Podpiranje slovenskih proizvodov
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
jst pa nit pod razno ne gledam na ceno pri hrani... in nikol ne kupm npr. enga cukra sumljiuga porekla sam zato, ker je najcnej... ok, če ma gor napisano s kje izvira, pa če so usi ostali cukri tud istega izvora pol ja, ne bom pa kupvala kitajske al pa romunske hrane sam zato, ker je cenej kr naša... bohve kva vse not zmečejo pa zakaj je tok pocen... še zmer najbl zaupam naši slovenski hrani oz. vedno prej prečekiram poreklo
The secret of success is consistency of purpose.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Jst v prvi vrsti (pr hrani) tud gledam na kvaliteto in nikol ne kupujem v raznih Lidlih, Eurospinih in podobno, kupujem v Mercatorju in Intersparu...ne gledam pa lih na to, da je naš izdelek ...ampak če zdj pomislm, kaj mam v hladilniku in omari, je ogromn naših proizvodov. Cune mam pa večina iz tujih držav, edin dvoje Urko kavbojke mam.
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
Yazmeen napisal/-a:Jst v prvi vrsti (pr hrani) tud gledam na kvaliteto in nikol ne kupujem v raznih Lidlih, Eurospinih in podobno, kupujem v Mercatorju in Intersparu...ne gledam pa lih na to, da je naš izdelek ...ampak če zdj pomislm, kaj mam v hladilniku in omari, je ogromn naših proizvodov. Cune mam pa večina iz tujih držav, edin dvoje Urko kavbojke mam.
Ravno v Lidlu se dobi precej hrane brez konzervansov in najrazličnejših E-jev. Sem se sama tudi najprej izogibala tem trgovinam, potem sem pa enkrat slučajno kupila nekaj izdelkov in opazila, da vsebujejo pravzaprav manj svinjarij kot npr. hrana v mercatorju, sparu pa še ceneje je.
-
hruška :) - Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 5. 2008
- Kraj: lj
nikol nism gledala na to kaj kupujem, ali je to slovenski proizvod ali ne, šele moj me je nekak opomnil na to, naj mal pogledam poreklo izdelka in od takrat sm velik bolj pozorna na tovrstne zadeve....sej mamo doma večinoma slovenske izdelke, zdej pa pazim še pri showergelih in podobnih malenkostih, da kupim kar od subrine in podobno
- bejbika
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 8. 2004
glede mesa, vedno slovensko. Že pri piščancu sem zelo izbirčna in jem izključno izdelke Perutnine Ptuj.
In, če se le da, pijem samo mleko Ljubljanskih mlekarn in kavo Barcaffe. To sta moja najboljša prijatelja v jutranjih urah in jutranja kavica ni enaka brez njiju.
Glede oblačil in obutve. Enostavno mi niso všeč modeli slovenskih proizvajalcev.
In, če se le da, pijem samo mleko Ljubljanskih mlekarn in kavo Barcaffe. To sta moja najboljša prijatelja v jutranjih urah in jutranja kavica ni enaka brez njiju.
Glede oblačil in obutve. Enostavno mi niso všeč modeli slovenskih proizvajalcev.
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
No, jaz pa ne obožujem ne vem kako slovenskih firm. Kar se tiče prehrambenih izdelkov, kot so meso, ribe (razn tune Riomare) in mlečni izdelki, raje kupim slovensko. Če me pot nese v italijo pa raje imam italijanske jogurte in mocarelo naprimer. Pašto kupujem samo italijansko, merendine prav tako.
Žal Slovenija ne ponuja tak izbor stvari kot Italija.
Kar se tiče oblek in obutve pa kot pride. Rada imam Beti, in mi je žal, da se zapira. Drugega slovenskega ne kupujem, morda kej od Polzele. Kar se tiče Mure in podobnih pa me tam ne bodo vidli ker pač nimam toliko denarja, pa še mi ni všeč.
Aja pa itak je skor vse narejeno v Aziji, tudi nemške in italijanske firme, tak da ne vem kako bi šlo iskanje prav slovenskih oz. evropskih stvari.
Žal Slovenija ne ponuja tak izbor stvari kot Italija.
Kar se tiče oblek in obutve pa kot pride. Rada imam Beti, in mi je žal, da se zapira. Drugega slovenskega ne kupujem, morda kej od Polzele. Kar se tiče Mure in podobnih pa me tam ne bodo vidli ker pač nimam toliko denarja, pa še mi ni všeč.
Aja pa itak je skor vse narejeno v Aziji, tudi nemške in italijanske firme, tak da ne vem kako bi šlo iskanje prav slovenskih oz. evropskih stvari.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
lorelaj napisal/-a:Ravno v Lidlu se dobi precej hrane brez konzervansov in najrazličnejših E-jev. Sem se sama tudi najprej izogibala tem trgovinam, potem sem pa enkrat slučajno kupila nekaj izdelkov in opazila, da vsebujejo pravzaprav manj svinjarij kot npr. hrana v mercatorju, sparu pa še ceneje je.
al pa sam piše ne gor oz. uporabljajo drugačna imena za tele E-je... ker res močno močno dvomm, da bi bla hrana z raznih Lidlov, Eurospinov ipd. bl kvalitetna pr tok nižjih cenah... sicer sm tud jst že kej kupla tam in ene par stvari je blo clo relativno užitnih, v veliki večini se mi je pa tam kupljena hrana zdela brez okusa in zanč...
in ja, valda kupm kdaj tud kaj kar ni slovensko... ampak picajzl kokr sm pr teh stvareh zmer prej prečekiram s kje je... in npr. nutello vedno kupujem sam v Milerju, ker je made in germany, medtem k v sparu, mercatorju ipd. je taista zadeva made in poland... najbrž mi ni treba omenjat, da je dokazano okus prve velik boljši in čist neki druzga k pr polski varianti
The secret of success is consistency of purpose.
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
Malo me je spreletelo, da sem pomislil na stare čase...ko smo imeli zaprto gospodarstvo v jugi bivši in nisi dobil milke in ne vem česa nikjer...je folk iz avstrije švercal in podobne stvari. jamral in jokal kako nič ni in ne vem kaj.
Zdaj imamo vsega dovolj in ni da ni in se vračamo nazaj v čase, ko želimo uporabljati samo naše izdelke.
Zdaj ali je to omejujoč način razmišljanja ali ne? Ali s tem dejansko želimo pokazati pripadnost nečemu. Pomagamo našemu gospodarstvu itd.
Zame osebno je itak nacionalni ponos fikcija..pa še mnogo smešnih stvari nosimo v glavi, ki so nesmiselne in se jih sploh ne zavedamo...
Sigurno mi je škoda čokolešnika in podobnih zadev, da so se uradno prodala zato ker niso dobičkonosna..kje je poanta itak vsi vemo.
Recimo Slovaška ima blazne probleme ker so vse kar je bilo njihovo razprodali in so zdaj tujci lastniki vsega tam...državljani pa služijo komu že?
To je lahko dosti široka tema navsezadnje. Ali bolje biti suženj domačemu gospodarju ali tujemu...isto sranje drugo pakovanje.
Sploh, pa kaj je naše in kaj ni naše? Ne vem zakaj imate račune odprte pri koprski banki in bawag ali pa unicredit ali pa skb? Odprimo račune na delavski hranilnici v Lonu recimo ali pa morda v nlb...samo nlb ima spet tuje lastnike barabe..ne sicer v večini...ampak vseeno.
Podpirajmo naše vse ostalo ven...vse ki bodo kupovali tuje stvari pa označimo za izdajalce. Spar ven, leclerc tudi...lidl in hofer, h&m...vse ven...zapreti bando hudičevo...samo v mercatorja hoditi!!!
Po drugi strani me pa tudi moti to, da se zapirajo razne tovarne...tobačna šla v maloro, itd.
To je zelo taka tema delikatna in težko biti v eno smer ali drugo...definitivno pomagati domačemu gospodarstvu...samo ali je res naše se vprašajte?
Recimo hrvati so slovenske produkte nekaj časa dali na stran...ampak nasrkali so njihovi ljudje...podružnica pač na hrvaškem...ali je tam hrvaški mercator ali slovenski?
Denar od svakega produkta se izteče v slovensko blagajno in davkoplačevalski mošnjiček...tako da država in Slovenija z vsakim produktom, ki se ga proda pridobi v bistvu. Kje je fora in zmožnost podpirati nekaj kar je "naše" in kar je "tuje".
Mah...debatirajte in razpredajte...saj je zanimiva tema v bistvu.
Zdaj imamo vsega dovolj in ni da ni in se vračamo nazaj v čase, ko želimo uporabljati samo naše izdelke.
Zdaj ali je to omejujoč način razmišljanja ali ne? Ali s tem dejansko želimo pokazati pripadnost nečemu. Pomagamo našemu gospodarstvu itd.
Zame osebno je itak nacionalni ponos fikcija..pa še mnogo smešnih stvari nosimo v glavi, ki so nesmiselne in se jih sploh ne zavedamo...
Sigurno mi je škoda čokolešnika in podobnih zadev, da so se uradno prodala zato ker niso dobičkonosna..kje je poanta itak vsi vemo.
Recimo Slovaška ima blazne probleme ker so vse kar je bilo njihovo razprodali in so zdaj tujci lastniki vsega tam...državljani pa služijo komu že?
To je lahko dosti široka tema navsezadnje. Ali bolje biti suženj domačemu gospodarju ali tujemu...isto sranje drugo pakovanje.
Sploh, pa kaj je naše in kaj ni naše? Ne vem zakaj imate račune odprte pri koprski banki in bawag ali pa unicredit ali pa skb? Odprimo račune na delavski hranilnici v Lonu recimo ali pa morda v nlb...samo nlb ima spet tuje lastnike barabe..ne sicer v večini...ampak vseeno.
Podpirajmo naše vse ostalo ven...vse ki bodo kupovali tuje stvari pa označimo za izdajalce. Spar ven, leclerc tudi...lidl in hofer, h&m...vse ven...zapreti bando hudičevo...samo v mercatorja hoditi!!!
Po drugi strani me pa tudi moti to, da se zapirajo razne tovarne...tobačna šla v maloro, itd.
To je zelo taka tema delikatna in težko biti v eno smer ali drugo...definitivno pomagati domačemu gospodarstvu...samo ali je res naše se vprašajte?
Recimo hrvati so slovenske produkte nekaj časa dali na stran...ampak nasrkali so njihovi ljudje...podružnica pač na hrvaškem...ali je tam hrvaški mercator ali slovenski?
Denar od svakega produkta se izteče v slovensko blagajno in davkoplačevalski mošnjiček...tako da država in Slovenija z vsakim produktom, ki se ga proda pridobi v bistvu. Kje je fora in zmožnost podpirati nekaj kar je "naše" in kar je "tuje".
Mah...debatirajte in razpredajte...saj je zanimiva tema v bistvu.
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Hehe, sem ugotovila, da v bistvu ful slovenske hrane pojem.
Enivejz, se mi zdi neumno kupovati slovenske proizvode samo zato, ker so slovenski, in ker moramo furat nek patriotizem in bit ponosni na to, da smo Slovenci. Bedarija, če bo nek tuji proizvod boljši od slovenskega, bom kupila tujega, in to zaradi njegove kvalitete, ne pa slabšega, torej slovenskega, samo zato, da podpiram slovensko gospodarstvo. Če si konkurenčen ti bo že uspelo, če ne, pa miloščine tudi ne boš dobival.
Enivejz, se mi zdi neumno kupovati slovenske proizvode samo zato, ker so slovenski, in ker moramo furat nek patriotizem in bit ponosni na to, da smo Slovenci. Bedarija, če bo nek tuji proizvod boljši od slovenskega, bom kupila tujega, in to zaradi njegove kvalitete, ne pa slabšega, torej slovenskega, samo zato, da podpiram slovensko gospodarstvo. Če si konkurenčen ti bo že uspelo, če ne, pa miloščine tudi ne boš dobival.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
al pa sam piše ne gor oz. uporabljajo drugačna imena za tele E-je... ker res močno močno dvomm, da bi bla hrana z raznih Lidlov, Eurospinov ipd. bl kvalitetna pr tok nižjih cenah... sicer sm tud jst že kej kupla tam in ene par stvari je blo clo relativno užitnih, v veliki večini se mi je pa tam kupljena hrana zdela brez okusa in zanč...
Men je hrana v Hoferju fenomenalna. In sploh niso neke "tretje" znamke, ker je Hofer pač vsepovsod razširjen in za vsako stvar da najnižje cene. Naprimer iz Španije so sušeni paradižniki, iz Nemčije siri, iz Švice čokolada, iz Slovenije nek čaj na West... neki (k je identičen planinskemu po procentih sestavin in ga tut proizvaja Droga Kolinska), iz Bosne vegeta... Zato so pa Mercator & co zahteval, da na Hoferjevih embalažah ne piše, kje je kj narjen, da slučajn ne bi kupci množično hodil kupovat enak sir za nižjo ceno.
Za Lidl pa ne vem, mislm da mi ni bil tok všeč. Ampak ne me držat za besedo, ker premalkrat jem iz njega. A je že kdo kdaj probu Hoferjeve jogurte, sirčke, profiterole, sladkarije? Mmm.
Slovensko pa kupujemo razne Argete, salame... Nutello pa samo v Mullerju, seveda.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Hofer je res super. Cene so smešno nizke, pa hrana je veliko boljša kot kje drugje. Če imam le možnost grem v Hoferja. Včasih sem imela predsodke, pa motil me je izgled trgovine. Ko pa primerjaš hrano, ter cene. Ne bom kupovala v Mercatorju in Tušu, ker sta slovenska, ko so pa stvari čist precenjene.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Lejla86 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 5. 2007
Jst pri hrani ne gledam na to, od kje izvira. Kupujem pač tisto, kar mi je všeč... Itak pa v nabavo hodi mami in izbira ona . Kar se pa oblačil tiče...par kosov mam iz El Kroja, ker je bla včasih proizvodnja v našem kraju in z mami ujameva kkšno 70% znižanje... Pa od Lisce mam ene par kompletov spodnjega perila... Ostalo mi pa niti ni všeč...
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
Ok....jaz ne kupujem v hoferju ampak pri najdražjem sosedu. Mi je pa frendica ki dela v hoferju rekla, da ne je te hrane, ker ji je ogabna in se ji zdi zelo nezdrava in nižjega razreda. Tako da stvar okusa očitno. Samo jaz pač tam res ne bom kupoval ali pa jedel tiste hrane.
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Meni Hofer tudi ni ... Enkrat sem kupila čokolado, pa je bla zanič. Ok, sem drugič dvakrat kupila drugo čokolado in je bla dobra. Pa neke ribe sem kupila in potem skoraj vse v koš vrgla.
Saj če bi mi bil kaj bližje bi verjetno kupovala tudi tam. Zdaj pa pač grem v trgovino, ki mi je na poti do stanovanja.
Saj če bi mi bil kaj bližje bi verjetno kupovala tudi tam. Zdaj pa pač grem v trgovino, ki mi je na poti do stanovanja.
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Priznam, večinoma ne vem, od kje kej prihaja (razn tistih najbl očitnih znamk in proizvodou), ne gledam na ceno, ne gledam na poreklo, ampak na to, da mi izdelek tko in drgač ustreza (pa nej bo hrana, cunja, pohištvo, tehnika, ...).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov