prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%
Skupaj glasov : 346

MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 17. Jan. 2007 22:31

*purple bitch* napisal/-a:hja, v kolikor sem tista ki je deležna žalitve, seveda ne bom tiho...in tudi odgovarjala bom tam kjer mi bo pasalo...in res ebi razpravljala o inteligenci...ker če nekateri normalno ne razumete določenih zadev, potem vam pač ne morem pomagat...jst nikoli nism rekla da sem proti temu zakonu, jst se čist strinjam da je pač mogoče mal nepošteno do vas nekadilcev, ampak nekateri nekadilci ne morete nikakor razumet da je tudi mal nepošteno do kadilcev...
jst pač kadim in mi pač paše, ampak zato nism nič manj vredna in nič slabša od drugih...ti pa ona pa kterakoli imate pa lahko pač katerokoli drugo hibo s katero lahko škodite ljudem...kajenje je pač slaba razvada in moteča za nekadilce, ampak mene pa lahko tudi moti pijan fotr v lokalu ki se non stop dere in se štuli...mi tudi škodi, sploh če začne razbijat itd...dejmo ukint alkohol iz lokalov...zakaj pa ne?isto škodiš drugim če si pijan, kot če kadiš...na razne ciroze jeter in hepatitis, katere bolezni dobiš od alkohola, pa nihče ne pomisli? :roll:
to je tako dandanes...so dobre in slabe stvari, škodljive in neškodljive...Jst tud vdihujem miljon izpušnih plinov, pa dim iz dimnikov, pa kaj naj zdej, se postavim na glavo..ničesar nebi rešila...tudi tega zakona abi bilo pri nas če nebi evropa tako narekoala in če nebi slovenija hotela ponavljat za njimi...to me edino moti pri tem zakonu...da ne bom smela kadit v lokalu me pač ne moti...in moti me še neumen odnos nekaterih oseb na temle forumu, ki s svojim obnašanjem zelo doro povedo kakšni so :roll:
vseeno če pogledaš z drugega zornega kota, bi bila lahko prostora za kadilce in za nekdailce...kot je zdaj, le da se uvede strožje kani in resnično upoštevanje...in se bo upoštevalo..nevem če bi kašen gostinc upal plačevat kazen za 10000 evrov...in na tak način bi bil volk sit in koza cela, kajne? :)
in celoten prejšnji post ni letel ate missrap, ampak na unotadrugo.... :wink:

Lej 1.,če bi bili prostori striktno ločeni na kadilske in nekadilske bi pou grupe šlo v kadilski in pol v nekadilski,al kako?
2.Država nima denarja,da bi dobila drugo vrsto pogona za avtomobile,nima denarja,da bi ukinla avtomobile,...
Jaz bi bila takoj,da bi prepovedali prodajo cigaretov,ampak državi se pač to ne splača,logično.
Za ta zakon pa majo denar in to je izvedljivo,zato pa so ga tudi uvedli(ga bodo).
3.Ta zakon je zato,da se bodo spoštovale pravice nekadilcev,ne pa zato da si vi ne boste več škodili.Torej primerjava z alkoholizmom ni vmesna.Meni se alkoholiki in kadilci nč ne smiljo,če zbolijo za rakom oz. cirozo,...saj so bili seznanjeni s posledicami prekomernega pitja,kajenja in enako je tudi pri voznikih,ki hitro vozijo.Jaz ko vidim,da se je kšn ponesrečil in je vozil 180km sm vsa vesela,samo da se ni zabil v drugega ali koga povozil,...
Lej vsak gleda po svoje.Meni se kadilci zaradi tega zakona ne smilijo,saj ne prepoveduje kajenja,apak ga samo izklučuje od tam,kjer škodi drugim.
Aja pa tut moj post ni letel samo nate,apak na tebe in vse tvoje somišljenike.Respect pa kadilcem,ki vedo,da je ta zakon edina možnost za enakopravno življenje.
LP
jullia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 17. Jan. 2007 22:36

MissRap napisal/-a:Lej 1.,če bi bili prostori striktno ločeni na kadilske in nekadilske bi pou grupe šlo v kadilski in pol v nekadilski,al kako?

tako bo pa pol grupe konstantno zunaj na čiku viselo. sploh če bodo upoštevali moj predlog in postavili tiste grelce, ki jih imajo ob ljubljanici. :)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 17. Jan. 2007 22:56

jullia napisal/-a:
MissRap napisal/-a:Lej 1.,če bi bili prostori striktno ločeni na kadilske in nekadilske bi pou grupe šlo v kadilski in pol v nekadilski,al kako?

tako bo pa pol grupe konstantno zunaj na čiku viselo. sploh če bodo upoštevali moj predlog in postavili tiste grelce, ki jih imajo ob ljubljanici. :)

to je čist res..pa spet en bo družba popolna...v vsakem primeru nebi bla :) ..drgač pa se da zmenit da se gre npr. enkrat v prostor za nekadilce in naslednjič prostor za kadilce...meni pač to ni nobena skrb, ker so se vedno vsi nekadilci nam prilagajali v družbi in ihče ni nikoli nič pizdil...razen če je blo v lokalu fl zakajeno, kar pa tud sama ne maram....sploh ne hodim v zakajene lokale in lokale kjer ne poznajo prezračevalnih naprav...
in za okolju prijaznejše avtomobile, država nima denarja?ah ja, država ima denar ampak ga vedno vlaga v bedarije...ne pravim, da je zdej ta zakon bedarija, ampak za druge stvari...če pogledamo an samo osnaževanje okolja z izpušnimi plini, smo vsi ljudje ogroženi zarad tega...jst nimam ne avta ne izpita in lahko potem trdim da me vsi tisti z avti ubijate...neki tazga je isto pri kajenju...res ni fer niti z ene niti z druge strani...sem pa zadovoljna s tem zakonom, ker bom pršparala :D ..
Ampak zdej se lahko prašamo, kaj vse nam še šodi pa kaj vse še imamo?Zakaj nebi ukinili vsega kar škodi človeku, pa bi potem živeli 200 let....res je da sm sama kot kadilka potencialna kandidatka za raka na pljučih...ampak mislim da se lahko tudi vsi ostali sikirate za obolnji raka, pa ne zarad kadilcev, večinoma rak nastane tudi kar tako, ker mu je pač pasalo nastat :wink: ...

julija, zadela si v polno! :gut: :)
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 18. Jan. 2007 8:56

jullia napisal/-a:

Lej folk ne bo konstantno zuni visel,ko jih bo pač primlo za čik,bodo šli pač vn.A si bla kdaj v državi s to prepovedjo?Ni videt.
Vsi so se tako navadli,da ko so na pijači in je večja klapca gredo vem,če pa sta v dveh pa potrpijo.
Ko pride pa italjan k nam,gre lih tako na čik ven,ker se je tako navadil in ve da je edino to prav.
Če ne pridi kdaj na naš konc pa boš vidla na lastne oči.
LP
Uporabniški avatar
Tami
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tami » 18. Jan. 2007 9:51

Sama sem strastna ne kadilka in se z zakonom popolnoma strinjam :!: Kadilcem ne bo hudega, ker še vedno bodo lahko kadili doma in ogrožali življenje svojih najbljižjih, še vedno bodo lahko zapravljali goro denarja za to škodljivo navado.
Tisto o ločenosti lokalov danes, je neumnost, ker se nihče tega ne drži pa tudi 13letniki, ki kadijo jim cigarete z lahkoto kupi kakšen starejši kolega, to pa ja ni problem.
Najbolj sovražim, ko pridem med vikendom domov in sem čist prekajena...še gate mi smrdijo po čikih HaLoooo :o To se bo z uveljavitvijo tega zakona spremenilo in bom zelo hvaležna, ko bom prišla domov iz kavice in mi bodo oblačila še vedno lepo dišala po mehčalcu :tanz: A ni to lepo, da dišiš po prfumčku, po sveže opranem? Ne pa da smrdiš po cigaretih tri kilometre daleč? :o
jullia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 18. Jan. 2007 11:02

MissRap napisal/-a:Lej folk ne bo konstantno zuni visel,ko jih bo pač primlo za čik,bodo šli pač vn.A si bla kdaj v državi s to prepovedjo?Ni videt.
Vsi so se tako navadli,da ko so na pijači in je večja klapca gredo vem,če pa sta v dveh pa potrpijo.
Ko pride pa italjan k nam,gre lih tako na čik ven,ker se je tako navadil in ve da je edino to prav.
Če ne pridi kdaj na naš konc pa boš vidla na lastne oči.
LP

ja, res je. ampak če zjutraj najbolj uživaš ob kofetku in 4ih cigaretih, boš kar precej zunaj visel. je pa že bolj fajn prepričat kelnarja, da ti dovoli ven stopit s skodelico, kot pa da nonstop skačeš naokoli. en požirek kave, en dim,en požirek, en dim,...
sem bila že dosti po evropi ja. seveda se folk prilagodi, ampak vprašanje je, na kakšen način. sama se bom raje prilagodila tako, da bom pač kadila zunaj in več izbirala lokale, ki imajo vrtove (ali pa vsaj klopco pred vhodom :) ).

pa še glede sprejetja zakona. sprejet bo res ja, temu se verjetno ne bomo mogli izognit. vprašanje je samo, v kakšni obliki. sindikati imajo v sloveniji precej veliko moč in padlo je že precej predlogov. od komor, ločenih prostorov, pri čemer bi lahko prostori za kadilce obsegali do 50% površine, ne pa maksimalno 10%, kot je bilo sprva rečeno, pa do tega, da bi kafiči, ki so manjši od 100 kvadratov, lahko bili v celoti kadilski.
in če pogledamo, da je bil tudi zakon o nedeljskem delu trgov sprva mišljen zelo drastično, pa so bile kmalu vključene izjeme za romarske kraje, letovišča, bencinske črpalke, manjše trgovine,.... zdaj je pa odprt cel mercator megacenter, je jasno, kaj sem hotela povedat v postu, kjer sem napisala, da si slovenci svojih "pravic" ne pustimo kar tako odvzet.

nekadilci sicer lahko lapate, da promet ne bi padel, ker bi pač potem tisti, ki jih dim moti, več hodili po lokalih, ampak gostinci se z vami očitno ne strinjajo, sicer ne bi tako skakali v luft ob tem zakonu.

Shannon, ti si pa nehaj bruke delat. če je tvoj edini argument "ti si pa debela in smrdiš, pa moj ati je močnejši od tvojega" si izberi sebi primeren forum, ker tale to očitno ni.
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 18. Jan. 2007 14:58

Vsi tlele nekej proti kadilcem zj ... samo mene je tudi takrat, ko nisem kadila bolj motil kkšen pjan nadležen človek ... to seveda nikogar ne moti, ker pijemo ga pa vsi an :gruebel: Nihče ni rekel nič proti kadilcem, dokler ni bil zakon omenjen ... zj ste pa vsi kr naenkrat ful pametni in znate povedat svoje najglobje misli in kletvice ter žaljivke, ki bi se jih še najhujši pijanec sramoval.

shannon za tolk boljšo se imaš, ker ne kadiš in bla bla bla, če bi pa prebrala svoj post, bi videla, da si na zelo nizkem nivoju. Ti nimaš nobene razvade?
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 18. Jan. 2007 15:07

jemina napisal/-a:Vsi tlele nekej proti kadilcem zj ... samo mene je tudi takrat, ko nisem kadila bolj motil kkšen pjan nadležen človek ... to seveda nikogar ne moti, ker pijemo ga pa vsi an :gruebel: Nihče ni rekel nič proti kadilcem, dokler ni bil zakon omenjen ... zj ste pa vsi kr naenkrat ful pametni in znate povedat svoje najglobje misli in kletvice ter žaljivke, ki bi se jih še najhujši pijanec sramoval.

Lej jst sm bila zmeram proti čikom,zato tudi moji frendi v moji družbi ne kadijo ker me spoštujejo,ne morem pa tega pričakovat od ostalih,zato bo zdej ko bo ta zakon,bom hodila v bar vsak dan,zdej grem pa max. 1x na tedn.
Aja pa tle se ne pogovarjamo o alkoholizmu,ko bo zakon,ki bo prepovedoval pitje več kot 2 kozarca v enem baru,bomo pa to takrat komentirali.
LP
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 18. Jan. 2007 15:58

^^OMG :eek: ti bi prepovedala vse ... diha se v tvoji družbi lahko? Ja fino, da imaš take prijatelje... tist eenkrat na teden so pa že potrpeli ne. Ampak zj boš itak sama visela v lokalu, ker noben kadilec ne bo šel v lokal, če lahko zunej kadi, kava brez cigarete pa ni ista ... tko, da obilo užitkov
Dame mas quiero mas
Solo tu, solo yo
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 18. Jan. 2007 16:05

jemina napisal/-a:^^OMG :eek: ti bi prepovedala vse ... diha se v tvoji družbi lahko? Ja fino, da imaš take prijatelje... tist eenkrat na teden so pa že potrpeli ne. Ampak zj boš itak sama visela v lokalu, ker noben kadilec ne bo šel v lokal, če lahko zunej kadi, kava brez cigarete pa ni ista ... tko, da obilo užitkov

Pa a ti si.....
Jst nisem nobenmu tega prepovedala,ampak nekateri celo spoštujejo soljudi.A tebe so doma sploh učili olike?Al še ni prišlo do tega?
Jaz vem,da ko gremo z eno prijateljico vn in njo ful moti alko,jaz nikoli ne pijem.Mislim,da bi mogla staršem rečt,da so eno fazo v tvoji vzgoji preskočili.
In zdej ne bom sama ker še nikoli nisem bla.Oni pa lih tako kot prej ne bodo kadili v moji družbi.
LP
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Jan. 2007 16:31

a dejte no...tale tema je res že čist brezvezna ratala....
Missrap, lepo d aimaš take ljudi okrog sebe, ampak ne morejo bit vsi isti...V naši družbi je samo ena nekadilka in kadar smo skupaj smo v predelih za kajenje in tudi vem, da če bi bil zakon, bi se tud z nami kadilci primaknila iz lokala na cigaret, ker ji to ni noben problem..ej apč prilagodljiva...
sicer pa je treba še kadilca razdelit, na tiste obzirne in na ne obzirne...Jst nikol ne kadim zraven nekoga ki tega noče, oziroma puham dim na drugo stran..tud v restavraciji ne prižigam enga za drugim in ne puham v ljudi...v otroke tudi ne seveda, še manj nosečnice...znam bit zlo obzirna do drugih in v življenju še nikol nobenga nism zažgala, niti sebe ne...
Drugo so kadilci, ki jih boli k***c za vse i mi v restavraciji puhajo v krožnik...takih ljudi tud jst ne maram, ker eno spoštovanje pač mora bit...
To, da kadim je pač ladoletniška šibkost, po drugi strani pa tudi lahko rečem da en del krivde nosi država, ker si pri petnajstih absolutno premlad za kupovanje cigaret!Naprej je treba to odpravit, potem pa it dalje...
missrap, če tvojo kolegico moti alkohol in ga ti ne piješ, pa ni kakšna dobra vrlina če to misliš..vsaj jaz sem menja da mi pač nihče en bo ukazoval kaj bom pila in kaj bom jedla in podobno...razumem, da ne mara da piješ v prekomernih količinah, ki ti kasneje povzročajo pijansot, bruhanje itd...ampak če ti zapaše pivo, al pa pač kej alkoholnega, jst ne vidim tukej nobenga raloga zakaj nebi pila...sicer je izbira tvoja, ampak isto je pač pri kajenju a ne...če mi paše bom kadila, seveda bom obzirna do vseh ostalih kadilcev in nekadilcev zraven mene....
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 18. Jan. 2007 16:42

Aja pa za otroke,nosečnice in nas vse ostale nekadilce ni zadosti,da nam ne puhate v fris,ampak bi radi,da bi blo prizanešeno našemu zdravju in dišečosti.

*purple bitch* napisal/-a:missrap, če tvojo kolegico moti alkohol in ga ti ne piješ, pa ni kakšna dobra vrlina če to misliš..vsaj jaz sem menja da mi pač nihče en bo ukazoval kaj bom pila in kaj bom jedla in podobno...razumem, da ne mara da piješ v prekomernih količinah, ki ti kasneje povzročajo pijansot, bruhanje itd...ampak če ti zapaše pivo, al pa pač kej alkoholnega, jst ne vidim tukej nobenga raloga zakaj nebi pila...sicer je izbira tvoja, ampak isto je pač pri kajenju a ne...če mi paše bom kadila, seveda bom obzirna do vseh ostalih kadilcev in nekadilcev zraven mene....

Nisem mislila enga piva,ampak 4.Sem obzirna glede na to,da če smo vsi pijančkni in more ona bit trezna,k vozi,pije antibjotike,....Pač jst v takem primeru ne pijem in ji delam družbo v treznosti.
LP
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 18. Jan. 2007 16:51

^^dj če nimaš kj pametnega povedat se prosim vzdrži komantarja tko kot se bom jz, ker ja tebi nekej razlagat čisto brez pomena :roll:
Dame mas quiero mas
Solo tu, solo yo
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Jan. 2007 16:55

dej razumi že enkrat da je pač tako in ko bo zakon bo pač drugače..mene tud marsikaj moti kar ljudje počnejo, pa se zdaj en bom postavljala a glavo!!dokler pač ni še zakona se bo še kadilo v lokalih, ko bo zakon pa pač ne... :wink:
MissRap
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a MissRap » 18. Jan. 2007 17:05

*purple bitch* napisal/-a:dej razumi že enkrat da je pač tako in ko bo zakon bo pač drugače..mene tud marsikaj moti kar ljudje počnejo, pa se zdaj en bom postavljala a glavo!!dokler pač ni še zakona se bo še kadilo v lokalih, ko bo zakon pa pač ne... :wink:

Zakaj pa sama svojega nasveta ne upoštevaš? :lol:
LP

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov