Podpiranje slovenskih proizvodov
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- /\/\4t3j
- Debatorica
- Na forumu od: 2. 12. 2007
*purple* napisal/-a:ok, zelje ma res manj kalorij, ampak vsebuje dost natrija in kaj se zgodi s tem če zaužijemo preveč natrija, sm že napisala.
natrij je čist tko kot tisti E-ji, potuhnjen in marsikdo se ne zaveda da ga je v določenih kao zdravih hranah, ful preveč.
Logično je, da se boš poredil,če boš jedel eno ali drugo v prekomernih količinah, ampak enako je jasno, kar sm tud hotla povedat, da določena zdrava hrana, ni tok zdrava kukr zgleda in kukr smo mi misll.Jst sm tud prej mislna, da je zelje superkul, da ne redi, da te fajn prepuca in to pripomore k boljši prebavi, ampak če pogledaš ostale stvari, pa ni čist res.
drgač pa sem sita od enga menija v Mac-u in tud nism lačna po eni uri.
Če bova pa kurila kalorije bova pa oba, ti zarad domačega kosila, jst pa zarad macdonalds menija.
in če bova jedla to hrano, ki ima prevelke usebine natrija, bova lih tko obadva težje švicala in tećje kurila kalorije.
No, če si ti sita od mac menija potem ok. Si ena redkih. S kolegi sem bil 2 meseca nazaj v mcdonaldsu. Niti eden od nas ni bil sit. Sploh se nisem najedel, čez 1uro smo šli na kosilo. Pa da ne bo pomote, nisem debeluh, imam 70kg in vseeno nisem bil sit.
Švicala bi bolj ti v vsakem primeru. Jaz bi zaužil 700 - 800kCal, ti pa VSAJ 1500kCal(všteta je coca cola v obeh kosilih). No za 1500 kCal bi jaz lahko zaužil 2kranjski klobasi, 100g kislega zelja in govejo juho, pa bi še bilo rezerve za kakšno sladico.
No, saj je res, oba bi potrebovala enako časa, da bi porabila te kalorije, vendar bi jaz definitivno bil bolj dolgo sit kot ti. To je dejstvo in v tem je ves problem mcdonaldsa.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
metuljčica* napisal/-a:*mala* napisal/-a:Se mi pa zdi žalostno, da slovenske sestavine izvažamo drugam (npr. v Italijo), naše firme pa uporabljajo tuje sestavine (zakaj bi se madžarske kumarice vložene v Slo razlikovale od tistih vloženih na Madžarskem).
Zakaj bi bilo to žalostno? Takole po kmečki logiki bi rekla, da naši na tujem trgu prodajajo pač zato, ker dobijo višjo odkupno ceno kot bi jo doma, prav tako uvažajo iz drugih držav blago, ki je cenejše od slovenskega ali pa če pri nas pridelava nečesa ne zadostuje potrebnih količinam (npr.sadje za Fructal).
Zakonitosti trga pač.
Če firmi zmanjka, razumem, da se odločijo za nakup iz tujine. Sam js bi rajše jedla slovensko meso, pila slovensko mleko, kot pa kakšno madžarsko. Kakšna pa je dejansko razlika med madžarskim mlekom v madžarski embalaži, kot pa madžarskim mlekom v slovenski embalaži? Zakaj neb torej kupila prvega, ki je po možnosti še cenejši?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
sončk napisal/-a:lorelaj napisal/-a:
Mogoče so res debilni, ampak svoje delo pa očitno dobro opravljajo, saj ne poznam Slovenca, ki ne ve, da obstaja znamka Luna. Še več, vsi vejo katere izdelke ima Luna, poznajo slogan in še celo pesmico iz Oglasa znajo zapeti.
Sej jo še jst znam zapet, ampak kaj jim to pomaga, če ne bom od njih kupla nč?
Glavni cilj oglaševanja sploh ni nakup izdelka, ampak povečana prepoznavnost tržne znamke. Sliši se nelogično, ampak je res. Žal na vse nas oglasi še prevečdobro delujejo.
Da ne bom popolnoma OT, izdelkov znamke Luna ne uporabljam, ne izklučujem pa tega, da jih morda nekoč bom.
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
^^ Res je. Dokazano je, da, če npr. potrebuješ zobno pasto in jih imaš na izbiro malo morje, boš kupil sebi znano znamko ali boš (v 90%)posegel po eni za katero si videl oglas, pa naj bo še tako neumen/grozen/nadležen.
Meni so izdelki Lune super. Mehčalec je neprekosljivo dober, prašek za belo perilo tudi. Milo za roke je super.
Za posodo niti ne tolko, za pisano ali temno perilo pa še nisem poskusla.
Meni so izdelki Lune super. Mehčalec je neprekosljivo dober, prašek za belo perilo tudi. Milo za roke je super.
Za posodo niti ne tolko, za pisano ali temno perilo pa še nisem poskusla.
Imaš, da me vikaš!
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
trapa napisal/-a:^^ Res je. Dokazano je, da, če npr. potrebuješ zobno pasto in jih imaš na izbiro malo morje, boš kupil sebi znano znamko ali boš (v 90%)posegel po eni za katero si videl oglas, pa naj bo še tako neumen/grozen/nadležen.
Razen če si - tako kot jaz - zapomniš točno določen nadležen oglas in v trgovini načrtno paziš, da ga ne bi slučajno kupil.
Nič jim ne pomaga, če si zapomnim reklamo.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
trapa napisal/-a:Mehčalec je neprekosljivo dober, prašek za belo perilo tudi.
Kateri mehčalec? Js sm nekje dobila tester za vrtnico, pa smo opral s tem, pa so cunje tak lepo dišale, da smo ga kupili, pa se nam zdi, da nima niti pol tolk vonja kot ga je mel tester. Takrat sem ga vohala dokler niso šle cunje v pranje, zdej pa mami daje dvojno dozo, pa še zmeri ni tako izrazit vonj koz je bil pri testerju.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
kr.ena napisal/-a:trapa napisal/-a:^^ Res je. Dokazano je, da, če npr. potrebuješ zobno pasto in jih imaš na izbiro malo morje, boš kupil sebi znano znamko ali boš (v 90%)posegel po eni za katero si videl oglas, pa naj bo še tako neumen/grozen/nadležen.
Razen če si - tako kot jaz - zapomniš točno določen nadležen oglas in v trgovini načrtno paziš, da ga ne bi slučajno kupil.
Nič jim ne pomaga, če si zapomnim reklamo.
Samo tudi v tem primeru vpliva samo na nakupno odločitev, ne pa tudi na poznavanje znamke. Ti si si že zapomnila ime znamke in tudi če ne boš kupila izdelka, je bil cilj oglaševanja dosežen.
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
*mala* napisal/-a:trapa napisal/-a:Mehčalec je neprekosljivo dober, prašek za belo perilo tudi.
Kateri mehčalec? Js sm nekje dobila tester za vrtnico, pa smo opral s tem, pa so cunje tak lepo dišale, da smo ga kupili, pa se nam zdi, da nima niti pol tolk vonja kot ga je mel tester. Takrat sem ga vohala dokler niso šle cunje v pranje, zdej pa mami daje dvojno dozo, pa še zmeri ni tako izrazit vonj koz je bil pri testerju.
Trenutno me navdušuje melona in magnolija.
Imaš, da me vikaš!
-
keepsake - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 9. 2007
eh napačna tema
no, pa če sm že ravno tuki...
Ne gledam tolko na to da je zadeva slovenska, kot na to da mi ustreza po kvaliteti, okusu, izgledu, kakorkoli že. Slovenski proizvodi v večini niso tako prijazni za mojo denarnico kot tuja konkurenca.
no, pa če sm že ravno tuki...
Ne gledam tolko na to da je zadeva slovenska, kot na to da mi ustreza po kvaliteti, okusu, izgledu, kakorkoli že. Slovenski proizvodi v večini niso tako prijazni za mojo denarnico kot tuja konkurenca.
Zadnjič spremenil keepsake, dne 03. Feb. 2009 13:12, skupaj popravljeno 2 krat.
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
^ Ja, ta pa res božansko diši! Sem ga kupila ravno pred nekaj dnevi.
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
*purple* napisal/-a:sanjasanja napisal/-a:Ti se kar prehranjuj z hamburgerji, jaz se bom rajši z zeljem, čeprav nisem njegova ljubiteljica, ampak bova videle katera bo imela težave z zdravjem, celulitom,... Glede ocvirkov se pa strinjam, a za nje ni nihče napisal, da so zdrava hrana.
Glede klobas mislim naših domačih, ki jih delamo sami iz domačega mesa. Nisem rekla, da so klobase zelo, zelo zdrave, ampak boljše od trgovinskih z multi-beri veliko dodatkov (za daljši rok trajanja, lepšo barvo,...)
verjetno se tistim ki jejo klobase&stuff poredko, ne bo kej dost poznalo, da so jih jedli.Tistemu, pa ki recimo živi na kmetiji in se velikokrat prehranjuje v stilu pravega slovenskega kmečkega kosila in tistemu ki je že tko nagnjen h povečanem pritisku oziroma srčnim težavam, se bo pa ta doza natrija, prekleto poznala.
Hotla sem sam to povedat, da ker eni govorijo da je to zdravo, da pač ni to zdravo tako kot smo mislili, da je.
Če dama na eno stran hamburgerg in ponfri na drugo pa kranjsko klobaso in zelje, bova mislm da imele celulita in težav v enaki meri.namreč kot sm povedala, hrana s preveč natrija zavira proces odvajanja vode in "taljenja" maščob, tko da če si pojedla zelje in klobaso nisi nardila nič boljšega kot če bi šla na en ponfri in hamburger.Pač, žal je tako.Nisi dojela bistva. Gre se za razliko med domačo in kupljeno klobaso. Sestavine vsekakor niso iste. V domači pridelavi ponavadi ni nobenih sumljivih dodatkov. Glede soli-trgovinske so bolj slane.
to sploh ni rečeno, da so trgovinske klobase bolj slane od domačih.Čist različno od tega kako jih nardiš.Eni posolijo manj, drugi več.useeno pa sestavine in dimljenje doda svoj precejšnji del nezdravosti.
in ja se strinjam, kakšne klobase iz trgovine so res različne do domačih, ampak kšne pa tud ne.Maš mesarje, h katerim vozijo prodajat koline, kmetje.
tko kot recimo en naš kolega prideluje pravi ovčji bouški sir in ga prodaja v štcunah, pa je isti kot tist ki ga mi dobimo iz prve roke, direkt iz njegove sirarne.Maš pa tud trgovisnko pridelane z dejansko res drugačnim okusom in seveda, lepšim izgledom.
Hja moja prijateljica živi na kmetiji pa ni nikoli od domače hrane imela celulita. Ko pa je odšla v LJ študirat, spremenila prehranjevanje ga je pa ogromno dobila. Nisem pa strokovnjak za to področje.
Drugače pa jaz nisem izpostavila soli za problem, ampak dodatke. Naše klobase pod razno ne vsebujejo veliko soli, kot tudi druga hrana ne. Nekaj soli pa je tako ali tako potrebno dobiti. Ne zdaj čez celo temo trobit samo od soli.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
očitno bom pač tko ratalo, ker še vedno ne razumeš kaj ti hočem povedat.ne veš kaj vsebujejo vaše klobase, ker ni fora v kuhinjski soli, kolk jo posoliš.sol je v mesu in tako naprej!
Pač mislm, da itak enbova pršle na eno sredjo linijo.matej je dobro ogotovil, da si na istem če greš na en obrok u maca al pa če poješ eno domače kosilo.In to je to.
veš, jst mam tud kolegico ki živi v ljubljani, pa je precej junk fooda, pa nima ma skorej milimetra celulita.Ampak pač ena ne more vodit pouprečja.In spet odvisno od človeka in presnove.Ampak ko zaužije tud ona določene nezdrave snovi, se ji mogoče telesno vizualno ne poznajo, kaj ji pa v krvi plava in pod kožo, pa kaj ji lahko udari ven čez par let, je pa druga zgodba.
Pač mislm, da itak enbova pršle na eno sredjo linijo.matej je dobro ogotovil, da si na istem če greš na en obrok u maca al pa če poješ eno domače kosilo.In to je to.
veš, jst mam tud kolegico ki živi v ljubljani, pa je precej junk fooda, pa nima ma skorej milimetra celulita.Ampak pač ena ne more vodit pouprečja.In spet odvisno od človeka in presnove.Ampak ko zaužije tud ona določene nezdrave snovi, se ji mogoče telesno vizualno ne poznajo, kaj ji pa v krvi plava in pod kožo, pa kaj ji lahko udari ven čez par let, je pa druga zgodba.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
No domača hrana nima razno raznih dodatkov in je iz tega vidika bolj zdrava, drugač pa tud kšne domače klobase, mast, mastno meso itd. lih tko niso zdravi v velkih koločinah, lih tko redijo, povzročajo holesterol, celulit in take zadeve. A zdj kao kmetice nimajo celulita?! Yeah right
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ja sej jst se strinjam, da je bolj zdrava od kakšnega mcdonaldsa, kjer je itak use umetno.Sam še vedno pa ni pojem zdrave prehrane in je lih tko v večjih količinah, nezdrava kot junk food.
tko kot so recimo naše babice govorile; "jej žgance da boš zdrav in močan"....Ja močan boš, zdrav pa nevemčelih če boš tone žgancou pojedu, katerih je sama moka, pa še ocvirkci
tko kot so recimo naše babice govorile; "jej žgance da boš zdrav in močan"....Ja močan boš, zdrav pa nevemčelih če boš tone žgancou pojedu, katerih je sama moka, pa še ocvirkci
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov