Podpiranje slovenskih proizvodov

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 16. Feb. 2009 20:45

cvetkaaa napisal/-a:
trapa napisal/-a:Že v Mullerju je recimo čokolada cenejša (!) kot v Sparu ali Mercatorju (jaz pa sem mislila, da je Muller drag :D ).
Predvidevam, da je bila v akciji, ker Muller se meni zdi drag.

Ni res, Muller ma večinoma vse izdelke cenejš, kok npr. Mercator al pa Spar. Tle mislm na iste izdelke, kot so Milka izdelki, Kinder, Pringels čips, Nutella...
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 16. Feb. 2009 20:51

^^ Ja, res je, Müller je bolj poceni, pa še čokolada ni V-evropska, ampak zahodna :D
Razlika pa se vidi.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 16. Feb. 2009 22:02

Yazmeen napisal/-a:Ni res, Muller ma večinoma vse izdelke cenejš, kok npr. Mercator al pa Spar. Tle mislm na iste izdelke, kot so Milka izdelki, Kinder, Pringels čips, Nutella...

No, to sem hotela povedat, samo nobene takšne firme se nisem spomnila :)

Pringels čips je v Muellerju cenejši kot v Mercatorju. Ampak mercatorjeva trgovska znamka čipsa je pa še cenejša, samo to ni isti artikel in zato ne moreš primerjat.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 17. Feb. 2009 7:40

*zverinica* napisal/-a:
cvetkaaa napisal/-a:
trapa napisal/-a:Že v Mullerju je recimo čokolada cenejša (!) kot v Sparu ali Mercatorju (jaz pa sem mislila, da je Muller drag :D ).

nope, v Milerju je tavelka Milka najcenejša, in sicer pride cca. 1x cenejša (mal manj) kot v merkatorju ;) plus tega, da jo zdej v Merkatorju večinoma dobiš v uni kartonski pakungi po 250 g, v Milerju je pa še zmer po 300 g

Kako olajšanje. Sem mislila, da sem edina, ki mam cene čokolade tako naštudirane. :oops: :D
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 17. Feb. 2009 11:22

^^ hihi, čokolada je skorajda moje osnovno živilo :cool:
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 18. Feb. 2009 17:13

Yazmeen napisal/-a:
cvetkaaa napisal/-a:

Ni res, Muller ma večinoma vse izdelke cenejš, kok npr. Mercator al pa Spar. Tle mislm na iste izdelke, kot so Milka izdelki, Kinder, Pringels čips, Nutella...

No čipsa in Nutelle ne kupujem, medtem ko čokolada in gel za tuširanje sta bila v Mercatorju cenejša.
Ne sledim pa stalno teh cen, to sem zadnjič slučajno porajtala. Zelo malokrat grem v Mullerja.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 18. Feb. 2009 17:45

Ampak vse čokolade v Mullerju (Milka, Kinder, Lindt...) so cenejš kokr v Mercatorju al pa Sparu :?
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 18. Feb. 2009 17:48

Lahko povprečno, saj pravim, da sem samo 1x pogledala ceno.
Ni mi pa razlike med Milko iz Mercatorja in med uno iz Mullerja. Sem naredila primerjavo kot jo je že ena tukaj. Meni je čist isto.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 18. Feb. 2009 19:11

Si primerjala isti gel za tuširanje v obeh trgovinah? In isto čokolado, iste količine.
Ker v Mullerju majo kar nekaj večjih embalaž (Nimm bombone npr.).

Milke itak ne jem, mi je pa všeč da imajo tak ogromno izbiro Lindt čokoladic.

Pa ste kdaj opazile razliko med Red Bulli? Ja, v Mullerju je dražji (1,29 evra :D ), ampak če pozorno gledaš embalažo, ima v tistem kjer se odpre izrezanega bikca, kar ni drugje (razen DM zadnje cajte, pa Spar- tavelik, ne tamal). Mam raje tega iz Mullerja, pa čeprov je v Sparu sam 1,14 evra, v Mercatorju je pa itak še več k v Mullerju.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 19. Feb. 2009 14:48

Isto ja.
Drugače pa saj Milka v kartonasti škatli tehta 300g, v polivinil zavoju pa 250g mar ne? Vprašam samo zato, ker je ena tukaj tole omenila.
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 09. Mar. 2009 14:15

cvetkaaa napisal/-a:Isto ja.
Drugače pa saj Milka v kartonasti škatli tehta 300g, v polivinil zavoju pa 250g mar ne? Vprašam samo zato, ker je ena tukaj tole omenila.

ravno obratno - in ja, v Milerju majo Milko v polivinilu (torej je večja in cenejša) ;)
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 09. Mar. 2009 14:27

Midva z možem večj enakupe (2x mesečno) nakupujeva smao v Marcatorju. Izjemoma grem kaj drugam iskat, ker dam vse na Pika kartico (MP). Moram rečt, da se nama MP zelo splača. Glede na to, da večinoma hodma s Komapsom napočitnice, še tu dobivava pike.
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 11. Mar. 2009 22:43

Meni je pomembno, da kupim kar največji delež slovenskega proizvajalca - kar se tiče hrane. Sadje, zelenjavo, jajca in mleko, če se le da kupim na tržnici ali pa od kmetov (slovenskih seveda).

Pri čokoladi se slovenstva ne držim, ker mi Gorenjka ni pretirano všeč. Lindt in Milka sta popularna trenutno. :)

Kar se kozmetike tiče, gledam bolj na kakovost - ta pa se razlikuje od izdelka do izdelka, kar pomeni, da je določena zadeva slovenska, spet druga pa ne.

Obleka - večinoma neslovenska, obutev je bila včasih večinoma slovenska - Alpina. Danes...gledam na všečnost obutve, kar pomeni tudi druge znamke.

Lahko bi bilo boljše, lahko bi bilo slabše. :)
Uporabniški avatar
KLEMY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 12. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a KLEMY » 15. Mar. 2009 18:42

Tysia napisal/-a:Meni je pomembno, da kupim kar največji delež slovenskega proizvajalca - kar se tiče hrane. Sadje, zelenjavo, jajca in mleko, če se le da kupim na tržnici ali pa od kmetov (slovenskih seveda).

Pri čokoladi se slovenstva ne držim, ker mi Gorenjka ni pretirano všeč. Lindt in Milka sta popularna trenutno. :)

Kar se kozmetike tiče, gledam bolj na kakovost - ta pa se razlikuje od izdelka do izdelka, kar pomeni, da je določena zadeva slovenska, spet druga pa ne.

Obleka - večinoma neslovenska, obutev je bila včasih večinoma slovenska - Alpina. Danes...gledam na všečnost obutve, kar pomeni tudi druge znamke.

Lahko bi bilo boljše, lahko bi bilo slabše. :)

Kot bi jaz tole napisala... s tem da kar se obutve tiče, so meni čeveljčki iz zadnjih dveh Pekotovih kolekcij čist hudi. :razz:
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 18. Mar. 2009 8:20

UG84 napisal/-a:Midva z možem večj enakupe (2x mesečno) nakupujeva smao v Marcatorju. Izjemoma grem kaj drugam iskat, ker dam vse na Pika kartico (MP). Moram rečt, da se nama MP zelo splača. Glede na to, da večinoma hodma s Komapsom napočitnice, še tu dobivava pike.

Pri nas isto. Vse nakupujemo ob torkih, ko je še 10% popust in se kar splača. Potem nabiramo pike in je še dodaten bonus, tako da če vse preračunamo se nam splača.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov