prepoved kajenja tudi v Sloveniji?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
To itak že ve donirate...
K da mi je problem tk nakazat denar...
Aha zdej se močno počutiš...."Kupujem cigarete in kadim ter darujem za bolnike ki so oboleli za rakom?" Ja kr daruj ker boš mogoče nekoč sama med njih spadala (ne privoščim ti).
K da mi je problem tk nakazat denar...
Aha zdej se močno počutiš...."Kupujem cigarete in kadim ter darujem za bolnike ki so oboleli za rakom?" Ja kr daruj ker boš mogoče nekoč sama med njih spadala (ne privoščim ti).
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
lahko tudi ti začneš spadat med njih...ne moreš po temu gledat...
in ne, jst bi darovala proti moji volji s cigareti...in dvomim da bi ti toliko nakazovala kot bi mi donirali iz cigaret...
sicer je pa to tud humanitarnost oziroma dobrodelnost, kipa mislim da nemore bit nujna...
kot da bi zdej rekla da vsak šampon iz intršpara donira pol cene karitasu, potem da bencin donira invalidom itd...
in ne, jst bi darovala proti moji volji s cigareti...in dvomim da bi ti toliko nakazovala kot bi mi donirali iz cigaret...
sicer je pa to tud humanitarnost oziroma dobrodelnost, kipa mislim da nemore bit nujna...
kot da bi zdej rekla da vsak šampon iz intršpara donira pol cene karitasu, potem da bencin donira invalidom itd...
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Nimam nč prot kadilcem, dokler ne ogrožajo mojga zdravja. Recmo, en se odloč, da bo kadilec, jst sm se odločla, da bom nekadilka in nočem, da tist, k se je odloču, da bo kadil, pol ogroža še mene zravn. Ok, njegova odločitev je, da bo kadil, moja je, da ne bom in ne želim, da jst trpim posledice njegove odločitve. Zdj je tko, da k sm u lokalu in jih ful okol mene kadi, da morm jst it ven na zrak, da me ne zagifta, pol bo pa pač obratno, bom lahko jst not sedela in bo mogu it un ven (al pa u kadilnco) pokadit svoj čik. Tko da ja...podpiram ta zakon.
- ~ClaUdyKa~
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2007
- Kraj: Idrija
*purple bitch* napisal/-a:lahko tudi ti začneš spadat med njih...ne moreš po temu gledat...
LoL, kko se je to slišal...''kadim, ker tako lahko doniram''.. sej za donirat ti ni mus kadit veš!
-
*purple* - Cosmopsiho
~ClaUdyKa~ napisal/-a:*purple bitch* napisal/-a:lahko tudi ti začneš spadat med njih...ne moreš po temu gledat...
LoL, kko se je to slišal...''kadim, ker tako lahko doniram''.. sej za donirat ti ni mus kadit veš!
če bi mal boljš prebrala bi vidla da se jst s tem doniranjem sploh ne strinjam!
in če bi svi tko donirali, kukr govorite, nevem če bi pol deset let zbirali za en aparat
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Ja ti se zato ne strinjaš z doniranjem ker ti bodo čike podražil za 1€ ane...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
*purple* - Cosmopsiho
še ti mal bolje preber
ne strinjam se zato, ker vem kam bo šel denar..sigurno ne bo šel na onkološki inštitut, ampak si ga bodo vplivni gospodje nakradli...
samo poglej kaj se dandanes vse dela z doniranim denarjem...če bi ga že bi ga nesla tja in podarila nekomu ki more kakšen del zdravljenja plačat...
ne strinjam se zato, ker vem kam bo šel denar..sigurno ne bo šel na onkološki inštitut, ampak si ga bodo vplivni gospodje nakradli...
samo poglej kaj se dandanes vse dela z doniranim denarjem...če bi ga že bi ga nesla tja in podarila nekomu ki more kakšen del zdravljenja plačat...
-
Angel girl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 12. 2006
- Kraj: Izbrisana land
Vsi veseli kadilci pejte res raje na onkološki C1, pol bi vas pa rada vidla kok boste še naprej vlekl te zadeve.
-
*purple* - Cosmopsiho
dokler mi ni potrebe ne bom šla sicer pa tko kot sm že omenila..kdo ej reku da tud ti en morš dobit pljučnega raka in to velik pred mano recimo, zarad čist enga tretjega razloga?al pa ktergakoli raka?aidsa, hepatitisa?ne govort tko kot d aboš ti večno ostala zdrava, vsi kadilci bomo pa pocrkal od raka...Še prehitro te lahko doleti!
-
Itak da ne bom večno zdrava in ne vem kaj še vse. Tukaj pač govorimo o kajenju in o kopanju lastnega groba. Kristalno jasno mi je, da lahko dobiš pljučnega raka druge oblike, ki ni od kajenja. Ampak sami rezultati raziskav kažejo svoje:9 ljudi od 10h obolelih za rakom je zbolelo zarad kajenja. Torej 90% pljučnih rakov je zaradi kajenja, 10% pa zaradi tiste druge oblike, ki ni povezana s kajenjem. Sj ne zboli vsak kadilec, odstotek kadilcev obolelih za rakom na pljučih mislim da je okoli 50% ali manj. Ampak mislm d tistih 9 od 10 pove vse
-
*purple* - Cosmopsiho
to je res...ampak od nečesa pa mormo umret
sicer obstajajo še drugi raki (na maternici, na prsih, v grlu, na dlesnih, kožni itd..) vse te lahko dobiš...
to je pač relativno...bolezen je bolezen in dandanes niti ni važno ali akdiš ali ne, neki boš vseeno fasu...še noben ni ostal večen...
sicer obstajajo še drugi raki (na maternici, na prsih, v grlu, na dlesnih, kožni itd..) vse te lahko dobiš...
to je pač relativno...bolezen je bolezen in dandanes niti ni važno ali akdiš ali ne, neki boš vseeno fasu...še noben ni ostal večen...
-
Ja purple mogoče je res. Sam jst bom delala na zdravju in ne na tem, da sem potencialen bolnik za na kamorkoli pač. O vseh možnih oblikah raka pa raj ne bomo tle razpravlal, ker nekatere predobro poznam. Tle se govori o kajenju.
Ma dj kaka izjava je pa to? Da ni važn al kadiš al ne, neki boš vseen fasu?! To je tist-jst kadim, sj je vseen, neki bom vseen dobila briga me. Sj bom itak umrla, bom pa zdj raj kadila?? Ja tud vredu, ti kr tko razmišli, jst pa ne bom.
Je res da včasih lahko delaš vse zase in za svoje zdravje pa se ti ne izide in odideš prej kot bi sicer. Ampak zopet govorimo o redkih primerih na katere se jst ne zanašam. Grem se raj drogerat pa jest samo čips, sj je vseen če to delam, neki bom itak fasala pa umrla? Wtf.
*purple bitch* napisal/-a:...bolezen je bolezen in dandanes niti ni važno ali akdiš ali ne, neki boš vseeno fasu...še noben ni ostal večen...
Ma dj kaka izjava je pa to? Da ni važn al kadiš al ne, neki boš vseen fasu?! To je tist-jst kadim, sj je vseen, neki bom vseen dobila briga me. Sj bom itak umrla, bom pa zdj raj kadila?? Ja tud vredu, ti kr tko razmišli, jst pa ne bom.
Je res da včasih lahko delaš vse zase in za svoje zdravje pa se ti ne izide in odideš prej kot bi sicer. Ampak zopet govorimo o redkih primerih na katere se jst ne zanašam. Grem se raj drogerat pa jest samo čips, sj je vseen če to delam, neki bom itak fasala pa umrla? Wtf.
- bimba
- Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 1. 2007
kar se tiče kajenja tudi sama kadim in se ne obremenjujem s tem da bom kej fasala kako lahko rečeš *purple bitch* da od nečesa moramo umreti?? zakaj pa bolezni, kaj pa če te zbije avto??? hallo? jaz poznam človeka ki ni nikoli v življenju prižgal cigareta in je dobil raka na pljučih, in?? hm ne..
se dobi od kajenja tudi druge oblike bolezni, odvisno je le če dim inhaliraš vase ali ne in koliko kadiš na dan.
konec koncev mislim da je to tema kajenje in novi zakon?? ne pa zdravje in kakšne posledice nosi kajenje??
se dobi od kajenja tudi druge oblike bolezni, odvisno je le če dim inhaliraš vase ali ne in koliko kadiš na dan.
konec koncev mislim da je to tema kajenje in novi zakon?? ne pa zdravje in kakšne posledice nosi kajenje??
- ~ClaUdyKa~
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2007
- Kraj: Idrija
No če je to že tok OT, bom pa še jst neki dodala glede teh rakovih bolezni.. se popolnom strinjam z bimbo in Angel girl in se pod to podpišem. To pa itak, vsak človek lohk zboli za kero koli bolezen, tut za pljučnega raka, ampak če bom kdaj mela pljučnga raka, bom vsaj vedla, da ga nism dobla zarad moje krivde,se prav kajenja, pač pa zarad nekatere druge zadveve ( mogoče tut zarad pasivnega kajenja nenazadnje-sigurno pripomore k temu).Drgač pa sta mi oba stara očeta umrla lih zarad pljučnga raka zarad kajenja, zato definitivno zagovorjam ta zakon, vas kadilce bi pa rada mal ''razsvetlila'' da nehite s tem, ka v prvi vrsti-se uničujete. In ne mešat alkohola, sej tut alko je škodljiv, ampak z alkotom vsaj ne škodujete ostalim, ni noben pasivno pijan.
Drgač pa konc koncev, dejte še naprej kadit, sej na stara leta boste itak imel tok lepe glasove, kt slavček, nč hripave...pel boste lohk še pa še, pa še to..zobozdravniki vas bodo itak ful veseli, k vam bodo delal proteze za mastne denarce, k boste od cigaretov imel lepe rumene zobke ( uf kok je to lepo ).
In pa še za zaključk: preberte si knjigo: poljubljati punco, ki kadi, je tako,kot bi lizal pepelnik.
To je moje mnenje, drgač pa mam prijatelje, k so kadilci, se razumemo, skupej žuramo in se družmo, ampak so tok spoštljivi, da vpričo nas, nekadilcev, ne kadijo in kar je še najlepše: setrinjajo se z zakonom, saj vedo, da je to dobro za njihovo, naše zdravje in tudi za denarnico. ( mogoče bi mogl bit cigareti po 8€ kot v Angliji... )
Lp
Drgač pa konc koncev, dejte še naprej kadit, sej na stara leta boste itak imel tok lepe glasove, kt slavček, nč hripave...pel boste lohk še pa še, pa še to..zobozdravniki vas bodo itak ful veseli, k vam bodo delal proteze za mastne denarce, k boste od cigaretov imel lepe rumene zobke ( uf kok je to lepo ).
In pa še za zaključk: preberte si knjigo: poljubljati punco, ki kadi, je tako,kot bi lizal pepelnik.
To je moje mnenje, drgač pa mam prijatelje, k so kadilci, se razumemo, skupej žuramo in se družmo, ampak so tok spoštljivi, da vpričo nas, nekadilcev, ne kadijo in kar je še najlepše: setrinjajo se z zakonom, saj vedo, da je to dobro za njihovo, naše zdravje in tudi za denarnico. ( mogoče bi mogl bit cigareti po 8€ kot v Angliji... )
Lp
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov