prepoved kajenja tudi v Sloveniji?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- tascica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 2. 2006
Jst mislim, da bi blo za vse fajn, ce bi prepovedali. Ce bi sla v bar na pijaco, ne bi vec smrdela po cikih npr. zadnjic sm z mojo noseco prijatlco mela kr nekej problemov da sm najdla fajn cist bar za njo. Pa ko cakam na avtobus na primer. kako bi gre na zivce ce se eden postavi zdraven mene in zacne kadit. a ni to ene vrste agresija? Meni gre to tko v nos, prou grlo me pece... da ne govorim o bogih otrocih kadilcev. ti nimajo sploh nobene izbire. obleke jim smrdijo po cikih, kdo ve kolko strupenega dima vdahnejo, pa so prou nedolzni. koncno bi blo pa to pozitivno tudi za tiste ki kadijo, sej res ful kadilcev umre zaradi bolezni, ki jih povzroci kajenje. pa se zapravljajo brez veze. naj namenijo tisti denar rajsi za dobrodelne namene alpa naj si kupijo ksno zdravo pomaranco:)
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
tascica napisal/-a:...Pa ko cakam na avtobus na primer. kako bi gre na zivce ce se eden postavi zdraven mene in zacne kadit. a ni to ene vrste agresija?
Ja, evo, to tud mene ful moti, še bolj pa odgovor kadilcev na to "Pa se umakni!"
Tako je bilo pr nas v službi, ko je v eni sami mičkeni kuhinjci kadilo 4,5 ljudi od 20 v času malice in če je kdo kej reku, je blo spet to: "Pa pejte ven!"
Ampak nas je blo 15, njih pa 5 in bi se morali mi njim umikat??
-
girl007 - Debatorica
- Na forumu od: 30. 7. 2004
- Kraj: Kranj
Nej prepovejo kajenje na javnih mestih.
kdor kadi naj kadi doma oz. v kadilnicah (naj jih neredijo).
zakaj bi se stalno nekadilci prilagajali kadilcem, ko pa stalno pravijo kako je kajenje nezdravo.
Nej potem kaj končno naredijo s tem.
kdor kadi naj kadi doma oz. v kadilnicah (naj jih neredijo).
zakaj bi se stalno nekadilci prilagajali kadilcem, ko pa stalno pravijo kako je kajenje nezdravo.
Nej potem kaj končno naredijo s tem.
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
- Nadine
- Kofetarica
- Na forumu od: 3. 7. 2005
jaz sem čis za to, da se prepove. mislm da so kadilci nasplošno zlo sebični ljudje, če si misljo uničvt zdravje, nj si ga, ne pa da ga pol še ostalim, ki se pač slučajno znajdemo zraven. kar naj se oni umaknejo, zakaj bi se mogl mi njim prilagajat. tko da jz sm čis za to. There, i said it.
-
inchy84 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: Trbovlje
Men se tut čist prov zdi, da bi prepovedal. Ne vem no ko gremo kdaj vn pa tut če sem sam 10min v enem lokalu pol tooook prismrdim vn, da ne govorim kok mi pol lasje smrdijo..bljak
Tko, da upam da bojo čimprej sprejel to
Tko, da upam da bojo čimprej sprejel to
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
- opium
- Kofetarica
- Na forumu od: 19. 10. 2004
- Kraj: neutral zone
sofia83 napisal/-a:Ja jst ne kadim več, ampak sem proti temu zakonu. Sicer je res lepš prit domov nesmrdeč in tko, ampak gre za princip, za to, da se kadilce diskriminira in to je pač zlo narobe. Sploh ne vem, ker vosu se je tega spomnu ... Kaj bi bil pa problem nardit prostore za kadilce in ločeno za nedadilce? No žal so se spomnl enga glupga argumenta - kao varnosti na delu za kelnarje, k morajo vdihovat dim cel dan Ja kooook jih zlo skrbi za delavce
al pa če argument sploh ni glup, js če bi biu kelnar, mi zih nebi blo OK d bi po 8+ ur vdihoval ta smrdljiv dim. pa tudi ločene prostore narest bi bil večinoma povsot kr velik problem, če že ne celo nemogoče. in kadilci niso čist nič diskriminirani, nej kadijo doma oz tam kjer to ostalih ne moti.
-
tiasha - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 6. 2004
Jela napisal/-a:Nč ne smejo prepovedat! Ke bomo pol kadil????
Itak pa, če misljo prepovedat zakaj sploh še prodajajo čike debili neumni??
Kaj mene briga kje boš ti kadila Oz. kje boste vi kadilci kadil!!! Mislm a zdej se bomo pa še s tem ukvarjal ... Deli to doma v svoji sobi, v dnevni sobi, v spalnici, v kuhni, na balkonu, na dvorišču, na stopnišču ... kjer ti srce poželi ... A ni to že čist zadost prostorov ...
Zakaj zahudiča bi mogl pa tut tam kadit k smo mi nekadilci zravn ... Bemti ej ... nikol se ne prtožujem čez nobenga kadilca in vedno sm rekla, da se najdejo tut zlo vljudni kadilci pa še nikol nism nobenmu zatežila, da mi rauha direkt u faco ... sam takele izjave ... ja fak ... mislm dej ... Boš vsaj nehala kadit pa zapravljat keš za tako bedarijo!! Pa mogoče si boš prhranila par let življenja.
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
-
metron - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 12. 2004
- Kraj: LjUbLjAnA
A dej, če ti pač ne sede svinjarije še v lokalčku vohat ne pomen to, da si proti ker maš v glavi ene politične nebuloze Kaka diskriminacija do kadilcev, jz čis dost keša gostincem pustim, pa ne rabim še kle raka dobivat če že itak vso svinjarijo pojemo pa vdihamo. Simpl ko pasulj. Z mojo družbo smo v starih časih nonstop po raznih enpubih visel, pa je šlo keša, pa noben ni kadil...tko da o definicija "kafanca" bi se lah pogovarjal...
- opium
- Kofetarica
- Na forumu od: 19. 10. 2004
- Kraj: neutral zone
sofia83 napisal/-a:Al pa če bi mogl kelnarje vprašat, če so pripravljeni delat v takih pogojih ... In glede na to, da se najde velik kadilcev med njimi, ti garantiram, da bi z veseljem delal v takem. In verjem, da bi gostinci že našl način, da nardijo ločene prostore, ker jim pač kadilci prinašajo velik več denarja. Nekadilci žuljo tist čaj par ur, kadilci so pa že po defaultu kafanski ljudje in velik več spijejo. Dejmo gostincem (in kelnarjem) vsaj možnost izbire, ne pa da brezglavo lezemo v rit Evropi.
torej če bi se gostinci loh sami odločal a bojo mel kadilski al nekadilski lokal, bi jih blo itak večina kadilskih in bi bli kelnarji nekadilci zlo diskriminirani, ubistvu bi redkokjer sploh dubu job
ne vem kako bi večlina malih LJ lokalou našla način, da nardijo ločene prostore, če pa imajo itak samo en prostor.
kokr sm bral, je v italiji promet od začetka uvedbe te prepovedi res delno upadel, vendar se je hitro vrnil na stare tirnice. so se pač navadl ane.
-
Jela - Debatorica
- Na forumu od: 2. 8. 2005
- Kraj: Bla Bla
Sej v Lj. je dost takih lokalov, kjer se ne sme kadit. To je vš problem če hodte v take k itak skor usi kadijo .
tiasha točn tko, kadila bom kjer mi srce poželi sej gre itak men na škodo. Pa itak sm tak človk d ugasnm, če mi kdo reče da ga mot.
tiasha točn tko, kadila bom kjer mi srce poželi sej gre itak men na škodo. Pa itak sm tak človk d ugasnm, če mi kdo reče da ga mot.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov