovat da kadiš??ja jst nism, sicer mi tud treba ni blo, pa je napisala da ne kadim
- bimba
- Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 1. 2007
pojdi v tsrt na piazo ob 22 uri prižgi čik pred lokalom, pa se sama prepričaj
jochie moral bi biti nek kompromis sam kaj češ , težko je v lokalu nardit (če je majhen npr lokal) prostor za kadilce in za nekadilce
jaz sem rekla da kadim, nevem zakaj bi skrivala in sebe delala budalo, pol pa ko pridem v bolnico vidijo da mam črna pljuča in slišiš " o gospa vi ste pa kadilka, v zavarovanju pa piše da niste" , se pravi sama sebe delam budalo
jochie moral bi biti nek kompromis sam kaj češ , težko je v lokalu nardit (če je majhen npr lokal) prostor za kadilce in za nekadilce
jaz sem rekla da kadim, nevem zakaj bi skrivala in sebe delala budalo, pol pa ko pridem v bolnico vidijo da mam črna pljuča in slišiš " o gospa vi ste pa kadilka, v zavarovanju pa piše da niste" , se pravi sama sebe delam budalo
- bimba
- Komunikatorka
*purple bitch* no pa da zboliš, prideš v bolnico, piše da si nekadilka in oni vidijo da kadiš, rabiš zdravila ali pač kaj drugega ne, pol boš najprej morala plačati da ti pomagajo pol pa hospitalizacijo in zdravila in pade takoj nekaj 100 in več eur
-
*purple* - Cosmopsiho
ja in..so fucking what...
Sej ti nič ne morejo dokazat, da to ni zaradi pasivnega kajenja...
Jst plačujem življensko zavarovanje kot nekdailec, nealkoholik inblablabla...Pa še vedno zvrnem sem in tja kakšen kozarček preveč, in kadim...naj mi dokažejo če morejo
ja če je lokal premajhen se nardi pač sam za nekadilce...tle potem nimaš kej..sicer pa kot že jochie trobi skos in prav tako jaz, bi bilo najbolj fer da bi bli lokali za kadilce in za nekadilce...in tisti za akdilce z PREZRAČEVANJEM!
Sej ti nič ne morejo dokazat, da to ni zaradi pasivnega kajenja...
Jst plačujem življensko zavarovanje kot nekdailec, nealkoholik inblablabla...Pa še vedno zvrnem sem in tja kakšen kozarček preveč, in kadim...naj mi dokažejo če morejo
ja če je lokal premajhen se nardi pač sam za nekadilce...tle potem nimaš kej..sicer pa kot že jochie trobi skos in prav tako jaz, bi bilo najbolj fer da bi bli lokali za kadilce in za nekadilce...in tisti za akdilce z PREZRAČEVANJEM!
- bimba
- Komunikatorka
prezračevanje ne pomaga če v lokalu kadi 50 ljudi, isto kot v diskoteki
*purple bitch* vse ti lahko dokažejo, ampak na koncu boš ti tista ki bo največ zgubila, briga njega na zavarovalnici če ti kadiš ali ne ipd... on ti vpiše tisto kar ti rečeš ker njemu se gre za provizijo, ampak v bolnici je pa druga pesem odškodino za doživljensko (če se ti karkoli zgodi) pa ne boš dobila ničesar izplačano ker sedaj imajo cenilce kjer moraš prinseti potrdilo iz bolnice kaj je bilo ipd... tako da *purple bitch*se zelo motiš
še za avto danes ti pošljejo cenilca in on oceni stanje škode, ne pa kot včasih si prišel dal kuponček in adio mare
*purple bitch* časi se spreminjajo, nismo več v yugo
*purple bitch* vse ti lahko dokažejo, ampak na koncu boš ti tista ki bo največ zgubila, briga njega na zavarovalnici če ti kadiš ali ne ipd... on ti vpiše tisto kar ti rečeš ker njemu se gre za provizijo, ampak v bolnici je pa druga pesem odškodino za doživljensko (če se ti karkoli zgodi) pa ne boš dobila ničesar izplačano ker sedaj imajo cenilce kjer moraš prinseti potrdilo iz bolnice kaj je bilo ipd... tako da *purple bitch*se zelo motiš
še za avto danes ti pošljejo cenilca in on oceni stanje škode, ne pa kot včasih si prišel dal kuponček in adio mare
*purple bitch* časi se spreminjajo, nismo več v yugo
-
tiasha - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 6. 2004
Prpl sm tečna ja , glede tega pa res, ampak samo zato, ker vsi govorite kok boste zdej vi kadilci prkrajšani in kok vam kratijo pravice in ne vem kaj še vse ... Ja zdej ste jih vi nam kratl ceu laj, zdej jih bomo pa še mi mal vm
Sicer pa sej tko k sm že v prejšnjem postu napisala, boste pa doma kadil, sej kaj ... tam vam noben nič ne more ... lepo tri prjatlce na kavico povabš, pa lepo četek pa čikec ... super
Pa zarad mene uzuni na ulci loh kadite kokr vam je volja, ampak nekje v zaprtem prostoru ... ja to je pa res že skrajni čas, da se neha
Sicer pa sej tko k sm že v prejšnjem postu napisala, boste pa doma kadil, sej kaj ... tam vam noben nič ne more ... lepo tri prjatlce na kavico povabš, pa lepo četek pa čikec ... super
Pa zarad mene uzuni na ulci loh kadite kokr vam je volja, ampak nekje v zaprtem prostoru ... ja to je pa res že skrajni čas, da se neha
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
-
*purple* - Cosmopsiho
bimba napisal/-a:*purple bitch* no pa da zboliš, prideš v bolnico, piše da si nekadilka in oni vidijo da kadiš, rabiš zdravila ali pač kaj drugega ne, pol boš najprej morala plačati da ti pomagajo pol pa hospitalizacijo in zdravila in pade takoj nekaj 100 in več eur
ne morejo mi dokazat da kadim, nikakor...pasivni kadilec ki je nosntop v krogu kadilcev v zaprtem prostoru ma po 40 letih lahko isto črna pljuča...
in kaj bo cenilc naredu?mi vzel pljuča ven pa zače ocenjevat kolk stopenjsko so črna al kaj?
če se jim pustiš, lahko dokažejo...sicer pa mislim da ti oni ne morejo nič glede na zavarovanje....samo več lahko plačuješ sproti, če sm pa živlsjneko zavarovana, pa če umrem pa morjo potem mojim staršem dat denar....
tiasha...jst že kadim doma lepo ob kavici...se že navajam
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov