Podpiranje slovenskih proizvodov

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 26. Jan. 2009 21:19

Ja, glede sadja in zelenjave pa res lahko pohvalm Lidl in Hofer, to se pa Mercator, Spar pa sploh, skrijeta. Majo velik bolj okusno in bolj pocen sadje in zelenjavo. Če bi se mi dal hodt z enga konca na druzga, bi po te zadeve definitivno hodila v Lidl, Hoferja pa še nimamo kje bliz.

Najbolj mi je pa še zmeri vse iz mamičnga vrta, vsaj vem, da je vse bio, pa po okusu 100x bolš od kupljenga. Komi čakam na poletje, ko je vrt poln vseh dobrot :) ...namreč obožujem zelenjavo.

Sm se pa odločla, da bom začela kupvat okolju prijazna čistila, bom vse zamenjala. Ampak poznam sam Frosch, al kaj je že. A kdo kej posebi priporoča? Ok, mal sm OT s tem, ampak... :oops:
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 26. Jan. 2009 22:03

No pravijo, da se status prepozna po tem v kateri trgovini kupuješ. Torej bogataši v Mercatorju, reveži v Lidlu.
Sama kupujem v Mercatorju, ampak ne zato, da bi se štela med bogataše. Sploh ne, ampak zato, ker sem na to hrano navajena, in ker cenim Slovenske proizvode. Popolnoma pa zaupam itak samo tistemu kar se pridela doma.
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 3. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a ena pač » 26. Jan. 2009 22:29

...
Zadnjič spremenil ena pač, dne 01. Jan. 2010 16:42, skupaj popravljeno 1 krat.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 26. Jan. 2009 23:44

orhideja1 napisal/-a:No pravijo, da se status prepozna po tem v kateri trgovini kupuješ. Torej bogataši v Mercatorju, reveži v Lidlu.
Sama kupujem v Mercatorju, ampak ne zato, da bi se štela med bogataše. Sploh ne, ampak zato, ker sem na to hrano navajena, in ker cenim Slovenske proizvode. Popolnoma pa zaupam itak samo tistemu kar se pridela doma.

to je kr en bulšit. hodim v trgovino, ki mi je blize (žal je to mercator, njihovi prozvodi baš niso nešto naročito) kaj mi pomaga slovenski prozvod, če je mercator jabolčni sok sestavljen iz vode, citronske kisline, cukra in enih 5ih E-jev.

moji šparajo precej na tem, mati ziher ne hodi v mercator, pa daleč od tega da si ne bi mogla privoščit.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 27. Jan. 2009 11:23

orhideja1 napisal/-a:No pravijo, da se status prepozna po tem v kateri trgovini kupuješ. Torej bogataši v Mercatorju, reveži v Lidlu.

jst bi rekla, da v Lidlu kupuje takšen, ki zna razmišljat...namreč za en in isti proizvod maš lahko med merkatorjevo in lidlovo ceno, kar velko razliko.
poleg tega se je pa razpaslo tudi tako mišljenje, da so pač lidli in hoferji kukrene slabše trgovine...Ok, sej ne rečem v hoferju so mel ene preklet zanč hrenouke, sam kdo je pa reku da v šparu ne morem dobit zanč hrenouk?
Med drugim, mata Lidl pa Eurospin tanajboljše italjanske croisante in jih nikjer drugje ne boš dobil, kot pa tam...Da ne govorim o kremnih jogurtih,ki jih nikjer drugje nimajo, pa še tavelka pakunga se s tamalo našo navadnga jogurta ne more primerjat.
če greš dvakrat trikrat po nakupih tja in mal pobrskaš sprobaš,ni bog da ne boš odkril česa precej dobrega in poceni...
je pa tud odvisno...Jst meso večalimanj kupujem samo pri našem mesarju v merkatorju al pa v intršparu...Zanč sva ble v leclercu, pa je tko zgledalo meso, kot da bi tam stalo že štrnajst dni :? Lahko pa isto kupim pokvarjeno, kjerkoli...
aja edino na kar prisegam še slovenskega, so bele hrenouke perutnine ptuj!Tok dobrih belih hrenouk pa nikjer noben ne nardi.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 27. Jan. 2009 11:39

Jst pa hrano večinoma kupujem od slovenskih proizvajalcev (Mlinotest, Eta, Ljubljanske mlekarne, Perutnine Ptuj itd) in to dobim predvsem v Mercatorju in Sparu. Lidlu in podobnim trgovinam nekak ne zaupam, ker ne poznam izdelkov. Edin za sadje in zelenjavo lahko rečem, da majo :gut: , kot sm že omenla.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 27. Jan. 2009 11:44

aja, no jst bi še tle h teb dodala tud sladoled iz LM....Ta je pa usekakor najboljši! :P :)
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 27. Jan. 2009 11:55

najboljši sladoled je Carte d'Or :P
barbika_444
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a barbika_444 » 27. Jan. 2009 14:55

Bol gledam na blagostanje moje denarnice kokr na slovenska podjetja.....
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 27. Jan. 2009 21:47

barbika_444 napisal/-a:Bol gledam na blagostanje moje denarnice kokr na slovenska podjetja.....

roka :) .eto danes sm bla v hoferu,za 25 eur nafilala puno vrečko,pa še par stvari je blo treba v torbico fliknt,ko bi mi bil ta keš v merkatoru glih za par nujnih stvari,tam sm pa kupal hrane za nekej dni.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 27. Jan. 2009 21:57

*zverinica* napisal/-a:najboljši sladoled je Carte d'Or :P

Se strinjam :cool:

matjazd napisal/-a: Leta nazaj so se mi začeli pojavljati izpuščaji. Zdravnica me je zaslišala glede hrane in mi svetovala naj ne kupujem nekih poceni izdelkov v tujih trgovinah. Sedaj pazim kaj kupim in izpuščajev ni več.
Najrajši pa imam domačo kmečko hrano. Ta je najbolj zdrava, čeprav ne več povsod.

Ok prvo bi ti zdravnica mogla narest alergijski test, ne pa odsvetovat kupovanje poceni izdelkov v tujih trgovinah? Sej ne živimo na faking Madagaskarju no. Argeta iz Mercatorja za 2€ je lahko čist enako alergena kot pašteta neznane znamke za 50c iz Spara.
Domača kmečka hrana, najbolj zdrava? Ne vem, kdaj so ble raznorazne klobase, jajca in mastno mleko, siri, zdravi.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 28. Jan. 2009 13:11

Meni je žal za vse propadajoče slovenske firme, saj ima (je imela) večina zelo kvalitetne izdelke. Ampak enostavno je v svetu tako, da se je treba prilagajat razmeram.

Sama kupim slovenski izdelek, če se le da...

Pri hrani včasih gledam tudi na ceno (kadar kupujem sama), in raje kupim kak šparov cenejši izdelek, če pa je razlika ni preveč velika, si privoščim ( :D ) slovenski proizvod (Ljubljanske mlekarne, Gorenjka itd).. Starša sta pa velika zagovornika slovenskih znamk, in tut sama sem se nalezla občutka, da je "naše sigurno boljše" :razz:

Glede oblačil? Tudi meni je res hudo za Beti... Jaz sem tam vedno kupovala kopalke, pižame, spodnje majčke in velikokrat tut modrce in hlačke, in sem bla ponavadi zelo zadovoljna z nakupom. (nekaj sem slišala da bo zdej beti šivala za mercator Linea znamko al neki podobnega... a katera ve kaj bo s tem? :?: )
Smuči in pancarji so bli pri nas vedno Elan in Alpina :P , in prav tako se vsako leto na lov za škorenci in čevelčki odpravim pogledat v Alpino in Peko, in velikokrat najdem kaj zase...
Mura in kakšna Rašica pa nimata primernih krojev oblačil, pa tud cena se mi zdi dost visoka, glede na to da mi oblačila niso tako všeč...

Gospodinjskih strojev sama še ne kupujem, imamo pa doma kar nekaj Gorenjevih stvari...

Kot sem že napisala, meni je res žal za našimi tovarnami (in še bolj se mi smiljo vsi ljudje, ki so ostali brez službe), ampak je že tako, da je dandanes treba bit konkurenčen, če hočeš preživet...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 29. Jan. 2009 8:29

Pozabila sem omeniti Fructalove sokove. Ne kupim nobenih drugih, nikoli.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 29. Jan. 2009 8:39

sončk napisal/-a:
*zverinica* napisal/-a:najboljši sladoled je Carte d'Or :P

matjazd napisal/-a: Leta nazaj so se mi začeli pojavljati izpuščaji. Zdravnica me je zaslišala glede hrane in mi svetovala naj ne kupujem nekih poceni izdelkov v tujih trgovinah. Sedaj pazim kaj kupim in izpuščajev ni več.
Najrajši pa imam domačo kmečko hrano. Ta je najbolj zdrava, čeprav ne več povsod.

Ok prvo bi ti zdravnica mogla narest alergijski test, ne pa odsvetovat kupovanje poceni izdelkov v tujih trgovinah? Sej ne živimo na faking Madagaskarju no. Argeta iz Mercatorja za 2€ je lahko čist enako alergena kot pašteta neznane znamke za 50c iz Spara.
Domača kmečka hrana, najbolj zdrava? Ne vem, kdaj so ble raznorazne klobase, jajca in mastno mleko, siri, zdravi.

tale zdravnica je pa res vredna plače, ki jo prejema :roll:
najprej svetujem matjazd-ju, da i prebere, kaj vse so alergeni, potem pa na uč oceni ali je tega dejansko kriva poceni hrana v tujih trgovinah.
recimo če predpostavim eurospin in lidl, sta naša znanca že dolga leta, še od takrat ko smo v teh trgovinah kupovali v italiji in nihče ni dobiu nič.
predlagam prebrat tole in svaka ti čast,če med usemi dvajsettisočimi alergeni res najdeš alergen ki je tebi naredil izpuščaje prav iz poceni tuje trgovine! :wink:
slovenska hrana je lih tko alergena, lahko se zastrupiš, tralala, kot usaka druga!Če še ne veš trgovine delajo use po HACCP sistemu, ki je ob obisku inšpekcije najvažnejši podatek, ki ga inšpekcija potrebuje in nadzorujejo use za nazaj!verjamem, da si lih tko kot en intršpar, tud Lidl ne bo privoščil, nekej takega kot je izpadanje iz tega standarda!hrana je pa lih tko narjena po običajnih kopitih....Le znamka se menja.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 29. Jan. 2009 10:30

Yazmeen napisal/-a:Ja, glede sadja in zelenjave pa res lahko pohvalm Lidl in Hofer, to se pa Mercator, Spar pa sploh, skrijeta. Majo velik bolj okusno in bolj pocen sadje in zelenjavo. Če bi se mi dal hodt z enga konca na druzga, bi po te zadeve definitivno hodila v Lidl, Hoferja pa še nimamo kje bliz.

Najbolj mi je pa še zmeri vse iz mamičnga vrta, vsaj vem, da je vse bio, pa po okusu 100x bolš od kupljenga. Komi čakam na poletje, ko je vrt poln vseh dobrot :) ...namreč obožujem zelenjavo.

Sm se pa odločla, da bom začela kupvat okolju prijazna čistila, bom vse zamenjala. Ampak poznam sam Frosch, al kaj je že. A kdo kej posebi priporoča? Ok, mal sm OT s tem, ampak... :oops:

Meni sta pa sadje in zelenjava v teh trgovinah naravnost obupna. Ja saj na videz zelo lepo izgledajo, ampak enkrat sem kupila paradižnike (se mi zdi, da v Eurospinu), čez noč sem jih dala na balkon in potem popolnoma pozabila na njih. Po treh tednih, na čistem soncu (poleti, ko je bilo največ stopinj), sem se spomnila na te boge paradižnike in jih šla iskat. Paradižniki so bili taki kot takrat, ko sem jih kupila-živo rdeči, lepi. Fuj, samo v smeti sem jih vrgla. To sadje in zelenjava mora biti prav potopljeno v najrazličnejše konzervanse. Pa saj v Mercatorju in Šparu ni dosti boljše, ampak še vedno ne pride do takih ekstremov. Tako, da sadnje in zelenjavo najraje kupujem na bio tržnicah oz. jem domačo iz vrta ...
Drugače pa kot sem že prej napisala, nimam nič proti tem trgovinam, nekateri izdelki so prav okusni, sploh kakšni jogurti.
Od Slovenskih proizvodov tudi jaz kupujem Fructal (imajo res najboljše sokove :) ) in pa mleko in mlečne izdelke iz ljubljanskih mlekarn, meso pa ponavadi kupujemo direktno od kmetov. Od gospodinjskih aparatov, pa imamo doma tudi največ proizvodov podjetja Gorenje.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov