prepoved kajenja tudi v Sloveniji?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
rebel* - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 1. 2006
- Kraj: :)
jemina napisal/-a:Purple v Sloveniji smo ...men je ta prepoved kajenja tko, kot da bi lahko v gostilni dubla samo vegeterjansko hrano . sam, če je prepoved na javnem mestu, pol si čika ne bom smela pržgat niti sredi kongresnega...al kako..ker to je tudi javno mesto
hehe sej na busnih od trole tut ne smeš kao... sej ne da so narjene iz treh kolov pa šipce... res ful zakadiš okolico bom pač stopla 15cm stran js sm šele zadnjič opazla tist napis...
...ljubiti...
......biti....
........iti...
.........ti...
......biti....
........iti...
.........ti...
-
jemina - Cosmopsiho
- Na forumu od: 14. 6. 2006
Ja Julija pri nas se itak probleme rešuje tam, kjer je najlažje.
In zakoj potem ne prepovejo, da spiješ več kot 3kozarčke alkohola v lokalu, ker je alkohol tudi škodjiv, pijani ljudje so pa škodljivi vsem drugim, ker so čiz preveč nevarni
Sj sploh nima smisla vse tole...na k***c mi grejo z vsemi temi prepovedmi
In zakoj potem ne prepovejo, da spiješ več kot 3kozarčke alkohola v lokalu, ker je alkohol tudi škodjiv, pijani ljudje so pa škodljivi vsem drugim, ker so čiz preveč nevarni
Sj sploh nima smisla vse tole...na k***c mi grejo z vsemi temi prepovedmi
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
- jullia
- Debatorica
- Na forumu od: 10. 7. 2006
sej v bistvu je prepovedano, tbh. a te lahko spomnim na kebrov zakon? vinjenim osebam je prepovedano točiti alkohol. (ta člen sicer ni doživel toliko pozornosti kot starostna omejitev, obstaja pa le). koliko se pa folk drži tega, je pa drugo. poleg tega je prepovedano vozit pod vplivom alkohola, kar je v bistvu največja grožnja povezana z alkoholom (vsaj za moje pojme). spet, poznam polno ljudi, ki sploh ne poznajo dileme drink or drive. dejmo oboje, če me pa dobijo, je pa policaj fuknjen kreten, ki se vmešava v moje zadeve.
za slovence je itak značilna ena specialna mentaliteta, kjer se oklepamo svojih pravic kot pijanec plota in se pri tem sploh ne zavedamo, da naše pravice segajo le do meje, kjer pričnemo škodit drugim.
za slovence je itak značilna ena specialna mentaliteta, kjer se oklepamo svojih pravic kot pijanec plota in se pri tem sploh ne zavedamo, da naše pravice segajo le do meje, kjer pričnemo škodit drugim.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
to je čist res...alkohol ma neke prepovedi, pa vseeno s ejih povsod na veliko krši...
recimo sama sem doživela na svoji koži že miljonkrat, da so mi dal že preveč preveč pijani, še edno alkohol zapit, kar bi bilo bolje da ne...enkrat sem se clo stepla z enim mulcom, bla sem res na orto pijana, pa so mi potem še naprej točil alkohol... seveda, če trezna razmišljam, bi bla vesela če mi ga nebi!!ker potem je blo še slabše...
In ja rada bi vidla, kje ne točijo mladoletnim alkohola, oziroma kje prašajo za osebno..mislim, da nikjer
in vsi ti zakoni in vse...men gre to totalno na k***c, zato ker glupi slovenski politiki gledajo samo na to, da bodo skoperali zadeve od drugje...sami se pa čist nič ne spomnejo svojega...
veliko boljš bi blo, sploh za lastnike lokalov, ki bodo tlele največ trpeli, da bi uvedli dva placa; enga za kadilce in enga za nekadilce...pa bi bla koza cela in volk sit...vsi zadovoljni...potem je pa od posameznika problem, kam se bo usedu....
zadnjič sem se lih pogovarjala z enim natakarjem tlele v lokalnem baru in je reku, da pričakujejo vsaj 60-70% upad gostov ob sprejetju takega zakona....zato, ker večina gostov kadi....In tud za svojo okolico vem, večinoma so kadilci, da ne bodo več hodili v lokale...takrat ko se bo zunaj sedelo ja, drugače pa ne...sploh pa diskoteke in večerno pitje po lokalih...jst en morm alkohola pit brez čika...no way, takrat najbolj paše
in glede na italijo, ko so rekl v kao eni raziskavi, da upad gostov po lokalih ni bil velik, ubistvu se skoraj ni poznal in zelo malo lokalov se je zaprlo zarad tega....ampak še vedno jst temu ne verjamem...sicer pa italijani so čisto nasprotje od nas...slovenc, vem da iz principa ne bo šel v lokal če ne bo smel čika pržgat....mal sm posplošila, ampak mislm, da tlele lahko komot posplošim, ker bo res tko....kašni mali lokalčki se bodo zihr zaprli, ker ne bo prometa....
in država bi kao rada pomagala malim podjetnikom...ja res zelo pomaga....
sicer pa pač jst sem vesela za ta zakon...ker pač bom manj zapravljala za kafetke...ampak na živce mi gre pa cel postopek in vse okoli tega...
in sama sem vedno tko obzirna, d ane bom šla kadit nosečnicam/otrokom/babicam/sploh folku v glavo...Niti en bom v gostilni nekomu pihala v krožnik...zadnjič sem se celo prisedla iz prostora za kadilce na eno drugo mizo, ker je en par motilo kajenje...pa sta bla v kadilskem prostoru...pa sm pač vstala in se presedla, ker pač vem da jim ni prijetno...
recimo sama sem doživela na svoji koži že miljonkrat, da so mi dal že preveč preveč pijani, še edno alkohol zapit, kar bi bilo bolje da ne...enkrat sem se clo stepla z enim mulcom, bla sem res na orto pijana, pa so mi potem še naprej točil alkohol... seveda, če trezna razmišljam, bi bla vesela če mi ga nebi!!ker potem je blo še slabše...
In ja rada bi vidla, kje ne točijo mladoletnim alkohola, oziroma kje prašajo za osebno..mislim, da nikjer
in vsi ti zakoni in vse...men gre to totalno na k***c, zato ker glupi slovenski politiki gledajo samo na to, da bodo skoperali zadeve od drugje...sami se pa čist nič ne spomnejo svojega...
veliko boljš bi blo, sploh za lastnike lokalov, ki bodo tlele največ trpeli, da bi uvedli dva placa; enga za kadilce in enga za nekadilce...pa bi bla koza cela in volk sit...vsi zadovoljni...potem je pa od posameznika problem, kam se bo usedu....
zadnjič sem se lih pogovarjala z enim natakarjem tlele v lokalnem baru in je reku, da pričakujejo vsaj 60-70% upad gostov ob sprejetju takega zakona....zato, ker večina gostov kadi....In tud za svojo okolico vem, večinoma so kadilci, da ne bodo več hodili v lokale...takrat ko se bo zunaj sedelo ja, drugače pa ne...sploh pa diskoteke in večerno pitje po lokalih...jst en morm alkohola pit brez čika...no way, takrat najbolj paše
in glede na italijo, ko so rekl v kao eni raziskavi, da upad gostov po lokalih ni bil velik, ubistvu se skoraj ni poznal in zelo malo lokalov se je zaprlo zarad tega....ampak še vedno jst temu ne verjamem...sicer pa italijani so čisto nasprotje od nas...slovenc, vem da iz principa ne bo šel v lokal če ne bo smel čika pržgat....mal sm posplošila, ampak mislm, da tlele lahko komot posplošim, ker bo res tko....kašni mali lokalčki se bodo zihr zaprli, ker ne bo prometa....
in država bi kao rada pomagala malim podjetnikom...ja res zelo pomaga....
sicer pa pač jst sem vesela za ta zakon...ker pač bom manj zapravljala za kafetke...ampak na živce mi gre pa cel postopek in vse okoli tega...
in sama sem vedno tko obzirna, d ane bom šla kadit nosečnicam/otrokom/babicam/sploh folku v glavo...Niti en bom v gostilni nekomu pihala v krožnik...zadnjič sem se celo prisedla iz prostora za kadilce na eno drugo mizo, ker je en par motilo kajenje...pa sta bla v kadilskem prostoru...pa sm pač vstala in se presedla, ker pač vem da jim ni prijetno...
-
rebel* - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 1. 2006
- Kraj: :)
*purple bitch* napisal/-a:in a to veš, da lahko dejansko res plačaš kazen če te kaps uhvati
sej ne da se skos mim vozjo
pa sej iz avta tud ne smeš vržt čika, je ena katastrofalna kazn
...ljubiti...
......biti....
........iti...
.........ti...
......biti....
........iti...
.........ti...
- @smrketka@
- Debatorica
- Na forumu od: 13. 10. 2006
- Kraj: ljubljana
jst sm drgač kr za prepoved kajenja k sama ne kadim in mi zato posledično cigaretni dim ful ni všeč. res to težko prenašam in zato sm zlo za ta zakon
-
*melby* - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 7. 2004
Jst tud komi čakam da uvedejo ta zakon!
Sama ne kadim in mi gre zelooo na živce, ko grem kam na pjačo in potem sama sebi smrdim al pa se v predavalnici kdo zraven mene usede (ki je bil po vonju očitno tudi v zakajenem prostoru), ki nenormlano smrdi po čikih in mi skor slabo rata in me potem po možnosti še kaj vpraša in mu tudi iz ust smrdi
Sama ne kadim in mi gre zelooo na živce, ko grem kam na pjačo in potem sama sebi smrdim al pa se v predavalnici kdo zraven mene usede (ki je bil po vonju očitno tudi v zakajenem prostoru), ki nenormlano smrdi po čikih in mi skor slabo rata in me potem po možnosti še kaj vpraša in mu tudi iz ust smrdi
* ~ ne oziraj se za drugimi, bodi originalen ~ *
- MissRap
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 1. 2005
Meni je tako hard,ko povdarjajo kako bodo s tem zakonom zmanjšali število kadilcev.
Ma uni k kadi mi je mei vseeno zaradi mene naj si tri čike da v usta,samo da ne ko sem jaz zraven.
Noben ne povdari,da s tem zakonom pomagajo tistim,ki so prisiljeni vdihavati dim(padivnim kadilcem).
Tko,da upam,da se bo ta zakon čim prej uveljavil.
LP
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Uno, k ste gor omenjale, da kadilci ne bojo več hodil v lokale ..
Sej so tut nekadilci, k grejo raj dam na kavo, k pa v nek čist zakajen lokal. Bojo pa ti rajš hodil na kavice, pa se pol zravna to.
Jz vem, da grem ziher rajš v en lokal, kjer lah normalno diham. Tko da kukr je Angel rekla, bo tut men fajn, ko bo to prišlo v veljavo.
Pa drgač, a ni prepoved za zaprte javne prostore? Tko da se pol na sredi Kongresca lahko normalno kadi (oz. se bo kadilo).
Sej so tut nekadilci, k grejo raj dam na kavo, k pa v nek čist zakajen lokal. Bojo pa ti rajš hodil na kavice, pa se pol zravna to.
Jz vem, da grem ziher rajš v en lokal, kjer lah normalno diham. Tko da kukr je Angel rekla, bo tut men fajn, ko bo to prišlo v veljavo.
Pa drgač, a ni prepoved za zaprte javne prostore? Tko da se pol na sredi Kongresca lahko normalno kadi (oz. se bo kadilo).
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov