prepoved kajenja tudi v Sloveniji?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- MissRap
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 1. 2005
Ja ma onesnaževanje podtalnice zaradi kmetov je pač nujno zlo,ker drugače pa zelenjave ne bi meli kje kupit,avtomobili-kako bi se ti vozila kam študirat,al pa v btc,al pa v bolnico???
Ne moreš primerjat čikov z avti zato ker kadilci so odvisni od čikov,jih pa njihovo telo oz.življenje ne rabi.As simple as that.
Kar se pa tiče natakarjev..Ja sej oni tut štejejo za tiste ogrožene.
Kar se pa tiče Italije.Od tega zakona jaz vem,da so 2 diskača samo v stari gorici novga odprli.Tko,da to da so 40% barov zaprli po tem zakonu je bull shit(razn,če to pomeni,da so že zdavnaj propadle stavbe poimenovali bar).
LP
Ne moreš primerjat čikov z avti zato ker kadilci so odvisni od čikov,jih pa njihovo telo oz.življenje ne rabi.As simple as that.
Kar se pa tiče natakarjev..Ja sej oni tut štejejo za tiste ogrožene.
Kar se pa tiče Italije.Od tega zakona jaz vem,da so 2 diskača samo v stari gorici novga odprli.Tko,da to da so 40% barov zaprli po tem zakonu je bull shit(razn,če to pomeni,da so že zdavnaj propadle stavbe poimenovali bar).
LP
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Jooj, no offense, sam men grejo pa lasje pokonc, ko folk svoja stališča argumentira na ta način, da se spol spravlja še na čist druga področja - češ, pa nej bo pol še to tako!! A la onesnaževanje okolja na vse druge načine ipd.
Isto je blo v primeru trgovin s tistim: kaj pa vsi drugi poklici, ki morajo delat?
Pač govorimo o konkretnih zadevah, ki so aktualne, ne bomo zdej sveta spremenil.
Isto je blo v primeru trgovin s tistim: kaj pa vsi drugi poklici, ki morajo delat?
Pač govorimo o konkretnih zadevah, ki so aktualne, ne bomo zdej sveta spremenil.
- MissRap
- Komunikatorka
sofia83 napisal/-a:Ma lej ne mislm se tle neki prerekat s tabo o nečem, kar je čist off topic. Na kratko: govorila sem o pretiravanju, temu, da majo familije po 4 avte (vsak član svoj avto) in marsikomu onesnažujejo okolje, pa un ne more nič za to. Al pa neka tovarna v Tunguziji (k nimamo nič z njo) k nam vsem veča ozonsko luknjo. Kmetje pa niso zmerni - žal hočjo pridelat čim več v čim krajšem času, zato problemi s podtalnico. Sam sej pravim, to je spet čist druga tema. Point je, da je to pač sožitje - sicer se strinjam, da so čiki škodljivi in čist nepotrebni, sam kot sem že neštetokrat rekla, naj pol zaprejo vse tobačne tovarne pa bo mir. Ne pa da se grejo neka dvojna merila in folku serjejo po glavi, tko k je njih volja, kapiš?
Pač v tem zakonu bo ratalo preprečit kajenje na javnih prostorih.
Omejitve odpadkov v okolje so že.
Drugič bo en drug zakon....
Če ne pa zberi tolko in tolko podpisov za omejevanje števila avtou v družini.
Razumeš zdej je pač na vrsti ta zakon.
Kar se pa tiče,da hočejo vsi v čim krajšem cajtu,čim več zaslužit je pa logično.Al ne????
LP
- MissRap
- Komunikatorka
Jochie napisal/-a:torej, se enkrat na kratko: sem za to, da gostinci dobijo proste roke pri izbiri, komu bodo namenili svoj obrat, ce ze ne morejo fizicno lociti prostorov za kadilce in nekadilce.
Ja in potm bo puhn nekadilski plac s kadilci,ki bojo hodili v kadilski plac samo kadit???????Ker kot si opazla tle na forumu je dosti kadilcev,ki so za ta zakon.
LP
- MissRap
- Komunikatorka
Ma nobenga šoka ne bo.
Ti dam primer.Italjan,ko pride v Slovenijo kadi zunej,tudi če pr nas lahko kadiš not.
Na začetku bo tudi za moja pljuča šok,ker v soboto in petk ne bodo zauživala(pasivno) čikou.
Potm bomo pa visi se lepo navadli.
Kdaj pa pride ta zakon v veljavo?
LP
Ti dam primer.Italjan,ko pride v Slovenijo kadi zunej,tudi če pr nas lahko kadiš not.
Na začetku bo tudi za moja pljuča šok,ker v soboto in petk ne bodo zauživala(pasivno) čikou.
Potm bomo pa visi se lepo navadli.
Kdaj pa pride ta zakon v veljavo?
LP
- opium
- Kofetarica
- Na forumu od: 19. 10. 2004
- Kraj: neutral zone
Jochie napisal/-a:torej, se enkrat na kratko: sem za to, da gostinci dobijo proste roke pri izbiri, komu bodo namenili svoj obrat, ce ze ne morejo fizicno lociti prostorov za kadilce in nekadilce.
sam ni to to, kelnar ki ne kadi, bi ful težje dubu službo, kot tisti ki kadi...
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
MissRap napisal/-a:Jochie napisal/-a:torej, se enkrat na kratko: sem za to, da gostinci dobijo proste roke pri izbiri, komu bodo namenili svoj obrat, ce ze ne morejo fizicno lociti prostorov za kadilce in nekadilce.
Ja in potm bo puhn nekadilski plac s kadilci,ki bojo hodili v kadilski plac samo kadit???????Ker kot si opazla tle na forumu je dosti kadilcev,ki so za ta zakon.
LP
nekadilec bo imel svobodno izbiro, ce se bo druzil s kadilci ali ne. pac, vsi ze sedaj imamo izbiro, ali gremo v lokale, ki so zakajeni ali ne gremo. se mi pa zdi nefer, da bi gostincu-podjetniku omejevali njegov prihodek na ta nacin.
jaz zase vem, da ce bo prepoved kajenja v barih, v njih ne bom vec zahajal. raje si bom pir na bencinski ali v trgovini kupil ter ga spil, kjer bom lahko zraven kadil! in preprican sem, da je 80% kadilcev enakega mnenja kot jaz.
tisti kadilci, ki so za zakon, pa so verjetno zato, ker bi se kajenja radi odvadili, pa se jim zdi, da bo ta zakon pripomogel k njihovemu odvajanju.
- MissRap
- Komunikatorka
Jochie napisal/-a:MissRap napisal/-a:Jochie napisal/-a:torej, se enkrat na kratko: sem za to, da gostinci dobijo proste roke pri izbiri, komu bodo namenili svoj obrat, ce ze ne morejo fizicno lociti prostorov za kadilce in nekadilce.
LP
nekadilec bo imel svobodno izbiro, ce se bo druzil s kadilci ali ne. pac, vsi ze sedaj imamo izbiro, ali gremo v lokale, ki so zakajeni ali ne gremo. se mi pa zdi nefer, da bi gostincu-podjetniku omejevali njegov prihodek na ta nacin.
jaz zase vem, da ce bo prepoved kajenja v barih, v njih ne bom vec zahajal. raje si bom pir na bencinski ali v trgovini kupil ter ga spil, kjer bom lahko zraven kadil! in preprican sem, da je 80% kadilcev enakega mnenja kot jaz.
tisti kadilci, ki so za zakon, pa so verjetno zato, ker bi se kajenja radi odvadili, pa se jim zdi, da bo ta zakon pripomogel k njihovemu odvajanju.
Ma ti preprosto ne razumeš,da bojo ljudje hodili v bare lih tko ku zdej.
Lahko se boš trmu en tedn,ma potm k bo šla tvoja klapa v diskač boš šou tut ti.In tko se boš navadu,da k ti bo šlo za kadit boš šou lepo vn z diskača zastruplju sebe po svoji izbiri in potem šou nazaj noter med klapo.
Razumeš noben bar ne bo trpeu,noben bar,noben lastnik bara,noben natakar,samo nam nekadilcem mam ne bo več kratena pravica.
če boš pa rajš šou na bencinsko,kupu pir in zuni piu,ti tega noben ne bo branu.Eden manj,edn več(tisti k zdej ni šou u bar k ni mogu dihat not).
LP
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
opium napisal/-a:Jochie napisal/-a:torej, se enkrat na kratko: sem za to, da gostinci dobijo proste roke pri izbiri, komu bodo namenili svoj obrat, ce ze ne morejo fizicno lociti prostorov za kadilce in nekadilce.
sam ni to to, kelnar ki ne kadi, bi ful težje dubu službo, kot tisti ki kadi...
jaz mislim, da bi bilo scasoma dovolj barov za kadilce in nekadilce, kajti trg bi naredil svoje...
-
metron - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 12. 2004
- Kraj: LjUbLjAnA
Ekvilibrij povpraševanja in ponudbe, a ne Jochie .
1. Čist nič manj folka nou kadil
2. Čist noben lokal ne bo propadu, lokali so zaradi druženja, ne cigaret
3. Za ozonsko luknjo lah kupiš sunblocke, a nej v lokalu nosm gasmasko
Neumno je primerjat onesnaževanje s tovarnami, ker prot eni ZDA k se jim šljivi za kijotski sporazum, ne mormo nič. Glede avtov pa tut lahko - no bomo, ko bodo zrihtal funkcionalnejšo obliko javnega prevoza.
Neumno je primerjat onesnaževanje s tovarnami, ker prot eni ZDA k se jim šljivi za kijotski sporazum, ne mormo nič. Glede avtov pa tut lahko - no bomo, ko bodo zrihtal funkcionalnejšo obliko javnega prevoza.
Tko nekak...
- MissRap
- Komunikatorka
metron napisal/-a:Ekvilibrij povpraševanja in ponudbe, a ne Jochie .
So to je to,da zdej rešujemo problem kajenja,ne avtomobičov.
Čez pou leta bo prišel zakon za ekološke računalnike,......
LP
-
Slatka Mala - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 5. 2005
- Kraj: Göteborg,Sweden
kr nej prepovejo vsaj nam več smrdela po cigaretih vsakič kam šla vn
U prolazu tjelo pripijena,bez imena samo bez uspomena..
- maria18
- Komunikatorka
- Na forumu od: 4. 12. 2005
- Kraj: kranj
Slatka Mala napisal/-a:kr nej prepovejo vsaj nam več smrdela po cigaretih vsakič kam šla vn
se strinjam ....res je ko gres ven in tud ce si samo pol ure v enem lokalu smrdis tok da to ni res....jst sm tud za to da naj prepovejo....
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov