prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%
Skupaj glasov : 346

Uporabniški avatar
jowko
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 9. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a jowko » 26. Jan. 2007 18:03

Jst dosti ljudi poznam, ko so nehali kaditi so se zredili :D
Nekaterim pašejo cigareti samo ob pitju alkohola, drugače ga pa ne pijejo.

Sem pa za uvedbo zakona.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Jan. 2007 22:06

Angel girl napisal/-a:
Shannon napisal/-a:Ste gledal Trenja včeraj? Ste opazili, kako hripave glasove imajo kadilci (še posebej ona ženska, ki gotovo vsak dan spije še liter šnopca zraven čikov)? Pa slika črnih pljuč? Jaz ne razumem, kako da vas to ne gane. Tako malo vam je mar za lastno zdravje (pustmo to, da s kajenjem škodujete še vsem okoli sebe). Pa ne mi zdaj s tem, "saj je še 100 drugih dejavnikov škodljivosti bla, bla ..." Res je. Ampak vsak, ki ga lahko omejimo, šteje. To pomeni: če ne kadiš/piješ/se drogiraš/seksaš brez zaščite, če redno telovadiš, ješ zdravo hrano in se izogibaš stresu (kolikor pač gre), je kakovost tvojega življenja ZAGOTOVO večja, kot pa če delaš ravno obratno. To je dejstvo, pa če se vsi kadilci na glavo postavite.

Najboljše bi bilo, če bi škatlico cigaret podražili na 50 EUR. Potem vsaj mulci ne bi tako množično kadili. Isto velja za alkohol. Mogoče bi se zamislili, če bi vas orng udarlo po žepu (dejstvo je, da strastni kadilci popijejo tudi nadpovprečno veliko alkohola). Škoda, da se to ne bo zgodilo.

Se čist strinjam s tabo. Vse našteto glede kvalitete zdravja je čist res. Itak pa kadilci tega ne bojo priznal oz bojo ta nardil le redki, pa potem iskal razne razvade in neke "težave" pri nekadilcih. Teorija-djmo zadevo preusmerit nekam drugam ne pa dejansko to o čemer se tle govori.
In tud jst sm včer rekla k smo gledal Trenja, naj podražijo škatlco čikov tko k ti, pa bomo pol vidl kdo bo kadil.

poleg tega da ne bomo smeli v lokalih kadit, nam bo nekdo še omejil kupovanje cigaret??potemtakem je najboljš da tudi alkoholu dvignejo cene še enkrat več in pa vsem ostalim rečem ki škodujejo...mislim da je to čist človekova pravica izbire ali bo kadil ali ne, in se mi zdi absurdno da bi nekdo hotel to preprečiti...resda ni zdravo, ampk vseeno...in tako kot je jowko reku..zlo velik ljudi ko neha kadit se zredi, nekateri se preveč preveč zredijo...no in potemtakem imamo spet zdravstveno težavo in se skače iz skrajnosti v skrajnost...pri povečanju cene cigaret nebi nihče drug profitiral čist nč, kot pa samo država...
Uporabniški avatar
kiana
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kiana » 27. Jan. 2007 10:36

mislm, da je ta zakon čist mim...sicer sm nekadilka, amapk vseeeno, mi je mal bedno...na trenjih so ful poudarjal, da je zakon napisan predvsem za mlade...ampak, mulci pod 15 so itak tud zdej dobival cigarete in jih bodo tud zdej.. :eek: tk da tle je mal mim...mislm, da bi mogl mal več inšpektorjev zaposlit in usposobt, pa bi zdejšnji zakon čist lepo laufu...se pa strinjam z mnenjem, glede ločevanja prostorov v kafičih, da dim ne gre sam do črte po tleh, ki ločuje te prostore... :D
have I told you how good it feels to be me...
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 28. Jan. 2007 11:11

predlogi za nov zakon

Jaz sem za kadilnice in da se cigareti podražijo za 1€
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 28. Jan. 2007 11:37

+ da se vse alkoholne pijače podražijo za en euro !
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 28. Jan. 2007 11:43

ja, najbolj, da se še kruh pa mleko podraži, pa bomo usi pomrl, pa bo ane... jao jao... ok, sj cigareti pa alkohol nj se kr podraži, sam usi, k bodo hotl kadit pa pit, bodo to še vedno delal... mogoče bo kdo mal manj, ampka bodo pa vseen...
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 28. Jan. 2007 11:50

Zarad mene...se lahka tud alkohol podraži...doma šnops sami kuhamo pa vinčeka dobimo od žlahte...tk, da....

Sam laško nej ostane iste cene :D
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
jullia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 28. Jan. 2007 18:58

pa ljudje božji, zakaj bi vi podražili čike? pomoje to iz čiste zlobe, ker pač ne kadite. a ima kdo od vas osebno kakšno korist od tega, da bo purple potem 3 evre za škatlo dala?

dobro, dalo se razpravljat o tem, da bi bil ta dodatni evro investicija v zdravljenje bodočih rakavih bolnikov, ampak vaši posti so pa napisani v skrajno podjebantskem tonu.

pa dajmo še vse stvari v zari podražit za 50%. bomo videli, kdo bo potem še kupil 4 puloverje mesečno. mene pa to pač ne gane, ker nisem zapravljivka pri cunjah.blblblblbl :P
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 28. Jan. 2007 19:41

Ma ja kr naj nardijo te 2x2 kadilnice, pa naj se kot natrpa 10 kadilcev pa naj vsi kadijo k turki, itak ne bojo mogl dihat in pol bojo vedl kako se mi počutmo v lokalih k je vse zakajen da dihat ne morš. Sj če bojo hotl kadit bojo lahko kadil tm, drugje pa bomo vsi dihali isti "svež" zrak in ne tega sranja.
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 28. Jan. 2007 21:11

jullia napisal/-a:
dobro, dalo se razpravljat o tem, da bi bil ta dodatni evro investicija v zdravljenje bodočih rakavih bolnikov, ampak vaši posti so pa napisani v skrajno podjebantskem tonu.

pa dajmo še vse stvari v zari podražit za 50%. bomo videli, kdo bo potem še kupil 4 puloverje mesečno. mene pa to pač ne gane, ker nisem zapravljivka pri cunjah.blblblblbl :P

:roll: ne bit otročja...

Jaz sem za, da se podražijo cigareti zato ker se invenstira za rakave bolnike...

Mah forum je zato, da pač poveš svoje mnenje ne pa da kao podjebavam...

Mah dol mi visi če vas vse pobere k kadite...mah kr neki...no zdej pa podjebavamo...v to temo sploh nam več pisala ker nevem niste eni zreli, da pač edn neko stvar pokomentira :roll: :roll: :roll:
Uporabniški avatar
cat85
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cat85 » 28. Jan. 2007 21:39

Angel girl napisal/-a:Ma ja kr naj nardijo te 2x2 kadilnice, pa naj se kot natrpa 10 kadilcev pa naj vsi kadijo k turki, itak ne bojo mogl dihat in pol bojo vedl kako se mi počutmo v lokalih k je vse zakajen da dihat ne morš. Sj če bojo hotl kadit bojo lahko kadil tm, drugje pa bomo vsi dihali isti "svež" zrak in ne tega sranja.

:top:

Zakon za moje pojme ni diskriminatoren - če pa že pravite da je - potem lahk rečemo, da je tud sedanje stanje diskriminatorno do nekadilcev.. In konec koncev - kadilci v bistvu delate škodo sebi in nekadilcem - pač zaj smo se nekadilci mogli prilagajat (ker resnici na ljubo skorajda ni nekadilskih lokalov, sploh pa ne v manjših krajih...) zaj se bote pa pač kadilci.. Jaz sem za zakon, upam da se bo potem tud striktno izvajal.. Se bo pač manj kadilo (upam)... In mislim da nebo noben umrl zarad tega, ker v enem lokalu nebo mogo čika zraun kavice pržgat..
To kajenje je sam ena slaba razvada, ki pač dela škodo tud vsem okoli tistega ki kadi, ne sam njemu samemu.. Nebi mela nič proti temu, če bi obstajale neke alternative - ne vem da bi kadilci zadevo inhalirali al pa kakorkoli drugače spravili v sebe (če že ne morejo brez) pa da se nebi potem okoli kadilo pa zasmradilo prostora..
Zdaj pa me moti, ker smrdim ko pridem iz lokala, ker me oči začnejo pečt, če je lokal preveč zakajen, ker mi je ogabn ta dim..OK, res da se prostovoljno odločim da grem v lokal. Zato se tud nisem pritoževala do zdaj .. Sam mislim pa, da je čist kul, da se nekaj ukrene tud na tem področju...
**Osel gre na led samo enkrat. Človek pa tolikokrat, da se nauči drsat**
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 28. Jan. 2007 21:53

tole vse skupaj eno brezvezno kreganje kadilci vs. nekadilci...

trenutni zakon je diskriminatoren. nekadilcev ne zadovolji, dušijo se v dimu, pridejo domov s smrdečimi oblekami, lasmi, itd...

vprašati se moramo, kakšen zakon mora biti, kjer bo volk sit in koza cela!?
torej srečni morajo biti nekadilci, kadilci, lastniki lokalov, zaposleni in država...

sicer sem že 10x povedal, bom še enajstič:
1. lastniki lokalov bi se sami odločili za koga bodo imeli lokal. od začetka bi se večina lokalov odločilo za kadilce, tistim, katerim bi slabše šlo, bi se transformirali v nekadilske lokale. tako bi bilo na koncu dovolj lokalov za vse.
2. zaposleni bi se lahko svobodno odločili v katerem lokalu bodo delali (sicer imajo sedaj tudi svobodno izbiro), zaposleni bi v kadilskih lokalih imeli dodatek na plačo zaradi slabših delovnih pogojev
3. država bi nekoliko bolj obdavčila kadilske bare.

so srečni vsi???

mimogrede, ne priznavam odgovorov v stilu: pa ravno moj najljubši bar je ostal kadilski, tistega smotanega pa so pretvorili v nekadilskega...
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 28. Jan. 2007 22:06

Ja Jožek sam vsak k ma lokal bo hotu met lokal za kadilce, ker njemu je važn sam keš ne pa dejansko zdravje unih k not hodjo zapravlat dnar. Zato ta varianta nikol ne bi bla izvedljiva za moje pojme.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 28. Jan. 2007 22:09

gelca, vsi bodo hoteli imeti za kadilce. zgodilo se bo, da bo nekaterim od njih slabo šlo, bodo pred propadom, hkrati pa nekadilci ne bodo imeli kam iti. taksni se bodo potem pretvorili v nekadilske bare in pridobili nove stranke... to je trg.
jullia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 28. Jan. 2007 22:11

Angel girl napisal/-a:Ja Jožek sam vsak k ma lokal bo hotu met lokal za kadilce, ker njemu je važn sam keš ne pa dejansko zdravje unih k not hodjo zapravlat dnar. Zato ta varianta nikol ne bi bla izvedljiva za moje pojme.

če me spomin ne vara, se je par strani nazaj vneto zatrjevalo, da bodo nekadilci zdaj nadomestili ves izpad dohodkov, ker bodo kadilci nehali kofetkat v lokalih. zakaj bi potem vsak lokal bil za kadilce, če boste pa tako navdušeno drli v nekadilske kafiče?

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov