*mala* napisal/-a:^^ Probaj še tisto iz Mullerja![]()
No saj to sem mislila napisat. Med tisto, ki jo kupim v Millerju ali kje drugje.
micamaca napisal/-a:Upam da podobne teme še ni bilo...
V glavnem zanima me, ali kaj gledate na to oz. ali raje kupujete slovenske proizvode in tako podpirate naše gospodarstvo ali vam je vseeno? K tej temi me je zbodu članek o propadu še ene slovenske firme, tokrat konfekcijske (Beti), ki sicer izdeluje prov kvalitetne in lepe zadeve. Pa ok, sej kapiram da je pač gospodarska kriza itd., ampak naša konfekcijska in tud prehrambena industrija je že od prej globok v sranju, nam pa po štacunah ponujajo samo eno uvoženo sranje. Prov razpizdi me, da je zdej že skor vsaka cunja k jo kupš made in faking china. Prov sovražm kupvat stvari teh gnilih nagraužnih kitajcev, k bohve kašne strupe pa svinarijo uporablajo.
Torej kakšna je vaša praksa in mnenje?
sanjaanja napisal/-a:Ne kupujem 100% samo Slovenskih proizvodov, ker me daje firbec in poskusim tudi kaj drugega. Rečem pa lahko, da mi je hrana iz Lidla, Eurospina in Hoferja ogabna in odbijajoča. Zato nakupujem samo v Mercatorju, Tušu in Šparu. V teh treh pa kupim tudi kaj tujega, ker vse niti ne dobiš Slovensko.
Čevapčiči pa itak, da niso pri nas boljši, saj to sploh ni Slovenska hrana in mi nismo specialci zanje.
Testenine Barila pa kar imam jaz izkušenj se ne razkuhajo tako hitro.
Med Milko, ki jo kupim v Šparu in tisto v Mercatorju pa ne vidim nobene razlike. Poleg tega mi Mercator ponuja ob torkih 10% popust in zbiranje pik,...
*zverinica* napisal/-a:sanjaanja napisal/-a:Ne kupujem 100% samo Slovenskih proizvodov, ker me daje firbec in poskusim tudi kaj drugega. Rečem pa lahko, da mi je hrana iz Lidla, Eurospina in Hoferja ogabna in odbijajoča. Zato nakupujem samo v Mercatorju, Tušu in Šparu. V teh treh pa kupim tudi kaj tujega, ker vse niti ne dobiš Slovensko.
Čevapčiči pa itak, da niso pri nas boljši, saj to sploh ni Slovenska hrana in mi nismo specialci zanje.
Med Milko, ki jo kupim v Šparu in tisto v Mercatorju pa ne vidim nobene razlike. Poleg tega mi Mercator ponuja ob torkih 10% popust in zbiranje pik,...
a si jo mogoče kdaj probala a to govoriš samo zato, ker te sama postavitev teh trgovin odbija? avstrijski jogurti (torej tisti, ki jih dobiš v Hoferju in Lidlu) so men eni najboljših, ker mam rada goste jogurte in ne vodo iz ljubljanskih mlekarn...Lidl ima super čokolado, ki je bolša od Milke in Gorenjke (sicer pa kupujem Lindt), kvaliteta sadja in zelenjave je po izkušnjah mojih sodelavk, ki več kupujejo tam, v Lidlu najboljša (pa sicer nakupujejo večino izdelkov v Mercatorju)...
čevapi so pa itak najboljši na Bašćaršiji in takih ne dobiš pri nas v nobeni trgovini in pri nobenem mesarju
*zverinica* napisal/-a:sanjaanja napisal/-a:Ne kupujem 100% samo Slovenskih proizvodov, ker me daje firbec in poskusim tudi kaj drugega. Rečem pa lahko, da mi je hrana iz Lidla, Eurospina in Hoferja ogabna in odbijajoča. Zato nakupujem samo v Mercatorju, Tušu in Šparu. V teh treh pa kupim tudi kaj tujega, ker vse niti ne dobiš Slovensko.
a si jo mogoče kdaj probala a to govoriš samo zato, ker te sama postavitev teh trgovin odbija? avstrijski jogurti (torej tisti, ki jih dobiš v Hoferju in Lidlu) so men eni najboljših, ker mam rada goste jogurte in ne vodo iz ljubljanskih mlekarn...Lidl ima super čokolado, ki je bolša od Milke in Gorenjke (sicer pa kupujem Lindt), kvaliteta sadja in zelenjave je po izkušnjah mojih sodelavk, ki več kupujejo tam, v Lidlu najboljša (pa sicer nakupujejo večino izdelkov v Mercatorju)...
čevapi so pa itak najboljši na Bašćaršiji in takih ne dobiš pri nas v nobeni trgovini in pri nobenem mesarju
merisima napisal/-a:...važno je to,da majo delavci plače minimalno nizke(cca 400eur plača),pol pa reci,če si po tej logoki lahk mati privošči nek njihov prozvod,za katerega je tud sama pripomogla,da je pršu na prodajne police...nikakor si ne more nit njihovega modrca kupit,razn če je kaka razprodaja.
dobr,pa da ne nakladam brezveze,itak da so slovenski proizvodi ful kvalitetni,sam veš v čem je problem?skos gledamo,da cenejše kupimo...
micamaca napisal/-a:merisima napisal/-a:...važno je to,da majo delavci plače minimalno nizke(cca 400eur plača),pol pa reci,če si po tej logoki lahk mati privošči nek njihov prozvod,za katerega je tud sama pripomogla,da je pršu na prodajne police...nikakor si ne more nit njihovega modrca kupit,razn če je kaka razprodaja.
dobr,pa da ne nakladam brezveze,itak da so slovenski proizvodi ful kvalitetni,sam veš v čem je problem?skos gledamo,da cenejše kupimo...
ja na žalost je res tko... sam ker pač nisem ekspert za gospodarstvo mi pod milim nebom ni jasn, od kje so slovenski proizvodi tok dragi, če je delovna sila tko slabo plačana... dvomm, da je sam material tako drag al pa stroji...
pa ok, sej jst tud cunj (razen sp. perila) v glavnem ne kupujem slovenskih, prznam... ker so predrage in prestaromodne za moj okus... sam a res ne more vsaj ena od že obstoječih tekstilnih firm tko prestrukurirat svojo proizvodnjo, da bi bla konkurenčna npr. eni zari... in bi se tko posledično obdržala na trgu
bejbika napisal/-a:Posebno po temu, ko mi je nek "Šiptar" (upam, da spet ne bo kdo užaljen) hotel prodati celo vrečo napol gnilih mandarin, ter mi poskušal dopovedati, da so mandarine najboljše, ko so mehke. Ja, če so ti toliko všeč, si jih pa sam pojej.