prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%
Skupaj glasov : 346

MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 26. Jan. 2007 10:01

mala punci napisal/-a:Ok nam kadilcem se bo prepovedalo kadit torej jaz bi zahtevala še prepoved točenja in prodaje alkohola v vseh javnih objektih, restavracijah, barih..... Meni tudi ni všeč ko grem v petek zvečer ven s kolegico na drink pa kamorkoli greva se vedno najde nekdo ki ali razbija / vpije na vse okoli njega/ najeda drugemu folku. Po možnosti se potem takšni ljudje pod vplivom alkohola vsedejo v avto in se odpeljejo. Jaz če skadim škatlo cigaretov imam iste možnosti da povzročim nesrečo kot nekadilec. Nekdo ki pa ima v riti skoraj pol gajbe pira pa se bo skoraj ziher nekam zaletel, mogoče koga celo zbil, ali na sploh vozil po cesti cik cak, ne da bi imel ustrezne reflekse in bistro glavo in ogrožal sebe in druge. Če se meni prepove kadit v baru ker s tem uničujem zdravje nekadilcev pa se naj prepove še pitje alkohola saj alkoholiki tudi meni ogrožajo zdravje?!

Pa še nekaj me moti, vsi nekadilci se pritožujete da smrdite zaradi cigaretnega dima po sobotnem žuranju. Kdo pa ti je rekel da idi v diskač kjer se kadi?! Če pa veš da boš potem smrdel? Pa idi na sprehod po parku pa bo. Tisti ki pa uživamo v cigaretnem dimu pa bomo pač uživali še naprej

Lej sej maš pravico do ljudske iniciative.Predlagaj zakon,ki bo prepovedoval prodajo alkohola.
Samo mislim,da ti takega predloga zakona ne bo noben podpisal.Če se ne motim rabiš 5000 podpisov.
LP
Uporabniški avatar
mala punci
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mala punci » 26. Jan. 2007 10:10

Seveda da ga ne bo nihče podpisal. Bi ga ti? Bi ga kdo drug na tem forumu? Ne ker pitje alkohola je pa zabavno in ko si pijan kot kanta je do višek zabave. Če gredo v soboto zvečer ven in jim drugi uničujemo zdravje ker kadimo v njihovi prisotnosti je to groza in strah. Mi kadilci jim pa že ne smemo uničevati zdravja. A ko pa pije alkohol si pa ne uničuje zdravja??!
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 26. Jan. 2007 10:39

mala punci napisal/-a:Seveda da ga ne bo nihče podpisal. Bi ga ti? Bi ga kdo drug na tem forumu? Ne ker pitje alkohola je pa zabavno in ko si pijan kot kanta je do višek zabave. Če gredo v soboto zvečer ven in jim drugi uničujemo zdravje ker kadimo v njihovi prisotnosti je to groza in strah. Mi kadilci jim pa že ne smemo uničevati zdravja. A ko pa pije alkohol si pa ne uničuje zdravja??!

Eh.Posplošuješ.
Jaz bi zakon o kajenju takoj podpisala,zakona o prepovedi alkohola pa ne,ampak ne zato,ker se ulivam,da sm pijana ku kanta,ampak zato,ker je kdaj fajn popit kakšen kozarček.In ko pijem nikoli ne vozim,tako da z mojim pitjem sigurno ne škodim nobenmu razn sebi.
LP
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 26. Jan. 2007 10:49

Men se zdi zelo nesmiselno primerjat alkohol in kajenje v tem primeru. Če gresta dve osebi v eno sobo, ena pije, druga pa kadi-kdo po komu več škode naredu?? Valda da un k kadi se vam ne zdi? Če jst pijem vino, koktejl al pa karkol druzga s tem ne ogrožam nobenga v tistem prostoru. Tisto da grejo eni za volan je itak živa groza, tega še nikol nisem prakticirala in niti slučajno ne mislm. Moj point je v tem, da nikomur nisem škodovala. Če pa mi folk tm kadi v glavo da se mal manj k zadušim, ravno tko sm kadilec, sicer pasiven ampak vseen. Takoj lsi grem lahko umit lase, da ne omenjam kok mi smrdi koža in obleke fuj.

Pa prosm da mi ne prbijate najbl neumestnih ever-ja kaj pa pol tja hodš, pa pejt nekam kjer se ne kadi?!! Ja čak sam mal, od kdaj so pa kadilci tako zelo priviligirani da se jim bo cel narod podreju? K d ste kakšna nadvrsta mislm halo? Primitivno.
Pa sicer nimam nč proti kadilcem oz se bom popravla-proti obzirnim kadilcem. Moja mami kadi in vedno tko da s tem ne teži komurkoli, ali zunaj ali v kleti. Zame je to obzirnost. In proti takim kadilcem nimam nč, naj sebe uničujejo če so se za to odločil pa fertik. Joj da ne omenjam kakih mamic k kadijo v nosečnosti ali kasneje k so otroci mali tm vse zakajen okol njih v stanovanju. Tazga bi kr fentala :evil:
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 26. Jan. 2007 11:00

če smo pošteni, bi bilo najbolj pošteno, da bi bili bari za kadilce ter bari za nekadilce. tako lahko vsak izbere kar mu paše.
kar se tiče zdravja delavcev oz. natakarjev, je barovič na trenjih lepo povedal:
1. za vsako delovno mesto obstaja ocena tveganja, v oceni tveganja so prav gotovo tudi napisani slabši delovni pogoji...
2. vsak natakar se sam odloči, da bo natakar

no, tu je le vprašanje, kaj bomo naredili, če smo kadilci, prijatelj pa nekadilec in želimo skupaj preživeti čas v lokalu. tu je pa pač stvar prilagajanja: en bo moral vdihovati dim oz. drugi tisti čas ne bo kadil. ampak to je že stvar osebnih odločitev.
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 26. Jan. 2007 11:05

Jochie tud tuki se mogoče strinjam, če je že tko pa naj majo kadilci svoje lokale. Sam pol je pa spet tisto ne, kolk naj bo takih lokalov, da jih ni pol več kot ostalih itd. Vsi mamo svoje najljubše lokale in da potem tist postane kadilski ali pač nekadilski itd. Spet bi se sam neki kregal ker noben neb hotu popustit najbrž. Za moje pojme je za vse ljudi najbolje da tale zakon kaj hitro začne veljat, da bojo naša pljuča lepo rozna kot so bla včer na uni slikci na levi strani ;)
Uporabniški avatar
mala punci
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a mala punci » 26. Jan. 2007 11:13

MissRap napisal/-a:
mala punci napisal/-a:Seveda da ga ne bo nihče podpisal. Bi ga ti? Bi ga kdo drug na tem forumu? Ne ker pitje alkohola je pa zabavno in ko si pijan kot kanta je do višek zabave. Če gredo v soboto zvečer ven in jim drugi uničujemo zdravje ker kadimo v njihovi prisotnosti je to groza in strah. Mi kadilci jim pa že ne smemo uničevati zdravja. A ko pa pije alkohol si pa ne uničuje zdravja??!

Eh.Posplošuješ.
Jaz bi zakon o kajenju takoj podpisala,zakona o prepovedi alkohola pa ne,ampak ne zato,ker se ulivam,da sm pijana ku kanta,ampak zato,ker je kdaj fajn popit kakšen kozarček.In ko pijem nikoli ne vozim,tako da z mojim pitjem sigurno ne škodim nobenmu razn sebi.
LP

Kako pa bi se tebi zdelo da če piješ sok lahko sediš v lokalu, če pa želiš popiti kozarec vina pa moraš it pred lokal ali v se zapret v kletko( tu ciljam na kadilnice) da te lahko potem vsi gledajo in se zgražajo nad tabo?
Vsak se sam odloči kaj bo delal in kako si bo uničeval življenje in zdravje.
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 26. Jan. 2007 11:18

mala punci napisal/-a:
MissRap napisal/-a:

Eh.Posplošuješ.
LP

Kako pa bi se tebi zdelo da če piješ sok lahko sediš v lokalu, če pa želiš popiti kozarec vina pa moraš it pred lokal ali v se zapret v kletko( tu ciljam na kadilnice) da te lahko potem vsi gledajo in se zgražajo nad tabo?

Ja ma ti res ne štekaš.Jaz z mojim popitim kozarčkom ne ogrožam nobenga,ti s tvojim pokajenim čikom pa ogrožaš druge.
A ti narišem? :D
LP
Uporabniški avatar
mala punci
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a mala punci » 26. Jan. 2007 11:19

Angel girl napisal/-a:Men se zdi zelo nesmiselno primerjat alkohol in kajenje v tem primeru. Če gresta dve osebi v eno sobo, ena pije, druga pa kadi-kdo po komu več škode naredu?? Valda da un k kadi se vam ne zdi? Če jst pijem vino, koktejl al pa karkol druzga s tem ne ogrožam nobenga v tistem prostoru.
Pa prosm da mi ne prbijate najbl neumestnih ever-ja kaj pa pol tja hodš, pa pejt nekam kjer se ne kadi?!! Ja čak sam mal, od kdaj so pa kadilci tako zelo priviligirani da se jim bo cel narod podreju? K d ste kakšna nadvrsta mislm halo? Primitivno.
:evil:

Kaj pa se zgodi ko gresta tisti ki kadi in tisti ki je pil alkohol domov? Kdo bolj ogroža ljudi na cesti? Tisti z nikotinom v krvi ali tisti ki ima v krvi alkohol? Koliko je družin ko mali otroci trpijo psihično in fizično nasilje od staršev zarad alkohola? Če mama skadi cigaret ali dva zraven otroka škodi otrokovemu zdravju, kaj pa ko fotr npr.nekadilec pride pijan domov in mamo in otroka zmlati? Noben primer ni lep a vseeno se mi zdi da s cigaretom narediš manj škode?! Vsi ste tako proti kadilcem a alkoholiki so pa vredu ljudje al kaj?! Tako kot vi ne marate nas kadilcev tako jaz iz srca sovražil tiste ki pijejo alkohol.
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 26. Jan. 2007 11:24

Prvič Barovič al kako že je en psiho(kao izobražen poslaec),ker je primerju ta zakon s Hitlerjem.Mislim a tip se ni nikoli uču zgodovine? :eek:
Drugič je pri nekaterih poklicih je tveganje.
Npr.:jamarji.Ampak,a obstaja možnost,da ga ne bi bilo?Enako je pri gradbenih podjetjih,zmeram je možnost,da ti pode kaj na glavo,da se ti podere gradbeni oder,....A bi se dalo graditi in da ne bi bilo tveganja?NE.
Ampak v gostinstvu pa je možnost(ta zakon),da ga ne bo(tveganja).
Mislim počasi začenjate bit že otročji.
LP
Uporabniški avatar
mala punci
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a mala punci » 26. Jan. 2007 11:24

MissRap napisal/-a:
mala punci napisal/-a:
MissRap napisal/-a:

Eh.Posplošuješ.
LP

Ja ma ti res ne štekaš.Jaz z mojim popitim kozarčkom ne ogrožam nobenga,ti s tvojim pokajenim čikom pa ogrožaš druge.
LP

Glej ti ko piješ ne greš za volan, jaz če sem v družbi nekadilcev tut vprašam če koga moti. In če ga, se takrat ko sem v njegovi družbi zadržim in ne kadim. Prav tako pa obstaja veliko takšnih ki pijejo in grejo za volan in takšnih ki so kadilci pa ne upoštevajo želje nekadilcev. Ti se pač zavedaš da če piješ ne greš takrat vozit, obstaja pa veliko takšni ki pa počnejo to.
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 26. Jan. 2007 11:25

Alkohol in kajenje-se popolnoma strinjam da sta oba problema težka pač vsak na svoj način. In tole kar si ti napisala je res hudo in grozno. Sam poglej, alkohol bojo še vedno prodajal v trgovinah tko k tobak. Kar se dogaja glede alkohola je mal težko omejit. Tko k kadilci lahk doma kadijo k norci, lahk tud alkoholiki pijejo in delajo neumnosti. Sam če se da vsaj neki omejit, naj omejijo vsaj to, da bomo dihal k normalni ljudje. Ne da bom jst zdj proizvedla pljučnega raka zato, ker mi drugi kadijo v faco!
Glede alkohola pa-v neke družinske zadeve k se dogajajo pač ne morem posegat. Naj za to poskrbijo tisti k so v tem sranju. Jst se zase lahko odločm da ga ne bom pila, pa delala neumnosti v svoji familiji. Ostali pa naj za to poskrbijo tud sami. Kaj naj rečem?!
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 26. Jan. 2007 11:27

mala punci napisal/-a:
MissRap napisal/-a:
mala punci napisal/-a:
MissRap napisal/-a:

Eh.Posplošuješ.
LP

LP

Glej ti ko piješ ne greš za volan, jaz če sem v družbi nekadilcev tut vprašam če koga moti. In če ga, se takrat ko sem v njegovi družbi zadržim in ne kadim. Prav tako pa obstaja veliko takšnih ki pijejo in grejo za volan in takšnih ki so kadilci pa ne upoštevajo želje nekadilcev. Ti se pač zavedaš da če piješ ne greš takrat vozit, obstaja pa veliko takšni ki pa počnejo to.

Ja pa obstaja folk k nč ne popije pa vseeno ogroža ljudi v prometu,pa obstaja folk k svojega napadalnega psa pusti kr prosto tekat po ulici,pa obstaja folk .....
LP
Ancica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Ancica » 26. Jan. 2007 11:31

Samo za vse to v teoriji obstajajo neke sankcije, medtem ko jih za kajenje ni.
Uporabniški avatar
mala punci
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a mala punci » 26. Jan. 2007 11:38

MissRap napisal/-a:Prvič Barovič al kako že je en psiho(kao izobražen poslaec),ker je primerju ta zakon s Hitlerjem.Mislim a tip se ni nikoli uču zgodovine? :eek:
Drugič je pri nekaterih poklicih je tveganje.
Npr.:jamarji.Ampak,a obstaja možnost,da ga ne bi bilo?Enako je pri gradbenih podjetjih,zmeram je možnost,da ti pode kaj na glavo,da se ti podere gradbeni oder,....A bi se dalo graditi in da ne bi bilo tveganja?NE.
Ampak v gostinstvu pa je možnost(ta zakon),da ga ne bo(tveganja).
Mislim počasi začenjate bit že otročji.
LP

Glej jaz delam v gostinstvu in ti bom povedala kaj je največje tveganje. 1- Ljudje ki ne kadijo in pridejo v kafič, gredo v razred za kadilce in mi potem težijo celo uro da smrdi in jim ni všeč.... Jim rečem da naj gredo v razred za nekadilce, da imamo tam full pošlihtano ventilacijo, prostro je odišavljen ni ne duha ne sluha o cigaretnem dimu... oni meni nazaj da tam pa ni zanimivo ker ni toliko ljudi. Ja P***a pol pa tih bot. Če želiš biti opažen če želiš imeti družbo okli sebe in če so to pretežno kadilci pol pač trpi. Ne pa se potem nad mano dret in zgražat in mi živcev pit. Si nekadilec imaš na razpolago kadilski in nekadilski razred pa izbereš kadilski pa se pizdiš? WTF?!
2- ljudje ki so pijani ponavadi začnejo delat sranje, se derejo, ko jih hočeš umirit in jim na lep način razložit da se naj malo umirijo si vse samo človek ne.

Hočem vam samo povedat da za natakarje predstavlja alkohol še večji problem kot cigareti. Tisti ki so prišli na kavico in čik v kafič mene osebno veliko manj ogrožajo kot pa tisti ki se ga napijajo, razbijajo itd...
Poleg tega je toliko gostinskih objektov po Sloveniji da lahko natakar če ga tako zelo moti dim izbere delovno mesto nekje kjer je razred za nekadilce. Tveganje obstaja v vsakem poklicu, sam pri sebi pa mora vsak razčistit kakšno delovno mesto je zanj primerno in kakšno delo je pripravljen delat.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov