prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%
Skupaj glasov : 346

Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 22. Jan. 2007 0:33

ti ne veš kolk lepše ga je prižgat notri na tiplem ob kavici ... kaj boš pšel vn in boš tam zunej stal med neznanim folkom ... ker sploh ne tak lajf kadit čika, če stojiš nekje na mrzlam med kr enimi. Jz najbolj uživam v kajenju, ko zavzeto debatiram
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 22. Jan. 2007 0:35

nima več kej za napisat, potem pa take sprašuje :lach:
še vedno ni dala replike na moj post o nekadilcih ki se bodo s prvim dnem zakona vsi nagužval v lokale :lach:
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 22. Jan. 2007 0:36

Jah kot kaže si bomo mogl svoje kadilske lokale v gozdu narest :D
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
*pupika*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2005
Kraj: 3milimetre v zraku

Neprebrana objavaNapisal/-a *pupika* » 22. Jan. 2007 10:07

mah tako je s tem...
js osebno sem kadilka... :roll: in pač kadim v lokalih... vem pa, da je zelo moteče za nekadilce, predihavat tist smrdljiv zrak. Nevem... težko bi se opredelila, al sem za al proti kajenju v lokalih. Ker ima oboje svoje slabe in dobre strani.
My dreams are my reality...
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 22. Jan. 2007 10:22

*purple bitch* napisal/-a:to je eno tako prašanje, kot če bi jaz tebe prašala zakaj te morm tlele skos brat in tud ti mene?enostavno nekak ni odgovora na to...
sm pa gledala eno oddajo danes na papriki in so nardil raziskavo v okli 1000+ barih po sloveniji, pa jih od tega mislm da okoli 80 odstotokov natakarjev kadi...tko d anevem kje je tukej zaščita zaposlene, glede na to d ajim bodo še tistih 5 minut čik pavze vzeli....
meni s eto zdi smešno, ker je zakon postavljen v tako smer, kjer bo samo ena stran zadovoljna, druga pa ne...komot bi se dalo rešit a ta način d abi obedve ble zadovoljne...
mari kate....družbeno koristni vzroki...phhh....obstaja še veilko drugih načinov, bolj prijaznejših okolju in ljudem...ampak je pač prevelik zalogaj za naš ubogo slovenijo, da bi se kaj zrihtal...

Prvič:Ni ti treba brat naših postov.
Drugič:Če človek kadi še ne pomeni,da mu je lepo oz. da njegovemu zdravju ne škodi 8 ur zakajenega zraku.
To je že tako logično dej.Samo,če malo pomisliš:Zakaj bi moral natakar,ker je kadilec prenašati cel dan zakajen zrak?Veš koliko mu to škodi?Je kadilec po vrhu pa še 8 ur na dan v zakajenem prostoru.
A ti predn napišeš post nič ne pomisliš? :wink:
LP
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 22. Jan. 2007 11:03

seveda pomislim...pomislim nase in na ostale ki jih poznam in delajo v lokalu in so kadilci...in čist nobenga ne moti to....vsak je mnenja, da pa če se bi jim zdelo zakajeno in če bi jih to motilo, nebi delali tam...simplj ko pasulj :D mene ko določena stvar moti je ne počnem oziroma se ne ukvarjam z njo...dejstvo je da še zdaleč niso vsi tolk zmoteni če je lokal malo zakajen...sicer nevem v kakšne lokale hodiš ti, ampak v tistih v katere jaz zahajam,ni nikoli zakajeno...
poleg tega pa še enkrat preberi post in boš vidla zakaj sem izpostavla branje naših postov....sicer seveda ni treba brat, seveda ni treba kadit, seveda ni treba niti živet, če smo že na tem...
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 22. Jan. 2007 11:29

*purple bitch* napisal/-a:seveda pomislim...pomislim nase in na ostale ki jih poznam in delajo v lokalu in so kadilci...in čist nobenga ne moti to....vsak je mnenja, da pa če se bi jim zdelo zakajeno in če bi jih to motilo, nebi delali tam...simplj ko pasulj :D mene ko določena stvar moti je ne počnem oziroma se ne ukvarjam z njo...dejstvo je da še zdaleč niso vsi tolk zmoteni če je lokal malo zakajen...sicer nevem v kakšne lokale hodiš ti, ampak v tistih v katere jaz zahajam,ni nikoli zakajeno...
poleg tega pa še enkrat preberi post in boš vidla zakaj sem izpostavla branje naših postov....sicer seveda ni treba brat, seveda ni treba kadit, seveda ni treba niti živet, če smo že na tem...

Lej prostih delovnih mest je zelo malo in zato človek,ki rabi denar ne more kar pustit dela.
Jaz pa vse,ki poznam in delajo v baru in so kadilci al nekadilci moti zakajen zrak.
Zakajen prostor ne pomeni samo to,da umiraš k te tako pečejo oči.
Dim se zadržuje v vsakem zaprtem baru in v 8 ura se ga nadihaš vrjetno za enih 3 dni kajenja.In to vsak dan,7 dni v tednu,...
Tvoj komentar kako ni treba živet,...Že spet smo pr tem,da ne pomisliš predn pišeš.
Primerjaš kajenje z življenjem. :roll:
LP
Uporabniški avatar
tiasha
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a tiasha » 22. Jan. 2007 11:29

Ah kaj govorite, da lokali niso zakajeni no?? :roll: Pa se mi učasih zdi, k da mam glavo zabito v raufnk ... pa ko sm v lokalu je še uredu, ampak ko pa pridem iz njega na zrak ... mene tako oči pečejo, da sploh ne govorim o tem kako mi je slabo, ko voham svoje lase pa to brez zajebancije ... ko pridem potem v nek drug zaprt prostor, kjer se ne kadi ... jst sama sebi taaakkooo obupno smrdim, da sm kr živčna res ... :?

Pa recimo, da sm že večkrat povedala, da me niti ne moti kajenje, ko grem vn žurat, pač a ne ... smo se do zdej vedno prilagajali (nok nok srčno upam, da ne bo več dolgo tko) ... ampak ravno učeri sm šla na kosilo v eno restavracijo (ni važno katero) in imajo seveda prostor za kadilce in nekadilce, prostora pa sta med sabo ločena samo s stopničko ... tisti za kadilce je pač eno stopničko višje ... umes pa popolnoma nobene stene, pregrade, rož, česarkoli ... pač dobesedno odprt prostor ... in ko so začeli tm pri ene 3 mizah kadit, sm jst misnla, da bom umrla res. Men je šlo kr na jok, tok mi je smrdel ... res najhujš mi je, če jem in se mi tist dim direkt v usta kadi ... groza :heul:

In točno zarad tega sm jst za prepoveda kajenja, ker mam vso pravico it na kosilo, brez da sm zravn k v raufnku ... in seveda imajo tut kadilci pravico, da prižgejo cigaret, samo žal v naših lokalih za to ni pravih pogojev, ker pač škodujejo nam nekadilcem.
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Uporabniški avatar
mary-kate and ashley bigg
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mary-kate and ashley bigg » 22. Jan. 2007 11:41

*purple bitch* napisal/-a:sicer nevem v kakšne lokale hodiš ti, ampak v tistih v katere jaz zahajam,ni nikoli zakajeno...
...

seveda ni zakajeno, ko pa si sama tok zakajena, da se ti vse okoli tebe zdi kot svež alpish air.
Uporabniški avatar
mary-kate and ashley bigg
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mary-kate and ashley bigg » 22. Jan. 2007 11:43

*purple bitch* napisal/-a:a dej no...jst temu tok ne verjamem...če nekdo ni hodil v lokal do zdaj sploh, sigurno ni eden in edin razlog zato zakajenost, ker so tud lokali kjer ni zakajeno, ker majo uštimano ornk prezračevanje, in pa je velik prostor tudi...
in zdej bodo pa kr vsi ki prej niso hodili, začeli hodit? :roll: to je eno prazno nabijanje...sori, ampak res je...

ne vem, kako ti bereš, ampak nikol nisem rekla, da bodo zdej kr vsi začel v lokale hodt. rekla sm, da poznam dost folka, ki to namerava. nevem pa kje si ti staknla lokal, kjer majo uštimano ornk prezračevanje. ker jst ga dozdej še nisem vidla. pa hodm tudi v t.i. elitne lokale v ljubljani, kjer bi se to res spodoblo.
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 22. Jan. 2007 13:16

mary-kate and ashley bigg napisal/-a:
*purple bitch* napisal/-a:a dej no...jst temu tok ne verjamem...če nekdo ni hodil v lokal do zdaj sploh, sigurno ni eden in edin razlog zato zakajenost, ker so tud lokali kjer ni zakajeno, ker majo uštimano ornk prezračevanje, in pa je velik prostor tudi...
in zdej bodo pa kr vsi ki prej niso hodili, začeli hodit? :roll: to je eno prazno nabijanje...sori, ampak res je...

ne vem, kako ti bereš, ampak nikol nisem rekla, da bodo zdej kr vsi začel v lokale hodt. rekla sm, da poznam dost folka, ki to namerava. nevem pa kje si ti staknla lokal, kjer majo uštimano ornk prezračevanje. ker jst ga dozdej še nisem vidla. pa hodm tudi v t.i. elitne lokale v ljubljani, kjer bi se to res spodoblo.

Jaz tut še nisem bila v lokalu,ki ima uštimano fajn prezračevanje.Manj so zakajeni samo zelo veliki bari in še to samo ko so prazni.
Jaz ne vem kako imate vi to v LJ(tudi če sem bila v veliko barih,ker tam študiram),ampak tle v NG so vsi bari bolj majhni in je vse zakajeno.
Aja pa pršparajte pripombe,naj pa samo v lj hodim vn in podobne.
LP
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 22. Jan. 2007 13:21

hja, tako imenovani elitni lokali v ljubljani res nimajo urejenega zračenja tako kot bi mogl...sploh kakšen bakus ne...jst zahajam an našem koncu v tri lokalčke, in niso nikoli zakajeni na tak način da bi kogarkoli pekle oči in podobno...
missrap...glede na to, da je študentskih del ogromno, sploh strežbe, mislim da študent danes lahko precej izbira kam želi delat...starejših ljudi pa že redkokje vidiš za šankom delat...še vedno je pcija izbire...sama sem delal v lokalih in sem ful izbirala kje bom delala...če je bil rcimo premajhen in prezakajen lokal napolnjen s pijančki, mi pač ni bilo trea delat tam...in sem šla drugam...dokler nism najdla nekje ki mi je odgovarjal...ampak nekak ni bilo dost povezano z zakajenostjo....navsezadnje pa ima vsak poklic svoje slabe strani...v lokalih se pač kadi, rudarji vdihavajo strupene pline, v tovarnah z barvami vdihavajo tud vsega boga, smetarja lahko avto povozi, politika lahko atentirajo...
sej je fajn da se reši eno delovno silo, recimo...ampak vseeno je to zanemarljivo glede na vse ostale kritične poklice...
seveda primerjam kajenje z življenjem....obojga ni treba recimo....Nič na svetu ni da moraš!nič ne moraš...moraš samo umret, ker ti druzga čist nč ne preostane...s tem sem primerjala...in je čist res....
pa tale zakon nikakor ni to akr govorijo...tko so v Evropi rekli, slovenci smo pa ponavljanke sestavljanke in če bo italijan al pa britanc v drek skoču mormo tud mi... :roll:

strinjam se delno s tiasho....jst sm čist za, da se v vseh restavracijah prepove kajenje...restavracija je pač prostor kjer se obeduje in tud men kot kadilki mi gredo kdaj na živce neobzirni fanatiki, ki mislijo da nobenga ne moti če mi piha direkt pred usta in v hrano :roll:
ampak vseeno pa je dejstvo da pač kadilci nismo krivi ker lastnik lokala ne poskrbi za prezračevanje...inz tega razloga so tud lokali zakajeni...

marikate...rekla si da dosti folka poznaš ki bodo hodili v lokale....se pravi, vsak pozna dosti folka in bo s prvim zakonom ornk gužva v lokalih, ni tako?ampak še vedno temu ne verjamem...razlog zakaj sem pa že napisala....
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 22. Jan. 2007 13:37

*purple bitch* napisal/-a:hja, tako imenovani elitni lokali v ljubljani res nimajo urejenega zračenja tako kot bi mogl...sploh kakšen bakus ne...jst zahajam an našem koncu v tri lokalčke, in niso nikoli zakajeni na tak način da bi kogarkoli pekle oči in podobno...

No to pa še ne pomeni,da je tisti zrak čist.
*purple bitch* napisal/-a:missrap...glede na to, da je študentskih del ogromno, sploh strežbe, mislim da študent danes lahko precej izbira kam želi delat...starejših ljudi pa že redkokje vidiš za šankom delat...še vedno je pcija izbire...sama sem delal v lokalih in sem ful izbirala kje bom delala...če je bil rcimo premajhen in prezakajen lokal napolnjen s pijančki, mi pač ni bilo trea delat tam...in sem šla drugam...dokler nism najdla nekje ki mi je odgovarjal...ampak nekak ni bilo dost povezano z zakajenostjo....navsezadnje pa ima vsak poklic svoje slabe strani...v lokalih se pač kadi, rudarji vdihavajo strupene pline, v tovarnah z barvami vdihavajo tud vsega boga, smetarja lahko avto povozi, politika lahko atentirajo...
sej je fajn da se reši eno delovno silo, recimo...ampak vseeno je to zanemarljivo glede na vse ostale kritične poklice...

No na našem koncu se ne da zbirat.In nisem govorila samo o študentih.V naših barih(razn treh najbolj priljubljenih) ne delajo študenti.Če greš pa v kakšen monjši kraj pa sploh za šankom ni nobenega študenta.
Torej po tvojem mnenju bi v najbolj zakajenih placih delali....(roboti)?
*purple bitch* napisal/-a:seveda primerjam kajenje z življenjem....obojga ni treba recimo....Nič na svetu ni da moraš!nič ne moraš...moraš samo umret, ker ti druzga čist nč ne preostane...s tem sem primerjala...in je čist res....

No jaz bi pa rada živela in če nič na sveti ni,da moraš tudi ti ne moraš kaditi.Rešen problem.Jaz rada živim,tebi ni treba kadit in to je vsa fora tega zakona.
*purple bitch* napisal/-a:pa tale zakon nikakor ni to akr govorijo...tko so v Evropi rekli, slovenci smo pa ponavljanke sestavljanke in če bo italijan al pa britanc v drek skoču mormo tud mi... :roll:

strinjam se delno s tiasho....jst sm čist za, da se v vseh restavracijah prepove kajenje...restavracija je pač prostor kjer se obeduje in tud men kot kadilki mi gredo kdaj na živce neobzirni fanatiki, ki mislijo da nobenga ne moti če mi piha direkt pred usta in v hrano :roll:
ampak vseeno pa je dejstvo da pač kadilci nismo krivi ker lastnik lokala ne poskrbi za prezračevanje...inz tega razloga so tud lokali zakajeni...

marikate...rekla si da dosti folka poznaš ki bodo hodili v lokale....se pravi, vsak pozna dosti folka in bo s prvim zakonom ornk gužva v lokalih, ni tako?ampak še vedno temu ne verjamem...razlog zakaj sem pa že napisala....

No to,da je ta zakon kopija zakonov iz drugih držav se vsi zavedamo.Ampak kaj čemo,če so se ostale države zmislne ta zakon pred nami.Lahko daš pa predlog za celotno prepoved tobačnih izdelkov v prodaji.
Pa bomo meli zakon,ki ga nima še nobena država.
LP
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 22. Jan. 2007 13:41

tud če je notr folk ni zrak čist :)

no ja...nevem kako je v majhnih krajih, vem pa da je ljubljana polna gostinskih del in lahko izbiraš...

sicer pa se mi sploh neda več prerekat, ker vedno bolj tonemo...
zakon ima pač dobre in slabe strani...in to ej to...še vedno ga podpiram, čeprav mislim da bi šlo lahko drugače...ampak ok, sej rpavim..Bom vsaj prišparala :D
Uporabniški avatar
*melby*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *melby* » 22. Jan. 2007 14:58

*purple bitch* napisal/-a:...sicer pa se mi sploh neda več prerekat...

Kooončnooo :roll:

Jst komaj čakam da bo ta zakon sprejet, ker mi gre na živce, da vedno zelooo smrdim po cigaretih ko pridem iz lokala :evil:
* ~ ne oziraj se za drugimi, bodi originalen ~ *

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov