prepoved kajenja tudi v Sloveniji?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
to je res ja in pravijo da tud policija nebo imela nič s tem...tko da praktično, zakon ali ne, kršilo se bo sto na uro...No jst ne bom, ker pač nočem tvegat sploh, ampak zihr pa bodo pametnjakoviči prižigal in lastniki lokalov pustili-nekateri...
- *QueenBitch*
- Kofetarica
- Na forumu od: 6. 6. 2006
tiasha napisal/-a:SIEENA napisal/-a:tiasha napisal/-a:Ah ta zakon je lih tok diskriminatoren, kot je to, da mene nekdo zasmraja s cigaretom ...
S tem se popolnoma strinjam, ampak potem tud ta zakon ni rešitev.
Treba bi blo najti neko vmesno pot.
Ja to bi blo to, da bi prostore za kadilce in nekadilce res ločili ... ne z eno rožo al pa z eno mizo, ampak tko dobesedno s steno, da bi bla to dva popolnoma ločena prostora, ki bi se med sabo zapirala z vrati ...
Sam jst mislm, da bi blo to še teži, ker večina lokalčkov, restavracij ... ni tko narjena
Ma recimo Kaval na Brodu ma tko narjen..un del k je kavarna na primer...in je un del za nekadilce skoz prazen.
Osebno mislm da se ne bo nc kej dost spremenil, pa kadim ampak tko gledano tud zarad Kebrovga zakona jaz sam vidm mladice pjane prej in ne manj.
Zastopim folk k ga cigaretni dim moti, mam prjatlco k zacne prov tko cudn smrkat ce so cigarete okrog in v njeni prisotnosti pac ne kadim in to je to.
Boljs bi blo pac met kadilske pa nekadilske lokale pa pika. Zdj ce bojo pa se pol nekadilci zahajal v kadilske lokale je pa pol to njihova lastna izbira in lastna izbira da se bojo pustil zakajat.
- jullia
- Debatorica
- Na forumu od: 10. 7. 2006
~ClaUdyKa~ napisal/-a:Ok, tolk o upoštevanju zakona: zakon nej se sprejme, tisti, ki ga bo prekršil ( se pravi kadilec), naj KADILEC plača kazen, ne pa lastnik lokala, ker lastnik bo nejbrž kršitelja opozoril, zaj, če ga nažene z lokala, bo obiskovalec ( ki je, ponavljam, kadilec)najbrž tožil ''fizičnega'' napada in zato lastnik ne more nič, lahko samo prijavi obiskovalca kot kršitelja zakona in naj obiskovalcu inšpekcija napiše kazen 200€!!
Me zanima, kok boste še pol kadil...to je tista ''umesna'' rešitev o spoštovanju zakona!
1. lastnik te komot vrže iz svojega lokala.
2. a ti sploh veš, kaj je fizični napad?
3. lastnik odgovarja za dogajanje v svojem lokalu, tako da v primeru kajenja kršita zakon tako on kot tudi kadilec.
- jullia
- Debatorica
to pa ni stvar višine kazni ampak učinkovitosti nadzora, tbfh. in če bodo inšpektorji približno tako učinkoviti, kot v primeru "alkoholnih zakonov" - v 3eh letih sem nanje naletela enkrat, jih ne bo nihče upošteval. sploh v bolj intimnih vaških gostilnah, kjer se vsi med seboj poznajo.
- ~ClaUdyKa~
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2007
- Kraj: Idrija
jullia napisal/-a:~ClaUdyKa~ napisal/-a:Ok, tolk o upoštevanju zakona: zakon nej se sprejme, tisti, ki ga bo prekršil ( se pravi kadilec), naj KADILEC plača kazen, ne pa lastnik lokala, ker lastnik bo nejbrž kršitelja opozoril, zaj, če ga nažene z lokala, bo obiskovalec ( ki je, ponavljam, kadilec)najbrž tožil ''fizičnega'' napada in zato lastnik ne more nič, lahko samo prijavi obiskovalca kot kršitelja zakona in naj obiskovalcu inšpekcija napiše kazen 200€!!
Me zanima, kok boste še pol kadil...to je tista ''umesna'' rešitev o spoštovanju zakona!
1. lastnik te komot vrže iz svojega lokala.
2. a ti sploh veš, kaj je fizični napad?
3. lastnik odgovarja za dogajanje v svojem lokalu, tako da v primeru kajenja kršita zakon tako on kot tudi kadilec.
Draga Julija, pri nas doma imamo gostilno, tako da sem s temi pravili o zakonu seznanjena... hvala bogu samo to, da pri nas že tako ni kadilksih gostov, če pa so
e..so uvidevni in grejo cigareto prižgat ven, tako da mi ne utrujaj glede zakona!!!!
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
očitno si precej slabo seznanjena s pravili, glede na to da misliš da kazni plačuje samo kršitelj..seveda, saj sta kršitelja v tem primeru kadilskega zakona dva...lastnik in stranka...očitno res premalo veš, ker to je pa čist ena osnova...
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 4. 2005
Dol s čiki!
Evo, jaz sem v glavnem zmeraj kadila samo v družbi. Pač je mel vsak v lokalu čike, pa se nisem mogla zadržat. Zdaj se mi ne bo pa več treba nazaj držat (upam).
Upam, da bodo tole sprejel.
Evo, jaz sem v glavnem zmeraj kadila samo v družbi. Pač je mel vsak v lokalu čike, pa se nisem mogla zadržat. Zdaj se mi ne bo pa več treba nazaj držat (upam).
Upam, da bodo tole sprejel.
-
ice_pupa - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 1. 2007
- Kraj: Ptuj
jaz se zakona že kar veselim! ful me "razjezi", da vsako soboto, ko prijem domov taaaaak smrdim...pa samo cigareti se vohajo! fuj!!
se pa sprašujem, kak bo ta zakon deloval,... če bo tak kot pri alkoholnih pijačah pa mladoletnih v gostilnah, mislim, da nebo velike spremembe,...
malo še počakajmo pa bomo vidli,...
se pa sprašujem, kak bo ta zakon deloval,... če bo tak kot pri alkoholnih pijačah pa mladoletnih v gostilnah, mislim, da nebo velike spremembe,...
malo še počakajmo pa bomo vidli,...
Dekle zapomni si, da se le enkrat živi! Življenje so sanje in moraš verjeti vanje!!! m.h.
-
deniro - Komunikatorka
- Na forumu od: 4. 1. 2007
- Kraj: Ljubljana
Objektivno gledano kadilci terorizirate nekadilce. V sloveniji ločenih prostorov praktično ni (oz. tam kjer so, učinka dejansko ni, ker se zrak med seboj meša). Poleg tega je večina družb mešanih in če so doslej morali potrpeti nekadilci, ki so se znašli sredi zakajenega prostora, boste poslej potrpeli kadilci, ki ne boste smeli kadit.
Če bi kadilci škodovali le sebi, ne bi bilo problema, tako pa zdravstveno ogrožate okolico. Moje mnenje je, če ljudje ne spoštujejo določil zakonov jih je pač potrebno v to "prisiliti"! Dokazano je, da pasivno kajenje škoduje - zastruplja! Zdaj pa mi, dragi kadilci, povejte s kakšno pravico zastrupljate mene, pa čeprav po naključju zaidem v vašo okolico - lokal? Je nimate! In ta zakon je potreben!!
Nihče ne prepoveduje kajenja! Le omejuje se možnost zastrupljanja tistih, k si tega ne želimo! Bistvo problema je ravno v dejstvu vsiljevanja... ! Kaj bi pa nekdo rekel, če bi prišel v lokal, kjer bi se zadrževal npr. jaz in bi ga vsakih deset sekund polil z decilitrom vina, ki bi ga jaz pil iz čistega užitka?
Če bi kadilci škodovali le sebi, ne bi bilo problema, tako pa zdravstveno ogrožate okolico. Moje mnenje je, če ljudje ne spoštujejo določil zakonov jih je pač potrebno v to "prisiliti"! Dokazano je, da pasivno kajenje škoduje - zastruplja! Zdaj pa mi, dragi kadilci, povejte s kakšno pravico zastrupljate mene, pa čeprav po naključju zaidem v vašo okolico - lokal? Je nimate! In ta zakon je potreben!!
Nihče ne prepoveduje kajenja! Le omejuje se možnost zastrupljanja tistih, k si tega ne želimo! Bistvo problema je ravno v dejstvu vsiljevanja... ! Kaj bi pa nekdo rekel, če bi prišel v lokal, kjer bi se zadrževal npr. jaz in bi ga vsakih deset sekund polil z decilitrom vina, ki bi ga jaz pil iz čistega užitka?
- MissRap
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 1. 2005
Deniro: Lepo povedano.
Samo dva komentarja.Za neupoštevanje ločenih prostorov niso krivi samo kadilci.Kriv je zakon,ki ne določa,da morajo biti prostori strogo ločeni.Pa tudi lastniki barov.
Kar pa se tiče s polivanjem vina,bi s tem škodili samo obleki tako,kot oni zdej nam uničujejo obleke,ampak tukaj je še problem zdravja.S politim vinom,ne bi zdravju nč škodili(razn,če bi jih polivali pri -5).
LP
Samo dva komentarja.Za neupoštevanje ločenih prostorov niso krivi samo kadilci.Kriv je zakon,ki ne določa,da morajo biti prostori strogo ločeni.Pa tudi lastniki barov.
Kar pa se tiče s polivanjem vina,bi s tem škodili samo obleki tako,kot oni zdej nam uničujejo obleke,ampak tukaj je še problem zdravja.S politim vinom,ne bi zdravju nč škodili(razn,če bi jih polivali pri -5).
LP
- jullia
- Debatorica
~ClaUdyKa~ napisal/-a:Draga Julija, pri nas doma imamo gostilno, tako da sem s temi pravili o zakonu seznanjena... hvala bogu samo to, da pri nas že tako ni kadilksih gostov, če pa so
e..so uvidevni in grejo cigareto prižgat ven, tako da mi ne utrujaj glede zakona!!!!
težko si seznanjena z zakonom, ki ga sploh še ni. ti pa tukaj dajem v vpogled zakon o omejevanju porabe alkohola. tale novi nekadilski bo namreč (vsaj po mojem mnenju) vseboval podobne določbe glede nadzora in sankcij.
http://www.uradni-list.si/1/ulonline.js ... dhid=59912
predlagam, da si prebereš 16. člen. kdo tukaj kazen plača?
-
Angel girl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 12. 2006
- Kraj: Izbrisana land
Jutri je svetovni dan brez cigarete. Veste za koga je to mišljeno ne ?
- ~ClaUdyKa~
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2007
- Kraj: Idrija
jullia napisal/-a:~ClaUdyKa~ napisal/-a:Draga Julija, pri nas doma imamo gostilno, tako da sem s temi pravili o zakonu seznanjena... hvala bogu samo to, da pri nas že tako ni kadilksih gostov, če pa so
težko si seznanjena z zakonom, ki ga sploh še ni. ti pa tukaj dajem v vpogled zakon o omejevanju porabe alkohola. tale novi nekadilski bo namreč (vsaj po mojem mnenju) vseboval podobne določbe glede nadzora in sankcij.
http://www.uradni-list.si/1/ulonline.js ... dhid=59912
predlagam, da si prebereš 16. člen. kdo tukaj kazen plača?
Glej, mirne volje ti rečem, pri nas ni problem glede zakona o omejevanju alkhola, ker k nam se ne hodijo nalivat mladoletne osebe, tako da se ne krši zakona in verjemi, tudi pri novem, kadilskem zakonu, se tega nebo dopuščalo in niti ne za vas ( 20% kadilcev ) se ne bo naredilo kadilnice in zaradi tega promet ne bo padel, pač pa narasel, ker ljudje še rajši jedo tam, kjer ne smrdi po čikih in kjer ljudje ne pihajo dima drugim v obraz!! IN zdaj mam pa te debate med tabo in mano že res dost, ker se niti mal ne ujamem s tvojim razmišljanjem in mi je škoda zgubljanja časa s teboj. Pa lep dan ti želim oz. večer!!!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov