prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%
Skupaj glasov : 346

Uporabniški avatar
mary-kate and ashley bigg
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mary-kate and ashley bigg » 18. Jan. 2007 23:17

*purple bitch* napisal/-a:mari kate....tud ti s tvojim avtom nimaš pravice ogrožat mojega življenja z izpušnimi plini, tud živilci nimajo pravice v hrano dajat dodatke ki povzročajo raka, in lahko bi nadaljevala do jutri....pravice na tem svetu ni, če ti je všeč ali ne....mislm, dej mal poglejte naokl an zadeve ki še škodujejo zdravjo..kdo je pa reku, da boš lih raka dobila?lahko umreš od aidsa katerega virus v kri ti porine sestra v laboratoriju, lahko stopiš pred bajto in ti cegel na glavo pade....ne, vsa bodo vse ubili kadlci :roll: ...
:wink:

zlo lepo povedano. se strinjam.

ampak nekje je pa vendarle potrebno začet...pa tut če se bo s tem ohranilo samo 10 življenj.

ena moja prijateljica ima astmo in ne sme sploh v lokale, ker takoj začne kašlat. in sem prov vesela, da bo zdej loh končno enkrat v miru popoila kavico, brez da se bo sekirala ...

res, človek lahko umre od česarkoli. ampak prepoved kajenja v lokalih je vsaj ena miljoninka tistega, kar prispeva k bolj zdravemu življenju. noben ti ne reče, da moraš nehat kadit. imaš vso pravico. po pet škatel na dan, če si želiš. ampak ne v javnih prostorih ...

tut posrat se ne smeš na šanku, čeprav je to ena čist običajna človeška potreba in mnogo manj ogabna kot pa kajenje.
:D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Jan. 2007 23:37

ja drek res bolj diši kot cigareti :roll:

vkolikor je pa na javnih prostorih dovoljeno kadit, pa bomo to seveda počeli...pa če je prav komu, ali pa ne...že stokrat napisano...in dokler se bom zastrupljala z miljoni različnimi stvarmi, se pa tud ne bom sikiralazarad tiste ene škatle pokajene na dan...na koncu me bo pa pobralo itak od nevem, živcev :D
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 19. Jan. 2007 0:29

mary-kate and ashley bigg napisal/-a: ampak ne v javnih prostorih ...

javni prostor....bar v lasti zasebnika, ki je moral investirat svoj denar, da ga je ustvaril. bar, kateri mu prinaša zasluzek, mu omogoča življenje...ta bar je javni prostor...
in sedaj bo ena država, ki od tega zasebnika pobira davke, odločila, kdo in kako lahko hodi v ta bar....

beda totalna....

strinjam se s prepovedjo kajenja v javnih ustanovah, kot so šole, bolnišnice, sodišča, itd, itd, ne strinjam pa se, da se država tako vmešava v podjetnika...
menim, da bi moral podjetnik imeti svobodno izbiro, za koga bi bil bar namenjen. in konec koncev bi trg naredil svoje. bilo bi dovolj barov za kadilce in dovolj barov za nekadilce.

pa še nekaj....obiščite nekaj gostiln, restavracij, ki imajo res po zakonu fizicno razdeljene prostore za kadilce in nekadilce. kaj boste ugotovili?
1. prostor za kadilce je bolj napolnjen kot prostor za nekadilce
2. prostor za kadilce je strateški prostor gostilne, prostor za nekadilce je samo nek privesek oz. rešitev, ker že mora biti... to zame pomeni, da gostinec ve, da so glavni in najboljši gostje kadilci.

me pa res zanima, kaj bo ta zakon naredil....
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 19. Jan. 2007 9:09

Jochie napisal/-a:
mary-kate and ashley bigg napisal/-a: ampak ne v javnih prostorih ...

javni prostor....bar v lasti zasebnika, ki je moral investirat svoj denar, da ga je ustvaril. bar, kateri mu prinaša zasluzek, mu omogoča življenje...ta bar je javni prostor...
in sedaj bo ena država, ki od tega zasebnika pobira davke, odločila, kdo in kako lahko hodi v ta bar....

beda totalna....

strinjam se s prepovedjo kajenja v javnih ustanovah, kot so šole, bolnišnice, sodišča, itd, itd, ne strinjam pa se, da se država tako vmešava v podjetnika...
menim, da bi moral podjetnik imeti svobodno izbiro, za koga bi bil bar namenjen. in konec koncev bi trg naredil svoje. bilo bi dovolj barov za kadilce in dovolj barov za nekadilce.

pa še nekaj....obiščite nekaj gostiln, restavracij, ki imajo res po zakonu fizicno razdeljene prostore za kadilce in nekadilce. kaj boste ugotovili?
1. prostor za kadilce je bolj napolnjen kot prostor za nekadilce
2. prostor za kadilce je strateški prostor gostilne, prostor za nekadilce je samo nek privesek oz. rešitev, ker že mora biti... to zame pomeni, da gostinec ve, da so glavni in najboljši gostje kadilci.

me pa res zanima, kaj bo ta zakon naredil....

Ma v bar lahko pride kdorkoli in država ne omejuje nobenmu vstopa.
LP
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 19. Jan. 2007 9:14

mary-kate and ashley bigg napisal/-a:
*purple bitch* napisal/-a:mari kate....tud ti s tvojim avtom nimaš pravice ogrožat mojega življenja z izpušnimi plini, tud živilci nimajo pravice v hrano dajat dodatke ki povzročajo raka, in lahko bi nadaljevala do jutri....pravice na tem svetu ni, če ti je všeč ali ne....mislm, dej mal poglejte naokl an zadeve ki še škodujejo zdravjo..kdo je pa reku, da boš lih raka dobila?lahko umreš od aidsa katerega virus v kri ti porine sestra v laboratoriju, lahko stopiš pred bajto in ti cegel na glavo pade....ne, vsa bodo vse ubili kadlci :roll: ...
:wink:

zlo lepo povedano. se strinjam.

ampak nekje je pa vendarle potrebno začet...pa tut če se bo s tem ohranilo samo 10 življenj.

ena moja prijateljica ima astmo in ne sme sploh v lokale, ker takoj začne kašlat. in sem prov vesela, da bo zdej loh končno enkrat v miru popoila kavico, brez da se bo sekirala ...

res, človek lahko umre od česarkoli. ampak prepoved kajenja v lokalih je vsaj ena miljoninka tistega, kar prispeva k bolj zdravemu življenju. noben ti ne reče, da moraš nehat kadit. imaš vso pravico. po pet škatel na dan, če si želiš. ampak ne v javnih prostorih ...

tut posrat se ne smeš na šanku, čeprav je to ena čist običajna človeška potreba in mnogo manj ogabna kot pa kajenje.

Pri zgoraj navedenih možnostih za smrt,se temu ne moremo izogniti.Al se bomo vozili v kočiji v lj?
Za enkrat pač ni alternative.Kar se pa tiče dodatkov,jaz se strogo izogibam hrani,ki ima dodatke,tako da se da temu izogniti.
Glede deodorantov,industrije,izpušnih pilinov,....je pa brezveze debatirati,ker ko bo boljša alternativa prišla,bomo vsi za.
Lej logično,da lahko umreš od česarkoli,ampak če ti umreš od čikov pomeni,da si se sama ubila,ker si kadila,kljub omenjenim posledicam.
LP
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 19. Jan. 2007 9:37

Hehe, nekaterim so v ospredju človekove pravice (nekaterim pravice kadilcev, drugim nekadilcev), drugim pa svoboda tržnega gospodarstva :wink:

Jochie napisal/-a:javni prostor....bar v lasti zasebnika, ki je moral investirat svoj denar, da ga je ustvaril. bar, kateri mu prinaša zasluzek, mu omogoča življenje...ta bar je javni prostor...

Jaz bolj kot razmišljam, se mi zdi zakon iz načelnega stališča sporen. Meni osebno sicer ustreza, ker sem take vrste kadilka, da rabim prepovedi, da manj pokadim. Ampak to je pravzaprav čisto moj problem, ne morem zahtevat od države, da me vzgaja.

Če že povsod prevladuje tržno gospodarstvo in konkurenčnost, pa naj prepustijo zadevo trgu. Gostinec naj odpre lokal izključno za nekadilce (oziroma kadilce, ki tam ne smejo kaditi), potem se bo pa videlo, kaj se splača. Saj se hvalijo z 80% podporo zakonu, ne?

Na pohodu je neko bolano čistunstvo. Vsi živimo zdravo, delamo od zore do mraka (samo da se temu reče, da smo ambiciozni, namesto da nas izkoriščajo, čeprav je za veliko ljudi čisto isto kot v 19. stoletju), ukvarjamo se s športom, se polepšamo s kakšno operacijo, vmes smo še malo poduhovljeni, za razvedrilo pa gledamo Bar, beremo Cosmo in poslušamo Atomike.
Grešne manjšine je pa najboljše iztrebit ... :roll:

Argument čistega zraka za natakarje se mi zdi še najbolj upravičen. Ampak ne verjamem, da so kar naenkrat tako nesebični ... kaj je minister naredil, da so končno spacali skupaj nek približen zakon za bolnike z azbestozo? Pa še to le zato, ker je bila državna firma; če ne bi se lahko desetletja vlačili po sodišču z lastniki. Koliko delavcev pri nas dela v slabih pogojih, si uničujejo zdravje v službi?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 19. Jan. 2007 9:39

Jochie napisal/-a:1. prostor za kadilce je bolj napolnjen kot prostor za nekadilce

+ izguba dela prometa zaradi skoraj praznega prostora za nekadilce...
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 19. Jan. 2007 10:57

mene kadilci ne motijo, res ne ... pač sem že celo življenje obkrožena z nezdravo živečim narodom in, da bi se sedaj spreminjala, ker je to pač IN, se ne bom ...
me pa moti ena stvar ... ko sem na kosilu/večerji in mi moj spremljevalec (ni važno spol in število), piha cigaretni dim v hrano in obraz ... ne moti me ob kavi, kozarčku rdečega, ampak ko pa jem, pa je to takoj za najdenim lasom v solati ...

drugače pa, kot je že večina napisala, treba se je prilagajat ... ravno tako morajo biti kadilci strpni do nekadilcev in obratno ...

glede tega, da so kadilci najboljši gostje, se ne morem strinjat ... ker je to spet eno brezzvezno posploševanje ... poznam toliko nekadilcev, ki zapravijo v gostilnah 2 povprečni slovenski plači na mesec (najmanj) ...
ravno tako, da se bo promet zmanjšal ... promet se bo zmanjšal, če bo kava 3€ (promet gledano količinsko) in ne, če bodo prepovedali kadilcem notri ...
to je spet neko nabijanje, da bodo prostori za nekadilce prazni ... sedaj govorite tako kot, da v SLO kadi več kot 80% vsega prebivalstva med 15im in 60im letom ... take stvari je brezveze govorit ... ravno tako so prostori za nekadilce polni kot tisti za kadilce ... če še ne veste, že sedaj obstajajo kafiči, kjer je to ločeno, pa sta oba prostora popolnjena ...

to je tako kot bi rekli, da se bodo ljudje vozili z busom, če bodo bencin podražili ... še vedno so vsi vozijo z avtomobili, ne glede na ceno bencina ;)
Uporabniški avatar
kiki*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 4. 6. 2005
Kraj: na eni zvezdici

Neprebrana objavaNapisal/-a kiki* » 19. Jan. 2007 11:04

mah men se pa zdi da je prostor za nekadilce skoz na pol prazen oz je zlo mal folka tam, vsi se izogibamo tega prostora k je nekok bolj nedružaben :P
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 19. Jan. 2007 11:22

kiki* napisal/-a:mah men se pa zdi da je prostor za nekadilce skoz na pol prazen oz je zlo mal folka tam, vsi se izogibamo tega prostora k je nekok bolj nedružaben :P

zato, ker ste vsi v Hočevju mau čudni :rofl:
mi v LJ bolj zdravo živimo :P
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 19. Jan. 2007 11:29

jullia napisal/-a:
Tigi napisal/-a:Ok....ena je napisala, kaj smo toliko proti kadilcem...nekadilci imamo pravice, da se ne kadi v naši bližini...vi se morte nam prilagajat...pasivno kajenje je bolj škodljivo tosepravi vi nas ogrožate...

K da je treba kadit...a ni škoda unih 500sit?

mi vsi imamo pa pravico peljat po celovški, ne da bi bedaki divjali okoli nas in driftali (karkoli da fuck naj bi to že pomenilo :) )

k da je treba imet tak drag in močen avto... a ni škoda unih par milijonov?

Ja najlažje je na tak način odgovort, da vse naprej vržeš... :roll:

Kako razmišljanje :roll:
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Jan. 2007 11:31

Pri zgoraj navedenih možnostih za smrt,se temu ne moremo izogniti.Al se bomo vozili v kočiji v lj?
Za enkrat pač ni alternative.Kar se pa tiče dodatkov,jaz se strogo izogibam hrani,ki ima dodatke,tako da se da temu izogniti.
Glede deodorantov,industrije,izpušnih pilinov,....je pa brezveze debatirati,ker ko bo boljša alternativa prišla,bomo vsi za.
Lej logično,da lahko umreš od česarkoli,ampak če ti umreš od čikov pomeni,da si se sama ubila,ker si kadila,kljub omenjenim posledicam.
LP

zakaj pa ne v kočiji?navsezadnej obstajajo avtomobili a hibridni pogon, ki so veliko bolj prijazni okolju in ljudem..človeštv bo prej izumo zaradi takih stvari+deodoranti in razne šprice za v luft...samo poglej kaj se danes dogaja z naravo??in tlele je tist kjer se vse ustavi...kadilci še najmanj onesnažujemo zrak in ljudi naokoli...ko bi ti vedela kaj vse poješ-pa ne mo zdej rečt da ješ izključno samo zdravo hrano in samo zelenjavo (mimo grede tudi nanjo se prime največ izpušnih plinov), bi te bilo bolj strah za svoje življenje kot pa če se vsedeš v lokal kjer ljudje kadijo...
na tak način škodljivosti se ne more izpostavljat samo kajenja in d avas samo to lahko ubije, ker te lahko ubije še 233436 razlničnih svari, katerih sploh pričakuješ ne! in boljše alternative ne bo...že zdaj je povsod enih kemikaljih ki škodujejo in ki pomagajo da nevem, švic ne smrdi, in si predstavljaj kako potem tudi te kemikalije vplivajo na samo človeško telo, ali pa na ozonski plašč....da se nebi spotaknila še ob vse domače kurjače ki kurijo palete z žeblji, gume, plastiko, kar pač pride pod roke in je zakurljivo...potem pa ne upam tri dni okna odpret da me ne zaduši...pa je veliko huje to kot pa zakajen lokal...
sej ne rečem, da kajenje ne škoduje, seveda škoduje...meni, tebi, vsem...ampak škodujejo tudi druge stvari...in ko bo vse škodljivo prepovedano se bom pa tudi jaz popolnoma strinjala z zakonom...dokler pa nabijajo ene prazne besede, da je zakon povečini zaradi natakarjev, je pa zame zakon neresen...kot smo že omenili je treba začet pri korenu problema, nepa zdraviti problem..škode je že veliko storjene, zdaj res ne pomaga več prepoved kajenja v lokalih...treba je začet z vzgojo mlajših kontra kajenju, treba je omejit prodajo cigaret, in poponaoma prepovedat in nadzirat da se cigareti ne prodajo mlajšim od 18 let!!ampa država ima od tega zaslužek in tega ne bo storila....
neki mi pa ni jasno še vedno...kajenje v vseh javnih prostorih (zdravstveni domovi, šole, parlament) je že nekaj časa prepovedano...ampak v parlamentu se še vedno kadi in že razmišljajo kakšno komoro si bodo kupili... :roll: ....uglanem, kršijo zakon...prav tako šole...na frizerski šoli so prfokse imele kadilnico, prav tako je tajnica v svoji pisarni kadila...spet kršenje prepovedi za katere se itak noben ne briga....
slovenci smo trmast in samosvoj anrod...me zanima kolko časa se bo zakon obdržal, če ga že ne bodo zlo malu preklicali..
Uporabniški avatar
kiki*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 4. 6. 2005
Kraj: na eni zvezdici

Neprebrana objavaNapisal/-a kiki* » 19. Jan. 2007 11:37

bejbika napisal/-a:
kiki* napisal/-a:mah men se pa zdi da je prostor za nekadilce skoz na pol prazen oz je zlo mal folka tam, vsi se izogibamo tega prostora k je nekok bolj nedružaben :P

zato, ker ste vsi v Hočevju mau čudni :rofl:
mi v LJ bolj zdravo živimo :P

KoČevju :D Glih v Ljubljani ja...glih tam to opažam... :twisted:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Jan. 2007 11:45

Tigi napisal/-a:
jullia napisal/-a:
Tigi napisal/-a:Ok....ena je napisala, kaj smo toliko proti kadilcem...nekadilci imamo pravice, da se ne kadi v naši bližini...vi se morte nam prilagajat...pasivno kajenje je bolj škodljivo tosepravi vi nas ogrožate...

K da je treba kadit...a ni škoda unih 500sit?

mi vsi imamo pa pravico peljat po celovški, ne da bi bedaki divjali okoli nas in driftali (karkoli da fuck naj bi to že pomenilo :) )

k da je treba imet tak drag in močen avto... a ni škoda unih par milijonov?

Ja najlažje je na tak način odgovort, da vse naprej vržeš... :roll:

Kako razmišljanje :roll:

resnica boli :wink:
to ej čist res...če si ti dovoliš ogrožat življenja drugih, mimo grede katero življenje, nebi pri 160 na uro preživelo ob trčenju, potem zakaj si jst nebi pivoščila v lokalu kadit?
isto je za nekatere bedarija kupovanje dragih/hitrih avtov, kot pa zate cigaret...in ničesar ni treba! :wink:
jullia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 19. Jan. 2007 12:01

hja, Jochiejev post je nekako še najbolj logičen v celi temi. in pravzaprav ja, zakaj sploh je kafič javni prostor, glede na to, da je v lasti zasebnika?

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov