prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%
Skupaj glasov : 346

Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 07. Avg. 2007 13:09

men je prav všeč ta nov zakon! Vsaj ne bojo kadilci v gostilnah še mene zraven zastruplal.

Sem včeri gledala eno odajo, kjer so nardil poskus: dva otroka sta z očetom in mamo bila v gostilni tri ure. Oba starša sta v tem času skadila 21 cigaret. Otroka sta po treh urah dala urin za preiskavo. In kaj so ugotovili...v urinu so našli toliko nikotina in drugih cigaretnih snovi, kot da bi pokadila 1,5-2,5 cigareta!! :eek: Mama, ki je kadila zmeraj v stanovanju, v neposredni bližini svoje 2-letne deklice, je pa ugotovila, da ima deklica v urinu toliko nikotina, kot bi skadila 3 cigarete. Tak so se šele potem starši mal zamislal, kaj delajo svojim otrokom...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 07. Avg. 2007 13:19

si predstavljaš kolk kvazi pokajenih cigaret se lahko najde v urinu otroka ki živi v ljubljani ali pa trbovlju? :D
to je čist vse relativno.potemtakem bi mogla met tud jst THC v krvi ker sm bla skos zraven ko je folk kadil..Pa je začuda test pokazal negativno :) in je čist isto.
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 07. Avg. 2007 13:31

Sm 100% da škoduje otroku kajenje staršev! Pa je tut res, da takšni otroci prej zbolijo za pljučnimi boleznimi in alergijami.
Uporabniški avatar
mala punci
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mala punci » 07. Avg. 2007 17:54

¤MajC¤ napisal/-a:Meni je popolnoma vseeno, če je ali ni zakon. Itak je ogormno stvari ki škodi tako da... Tisti dim gor al dol. Situacija trenutno pač je taka kot je.Sicer nisem vidla nikoli poante v kajenju, ampak dobro ajde ti zapaše pa si prižgeš lepo v lokalu in stresaš v pepelnik, ampak da zaradi enga cigareta greš stat pred lokal pa na "hitrco enga potegnit"...A samo meni to zgleda takooo ceneno?Drugače pa bi zdaj bla super priložnost da v te t.i komore vgradijo še kafe mašine. Dixi, kafe in kadilnica obenem...tržna niša prihodnosti....

Jz bi vsakemu, ki bi želel piti alkohol naredila isto. Če moram jaz kot neko budalo stat pred kafičem ker mi pač paše skadit enga po kavi naj pa še on stoji zunaj s kozarcem/flašo... In potem bi tudi večina vas tukaj na forumu, ki ste tako proti nam kadilcem vsaj enkrat v življenju ugotovila da zaradi ene stvari, ki tebi paše in jo počneš čeprav škoduje tvojemu zdravju, si kao manjvreden v družbi in tvoja prisotnost ni zaželjena v lokalu.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 07. Avg. 2007 18:27

mala punci napisal/-a:
¤MajC¤ napisal/-a:ampak da zaradi enga cigareta greš stat pred lokal pa na "hitrco enga potegnit"...A samo meni to zgleda takooo ceneno?

Jz bi vsakemu, ki bi želel piti alkohol naredila isto. Če moram jaz kot neko budalo stat pred kafičem ker mi pač paše skadit enga po kavi naj pa še on stoji zunaj s kozarcem/flašo... .

Joj, od kdaj pa je kajenje in pitje isto? Če ti kadiš, meni škoduje. Če ti piješ, mene boli k.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
mala punci
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mala punci » 07. Avg. 2007 18:34

pa te bi bolel k... če bi bila pijana za volanom in bi ti na cesti zbila otroka? ne bi rekla. Ne glej jaz delam v gostinstvu in sem tudi sama kadilka. In te dni opazujem folk kako se obnaša. Vsi kadilci brez pardona gredo na teraso sedet, a tisti folk ki hodi mimo po pločniku jih pa gleda kot da so zdaj neka manjvredna rasa. To me razjezi. Ob sprejetju zakona se je zavarovalo nekadilce in zakaj kar naenkrat takšen posmeh in škodoželjni pogledi nekadilcev kadilcem? To sem hotela povdartit. Dosegli ste kar ste hoteli a očitno marsikomu še to kar ni dovolj
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 07. Avg. 2007 18:50

a dobr no ... dejte ne dramatizirite .. ne eni ne drugi ...
en nej gre ven na čik, drug pa na per ... tist, ki pa ne pije, nej si pa eno đolo zvije, če pa tut to ne, pa nej korenje žveč ...

jaz bi najprej sprejela zakon, da je vsem mamicam z majhnimi otroci, ki so še v vozičku ali pa prosto leteči po trgovini, prepovedala vstop v štacune s cunjami. Evo, pa sem enako nehumana kot je ta zakon .. ali pa bi se večina strinjala z menoj, ko 1x vidijo posmrkano majico ali pa arogantno mamico z vozičkom, ki zasede pol H&M, češ, da ona je pa rodila, umakni se, da je ta zakon čisto human ...

in vedno se bosta naredila 2 tabora. Eni, ki se po eni strani bašejo z vso svinjarijo tega sveta, nalivajo z alkom/gaziranimi pijačami/kavo/čajem, pojejo ves junk food, potem jih pa mori pasivno kajenje - ne nabijite, morate imeti pa res srečo, da umrete zaradi pasivnega kajenja v kafičih (ampak, ko se pa ližete s tipom, ki na veliko kadi, je pa kul ;)) ... na drugi strani so pa strastni/občasni kadilci, ki jim paše prižgat cigaret ob kavici. Oni bodo pa vsi pomrl, ker zdej se tega več nau smel delat.
Eh, pa časopis berite ;)

Kršenje pravic? Mislim, da je večje kršenje pravic to, da so dali NII izpit (pa brez zamere) kot pa tale zakon ;)

bodo pa tako kot v Angliji začeli na veliko prodajati sode za hišno uporabo ;)
Uporabniški avatar
girl007
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 7. 2004
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a girl007 » 07. Avg. 2007 19:01

jemina napisal/-a:
Shannon napisal/-a:
*purple* napisal/-a:
g00fy_qa napisal/-a:Ne morem verjeti.... :grinsevil: Če kdo ne bo upošteval pa mu bom kar sama tisti čik ugasnila. :D

to bi pa rada vidla ja :D

To sem že naredila. Neotesana budala je prižgala čik v prostoru za nekadilce, polnem otrok + dve nosečnici. Najprej sem opozorila, ker ni zaleglo, sem mu izpulila čik in ga ugasnila v njegovi pijači. Je samo debelo gledal in se pobral ven brez besed.

p.s. tega človeka nisem poznala.

meni je pa to skrajno neumno in primitivno. sj se da še enkrat opozorit, na moreš pa tega narest. Sploh pa ga ugasnit v pijači :roll: Kakšna nestrpnost

Ja halo. Tuki je pa edin ta k je cigaret pržgal nestrpen, če že kdo. Jest bi mu pol še uno pijačo v glavo zlila.
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 07. Avg. 2007 22:08

bejbika, you`ve got the point! :gut: :flehan:

že skos nekateri govorimo eno in isto pa se še vedno najde nekdo ki nekej pametuje..jst tud mislm da dokler folk ne živi zdravo v popolni celoti nima kej utrujat zarad čikov in zakajenih lokalov, ki nekateri sploh niso.

poleg tega sem par dni nazaj na discoveryu gledala dokumentarc o raznoraznih rakih in so prov rekl da so natančne raziskave pokazale, da sploh ni nujno da vsi ki so kadili, da so dobili raka na pljučih zaradi cigaret!niti pasivni kadilci, kateri naj bi umirali zarad raka na pljučih niso stoprocento zboleli zarad tega.to so samo domnevanja.kot tdi ni res da vse pozdarije katere se omenjajo vsebujejo rakaste celice in lahko dobiš raka.ti morš met v povprečju točno določeno vsebnost svinjarije v telesu da bi zarad določene stvari dobil raka, al pa pljuča čista kot kristal pa ga dobiš...res je večja verjetnost vseeno pa razlog nikoli ne more biti dokazan!
poleg tega mi noben ne bo govoril da pri otrocih nastajajo alergije in kajjestvemkajševse zarad čikov.ma k bi vi vedl kašn zrak vdihujete in kakšen smrad od vode pijete, da ne omenjam še česa druzga, bi se takoj mal zamisl, da pa le ni vse v čikih.današnje življenje je itak popolnoma nezdravo pa četudi človek živi nevemkok zdravo ker je vse skupaj ena sama svinjarija.in ne bodo čiki naredl konc sveta, prej parfumčki in deodorantki in dišavci za smrad od dreka prekrit-in tud to je dihalnim organom lahko škodljivo in tud tle notr so alergeni :wink:

smrdi res...ampak če bi tok smrdel in vas tok motl že prej preprosto nebi šli v lokal.
in še ena na otroški račun; kaj ma sploh mali otrok za delat v lokalu?ok usput slučajno, ampak daleč od tega da se bo zdej zastrupu zarad tiste pol ure.

girl007 & shanonn....to je primitivno, še vedno se da lepo rečt.definitivno če bi men kdo kej tazga naredu nebi ostal samo pri čudnih pogledih..sam na tapravga morš naletet pa pol prec vidš kako ti on pokaže še hujšo plat svojga primitizma-pa nesmiselno je mislt če si ženskla da ti nou nč...dandanes več ni takih mej.
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 07. Avg. 2007 22:54

shannon, če ti v kafiču nekdo kadi poklič policijo al kogarkoli že je treba, ne pa da mu kr tkole neki čik u pijači ugašaš. a je vsaj pijačo pol mel zastonj, ker si mu jo zasvinjala?
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a norolescentka » 08. Avg. 2007 6:41

ampak, dragi moji. da ne bodo zdej vsi nekadilčki sedel zunaj ( ko majo razkajene gostilne), tisti kadilci, ki bi pa želel kerga pržgat, se pa zun ne bojo mel kje usest da bi katerga pržgal :D :D :D
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a norolescentka » 08. Avg. 2007 6:48

najbolj debila stvar pri tem zakonu pa je prepoved nošenja hrane in pijače v prostore, namenjene kadilcem (aka v tisto meterkratmeter stekleno kocko, v kateri naj bi bilo prostora z 4 ljudi

torej tut če nism gost gostilne, pa kadilnco postavjo, lohk grem not kadit...itak me ne smejo tja postrežt. supr, vsaj na toplem bom
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 08. Avg. 2007 7:07

norolescentka napisal/-a:
najbolj debila stvar pri tem zakonu pa je prepoved nošenja hrane in pijače v prostore, namenjene kadilcem (aka v tisto meterkratmeter stekleno kocko, v kateri naj bi bilo prostora z 4 ljudi

torej tut če nism gost gostilne, pa kadilnco postavjo, lohk grem not kadit...itak me ne smejo tja postrežt. supr, vsaj na toplem bom

sam res... :D Dobra ideja za pozimi... :D
Always look on the bright side of life!
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a norolescentka » 08. Avg. 2007 7:09

Dagi napisal/-a:
norolescentka napisal/-a:

sam res... :D Dobra ideja za pozimi... :D

ja, zdej nam ne bo treba nč več kupt za pit (=nč zapravt, sam za cigaret, ne pa še za kofe, sok, čaj...) pa bomo vseen lohk v gostilni v kadilnici :D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 08. Avg. 2007 9:52

norolescentka napisal/-a:ampak, dragi moji. da ne bodo zdej vsi nekadilčki sedel zunaj ( ko majo razkajene gostilne), tisti kadilci, ki bi pa želel kerga pržgat, se pa zun ne bojo mel kje usest da bi katerga pržgal :D :D :D

khm, se mi dozdeva da bo tko ja :D

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov