Podpiranje slovenskih proizvodov
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 252 prispevkov
• Stran 3 od 17
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17
Naslednja
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
micamaca napisal/-a:... in npr. nutello vedno kupujem sam v Milerju, ker je made in germany, medtem k v sparu, mercatorju ipd. je taista zadeva made in poland... najbrž mi ni treba omenjat, da je dokazano okus prve velik boljši in čist neki druzga k pr polski varianti
Hvala za informacijo, da prodajajo ta boljšo Nutello tudi v Mullerju Zadnje čase bolj poredko hodim v Italijo in sem mislila, da se moram zato sprijazniti s poljskim približkom Nutelle.
Do Lidla, Hoferja, Eurospina itd. imam pa tudi jaz predsodke. Ne vem, če so utemeljeni ali ne - ampak dokler si to lahko privoščim, kupujem v "spodobnih" trgovinah.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
kr.ena napisal/-a:Do Lidla, Hoferja, Eurospina itd. imam pa tudi jaz predsodke. Ne vem, če so utemeljeni ali ne - ampak dokler si to lahko privoščim, kupujem v "spodobnih" trgovinah.
Hm, tok nizko pa spet ni treba it. A si že šla kdaj u Hofer recimo? Kaj je tam takšnega, kar ne bi spadalo v kategorijo "spodobnih" trgovin? Majo parkirišče, lepo oblikovana trgovina, tut zunanjost, izdelki so na svojem mestu, lepo zloženi na policah, blagajničarke so dokaj hitre, ker majo stimulacijo. Po mojih izkušnjah so v Mercatorju predvsem počasne, gnile in se rajši pogovarjajo kot pa delajo. Tolk o spodobnih trgovinah...
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
Če se le da kupujem naše izdelke. Kar imam izkušenj se mi zdi, da je naše bolj kvalitetno, oz. da cena ne laže. Hrano, če se le da kupim našo, razen določenega sadja, ki ne raste v Sloveniji. Čevlje kupujem samo v Alpini. Spodnje perilo kupujem v Beti, ker je res prijazno za kožo in imajo lepe izdelke in mi je zelo žal za tole firmo. Včasih kupim tudi kaj od Lisce. Tudi druga oblačila kupujem v eni trgovini, ki ima proizvode večinoma od Slovenskih proizvajalcev (predvsem podjetnikov), včasih kaj od Laboda in Rašice. Mura pa je tudi meni predraga. Kar se dopusta tiče pa zavijem tudi v tujino. Tudi avto nimam slovenski, ker bi ga že težko imela. Nogavice imam od Polzele, kozmetike precej od Afrodite.
-
andrejav88 - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 3. 2008
Živila kupojem večinoma slovenskega porekla, sploh tista živalskega porekla.
Oblačila: nikol ne kupujem od slovenskih proizvajlcev
Tehnika: doma imamo vso belo tehniko+2 televisorja od Gorenja
Pa na avto mam slovenske gume, sam so že ble gor, ko sem kupla avto
Oblačila: nikol ne kupujem od slovenskih proizvajlcev
Tehnika: doma imamo vso belo tehniko+2 televisorja od Gorenja
Pa na avto mam slovenske gume, sam so že ble gor, ko sem kupla avto
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
kr.ena napisal/-a:Do Lidla, Hoferja, Eurospina itd. imam pa tudi jaz predsodke. Ne vem, če so utemeljeni ali ne - ampak dokler si to lahko privoščim, kupujem v "spodobnih" trgovinah
Ne razumem tega zakaj bi ble to nespodobne trgovine?
mi sicer kupujemo večalimanj v interšparu, ker maš tam res use na kupu, pa še najcenejši je, ampak določene izdelke, sploh makarone pa zmeri v Lidlu in Eurospinu in so lih tko okusni kot Barilla pašta.Pa še dvakrat cenejši!
Je pa edino to res, da v takih štcunah ni najboljš kupvat kakšnih tehničnih izdelkou ki jih reklamirajo, zarad tega, (usaj v eurospinu) ker ful grdo delajo s tem v skladišču in čist nč ne merkajo.
Sem pa delala u eurospinu in je blo lih tko use preverjenin use kar se tiče hrane tud hranjeno v pogojih, primernih za to in tud s hrano ni blo nč narobe.
-
candy. - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 9. 2008
Tudi jaz imam predsodke do trogivn v stilu Lidl, Eurospin ipd.
Saj vem, da neutemeljene in nimam nobenih slabih izkušenj ampak vseeno.. raje kupujem v Mercatorju, Intersparju ipd. ^^
Kar se pa tiče Nutelle, zavijem kar v Italijo (hvala bogu, da sem dokaj blizu ) in kupim kar "original". Meni ni primerljiva s poljsko
Saj vem, da neutemeljene in nimam nobenih slabih izkušenj ampak vseeno.. raje kupujem v Mercatorju, Intersparju ipd. ^^
Kar se pa tiče Nutelle, zavijem kar v Italijo (hvala bogu, da sem dokaj blizu ) in kupim kar "original". Meni ni primerljiva s poljsko
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Jst mam tut nek odpor do tovrstnih štacun, če ne drucga, me odbije to, da je use u nemščini in jst, k se je nism hotla nikol naučit, bl mau razumem, kere sestavine ma kšn produkt, kako se prpraula in kako uporabla (saj tko sm opazla tiste dvakrat, ko sm bla u Lidlu pa Hoferju).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
kr.ena napisal/-a:Do Lidla, Hoferja, Eurospina itd. imam pa tudi jaz predsodke. Ne vem, če so utemeljeni ali ne - ampak dokler si to lahko privoščim, kupujem v "spodobnih" trgovinah.
Jaz isto. Sem poskusila njihovo hrano, a to ni moj okus. Vse mi deluje nekam umetno, plastično, zanič okus. Pa še folk v teh trgovinah me odbija.
Najrajši pa imam itak zdravo domačo hrano, neindustrijskega proizvoda.
- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
Poslužujem se slovenskih proizvodov. Do trgovin kot so Lidl, Hofer in Eurospin imam velik odpor, ker mi njihova hrana zgleda čudna in neokusna. Poleg tega bolj zaupam našim prizvajalcem. Oblačila kupujem deloma naša, deloma tuja. Za Beti mi je zelo žal, ker ima kvalitetno robo. Nimam pa nikakršnih slabih izkušenj z Mercatorjevimi prodajalkami kot je ena omenila. Avtomobilske gume vedno kupujem Savine. Belo tehniko imamo Gorenjevo, kuhinjo od Gorenja, ostalo pohištvo Alplesovo.
Prisegamo na kvaliteto in se mi zdi, da se pogosto splača plačati nekoliko več.
Res ne vem kdo bo zaupal naši robi, če ji še sami ne bomo.
Da pa ne govorim o tujih čokoladah kakšnega okusa so (izjema so mi samo Milkine in Kraševi izdelki)
Prisegamo na kvaliteto in se mi zdi, da se pogosto splača plačati nekoliko več.
Res ne vem kdo bo zaupal naši robi, če ji še sami ne bomo.
Da pa ne govorim o tujih čokoladah kakšnega okusa so (izjema so mi samo Milkine in Kraševi izdelki)
-
kr.ena - Cosmopsiho
Aloha napisal/-a:Jst mam tut nek odpor do tovrstnih štacun, če ne drucga, me odbije to, da je use u nemščini in jst, k se je nism hotla nikol naučit, bl mau razumem, kere sestavine ma kšn produkt, kako se prpraula in kako uporabla (saj tko sm opazla tiste dvakrat, ko sm bla u Lidlu pa Hoferju).
Hm, po zakonu bi moralo tudi v teh trgovinah na vseh proizvodih biti vse prevedeno. Vem pa, da se zakon velikokrat ne izvaja. Zadnjič sem se zabavala (in hkrati zgražala), ko sem zašla v Eurospin, ko so na skoraj vsakem napisu - v slovenščini! - imeli kakšno pravopisno napako.
Purple, "spodobne" trgovine sem dala v narekovaj. Ne pravim, da so diskonti nespodobni, nemarni, bedni, ... samo meni osebno zgledajo taki. In dokler si lahko privoščim, da ne porabim celih dni za pregledovanje reklamnih pildkov, kje je pašta po 0.23€ cenejša, kupujem pač tam, kjer mi je všeč.
Eden od razlogov, da ne kupujem tam, je tudi to, da če imam izbiro, raje kupim slovensko robo.
Sicer pa podpiram slovensko "blago" tudi na drugih področjih. Sem eden zadnjih muzejskih reliktov, ki kupuje zgoščenke - v zadnjem mesecu sem si privoščila Iztoka Mlakarja, Mio Žnidarič in Katjo Šulc (btw - odlična je). Kupujem tudi knjige. Avtorje, ki jih imam najraje, kupim najprej v angleščini, ker ne morem čakati na prevod, ampak ko (če) se me usmilijo in stvar prevedejo, prav gotovo kupim tudi prevod, če mi je knjiga všeč. Žal sem pa kaplja v morje ... bojim se, da se bo sčasoma prevajala le še plehka literatura, ki se bolje prodaja. Mislim, da je to eden temeljev kulture naroda - da ima v svojem jeziku čimveč tehtnih literarnih del. Ne pa to, da ima čimveč ljudi, ki znajo angleško, da ni treba prevajati.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
kr.ena napisal/-a:bojim se, da se bo sčasoma prevajala le še plehka literatura, ki se bolje prodaja.
Že zdaj je veliko dobrih knjig neprevedenih. Zakaj bi se prevajalo, če pa ljudje ne berejo oz. če se knjige ne kupujejo? Pa tudi, priznam, raje bi si kupila knjigo npr. v Ameriki, ker je cenejša, kot pa 3x dražji slovenski prevod + prevodi so ponavadi tudi slabši od originalov. Mi je včasih škoda dati nad 30 evrov za knjigo, zato je raje ne kupim.
Pa pri vsem je isto, recimo dvomim da se bo snemalo veliko dobrih filmov, ker jih ljudje downloadajo in ni dobička. Nas bodo pa zasuli s tretjerazrednimi hollywood bedarijami.
-
kr.ena - Cosmopsiho
g00fy_qa napisal/-a:kr.ena napisal/-a:bojim se, da se bo sčasoma prevajala le še plehka literatura, ki se bolje prodaja.
Že zdaj je veliko dobrih knjig neprevedenih. Zakaj bi se prevajalo, če pa ljudje ne berejo oz. če se knjige ne kupujejo? Pa tudi, priznam, raje bi si kupila knjigo npr. v Ameriki, ker je cenejša, kot pa 3x dražji slovenski prevod + prevodi so ponavadi tudi slabši od originalov. Mi je včasih škoda dati nad 30 evrov za knjigo, zato je raje ne kupim.
Pa pri vsem je isto, recimo dvomim da se bo snemalo veliko dobrih filmov, ker jih ljudje downloadajo in ni dobička. Nas bodo pa zasuli s tretjerazrednimi hollywood bedarijami.
Ja, vem, da je veliko dobrih knjig neprevedenih. Žal. In edino, kar lahko storim v tej smeri je, da kupujem knjige. Če bi nas bilo več, bi se več prevajalo ... Še vedno pa mislim, da bi morala to izdatno financirati država. Ko gre za kulturo nekega naroda, se ne sme gledati samo na tržne zakonitosti.
Poleg tega ne gre le za knjige iz angleškega govornega področja. Ogromno kvalitetne literature izide vsako leto v vseh mogočih jezikih ... in tudi teoretično je nemogoče, da bi lahko vse brali v originalih. Pa tudi za angleško in ameriško literaturo velja, da bi morala biti dostopna širokemu krogu ljudi - ne le tistim, ki dovolj obvladajo jezik, da lahko berejo original.
Glede glasbe pa imam občutek, da so trenutno stvari kar "uravnovešene". Ljudje, ki poslušamo kvalitetnejšo glasbo, smo skoraj edini, ki zgoščenke tudi kupujemo. Tisti, ki poslušajo crap, pa downloadajo (posplošujem, ampak v veliko primerih je tako).
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
kr.ena napisal/-a:micamaca napisal/-a:... in npr. nutello vedno kupujem sam v Milerju, ker je made in germany, medtem k v sparu, mercatorju ipd. je taista zadeva made in poland... najbrž mi ni treba omenjat, da je dokazano okus prve velik boljši in čist neki druzga k pr polski varianti
Hvala za informacijo, da prodajajo ta boljšo Nutello tudi v Mullerju
ni zakej ... drgač pa vse, kar uporablam in lohk dobim v Müllerju kupujm izključno tm... od pralnega praška, zobne paste, nutelle itd.... to pa zato, ker so tam prodajane zadeve uvožene direkt iz Nemčije, kar pomeni, da so narejene v Z Evropi za zahodni trg in posledično z raziskavami dokazano boljše kvalitete kot istoimenski proizvodi delani na vzhodu za balkance in vzhodni trg, ki jih prodajajo ostale naše štacune (špar, merkator, tuš ipd.)... pol itak da raj plačam 10 eurou za bl kvaliteten nemški ariel kt pa madžarski al pa slovaški... iz principa... ker mi gre na jetra, da nas majo zahodnaki še zmer za en tretjerazredni trg, k mu lohk podaknejo vsak sranje k za fensi francoze al pa nemce ni dost dober... cena je pa seveda enaka (če ne celo višja)...
The secret of success is consistency of purpose.
Prvi neprebran prispevek • 252 prispevkov
• Stran 3 od 17
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov